Tuesday, March 26, 2013

GEMPAARR. Akibat Sokong LGBT..., Jual Kalimah Allah..., Hubungan Suami Isteri Semakin DINGIN, Hubungan Sudah Retak

Yaa..senarai calon PR yg telah dikemas kini setakat 25 Mac 2013 telah terdedah....

Apa punya malang nasib PR, satu demi satu rahsia dan strategi mereka dibongkarkan oleh jentera parti mereka sendiri. Malah mereka yang mendedahkan bukan sebarangan orang tetapi dikatakan merupakan pimpinan peringkat tertinggi parti itu.

Jika sebelum ini mereka begitu mendabik dada mengatakan mereka mereka mempunyai 'agen' di dalam pentadbiran kerajaan untuk membongkar kononnya terdapat banyak penyelewengan tapi sekarang sebaliknya telah berlaku.

Ia dikatakan ekoran dari ketidakpuasan hati segelintir pimpinan tertentu yang merasakan disisih oleh Ketua Umum, Anwar Ibrahim. Mereka merasakan seolah-olah tidak dihargai walaupun telah menunjukkan sifat taat setia yang tidak berbelah bagi kepada.

"Kenapa perlu meletakkan calon yang baru sahaja menyertai parti sedangkan kita tidak tahu lagi tahap kesetiaan mereka?

"Apa jaminan mereka akan kekal setia bersama parti dan tidak akan melompat parti...?" soal sumber dalaman yang marah dengan keputusan yang dibuat oleh pucuk pimpinan.

Mereka turut mempertikaikan keputusan pemilihan calon, yang dilihat tidak berdasarkan konsep merit. Hanya disebabkan rapat dengan Anwar mereka terus diberikan tempat, sedangkan pimpinan kawasan telah berhempas pulas bekerja untuk langsung tidak dipertimbangkan.

Sebagai contoh, apabila nama Chegu Bard tidak tersenarai sebagai calon ada dikalangan pencacainya yang bangkit mempertikaikan, kononnya sumbangan dan pengorbanan yang telah diberikan kepada parti tidak boleh dipertikaikan.

Malah melalui Solidariti Anak Muda Malaysia, kepimpinan Chegu Bard turut dikatakan menyerlah kerana berjaya menarik sokongan anak muda, walaupun pada hakikatnya Anwar tahu ia lebih kepada gerakan untuk menyaingi peranan Ketua AMK.

Ada desas-desus yang mengatakan, apabila ditawarkan bertanding di kerusi Permatang Pauh, Chegu Bard telah menolak dan merayu agar dijadikan calon untuk kerusi Nibong Tebal....!

Berikut adalah senarai calon PR yang dikemas kini setakat semalam.


SENARAI CALON PKR
Sembrong - Onn Abu Bakar
Johor Bharu - Jen (B) Md Hashim Hussein
Pasir Gudang - Let Jen (B) Abdul Ghafir Abdul Hamid
Segamat - Chua Jui Meng
Batu Pahat - Syed Hamid Ali
Selayang - William Leong Jee Ken
Kuantan - Fuziah Salleh
Azan Ismail - Kemaman
Padang Serai - N Surendran
Kulim Bandar Baharu - Saifuddin Nasution Ismail
Sungai Petani - Johari Abdul
Pandan - Rafizi Ramlii
Sabak Bernam - Dr Abdul Aziz Bari
Bagan Serai - Dr Muhammad Nur Manuty
Mustafa Kamil Ayub – Pasir Salak
Wangsa Maju - Dr Tan Kee Kwong
Setiawangsa - Ibrahim Yaacob
Lembah Pantai - Nurul Izzah Anwar
Bukit Katil - Shamsul Iskandar Md Akin
Batang Lupar - Zulkifli Abang Engkeh
Saratok - Ali Biju
Hulu Rajang - Abun Sui Anyit
Baram - Roland Engan
Limbang - Baru Bian

SENARAI CALON DAP
Gelang Patah - Lim Kit Siang
Kluang - Liew Chin Tong
Ipoh Timur - Thomas Su
Ipoh Barat - Wong Kah Woh
Batu Gajah - V Sivakumar

23 comments:

udom said...

sila bertukar laman web saya
Terima kasih untuk jenis anda

Anonymous said...

