Thursday, March 7, 2013

UPDATES Lahad Datu - Inilah Dia Salah Seorang Penceroboh Sekarang Menyamar Memakai Pakaian Awam

Inilah dia diantara makhluk makhluk yang terlibat menceroboh tanahair kita sehinggakan menyaksikan 8 orang anggota keselamatan negara ini terkorban...!

32 comments:

Anonymous said...

Macam muka anwar berahim jer......

Anonymous said...

Penganas dan Pembunuh Polis kita...

Anonymous said...

PETALING JAYA 6 MAC: Datuk Seri Najib Razak perlu jawab pendedahan media antarabangsa bahawa beliau membayar AS$389,724.70 (RM1.2 juta) kepada penulis upahan, Joshua Trevino untuk memburuk-burukkan Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Bayaran itu dilaporkan dibuat Perdana Menteri kepada bekas penulis ucapan Presiden Amerika Syarikat (AS), menerusi syarikat Israel, Apco Worldwide.

Ia bagi menyerang Ketua Umum KEADILAN dan kempen mempromosi pentadbiran Najib di mata dunia.

Pengarah Komunikasi KEADILAN, Nik Nazmi Nik Ahmad berkata, Najib perlu jelaskan pendedahan itu menjelang pilihan raya, apatah lagi dalam keadaan beliau berterusan membelanjakan jutaan ringgit bagi tujuan propaganda dan fitnah.

“Najib juga perlu jawab berapa banyak wang rakyat dibayar kerajaan kepada konsultan perhubungan awam, khususnya luar negara untuk menulis bahan-bahan anti Pakatan Rakyat dan Anwar?” katanya pada kenyataan hari ini.

Beliau merujuk pendedahan portal berita berpangkalan di Amerika, BuzzFedd 1 Mac lalu berkenaan perbuatan Najib mengupah media Amerika itu.

Pada Ogos lalu, Trevino dipaksa meletak jawatan sebagai kolumnis di akhbar United Kingdom (UK) – The Guardian.

Ini berikutan beliau tidak mengumumkan peranannya sebagai konsultan kepada FBC Media, yang menulis dan memuji ciri-ciri ‘kesederhanaan’ Najib.

“Selain daripada Apco di AS dan FBC di UK (United Kongdom), di manakah lagi BN melantik konsultan untuk menyerang pembangkang?” soal Nik Nazmi.

Pada 2011, Najib mengakui kerajaan membayar RM94 juta kepada FBC Media antara 2007 hingga 2010.

FBC turut membayar AS$70,000 kepada Apco Worldwide untuk melobi kerajaan AS mewakili pentadbiran Najib.

“Ironisnya, ketika Umno BN terus-menerus menyerang Anwar sebagai pro-Israel sebagai propaganda dalam negara, Trevino dan konsultan-konsultan lain bekerja keras untuk menggambarkan Anwar sebagai anti-Israel di luar negara.

“Malah apabila skandal pembayaran dan pengaturan berita ini didedahkan, BBC dan CNBC menamatkan kontrak FBC kerana melanggar etika kewartawanan,” kata Nik Nazmi.

Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Seri Setia itu mempersoal individu atau agensi lain yang terlibat dalam perlantikan dan koordinasi konsultan tersebut.

“Apakah arahan yang diberikan kepada konsultan-konsultan ini mengenai bahan-bahan berkaitan, memandangkan kebanyakan kerja yang dibuat adalah menyerang Anwar semata-mata” katanya.

“Adakah kerajaan sedar bahawa ramai konsultan yang dilantik terkenal dengan pandangan ekstrim dan anti-Islam. Mereka menghina Islam, Ikhwanul Muslimin dan umat Islam di Amerika? Mereka juga adalah penyokong tegar Israel yang menentang hak rakyat Palestin?” tegas Nik Nazmi.

“Najib terus berbelanja jutaan ringgit untuk tujuan fitnah tetapi berterusan menolak gesaan Anwar untuk berbahas politik bagi kepentingan rakyat,” sinisnya. ~keadilandaily

Anonymous said...

keldaidaily!!

