Wednesday, February 13, 2013

Zaki Zahid Exco Pemuda UMNO Yang Tak Faham Maksud Perkataan BANGSAT...!!

Pepatah lama ada menyebut "Biar Miskin Jangan Bangsat..."

Bidalan seperti ini berupa nasihat supaya kita janganlah menjadi alat dan perkakas yang sanggup menggadaikan maruah bangsa demi memenuhi tembolok sendiri. Memang resam manusia akan sentiasa tunduk kepada nafsu serakah yang mengalir dalam naluri masing masing.

Istilah nafus bukan sahaja bermaksud nafus seks yang mahu melepaskan air dari dalam zakar sepertimana sifat hyper sex yang dipertontonkan oleh sejenis makhluk durjana menawarkan dirinya untuk menjadi Perdana Menteri Malaysia...

Nafsu juga membawa maksud memunggah kekayaan harta dan wang ringgit ibarat watak yang kita saksikan dalam filem Ali Baba Bujang Lapuk arahan Allahyarham Tan Sri P Ramlee.

Sentiasa segar dalam ingatan kita watak Kassim Baba yang dilakonkan oleh seniman veteran S Shamsuddin begitu tamak haloba sehinggakan lampu yang panas itu pun nyaris nyaris beliau mahu rembat...

" Hai lah lampu.., naseb baek kau panaass, kalau tak, dengan kau pun aku kebass.."

Berbalik kepada tajuk diatas, semakin panas diberitakan mengenai saham KFC dibeli oleh Johor Corp dengan harga berbilion ringgit menggunakan wang yang berasaskan dana menjaga kepentingan perniagaan bumiputera....

Seorang Exco Pemuda UMNO Malaysia, Ahmad Zaki Zahid diberikan amanah untuk menjalankan urusan penting ini.

Baca kisah selanjutnya..., klik SINI

9 comments:

Anonymous said...

SIAPA ZAKI ZAHID INI.

TIDAK ADA TANGAN2 ATASAN YANG BOLIH OVERRIDE SI ZAKI ZAHID.

ATAU ZAKI ZAHID DAH DAPAT IMMUNITY.

Anonymous said...

Inilah antara watak watak melayu yang masuk UMNO semata mata mahu mengambil kesempatan mengaut keuntungan ....

Anonymous said...

Saya sememangnya tak makan ayam (memang tak boleh telan). Lebeh2 lagi ayam KFC.

Tapi takkan semua ayam2 saya direban saya nak jual.

Apa kata cucu cicit saya bila dia orang zairah saya terutamanya pada hari lembaran. Mereka akan tanya" tak ada ayam ke tok". Saya nak jawab apa kepada mereka.

Atau boleh saya jawab " Cucu cicit ku sekalian tanyalah pada ZAKI ZAHID.

Anonymous said...

Mana dia orang kuat Johore. Orang2 Melayu Johor yang lainnya tak tahu ke KFC dah nak dijual. Atau mereka buat pekak je.

Atau semua orang Melayu setuju tentang pemjualan tersebut.

Anonymous said...

bagi budak nih AMARAN...
AMARAN...
AMARAN...
AMARAN...
AMARAN...

sape nama menteri yg berasal dari johor tu ek..? asek laa AMARAN

Anonymous said...

Untuk tambah realistic lagi, ada pepatah cina menyebutkan, "The Fish starts to rots from the Head". Kenapa .? The head tak pernah nak belajar dari predecessor beliau. Atau pun the head dah kena pegang "cuntoi", se bersekongkolan sewaktu the "head" memerintah dulu.? Ye ke.? Nasib baik ada pejuang tegar Melayu saperti Tan Sri Mahyuddin yang menerajui nya. Jangan dok play safe selalu brother like before, apabila keadaan tenang , do not take the credit for yourself only, ingat lah kawan yang mengangkat anda . We are all team players,bosan lah untuk menutup kelemahan sleepyhead yang masih di ulangi olih pemimpin yang tak perihatin. Asyik asyik, "the fourth floor boys" asyik asyik the blunders by the head from the GLC not the GLCs, the GLC. Sampai bila, ingat lah , kebanyakkan Melayu are already learned yang datang nya dari kampung. KESETIAAN KEPADA PARTI ADA HAD NYA . Wayang saperti begini macam ulang tayang pulak, orang lama kata -cheap matinee. Ada sebab nya Tun M, belum bersedia memberi tanggung jawab kepada certain individu, ini kah salah satu daripada banyak sebab yang terserlah selepas kejatuhan sleepy head.? Buckle up. Shape up or ship out.

Anonymous said...

Herannya kenapa bila ade GLC nak dijual tak perlu 'approval' dari pihak atasan ?

Atau pihak 'atasan' pun bersekongkol sekali ?

PM, TPM, menteri-menteri kabinet pun join sekali ?

Siapa lagi yg menjadi harapan orang MELAYU ?

Tun Mahathir, your urgent intervention is required here !!!

Anonymous said...

Salam bro,

Cek balik sumber u. Silap story, nnt boleh kena saman. Saya kerja di HQ KFCH, bukan Datuk Zaki yg harus dipersalahkan tetapi lihat siapa pemegang syer KFCH ini.


- PRO KFCH

Anonymous said...

Pastes are isotropic but may exhibit anomalous double refraction.
Most of us has a chance to experience the amazing adventure of some kind of aircraft simulators.
The atmosphere parameters calculated are: temperature, dew point, pressure density, wind (three-dimensional) and visibility.
If you are running your simulator for commercial purpose
and there are people playing with their own golf clubs, ask
them to wipe their clubs with a wet clean piece cloth.
It features its own unique economy in which players can buy and sell things they make
and so on, several real world companies are actually getting into the game to offer services, such as H&R Block.