MARI SAMA SAMA KITA MEDOAKAN YANG TERBAIK

MARI SAMA SAMA KITA MEDOAKAN YANG TERBAIK

Saturday, February 2, 2013

Khutbah Jumaat 1 Februari Disediakan Oleh JAIS Berunsur Politik Hentam BN...?

Waaahh...! Nampaknya Jabatan Agama Islam Selangor [JAIS] seperti sudah mula menunjukkan belang mereka....

Semalam sedutan teks Khutbah Jumaat [1hb Februari 2013] yang disediakan oleh JAIS untuk semua masjid masjid diseluruh Selangor ada unsur unsur menghentam pimpinan kerajaan UMNO dan Barisan Nasional.

Sayangnya itu semua isu isu lapok...! Kenapa JAIS tidak peka dengan isu semasa khususnya tentang pendirian PAS yang membenarkan Kalimah Allah digadaikan...?

Takut dimarahi oleh pimpinan PAS Selangor....??
 



10 comments:

Otak geliga said...

menyatakan Allah samseng & mencarut seperti manusia biasa TAK JUMPA kot....atau

Nabi Muhammad saw ni sama je dgn mamat2 kat kg masa sebelum jadi nabi ni mungkin kenyataan MEMUJI Rasulullah.....atau

sambut maulud nabi ni kerja tak sudah & bidaah tapi sambut birthday sendiri amatlah diGALAKkan lagi2 kalau bagi kek, senyum sokmo.....mungkin kenyataan ni diucapkan oleh mereka yg ilmu agamanya "TINGGI"?

walaupun BETUL apa yg ada dlm teks JAIS tu, tapi pendirian biarlah SEIMBANG.....kalau tak seimbang, sememangnya JAIS dikuasai "ulamak" politik PAS, bishop biaDAPigs & father pluralisme.

Anonymous said...

rasanya perlu bg Tun menyatakan apa sebenarnya yg diperkatakan beliau tentang janggut Baginda Rasulullah ni dgn segera. dah banyak sgt mrk putar belit kenyataan Tun krn termakan dgn fitnah pemimpin2 mrk.

Tun dulu tidak pernah mencela Baginda Rasulullah tetapi kagum bgmn Baginda Rasulullah mampu menjaga janggutnya dgn rapi bila Tun baca sirah baginda sedangkan Tun dapati sukar utk dia (Tun) menjaga jambang & side-burn beliau (Tun di zaman muda ada jambang & side-burn yg tumbuh agak liar & tebal. tengokla foto2 lama Tun dulu). Tun bertambah kagum dgn Baginda Rasulullah kerana di zaman dulu belum ada pisau cukur moden spt 'gilette' yg ada pada hari ini. jd bukanlah Tun menghina Baginda Rasulullah tp telah ditambah-takuk oleh mrk yg mendengar apa yg disampaikan oleh org yg berada bersama Tun dlm mesy tersebut. kisah ini ada diceritakan dlm satu blog tp ambo lupa blog apa...kalu tuan boleh tolong carikan?

Anonymous said...

Bukankah JAIS dan MAIS dipenuhi dgn kakitangannya yang pro UMNO/BN....jgnlah jahil sangat.. sebut pasal janggut nabi , menghina Rasul dengan mudah menuduh khutbah JAIS/MAIS berunsur politik hentam BN....sedangkan pada hakikatnya kata2 penghinaan itu bukankah datangnya dari mantan pemimpin2 UMNO/BN jugak....

Anonymous said...

mereka terlupa utk masukkan contoh menyamakan nabi muhammad dgn mamat2 kampung juga menghina nabi!!! siapalah yg menulis khutbah bangang ni, barua sungguh!!!

Anonymous said...

Mereka lupa pd ketika itu umat islam dapat rehat selama lebih kurang 2 jam untuk ke masjid khas untuk beribadah disamping merapatkan silturrhim.... bukan untuk mendengar ceramah politik yang menyakitkan hati... dan menjejaskan tujuan asal ke masjid

Anonymous said...

In many cases, a person will reach a point where they desperately seek
relief and solutions for their issues. Further information can be obtained by contacting the Washington
Institute of Natural Medicine at (202) 237-7681.
Also like many single parents, Sebastiao is hoping to share the bills with her former spouse.
If the other driver makes any admissions of fault, write those down as well.
And just think how great you'll look and feel when you are consistently doing 100 ab exercises a day.

My webpage Australian Capital Territory

Anonymous said...

Personal opinion is generally exhibited in various types
of editorial writings. He spoke slightingly but without bitterness of everything he
had written, and I knew his new book must be very good for him to speak, without bitterness, of
the faults of the past books. It is one of those helpful and useful addiction that every man and woman should have.

Generally Tuyetkegel Blognic could be consisted of any types such as social, economic, political, art, cultural, terrorism, suicides, religious, health, technology, science, business,
marketing, and disaster news. Just save your old newspapers,
or get some from friends and neighbors and start packing.


Feel free to visit my web site - click here

Anonymous said...

Nanokeratin locks onto the hair, forming a fine, smooth coat of keratin.
As far as medical treatment is concerned, it's often suggested to consult your doctor before any further proceeding. It is designed for professionals so you know you're getting top performance.



Also visit my webpage; hair products

Anonymous said...

The process is accomplished with just the click of a button.

Clearly, however, newspapers need to try harder to take advantage of new technologies to tell their stories in
ways that attract and involve readers, young
or old. Several news reports, writers, and analysts play a crucial role in the development of global news undoubtedly.

But Punjabi news paper has the upper hand because almost population speaks Punjabi, the
official language of Punjab. Once the symphony
begins, Paul loses himself in the sound as
he had in the stuff exhibited in the picture gallery.



My web site :: click here

Anonymous said...

seriously, kita semua orang ISLAM. mungkin ada sedikit ketegangan tp saya yakin tidak sampai ke isu memperkatakan tentang agama kita sendiri. agama Islam! ini semua mungkin salah faham sahaja. zaman sekarang terlalu canggih. bersangka baik lah. mungkin dia salah cakap, atau kita sendiri salah faham. masing masing tahu batas.