MARI SAMA SAMA KITA MEDOAKAN YANG TERBAIK

MARI SAMA SAMA KITA MEDOAKAN YANG TERBAIK

Tuesday, March 19, 2013

UPDATES Lahad Datu - Anwar..., Anwar..., Anwar... Kau Memang BAPAK Kepada Segala SETAN Dan SYAITAN Yang Direjam

Isu terbaru 'iras tokoh Pembangkang' yang disiarkan oleh Harakah Daily sebagai gambar 'Anwar' dimuat naik oleh rajagoyang 360.blogspot.com dengan aksi songsang seorang lelaki dengan pasangan lelaki lain.

Seperti biasa Anwar dengan segera menyatakan bahawa ini konspirasi jijik UMNO menjelang Pilihanraya. Kalau Utusan Malaysia yang menyiarkannya, ia akan segera disaman tetapi tidak pula terhadap blog-blog lain yang menyiarkannya.

Sesungguhnya Anwar sedang menghadapi Pilihan Raya Umum Ke-13 dengan jiwa yang gelabah. Ia tidak bersih dan kelihatan bersih dengan imej dan kredibiiti yang banyak menimbulkan persoalan.

Isu Lahad Datu juga 'dikaitkan' dengannya dan ternyata pihak keselamatan negara hampir berjaya menghadapi masalah yang berbangkit kerana pergolakan di Sabah tidak sampai memberi kesan kepada pilihan raya yang bakal mendatang.

Peristiwa di Lahad Datu memberi kesan dan momentum yang cukup bermakna kepada warga keselamatan dan juga masyarakat umum, dan sokongan yang luar biasa terhadap wira negara yang telah pergi amat dirasakan.

Banyak perkara pokok yang diperjuangkan oleh Anwar memberi kesan kepada masyarakat. Meski penyokong tegarnya mungkin tidak berubah kerana memiliki sifat 'mati rasa' tetapi kelompok simpatisan dan atas pagar yang penting dalam pengundian ternyata ada kesannya.

Isu pluralisme agama yang dibangkitkan oleh Anwar di London School of Economics 'menyamakan semua agama itu sama' masih belum selesai dibangkitkan di seluruh negara dan ia menjadi polimik berterusan.

Pendekatan liberal Anwar dalam agama terlihat dengan sikapnya terhadap kalimah Allah walaupun Majlis Syura PAS mengambil keputusan tidak membenarkan ia digunakan dalam Bible versi bahasa Melayu.

Anwar sebagai orang politik sepatutnya faham bahawa kalimah Allah adalah perkara sensitif bagi orang Melayu dan masyarakat Islam di rantau ini. Anwar pernah menjadi pemimpin gerakan Islam semasa dalam ABIM dulu.

Apakah ia tidak berasa peka terhadap perkara ini khususnya dalam kalangan akar umbi PAS dan umat Islam yang lain.

Fahaman liberal yang dianut oleh Anwar menyebabkan beliau dikatakan 'amat simpati' dengan gerakan LGBT seperti kenyataan yang dibuat oleh anaknya Nurul Izzah semasa dialog di gereja tidak lama dulu.

Terus ditunggu oleh masyarakat ialah tidak sedianya Anwar menyaman Tun Dr. Mahathir Mohamad penulis buku A Doctor In The House atau terjemahannya Doktor Umum kerana memuatkan bab-bab tentang dirinya. Salah satu bab yang ditulis sangat menyentuh kredibiliti Anwar.

Ia mengingatkan penulis tentang kenyataan Lee Kuan Yew suatu ketika dulu yang membuat kenyataan dalam Wikileaks menyatakan "He did it" atau "Dia melakukannya". Kenyataan ini adalah serius dan Anwar patut saman Kuan Yew....!!

Lebih jauh daripada itu Anwar wajib saman Datuk Eskay Abdullah yang menyiarkan gambarnya dengan perempuan Cina kerana ia sangat memalukan. Dan orang masih bertanya ke mana gerangan jam Omega yang dikatakan oleh Anwar disimpan oleh Wan Azizah.

Orang yang cintakan integriti masih terus menunggu Anwar menyaman Senator Dato' S. Nallakaruppan dan Ummi Hafilda yang seringkali mengeluarkan kenyataan yang sangat kontroversial mengenai peribadi Anwar supaya beliau membersihkan dirinya. Ia penting kerana Anwar dikatakan ingin menjadi Perdana Menteri.

Kesnya di Mahkamah Rayuan akan dibicara tidak lama lagi. Tiba-tiba masyarakat dikejutkan dengan kenyataan bapa Mohd Saiful Bukhari, Azlan Mohd Lazim yang berputar arah walaupun semasa perbicaraan ia terus berdiri bersama anaknya dan sanggup bertemu Yang di-Pertuan Agong mengenai kes anaknya. Kalau tidak berada-ada masakan tempua bersarang rendah.

Kes ini juga terkait dengan peguamnya Yuktes Vijay yang mengeluarkan dua pucuk surat dan mencabar Anwar menyamannya. Yuktes musykil mengapa Anwar tidak berani memberikan keterangan cara bersumpah di mahkamah.

Apakah semua ini dan banyak lagi yang belum sempat dipaparkan menyebabkan Pas semacam merasakan ada perkara yang tidak kena kepada Anwar. Ketua Penerangan Pas, Tuan Ibrahim Tuan Man pernah membuat kenyataan bahawa jawatan Perdana Menteri tidak semestinya Anwar.

