Sunday, April 28, 2013

Himpunan Nik Aziz Di Putrajaya BUKTI Kerajaan Najib Paling Demokratik...!

 
Sebagai rakyat Malaysia yang bijak berfikir, kita pasti setuju bahawa sifat "genteleman' YAB Datuk Sri Najib dalam membenarkan pesta demokrasi berlangsung dengan baik wajib kita puji...

Mursyidul AM PAS, Wali Selipar Nicky Ajees bekerja keras membantu anak emas kesayangannya Husam Kambing, dengan mengadakan kempen Pilihanraya di Masjid Sultan Mizan, Putrajaya dan Ceramah Perdana di Precint 3, Putrajaya. 
  
Mengikut laporan juak juak penjilat Pembangkang dianggarkan 10,000 orang hadir di Masjid Sultan Mizan dan pada sebelah malam pula di Precint 3  kata mereka 100,000 orang hadir...!
 
Tempat boleh isi tak sampai 5 ribu dia kata datang berpuluh ribu. Hendak menipu pun agak agaklah sikit...… 

Banyak juga belanja Husam Kambing kena upah ahlol ahlol tolol PAS dari Kuala Lumpur, Selangor dan Negeri Sembilan datang membanjiri dan buat semak sesak Putrajaya. Mereka bukan pengundi di Putrajaya tetapi inilah taktik kotor Husam Kambing. Calon PAS ini nak psywar warga Putrajaya supaya mereka teruja melihat limpahan lautan manusia, dengan cara ini boleh mempengaruhi pengundi Putrajaya untuk tidak undi calon BN, Tengku Adnan.

Akan tetapi kita lihatlah dan buatlah perbandingan.... Walaupun Husam Kambing terpaksa import Nicky Ajees, seterusnya dah habis kerahkan jentera dari seluruh Lembah Klang pun hanya 5,000 sahaja yang datang..... Itulah angka sebenar!

Apa barang....! YAB Datuk Sri Najib baru baru ini turun Klang menyaksikan 60,000 pengundi sana datang meraikan PM kita...

Kempen Pilihanraya pun patut kenalah jaga adab sikit..., sampai dalam masjid pun hendak tunjuk kekuatan sokongan dan susahkan anak qariah hendak solat Jumaat. apa hal...?
  
Yang datang dari luar Putrajaya hanya untuk menunjukkan sokongan kepada Nik Aziz waktu solat Jumaat ini tak takut Allah ker bro...? Korang semua datang hendak solat Jumaat kerana Allah atau kerana Nicky Ajees yang setuju kalimah Allah boleh gadai...??

64 comments:

Anonymous said...

Masih ada org Melayu rela tertipu oleh Puak2 PAS ni..cukup2lah..Masalah di Kelantan pun banyak tak selesai lagi..sebuk nak create masalah di Putrajaya..Hududkan dulu kes ZINA Mustafa Ali, baru boleh cakap!!

Anonymous said...

Astagafirullah aladzim... Cara penulis menulis statementpn dh tahu tak berlandasakn hikmah dan iman... Macmnalh reaksi Rasulullah saw.. Klu lihat umatnya ni.. Nk undi bn dh tk jadik plak... Asyik menyebarkn fitnah jer dgn kata2 keji penulis... Wahuqllam bissawab

Anonymous said...



BN utk PRU13!!

dulu ko menang undi simpati

skrg ko kene benam lubuk taik!

**pencacai2 laknatullah ni nak menipu tu biar professional skit. rakyat Malaysia bukan semua BUDUH mcm kamu

Anonymous said...

Yang p tgk tu bukan pengundi putrajaya pun dari luar yang ramai sebab puak puak kelangan pas ni totok gila ngan nik aziz ni tu yang pulun p tu

tokgaru said...

Blog Papagomo melaporkan semasa berceramah di Kampong Abdullah, di Segamat, Johor ..... Anwar Ibrahim minta doa supaya Tun Mahathir mati.

Ish ish ... tak baik doa macam tu. Orang islam yang pro Umno tak disuruh berdoa macam tu, dan tak pernah lagi ada orang islam pro Umno berdoa semacam itu. Doa macam tu selalunya dibuat oleh orang islam pro Pas/PKR.

Pas contohnya, pernah berdoa kat Allah minta Najib pecah perut, pernah doa kat Allah minta Umno KO. Ada Najib dah pecah perut ? Ada Umno dah KO ? Tidak, bukan ...

Itu maknanya Allah tak berkenan dengan doa2 pelik macam tu. Kalau Allah berkenan dah lama Najib pecah perut, dah lama Umno berkubur.

Meh pakat ramai2 ikut saya berdoa,

" Ya Allah tuhan sekalian alam. Kami mohon kau berikan hidayah kepada pemimpin islam kami dari Umno, Pas dan PKR supaya sama2 bermuafakat menjaga agama mu, menjaga kebajikan bangsa kami dan menjaga keselamatan negara kami. Ya Allah, kau jadikan negara kami sebuah negara yang aman dan sejahtera, kau jadikan kami seluruh rakyat negara ini hidup dalam keadaan harmoni diantara satu sama lain walau pun kami berbeza bangsa, berbeza bahasa, berbeza kebudayaan dan berlainan agama. Ya Allah, Ya Rahman, Ya Rahim, kau jadikan tanggal malam 5hb Mei 2013 bersamaan 24hb Jamadilakhir 1434 dan hari2 selepas itu sama keadaan seperti hari2 yang pernah kami lalui sebelumnya. Ya Allah, jangan lah kau hukum kami seperti mana kau hukum saudara seagama kami di beberapa negara di timur tengah hanya kerana mereka engkar terhadap seruan perpaduan oleh mu. Ya Allah, dengar lah rayuan kami, terima lah rintihan kami, kami tak mungkin akan dapat melaksanakan perintah mu dengan sempurna, kami tak mungkin akan dapat menjaga agama mu dengan sebaik2nya, jika sekiranya negara kami ini dalam keadaan huru hara. Amin, Ya Rabbulalamin "

Setiap anda yang membaca posting saya ini, ertinya anda turut bersama saya berdoa. Mudah2an ramai yang membaca sambil berdoa. Jika 13 juta pengundi membaca doa ini, insyallah, Allah akan beri petunjuk untuk SELAMATKAN KITA dan NEGARA KITA.

