Monday, March 4, 2013

UPDATES Lahad Datu - Wahai Hishamuddin Tolonglah, Kau Dengar Ni Pandangan Bernas Dari Bekas KPN Tan Sri Musa Hasan

Dah semakin jelas Menteri KDN tak mampu nak selesaikan kemelut Lahad Datu...!

Pada tayangan video klip dibawah ini nanti , tolonglah dengar dengan teliti pandangan bekas Ketua Polis Negara kita, Tan Sri Musa Hasan. Beliau nyatakan dalam pasukan polis memang ada beberapa pegawai yang masih berkhidmat dan mereka ini adalah "able officers" memiliki pengetahuan dan pengalaman luas untuk menangani tipu helah pemberontak dan militan...! Kenapa mereka tidak terlibat...?

Hisham..., sudah sudahlah tu bro..! Janganlah kejarkan personal glory nak sibuk cari nama, mahukan political milage. Sudah terbukti Menteri KDN tak boleh ketuai dan selesaikan operasi ini.

Yang paling penting pada penghujung video klip dibawah ini, minit ke 10;28  Tan Sri Musa tekankan point yang sangat penting, dimana beliau persoalkan penceroboh masuk ke dalam negara kita dengan senjata, apakah kita perlu berdiam diri..?

Pada minit ke 11;23 pula Tan Sri Musa jelaskan dalam membuat negotiation dan rundingan dengan pihak musuh, sepatutnya tidak mengambil masa yang terlalu panjang. Harus ada dateline untuk bertindak menyelesaikan operasi ini... Apabila membiarkan masa terlalu panjang seperti apa yang sedang berlaku, maka ianya akan memberikan peluang kepada pihak musuh dan penceroboh ini mengambil kesempatan.

Pada minit ke 12;11 bekas Ketua Polis Negara itu menjelaskan bahawa mortar yang digunakan oleh penceroboh dikategorikan sebagai "heavy arms" dan ini bermakna sudah menjadi bidang kuasa pihak Angkatan Tentera Malaysia [ATM] untuk kendalikan Operasi ini....

Wahai Hishamuddin, tolonglah paham bro! Ketepikanlah kepentingan politik, fikirkanlah mengenai betapa besarnya nilai nyawa manusia....

Saksikan video klip ini;



79 comments:

Anonymous said...

perompak da terkepung dlm rumah kite dan kite ade senjata utk menghadapi perompak tersebut..
tp kite bincang pulak minta mereka keluar baik2, mereka tak nk kite bg tempoh lg dan minta org kat luar umah pulak tlg bincang sama...
merepek2 sudah..

Anonymous said...

bodoh tak boleh diajar. termasuk la menteri lain yang nak jadi dokter, engineer, lawyer, etc.

Anonymous said...

Pertama kita lihat wajah wajah TS Musa memberi komen dan cadangan, kemudian kita tengok wajah KPN si Mail sekarang, memberi amaran kat pencoroboh. Kita akan dapat jawapannya. So, Mail.., please resign. Berilah peluang kepada yang lebih berwibawa. Cukup-cukuplah. Dari BERSIH hingga sekarang, sama jer tonenya beri amaran.

Anonymous said...

HISAMUDDIN AMARAN & TAN SRI MAIL KENA LETAK JAWATAN SEGERA...!!
ANDA BERDUA GAGAL...., MENYUSAHKAN RAKYAT MALAYSIA

usin said...

kalau kita kata bahawa shamudin ni goblok, ada tak yg marah?

Anonymous said...

bOIKOT HISHAMUDDIN

Anonymous said...

HISAMUDDIN AMARAN & TAN SRI MAIL KENA LETAK JAWATAN SEGERA...!!
ANDA BERDUA GAGAL...., MENYUSAHKAN RAKYAT MALAYSIA

Anonymous said...

HISAMUDDIN AMARAN & TAN SRI MAIL KENA LETAK JAWATAN SEGERA...!!
ANDA BERDUA GAGAL...., MENYUSAHKAN RAKYAT MALAYSIA

Anonymous said...

HISAMUDDIN AMARAN & TAN SRI MAIL KENA LETAK JAWATAN SEGERA...!!
ANDA BERDUA GAGAL...., MENYUSAHKAN RAKYAT MALAYSIA

Anonymous said...

HISAMUDDIN AMARAN & TAN SRI MAIL KENA LETAK JAWATAN SEGERA...!!
ANDA BERDUA GAGAL...., MENYUSAHKAN RAKYAT MALAYSIA

Anonymous said...