Ia amat bercanggah dengan pendirian awal pakatan pembangkang ingin menabalkan Anwar sebagai Perdana Menteri sekiranya mereka menang. Apakah Majlis Syura telah membuat keputusan terhadap isu ini. Kalau sekadar isu kalimah Allah rasanya Nik Aziz tidak akan menziarahi Karpal Singh baru-baru ini.


Karpal masih berpendirian seperti yang dilafazkan di Parlimen suatu ketika dulu bahawa Anwar adalah "kaki liwat" dan ia tidak ditarik balik hingga kini.

Karpal Singh dan DAP semacam cenderung mahukan Anwar menjadi Perdana Menteri. Pengerus DAP ini terkenal sebagai orang yang ada kredibiliti. 

Mengapa dalam isu Anwar, Karpal menjadi lunak sedangkan jawatan Perdana Menteri memerlukan kredibiliti yang tinggi.

Ini yang menyebabkan Anwar berasa gelabah menghadapi Pilihanraya Umum Ke-13 kerana isu-isu dulu tidak terlerai dan isu-isu baru datang satu demi satu. Helah sedang dicari tetapi masyarakat umum mula mengerti siapa sebenarnya Anwar.....

11 comments:

Anonymous said...

macam mana mat liwat tak menggelabah....masa dah suntuk...kote bengkok dia tengah di pegang oleh yahudi zionis dan DAPigs....tapi waktu yang sama dia sempat pulak pegang kote orang lain untuk berasmara dana....

Anonymous said...

Hanya yg buat2 tak tahu ttg al jubori adalah si nicky & the gang...jauh d sudut mata & hati, sbenarnya mrk maklum dgn tembelang si nuar ni...tapi terpaksa tutup mata sblah sbb dah termakan budi & dpt dana drp nuar & dap lahanat....mrk dah jadi kerbau dicucuk hidung...Lagipun melihatkan senario semasa mgkin mrk rasa pru13 ni pakatan akan bungkus....jadi apalagi mrk pulun & kebas harta & tanah Kjaan semau2nya...buat apa nak bising2 bg statement ttg isu2 semasa...buat ngabih boreh jee di hati mrk...

Umnonono said...

Tak sesudah dengan politik fitnah dan maki hamun. Macam lah ko hidup sampai kiamat.

Anonymous said...

LBGT - Lu Balun Gua Tonggeng....

Durio ziberthinus said...

Anwar ni klau nak jadi PM senang jer. Gerenti pengundi-pengundi akan pangkah PR dlam PRU13 nanti. Aku yg ahli UMNO pun akan undi calon PR. Pasti PR akan menang besar 2/3. Apa jenis fitnah pun tak kan dpt menewaskan Anwar. Lingkuplah BN lepas ni. Nak tau macamana?
1) Tunjukkan jam Omega yg Azizah simpan tu pd sidang akhbar tak kira akhbar apa pun.
2) Buat sumpah laknat yg dia tak pernah memasukkan kemaluannya ke dalam lubang bontot Saiful Bahari. Boleh dibuat dimana-mana tempat yg dia suka.
3) Jawab 'Ya' atau 'Tidak' kepada soalan semasa soalan wartawan samada dia bisexual atau heterosexual.
4) Segerakan saman malu RM 1 billion kepada Nalakaruppan, Tun Mahathir, Datuk Eskay, Lee Kuan Yew yg mendedahkan dlm wikileaks 'yes. he did it' dan Karpal Singh yg pernah mengatakan Anwar tidak bermoral.
5) Jadikan lagu 'Tanya sama Najib..apa pasal goyang' sebagai lagu rasmi setiap kali dia berkempen dan nyanyi berduet dgn bapa Saiful.
6) Masukkan dlm manifesto buku jingganya iaitu nama Allah boleh dicetak dlm buku bible versi melayu.

Klau dia berani...definitely kerusi empuk di Putrajaya akan jadi miliknya.

Anonymous said...

Visit Freemalaysiakini2.com No subscription needed.

Anonymous said...

Hehee...x nk la aku sbb dia nie SANGAT2 MERAGUKAN tuk jd PM of Malaysia.

Anonymous said...

PR suci maksum xde FITNAH MAKI HAMUN ker? Ko x pernah dgr SENDIRI ceramah2 PR ker?? Dun be DOUBLE standard ya!

Anonymous said...

Macam Melayu marhaban ta tahu makna.Ckp tanpa fakta budaya Melayu.Sultan Melaka yg titah curi anak dara pun Melayu sokong.

Portugis memerintah jilat Portugis.

Belanda perintah jilat Belanda.

British perintah jilat British

Jepun perintah jilat Jepun.

Umno perintah jilat UMNO.

Penyudahnya menang sorak kampung tergadai.Melayu penerima BR1M dan golingan termiskin

Anonymous said...

Melayu golongan terbesar penerima BR1M, paling ramai penagih dadah, paling ramai gugur anak, paling ramai tinggal di setinggan dan rumah kos rendah.

Ini lah fakta ketuanan Melayu pimpinan UMNO

Anonymous said...

Siapa yang memerintah itu lah Tuan.Melayu yg mati di Bukit Kepong pun pejuang Islam walau hari2 nyanyi God save the Queen.God Mana.Allah atau Jesus.

Melayu yang bunuh Mat Kilau dan Si Bongkok Tg.Putri pun wira Melayu.

Nama bapa Nabi Muhammad SAW, siapa? Abdullah.Adakah dia Islam sedang dia mati sebelum Nabi lahir.Bukan kah Abdullah bererti Hamba Allah.

Apa permulaan yang di setujui Nabi Muhammad SAW dan kafir Qurish dalam perjanjian Hubaidiyah