Anonymous said...

bro, kau ingat kalau najib nak keluar duit juta2 senang ke? mcm cucuk duit kat mesin ATM tu? anytime boleh keluar camtu jer pastu kad ATM tu najib bagi rosmah lak pegang buat enjoy beli cincin? bersepah mata2 PR kat dlm MOF tu tau ka? singgit hilang pun diorng boleh tau, setiap perbelanjaan kerajaaan ada dlm laporan audit negara, ko boleh chek setiap satu sen yg digunakan najib kat situ... ayooo.....

aku said...

ada lagi mamat APCO...sian..dah tak ada modal la tu...

Anonymous said...

Keluarlah apa pun statement pasal Nuar ni, aku dah tak percaya and NEVER EVER. This is all damage control FOR him and he ask his people to do wash the dirty linen. My mind is already fixed. He can fix many things and he can do many many unconventional and sometimes subversive things and I am not surprised. In his past ceramah late last year, he has already hinted, that something is going to happen in Sabah.

Anonymous said...

satu lagi anuar anti israel? kahx30... ko pi baca apa kata paper utama israel mengenai anuar, boleh google pastu kita boleh sembang balik... kahkahkah.. u ulang, i saman u...

Anonymous said...

..hehe.. taqbir!.. jgn biarkan aljuburi menjuburi anda.. gelap mata hati puak2 ni.. sian..

Anonymous said...

Muka seperti tian chua babi. Kalau anwar bayar orang untuk promosi diri sendiri sebagai peliwat no 1 apa salahnya Najib bayar orang untuk promosi diri sendiri dan negara....

Anonymous said...

hoii...u ulang, i liwat sulu ni...

Anonymous said...

..tian chua babi sekoq tu sedang berlindung di rumah aljuburi.. sapa dpt tampar& terajang dia jgn lupa taji aljuburi selang jugak..

Anonymous said...

Aku tak peduli berapa pun Najib belanja asalkan pengkhianat negara dapat disingkirkan.. Lagi pun kalau ianya duit kerajan dah tentu jabt Audit pick up

Anonymous said...

U ulang. I saman u....hu..hu.jam omega mana ? . Cina dol.. al juburi ..kaki sontot ..lahanat..

Anonymous said...

Najib Alduburi sedap-sedap sontot dubur Altantuya, cai-cai berhempas pulas mempertahankannya. Bangang ke apa cai-cai umno ni... hehehe

Anonymous said...

Apa lg kasi kurung sama gari die kat bilik umah nuar. Biar nuar roket jubor die tanpa ky jelly. Fuuuuuhh pedih dan rasa bengkok siot.

Anonymous said...

..aljuburi akan suruh dia minggir dulu.. taqbir!..

Anonymous said...

Bkn najid..tp nuar..kan najid ajak nuar bsumpah kat masjid kang ..nuar de berani..selalu yg nk jual malaysia siapa ?

Anonymous said...

Apa dia? ??? Enko sontot bontot mak ko?

Anonymous said...

Keadilan dayly haprak.....penipu fitnah setakat buat karangan..mcm spm buang dlm bakul sampah....auta bukti tarak....

Anonymous said...

Orang yang tersepit dengan masalah ciptaan sendiri sahaja yang selalu kantoi kerana menfitnah.Fitnah itu makanan pr.Aljuburi ni kerjanya ialah berak kemudian baling taik dia pada orang lain dan bila orang tanya dia tak mengaku itu taik dia.Ada kalanya dia sanggup baling pada geng dia termasuk hj hadi.Contohnya dalam isu kalimah Allah.

Anonymous said...

Keadilan dayly haprak.....penipu fitnah setakat buat karangan..mcm spm buang dlm bakul sampah....auta bukti tarak....

Anonymous said...

Cai-cai tak ada sifat kemanusiaan langsung. Cai-cai tak dapat bayangkan ke macammana sakitnay Altantuya bila Najib Alduburi menyontotnya.hehehe

Anonymous said...