Pakatan Haram akan kalah teruk tak kira di mana saja bertanding..! Rakyat dah muak dan jijik dgn karenah mereka!
Malangnya Malaysia mempunyai pembangang yg bodoh mcm Pakatan Haram ni!!

Anonymous said...

Mana kawasan anu-war punya nama..?

Anonymous said...

nama2 yg tertera diatas tidak layak diberi undi..kesemua nya adalah penipu rakyat...jauhkan diri anda semua dri lanun2 yg bersubahat dgn zionis...jika tidak mahu negara ini hancur....nyahkan....

Anonymous said...

PADAN MUKA KAU ANJING BARD..TU LA..SIAPA SURUH JADI ANJING..HAHAHAHAHAHA..PADAN MUKA..

Anonymous said...

Anuwar tak tau nk lari kat mana lg..dh buat taik kat permatang pauh,skrg nk lari kat tempat lain plak..tak tau sapa nk terima dia..haha..

Anonymous said...

..aljuburi bertanding di mana.. tivoli villa ka..

Anak Lenggong said...

Kesian mamat kat sebelah menjadi chai kepada bini..silap haribulan menantu ini diguna pakai oleh dua beranak

Anak Lenggong said...

Kesian mamat kat sebelah menjadi chai kepada bini..silap haribulan menantu ini diguna pakai oleh dua beranak

Anonymous said...

Ketua Umum patut bertanding di Bu*it Katil atau di Batang Lapar at au di Hulu Ranjang.

Anonymous said...

Anwar Ibrahim akan bertanding di Sky Kingdom.Sultan AyahPin dah memberi kebenaran untuk dicalonkan di jajahan beliau.

Anonymous said...

batang berjuntai..anuar bontot

Anonymous said...

macam mana ek, suami dia nak ajak izzah ehem ehem, garangnya muka dia, laki dia nampak mcm kecuuuut jerk. NAH! SINI CEPAT!, X PAYAH TUNGGU AIR KELUAR.... I NAK G CERAMAH NI, ORG YG NAK KENA TIPU DAH TUNGGU TU!, agaknya kot..heeheehee

Anonymous said...

Pandai betul blog ni buat cerita.. Cerita dongeng manjang.. Bebudak darjah 6 pun pandai buat karangan bodoh macam ni..

Barisan Neraka (Be End) tu parti mengkayakan kroni, tarak hal.. Asal masyuk..

Anonymous said...

Jibbon jolok lubang taik Al Tan Tu Ya tak ada masalah.. Settle.. Ketat tu.. Macam nak terputus..

Teloq pun dah masuk ke dalam.. Tak bubar-bubar lagi.. Keh keh keh..

Anonymous said...

Zikir munajat ahli Amnonok ialah :

1. LIWAT LIWAT LIWAT
2. GAY GAY GAY
3. BONTOT BONTOT BONTOT

99 KALI SETIAP HARI..

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH

Anonymous said...

UMNO dan sex tak boleh dipisahkan....dulu,kini dan selama2nya....

Anonymous said...

Betul tu Bro.. Amnonok dan Sex tidak boleh dipisahkan.. Kalau dipisahkan, rosak binasalah Amnonok..

Haramjadah punya parti.. Izzah dan suaminya yang punyalah baik tu pun nak diulasnya.. Takde keje punya blogger jahanam.. Jawabla lu depan Allah di padang mahsyar nanti.. Kalu lu tu Islam la.. Kalu kapir, terus direct ke neraka la.. Macam Barisan Neraka..

Anonymous said...

laaaa....terbalik la pulak...... Pkr lahh.. Parti dan sex tak dapat di pisahkan... Kalau di pisahkan....hilang lah p tinggal kr.....

Anonymous said...

wui marah nyeee.

Anonymous said...

INGAT UMNO....INGAT SEX....INGAT RASUAH....INGAT SALAH GUNA KUASA...DULU KINI DAN SELAMA2NYA....

Anonymous said...

Amnonok bajet diterima, padahal ditolak..

Makin nyampah tengok senyuman kelat si Jibbon.. Hahahaha..

Bajet bagus la tu..

Anonymous said...

Klau umno tuk kroni pkr tuk family sama aje