HISAMUDDIN AMARAN & TAN SRI MAIL KENA LETAK JAWATAN SEGERA...!!
ANDA BERDUA GAGAL...., MENYUSAHKAN RAKYAT MALAYSIA

Anonymous said...

HISAMUDDIN AMARAN & TAN SRI MAIL KENA LETAK JAWATAN SEGERA...!!
ANDA BERDUA GAGAL...., MENYUSAHKAN RAKYAT MALAYSIA

Anonymous said...

HISAMUDDIN AMARAN & TAN SRI MAIL KENA LETAK JAWATAN SEGERA...!!
ANDA BERDUA GAGAL...., MENYUSAHKAN RAKYAT MALAYSIA

Anonymous said...

HISAMUDDIN AMARAN & TAN SRI MAIL KENA LETAK JAWATAN SEGERA...!!
ANDA BERDUA GAGAL...., MENYUSAHKAN RAKYAT MALAYSIA

Anonymous said...

HISAMUDDIN AMARAN & TAN SRI MAIL KENA LETAK JAWATAN SEGERA...!!
ANDA BERDUA GAGAL...., MENYUSAHKAN RAKYAT MALAYSIA

Anonymous said...

HISAMUDDIN AMARAN & TAN SRI MAIL KENA LETAK JAWATAN SEGERA...!!
ANDA BERDUA GAGAL...., MENYUSAHKAN RAKYAT MALAYSIA

Anonymous said...

HISAMUDDIN AMARAN & TAN SRI MAIL KENA LETAK JAWATAN SEGERA...!!
ANDA BERDUA GAGAL...., MENYUSAHKAN RAKYAT MALAYSIA

Anonymous said...

HISAMUDDIN AMARAN & TAN SRI MAIL KENA LETAK JAWATAN SEGERA...!!
ANDA BERDUA GAGAL...., MENYUSAHKAN RAKYAT MALAYSIA

Anonymous said...

HISAMUDDIN AMARAN & TAN SRI MAIL KENA LETAK JAWATAN SEGERA...!!
ANDA BERDUA GAGAL...., MENYUSAHKAN RAKYAT MALAYSIA

Anonymous said...

HISAMUDDIN AMARAN & TAN SRI MAIL KENA LETAK JAWATAN SEGERA...!!
ANDA BERDUA GAGAL...., MENYUSAHKAN RAKYAT MALAYSIA

Anonymous said...

HISAMUDDIN AMARAN & TAN SRI MAIL KENA LETAK JAWATAN SEGERA...!!
ANDA BERDUA GAGAL...., MENYUSAHKAN RAKYAT MALAYSIA

Anonymous said...

HISAMUDDIN AMARAN & TAN SRI MAIL KENA LETAK JAWATAN SEGERA...!!
ANDA BERDUA GAGAL...., MENYUSAHKAN RAKYAT MALAYSIA

Anonymous said...

HISAMUDDIN AMARAN & TAN SRI MAIL KENA LETAK JAWATAN SEGERA...!!
ANDA BERDUA GAGAL...., MENYUSAHKAN RAKYAT MALAYSIA

Anonymous said...

HISAMUDDIN AMARAN & TAN SRI MAIL KENA LETAK JAWATAN SEGERA...!!
ANDA BERDUA GAGAL...., MENYUSAHKAN RAKYAT MALAYSIA

Anonymous said...

HISAMUDDIN AMARAN & TAN SRI MAIL KENA LETAK JAWATAN SEGERA...!!
ANDA BERDUA GAGAL...., MENYUSAHKAN RAKYAT MALAYSIA

Anonymous said...

HISAMUDDIN AMARAN & TAN SRI MAIL KENA LETAK JAWATAN SEGERA...!!
ANDA BERDUA GAGAL...., MENYUSAHKAN RAKYAT MALAYSIA

Anonymous said...

HISAMUDDIN AMARAN & TAN SRI MAIL KENA LETAK JAWATAN SEGERA...!!
ANDA BERDUA GAGAL...., MENYUSAHKAN RAKYAT MALAYSIA

Anonymous said...

HISAMUDDIN AMARAN & TAN SRI MAIL KENA LETAK JAWATAN SEGERA...!!
ANDA BERDUA GAGAL...., MENYUSAHKAN RAKYAT MALAYSIA

Anonymous said...

HISAMUDDIN AMARAN & TAN SRI MAIL KENA LETAK JAWATAN SEGERA...!!
ANDA BERDUA GAGAL...., MENYUSAHKAN RAKYAT MALAYSIA

Anonymous said...

