Tuesday, March 5, 2013

UPDATES Lahad Datu - Kenapa Masa Diambil Terlalu Lama Nak Selesaikan...?

Pandangan mantan Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Dr Khir Toyo berpendapat bahawa krisis senjata di Lahad Datu telah mengambil masa paling lama untuk diselesaikan oleh pihak berkuasa negara sejak Peristiwa 13 Mei 1969.

Kita mempunyai beberapa krisis bersenjata yang membabitkan orang tempatan dan juga pengganas luar seperti situasi Tentera Merah Jepun yang menawan bangunan AIA pada 1975, peristiwa Memali dan peristiwa Sauk....

Melihat kekalutan yang ada sekarang, ianya bukan sahaja isu keselamatan yang perlu dititik beratkan kerajaan tetapi juga isu keyakinan rakyat terhadap kerajaan dalam menangani isu ini.

Kerajaan tidak lagi boleh sekadar mengulangi keadaan dalam kawalan (under control) kerana setiap kali pihak Polis mendakwa keadaan berada di dalam kawalan ketika itu juga muncul berita anggota Polis terkorban....!

Justeru adalah wajar kerajaan menggerakkan Majlis Keselamatan Negara (MKN) mengambil alih peranan pihak Polis dalam isu ini. Mungkin Perdana Menteri atau Timbalan Perdana Menteri sendiri yang mempengerusikan MKN untuk krisis ini. MKN harus beroperasi 24 jam sehinggalah ....

Baca seterusnya, klik SINI  

19 comments:

Anonymous said...

kerana Najib belum abis memandat Rosmah

Anonymous said...

Khir Toyo...sudah sudahlah tuuuu... Dulu jadi MB hang bagi penyapu kat orang, last sekali hang kena sapu. Insaf la... Muka gebu cucuk Botok hang kata makan tempe...dasar penipu rakyat.

PenganutPAS said...

Sudah lah Khair Toyo .... tolonglah pegi depan cermin ..... ada nampak liabiliti kerajaan tak dalam cermin tu ??

Anonymous said...

NI LAH BILA HILANG KUASA - DULU DIMULIAKAN SKRG HINA DAN MENJADI KIASAN
MUASABAH UTK DIRI KU

Anonymous said...

dan khalid gagap pun akan senasib dgn khir toyo.malah lebih hina dari itu.

Anonymous said...

Bising2 pulak ...bagi penyapu atas kepala baru tau...

Anonymous said...

..batang penyapu tu patut sumbat ke dlm jubur anak toyo.. baru dia tau niqmat yg aljuburi rasakan selama ini.. taqbir!..

Anonymous said...

Pandai cakap je wak ni....kerja polis biarlah diorang buat....nape dok sibuk2....polis dan tentera tahu apa nak buat beb.....

Anonymous said...

..kdn patut tutup semua mulut2 busok ni.. termasuk msiakini yg lapurannya tak abis2 salahkan kjaan.. taqbir!..

Anonymous said...

KT agak kerap tidak bersetuju dengan kerajaan. Ikut cara dia, bagi penyapu, sapu habis penceroboh tu.

Anonymous said...

Toyol ni dah tak de power pandai lah dia komen. Bila dulu bkuasa lupa diri. Beri orang penyapu. Akhirnya dia yg kena sapu. Jangan sombong diri dan lupa diri.

AWAS said...

Walaupun berjuta kebaikan kita lakukan mungkin 'akan' terpadam oleh SATU kesilan/keburukan

Anonymous said...

Kata orang putih.."too many cooks will spoil the food"

KT tak pernah jadi tentera, rasa saya. Seorang doktor gigi aje dia ni.
Biarlaa orang yang lebih tahu akan keadaan sebenar di ground zero buat keje.

Saya yakin, bukan KT aje yg gian nak bagi pendapat (arahan), ex-IGP Musa pun gian juga.

Tapi saya tabik pada Left.Jen (B) Dato Seri Zaini. Dia yg solved kes al-maunah dulu.

Setakat ni, dia tetap kata dia setuju dengan semua langkah2 yg diambil oleh PAT dan KPN. Sedikitpun dia tak cuba nak 'mengajar' walaupun dia ada pengalaman.

Anonymous said...

Orang lain jangan lah menyebuk nak jadi Jeneral yang tak berjawatan dan tak bergaji. Lebih baik serah je pada pihak yang bertanggungjawap. Mereka lebih tahu tugas mereka.

Anonymous said...

Turunkan Jibbon, naikkan Mudin Sembab! Liabiliti tu..

satkajams satkajam said...

monyet jgn nak cakap banyak takde sapa nak dengar ckp ko dah ko bagi penyapu kat orang last2 ko kena sapu dek NAJIB hahahahaha

satkajams satkajam said...

monyet jgn nak cakap banyak takde sapa nak dengar ckp ko dah ko bagi penyapu kat orang last2 ko kena sapu dek NAJIB hahahahaha

Anonymous said...

One should apply minimal pressure to lift these concrete grinders and also hold
it in flat motion while working. Despite the fact that it uses concrete, an unfriendly environmental material, it has a few advantages over tires and shares most of the earthship advantages.
This Wednesday night there is a lot going on in Atlanta.

Anonymous said...

Still the health concerns mar the overall positive
sides of this economic growth as people take their health problems as the cost
of development which is indeed pretty higher.

It can also be left in the hair as a conditioner
but it may be hard to explain the tomatoes. It only leaves
a lustrous sheath on the hair and gives it a beautiful look rather
and the greasy effect that is left by the usual hair oils.
Even though all the hair was thoroughly coated and it was always rinsed so well that no traces were left, little by little the kids escaped our weekly ritual and I found it easier to
not chase them about it, especially considering the hundreds of other
matters which did need to be chased. Exactly what the oil does is clean and exfoliate your hair follicles, help make your
bloodstream circulate better all around your head and in return boosts the
process involving hair growth and acts as being a supercharger for making your hair get bigger.


Here is my webpage ... short curly hairstyles