Tuesday, February 5, 2013

Penipuan Fakta Semasa Membentangkan Kertas Putih Penyelesaian Hutang Talam....!! KANTOI Besar Beb....

Penyalahgunaan kuasa dan penipuan yang dilakukan oleh Tan Sri Khalid semasa pembentangan kertas putih berkaitan transaksi penyelesaian hutang Talam akhirnya dibongkar dan didedahkan oleh Kumpulan Hartanah Selangor Berhad, anak syarikat tersenarai negeri Selangor sendiri.

Kertas putih yang dibentangkan oleh Menteri Besar Selangor, Khalid Ibrahim akhirnya memerangkapkan dan membuka pintu untuk siasatan lanjut yang boleh meletakkan kedudukan beliau di dalam keadaan yang serius...!

Ianya berikutan dari penyalahgunaan kuasa sebagai Menteri Besar di dalam penyelesaian isu hutang Talam yang melibatkan aset dan wang milik kerajaan negeri (WANG RAKYAT) berjumlah lebih daripada RM600 juta.

Penyalahgunaan kuasa dan penipuan fakta semasa membentangkan kertas putih penyelesaian hutang Talam ini disahkan sendiri oleh anak syarikat kerajaan negeri Selangor, syarikat tersenarai Kumpulan Hartanah Selangor Berhad kepada Bursa Saham pada 28 November 2012.

Pengumuman kepada bursa saham oleh anak syarikat milik negeri Selangor jelas memperlihatkan dengan nyata bahawa anak syarikat kerajaan negeri Selangor sendiri tidak dapat menanggung dosa dan bersekongkol dengan Menteri Besar dalam penyalahgunaan kuasa dan manipulasi harta serta wang rakyat Selangor.

Kesalahan dan penipuan yang dilakukan oleh Menteri Besar businessman ini tidak lagi dapat dirahsiakan lagi oleh Kumpulan Hartanah Selangor Berhad dan mengumumkan penyiasatan awal kepada bursa Malaysia untuk pengetahuan pemegang-pemegang saham KHSB.

Kumpulan hartanah Selangor telahpun melantik juruaudit bebas kononya AKN Arif yang merupakan sabahat kepada Raja Idris dan penyokong kuat PAS untuk mengaudit transaksi penyelesaian hutang Talam yang dilaksanakan oleh Menteri Besar Businessman.

Daripada siasatan awal juruaudit bebas dan seperti yang diumumkan oleh KHSB, terdapat banyak keraguan dan pelanggaran undang-undang dalam transaksi tersebut.

Lebih memeranjatkan, laporan juruaudit AKN Arif adalah bertentangan dengan pengesahan dan endorsement oleh KPMG yang dilantik oleh Khalid Ibrahim sendiri untuk mengaburi mata rakyat Selangor yang kini didapati menyesal menukar kerajaan pada tahun 2008 di dalam penyalahgunaan kuasa beliau di dalam penyelesaian isu hutang Talam ini.

Rumusan daripada laporan yang bertentangan dengan juruaudit bebas yang diantik oleh KHSB, Khalid serta juruaudit KHSB iaitu Ernst & Young, maka pihak berkuasa iaitu Suruhanjaya Sekuriti dan SPRM telah memulakan siasatan menyeluruh untuk mendapatkan fakta dan bukti-bukti sahih bagi mengambil tindakan di bawah bidang kuasa masing-masing bagi melindungi kepentingan pemegang saham KHSB serta harta dan wang rakyat Selangor yang melebihi RM 600 juta.

Penipuan fakta semasa membentangkan kertas putih tersebut adalah sesuatu yang dijangka oleh banyak pihak bagi melindungi PENYALAHGUNAAN KUASA beliau sebagai Menteri Besar Businessman dalam isu penyelesaian hutang Talam....

Tetapi lebih memeranjatkan, fakta siasatan awal AKN Arif yang mengesahkan penipuan dan penyalahgunaan kuasa beliau di dalam transaksi ini diumumkan untuk pengetahuan rakyat oleh KHSB sendiri.

Mereka telah memanipulasikan elemen teknikal dan perakaunan bagi mengelirukan rakyat.

Kebodohan Khalid Ibrahim semakin terserlah, walaupun kertas putih tersebut adalah sampah, Menteri Besar Businessman itu tetap membentangkan sampah kepada rakyat bagi membodohkan rakyat.

Timbul persoalan di sini sama ada Khalid faham isi kandungan kertas putih tersebut ataupun sebaliknya....?

Mungkin juga Menteri Besar Businessman itu dipaksa untuk membaca dan membentangkan kertas putih tersebut oleh pihak-pihak tertentu yang berkepentingan mungkin PAS mungkin DAP....?

Siapa sabotaj Menteri Besar Businessman ini...?

Tunggu pendedahan seterusnya ….

5 comments:

assaad said...

Rakyat Malaysia harus perlu lebih berhati-hati dalam memilih pemimpin. Jangan tersalah pilih. Takut hanya retorik semata-mata. Cakap tak serupa bikin.

Apa yang boleh dispin dispin habis-habisan, walaupun itu suatu pembohongan.. Saya kurang pasti samaada Rakyat Malaysia sudah meyedarinya atau tidak. Lebih-lebih lagi Negeri Selangor, Kelantan, Pulau Pinang dan Kedah yang telah diperentah PR.

Buka mata, lihat apa yang berlaku. Betulkan segala kesilafan memilih di PRU12. Jangan di PRU13 tersalah pilih lagi.

Sesal dahulu pendapatan, sesal kemudian tidak berguna lagi. Ibarat nasi sudah menjadi bubur. Fikir-fikirlah demi masa depan anak cucu kita.

Saat Jais
www.treat-cure.com
http://saatjais.wordpress.com

Anonymous said...

mahukah anda berketuakan org suka main lubang kunyit jantan?

Anonymous said...

Khalid Ibrahim bukan MB Businessman sebaliknya lebih tepat beliau digelar sebagai 'MB Con Man'. Khalid Ibrahim akan kalah teruk jika beliau bertanding dalam PRU13 kelak. Insya-Allah.

Anonymous said...

Kalo nak masa depan kite hidup dalam huruhara undila pakatan haram...

4 ngr pakatan tadbir jelas mmprlihatkn betapa rakusnya mrk merompak hak rakyat ..kerja mrk selain dr berceramah 365 hari ialah merompak hak rakyat tapi mrk juga yg nyaring menyalak menudoh kjaan pimpinan BN yg korupted...

Anonymous said...

Jom undi BN.. Hanya BN sahaja yang benar 100%.. Selain BN semua salah 100%, tak ada yang betulnya parti lain selain BN sahaja yang betul!

Hidup BN!