HISAMUDDIN AMARAN & TAN SRI MAIL KENA LETAK JAWATAN SEGERA...!!
ANDA BERDUA GAGAL...., MENYUSAHKAN RAKYAT MALAYSIA

Anonymous said...

HISAMUDDIN AMARAN & TAN SRI MAIL KENA LETAK JAWATAN SEGERA...!!
ANDA BERDUA GAGAL...., MENYUSAHKAN RAKYAT MALAYSIA

Anonymous said...

HISAMUDDIN AMARAN & TAN SRI MAIL KENA LETAK JAWATAN SEGERA...!!
ANDA BERDUA GAGAL...., MENYUSAHKAN RAKYAT MALAYSIA

Anonymous said...

HISAMUDDIN AMARAN & TAN SRI MAIL KENA LETAK JAWATAN SEGERA...!!
ANDA BERDUA GAGAL...., MENYUSAHKAN RAKYAT MALAYSIA

Anonymous said...

HISAMUDDIN AMARAN & TAN SRI MAIL KENA LETAK JAWATAN SEGERA...!!
ANDA BERDUA GAGAL...., MENYUSAHKAN RAKYAT MALAYSIA

Anonymous said...

HISAMUDDIN AMARAN & TAN SRI MAIL KENA LETAK JAWATAN SEGERA...!!
ANDA BERDUA GAGAL...., MENYUSAHKAN RAKYAT MALAYSIA

Anonymous said...

HISAMUDDIN AMARAN & TAN SRI MAIL KENA LETAK JAWATAN SEGERA...!!
ANDA BERDUA GAGAL...., MENYUSAHKAN RAKYAT MALAYSIA

Anonymous said...

HISAMUDDIN AMARAN & TAN SRI MAIL KENA LETAK JAWATAN SEGERA...!!
ANDA BERDUA GAGAL...., MENYUSAHKAN RAKYAT MALAYSIA

Anonymous said...

HISAMUDDIN AMARAN & TAN SRI MAIL KENA LETAK JAWATAN SEGERA...!!
ANDA BERDUA GAGAL...., MENYUSAHKAN RAKYAT MALAYSIA

Anonymous said...

HISAMUDDIN AMARAN & TAN SRI MAIL KENA LETAK JAWATAN SEGERA...!!
ANDA BERDUA GAGAL...., MENYUSAHKAN RAKYAT MALAYSIA

Anonymous said...

HISAMUDDIN AMARAN & TAN SRI MAIL KENA LETAK JAWATAN SEGERA...!!
ANDA BERDUA GAGAL...., MENYUSAHKAN RAKYAT MALAYSIA

Anonymous said...

HISAMUDDIN AMARAN & TAN SRI MAIL KENA LETAK JAWATAN SEGERA...!!
ANDA BERDUA GAGAL...., MENYUSAHKAN RAKYAT MALAYSIA

Anonymous said...

HISAMUDDIN AMARAN & TAN SRI MAIL KENA LETAK JAWATAN SEGERA...!!
ANDA BERDUA GAGAL...., MENYUSAHKAN RAKYAT MALAYSIA

Anonymous said...

HISAMUDDIN AMARAN & TAN SRI MAIL KENA LETAK JAWATAN SEGERA...!!
ANDA BERDUA GAGAL...., MENYUSAHKAN RAKYAT MALAYSIA

Anonymous said...

HISAMUDDIN AMARAN & TAN SRI MAIL KENA LETAK JAWATAN SEGERA...!!
ANDA BERDUA GAGAL...., MENYUSAHKAN RAKYAT MALAYSIA

Anonymous said...

HISAMUDDIN AMARAN & TAN SRI MAIL KENA LETAK JAWATAN SEGERA...!!
ANDA BERDUA GAGAL...., MENYUSAHKAN RAKYAT MALAYSIA

Anonymous said...

HISAMUDDIN AMARAN & TAN SRI MAIL KENA LETAK JAWATAN SEGERA...!!
ANDA BERDUA GAGAL...., MENYUSAHKAN RAKYAT MALAYSIA

Anonymous said...

HISAMUDDIN AMARAN & TAN SRI MAIL KENA LETAK JAWATAN SEGERA...!!
ANDA BERDUA GAGAL...., MENYUSAHKAN RAKYAT MALAYSIA

Anonymous said...

HISAMUDDIN AMARAN & TAN SRI MAIL KENA LETAK JAWATAN SEGERA...!!
ANDA BERDUA GAGAL...., MENYUSAHKAN RAKYAT MALAYSIA

Anonymous said...