Iniah akibat bila tak baca berita yg sah. baca keldian daily, maka jadilah keldai. Isu ini dah lama dijawab, cuba buka minda jangan jadi katak meraung-raung dalam tempurung.

Satu dunia dah tahu siapa boneka dan tali barut yahudi Amerika. Kalau diri dah bangang dan tidak bermaklumat, tolong jangan tunjukkan melalui tulisan dan percakapan. Diam adalah lebih baik.

Anonymous said...

..hadi boroi bkn saja sanggup dibaling taik aljuburi malah sanggup meniduri aljuburi kalau dpt jwtn timb pm.. hehe.. taqbiri!..

Anonymous said...

Banyak baca keldaian daily otak jadi begap....laporan merapu tak masuk akai...dah takdak modal nak jawap apakah tujuan si tungau berjumpa kepala pemberontak kat philipin tu...cer citer, cer citer teman nak dengor..

Anonymous said...

Inilah ciri ciri komen dari puak puak PR:
1. Suka komen keluar dari tajuk posting
2. Komen selalunya tanpa fakta yg kukuh. selalunya dari apa terlintas kat kepala lutut.
3. Bila habis ikhtiar, mulalah maki, carut, tipu.
4. Kemudian dia akan ulang balik dari langkah no.1 tadi pada komen orang lain

Anonymous said...

hello people, yg pihak pkr ni, lu org boleh fikir laa, org klau tak salah, die xkan saman org suke laa woii, ni asyik nak saman, but why?? sebab nk org ttup cite die, weyhh, kalau nk jdi pmimpin, kene ke kau kotor2 kan fikiran org? weyh pgikut2 nuar, berfikir laa weyhh.. bukak otak minda sikit.. berita tak tgok asl dgar khaba2 berita kauorg terus mlenting, n xtauu citee pe yg jdii, haa, smbahh nuar korg tuu.. tgok t mne tmpat korg, dpt ngre ni dkt die, konfem korg jdi mcm endon nnti, prcyeelah, tgok skit ngeri yg die pgag? jdii apee doee?? nakk ke kite jdikan org yg mnghuru hara kan negara sbgai pemimpinn?? konfem ke kate2 diee tuu?? sembangg bagai2, padahal dpt je ngre ni kt die, kite tgok mlyuu dkat ats or bawah, sudahhlahh anuarr oii, kau ni balaci cine, kami bukann.. hasrat die nk jdi PM, sal korg pgikut2 diee ni, diee tak pk r woiiii.. pkir gunee otakk luu laaa brader2.. aptb.. islam tak ajar untuk brmusuh, dan melaga2kan org, anuar?? cukup r die mlge2kn org, busuk2 kan org, sedangkan diee?? sedihhh..

Anonymous said...

Najib Alduburi takut saman PI Bala sebab takut bnyk rahsia lagi akan terbongkar

Anonymous said...

..najib goyang sabah hilang.. begitu la gurindan yg aljuburi nyanyikan siang mlm.. musti aljuburi dah tau perkara ini akan berlaku.. intel aljuburi dari msia ka filipina?.. kalau aljuburi ketua perancang pencerobohan nin.. tak payah buang masa.. tibai aje aljuburi ni sampai terjulur keluar isi perot dia.. taqbir!..

Anonymous said...

Najib alduburi sudah hilang nafsu sekarang sebab beliau yahu penjara sungai buluh akan menjadi destinasinya selepas PRU nanati. Tulah sebab parlimen tak dibubar lagi tu. Cai-cai pucat gigi aku tengok. hehehe

Anonymous said...

This simulator combines the realistic control panels and control experience with
the military element. Even recommended system specs had difficulties coping with the
games demands on first launch when flying over the more substantial town locations.
You can train up your hobo so that you can kill other hobos even more easily, and it is
a very addicting game. In order to compete for market shares on routes you must have
a virtual airline management game account. Just attach a Joystick and pedals,
and you could have a real experience of flying a plane.