HISAMUDDIN AMARAN & TAN SRI MAIL KENA LETAK JAWATAN SEGERA...!!
ANDA BERDUA GAGAL...., MENYUSAHKAN RAKYAT MALAYSIA

Anonymous said...

HISAMUDDIN AMARAN & TAN SRI MAIL KENA LETAK JAWATAN SEGERA...!!
ANDA BERDUA GAGAL...., MENYUSAHKAN RAKYAT MALAYSIA

Anonymous said...

HISAMUDDIN AMARAN & TAN SRI MAIL KENA LETAK JAWATAN SEGERA...!!
ANDA BERDUA GAGAL...., MENYUSAHKAN RAKYAT MALAYSIA

Anonymous said...

HISAMUDDIN AMARAN & TAN SRI MAIL KENA LETAK JAWATAN SEGERA...!!
ANDA BERDUA GAGAL...., MENYUSAHKAN RAKYAT MALAYSIA

Anonymous said...

HISAMUDDIN AMARAN & TAN SRI MAIL KENA LETAK JAWATAN SEGERA...!!
ANDA BERDUA GAGAL...., MENYUSAHKAN RAKYAT MALAYSIA

Anonymous said...

HISAMUDDIN AMARAN & TAN SRI MAIL KENA LETAK JAWATAN SEGERA...!!
ANDA BERDUA GAGAL...., MENYUSAHKAN RAKYAT MALAYSIA

Anonymous said...

HISAMUDDIN AMARAN & TAN SRI MAIL KENA LETAK JAWATAN SEGERA...!!
ANDA BERDUA GAGAL...., MENYUSAHKAN RAKYAT MALAYSIA

Anonymous said...

HISAMUDDIN AMARAN & TAN SRI MAIL KENA LETAK JAWATAN SEGERA...!!
ANDA BERDUA GAGAL...., MENYUSAHKAN RAKYAT MALAYSIA

Anonymous said...

HISAMUDDIN AMARAN & TAN SRI MAIL KENA LETAK JAWATAN SEGERA...!!
ANDA BERDUA GAGAL...., MENYUSAHKAN RAKYAT MALAYSIA

Anonymous said...

HISAMUDDIN AMARAN & TAN SRI MAIL KENA LETAK JAWATAN SEGERA...!!
ANDA BERDUA GAGAL...., MENYUSAHKAN RAKYAT MALAYSIA

Anonymous said...

HISAMUDDIN AMARAN & TAN SRI MAIL KENA LETAK JAWATAN SEGERA...!!
ANDA BERDUA GAGAL...., MENYUSAHKAN RAKYAT MALAYSIA

Anonymous said...

HISAMUDDIN AMARAN & TAN SRI MAIL KENA LETAK JAWATAN SEGERA...!!
ANDA BERDUA GAGAL...., MENYUSAHKAN RAKYAT MALAYSIA

Anonymous said...

HISAMUDDIN AMARAN & TAN SRI MAIL KENA LETAK JAWATAN SEGERA...!!
ANDA BERDUA GAGAL...., MENYUSAHKAN RAKYAT MALAYSIA

Anonymous said...

HISAMUDDIN AMARAN & TAN SRI MAIL KENA LETAK JAWATAN SEGERA...!!
ANDA BERDUA GAGAL...., MENYUSAHKAN RAKYAT MALAYSIA

Anonymous said...

HISAMUDDIN AMARAN & TAN SRI MAIL KENA LETAK JAWATAN SEGERA...!!
ANDA BERDUA GAGAL...., MENYUSAHKAN RAKYAT MALAYSIA

Anonymous said...

HISAMUDDIN AMARAN & TAN SRI MAIL KENA LETAK JAWATAN SEGERA...!!
ANDA BERDUA GAGAL...., MENYUSAHKAN RAKYAT MALAYSIA

Anonymous said...

HISAMUDDIN AMARAN & TAN SRI MAIL KENA LETAK JAWATAN SEGERA...!!
ANDA BERDUA GAGAL...., MENYUSAHKAN RAKYAT MALAYSIA

Anonymous said...

HISAMUDDIN AMARAN & TAN SRI MAIL KENA LETAK JAWATAN SEGERA...!!
ANDA BERDUA GAGAL...., MENYUSAHKAN RAKYAT MALAYSIA

Anonymous said...

HISAMUDDIN AMARAN & TAN SRI MAIL KENA LETAK JAWATAN SEGERA...!!
ANDA BERDUA GAGAL...., MENYUSAHKAN RAKYAT MALAYSIA

Anonymous said...

HISAMUDDIN AMARAN & TAN SRI MAIL KENA LETAK JAWATAN SEGERA...!!
ANDA BERDUA GAGAL...., MENYUSAHKAN RAKYAT MALAYSIA

Anonymous said...

HISAMUDDIN AMARAN & TAN SRI MAIL KENA LETAK JAWATAN SEGERA...!!
ANDA BERDUA GAGAL...., MENYUSAHKAN RAKYAT MALAYSIA

Anonymous said...

tu lah sebab orang panggil dia menteri x de telur .... asyik menyeringai je !!!!

Anonymous said...

KPN kontrek wajib , akur, yes man, tunduk, tongeng dan ikut ARAHAN Politik Menteri if not OUT U GO..Like TS Musa

Anonymous said...

Sepatutnya bagi diorang 24 jam aje untuk keluar, lepas tu serang pakai kereta kebal ke helikopter ke, tak pun hantar jet sukhoi, hornet dan hapa2 lagilah bom bagi mampus sume... Taklah sampai polis kita jadi korban..

- Rakyat Klate -

Anonymous said...

..dah pencen duduk diam2 musibat sekoq ni pun munapiq tahap sial..

Anonymous said...

Aku pun kurang setuju cara mereka TETAPI untuk desak mereka letak jawatan bunyinya macam begitu desperate sekali aku tak sanggup sebab aku tak de apa-apa agneda politik.

Anonymous said...

Ooiii berapa ramai yang jadi Menteri Pertahanan, Nak jadi KPN atau nak jadi Jeneral yang tak berjawatan dan tak bergaji nih. Duk diam sikit tak boleh ke.

bourne identity said...

saya bekas anggota vat69... berkhidmat dari 1977 sehingga 1993.
Saya dan rakan2 bekas anggota setuju dengan pemberian masa oleh KPN kpd pengganas ini kerana - 1) Ini bukan kawassan hutan, ini kawasan ladang kelapa sawit yang tinggi pokoknya dan tidak dapat memberi perlindungan. Hanya long range sniper sahaja boleh digunakan di sini. 2) PDRM dan ATM harus memastikan TIDAK orang awam kampung terperangkap di antara pengganas2 ini 3) Terlalu banyak maklumat floating dalam internet, sms dan tweeter...so kena hati2 4) Blackout info dari PDRM dan ATM penting supaya musuh akan percaya apa2 info yang floating 5) SB dan ATCK perlu pastikan jenis senjata yang di milikki pemngganas dan lokasi dimana biggest concentration firepower terletak 6) Orang semua mnahukan musuh semua mati tetapi dari pengalaman dan latihan saya, perlu tawan musuh hidup2 seberapa boleh for interrogation and information purposes untuk pastikan SIAPA dan DIMANA bantuan dibelakang pengganas
So..bagi sesiapa yang pandai memberi pandangan, terima kasih tetapi perlulah dengar pendapat, pandangan dan pengalaman dari orang2 seperti kami.
Lagi pun...kami pun nak hidup dan kalau boleh, dapat balik bertemu ngan keluatga setelah melaksanakan setiap operasi...
so..we can be patient. we have all the time to wait for their surrender. But we have all the skills, knowledge and experience to do harm to any threats to our country.
Saya dan rakan2 bekas vat69 senantiasa sokong PODRM dan ATM setiap masa.
Anda bagaimana pula?

Anonymous said...

Deciding to buy online can result in a huge cost savings while providing you the best options for your hair care needs today.
My hair doesn't always look good when I'm going to attend
openings and red carpet events. It has been proved that products which contain vitamins
will strengthen your hair.

Here is my page; hair products

Anonymous said...

They do not require as much work as many other animals do and are really fun to watch.
This is a growing and profitable market with the increase in ability for
all types of business- large or small - to do business in an
international platform and other is National Newspaper Networks combine newspapers from several States within the USA.
Hindi Samachar is entertaining millions of people
with incredible reports, events, information and gossips.
For documentation purposes and additional interest, be
sure to include the banner including the name of the news publication,
as well as the date section. A Christian newspaperis also associated with various charitable institutions and
churches and organizes fund raising events to help and aid such institutions.


Also visit my web page :: click here

Anonymous said...

Next, blend the oils and massage into scalp for two to four minutes before sleep.

For the thick and curly hair, it is best to use the Moroccan Oil.
Sometimes, this process starts from the temples and
goes back, and sometimes it begins from the top of the head.
From my experience, it is quite difficult to style hair immediately after a
hot oil treatment, so you might want to skip the curling iron
or hot rollers. * Lavender Oil — prevents further hair loss and improves
the health and quality of the hair.

My web-site hair straighteners