Merah summerlisme said...

Amin...

Anonymous said...

Bagaimana nak melakukan perubahan kalau kuasa mentadbir tiada di tangan? Bagaimana mendapat kuasa mentadbir jika tidak cukup bilangan penyokong? Apa sistem yang diguna pakai di negara kita?

Memang wajarlah PR mendambakan kemenangan di dalam pilihanraya, kerana menginginkan mandat mentadbir, guna menukar siasah negara, dan seterusnya hidup rakyat ke arah yang difikirkannya baik.

Anonymous said...

Kalau awal-awal dah guna pengundi hantu, dibawa dari segala pelusuk negara, waima Bangladesh, Filipina, Indonesia.... Di mana keikhlasan SPR, keikhlasan BN? Bolehkan golongan ini diharapkan untuk memegang amanah memimpin?

Kalau khabar yang dibawa tidak tentu sahihnya, video ditayang oleh sumber tidak credible, saksi dituntut tiada kelibat?

Walau benar cikgu pa dalam video, walau benar anwar yang menerkam si jambu tanpa wajah, nyahkan mereka, dgn adil. Biarkan mereka menjawab hisab Allah.

Anonymous said...

Anon PR jgn menyamar sbg anon UMNO. Penyokong UMNO kini dari golongan yang menolak Nik Aziz, manusia yang sanggup bersekutu dgn musuh islam dan syaitan, memperkecilkan sambutan Maulid Nabi, menuduh Rasulullah budak kampung, menuduh Allah mencarut, mengkafirkan sesama umat, bersubahat melindungi zina, mengizinkan kalimah Allah digadai dgn secara sembunyi dan bersekutu dgn golongan munafik yg memperjuangkan liberalism dan pluralism. Nik Aziz ni manusia biasa ada khilafnya dan tidak zuhud. Sila tuntut dulu ilmu agama dari riak kamu nampak kamu ni dari golongan gila politik.

Anonymous said...

pengundi putrajaya 10k pun tak sampai, 6k lebih je rasa, mana datang sampai 100k tu....

Anonymous said...

Mau diganti pentadbiran bobrok sedia ada dengan generasi baru umno? Khairi terkenal dgn kekayaan. TunFaisal terkenal mendokong cybertroopers yang kurang ikhlas. Papagomo tiada credibility. Norza terbukti perasuah. Fathul Bari kurang jujur. Anak muda dididik dgn duit, setakat mentaliti mat rempit, tak ramai yang boleh berjaya ke depan.

Saifudin Abdullah tidak digemari. Fuad Zakarshi terikut ikut dgn budaya bobrok sedia ada. Shahrir Samad tidak digemari. Nur Jazlan disenyapkan. Mukhriz kaya raya, mana mungkin memahami rakyat marhaen.

Anonymous said...

Bodoh bangang punya statement...PR dah menang 4 negeri...kelantan dh pegang 2 dekad...tak ada pun pentadbiran yg lebih baik atau menjurus kpd kehidupan rakyat yg lebih baik....sepanjang masa nak berceramah berpolitik dan salahkan semua orang...

Anonymous said...

Pengundi hantu? Siapa yang pernah nampak bangla ngundi? Saya pengundi dan siap terpacak lagi dari pagi sampai petang jd perayu PKR 2008. Secara jujur takde ok takde. Kalau ada tang tu jugak kena lauk. Saya sokong bn sebab janji mereka. So x yah la kecoh2 konon ada sokongan dah banyak cabang pkr melingkup bhai.

Anonymous said...

Pengundi hantu dari indonesia dan filipina??? Oohh maksud saudara c Mak Lampir dan Ustaz Badrol 3 pagi tu ke?

Anonymous said...

Kalau ada penghuni hantu, aku lah orang pertama yang pantak besi paku kat tengkuk dia. Mana lah tau kot menjelma jadi gadis ayu ke. Kalau tak percaya g lah tunggu kat tempat mengundi sebagai pemerhati. Hehehe....

Anonymous said...

Tidak aku menyamar umno, memang aku pendokong pr.

Smabutan maulidurasul tidak pernah dipraktikkan di zaman rasulAllah, maupun zaman sahabat.

Dap dianggap musuh islam atas fahaman kamu, tapi adakah semua rakyat setuju? Hanya umno kan?

Memang Muhammad saw adalah anak kampung, apa itu satu kehinaan? Itu tanggapan kamu kepada semua orang kampung di zaman ini? Kamu tidak adil, kerana hina atau tidak bukan kerana asalusul. Lagi pula kemuliaan apa yang dicari, di sisi Allah atau di sisi urbanites dan golongan bangsawan kuasa dan harta?

Setiap yahg baharu adalah milik Allah. Keupayaan mencarut juga milik Allah. Jgn nilaikan pekerti manusia dgn pekerti Allah. Apa yang Allah boleh buat, tak semestinya halal bagi kita. Kalau sebelum nikah sex itu haram, tapi tidak jika sudah diijab khabul. Ertinya ada hak-hak yang boleh digapai oleh makhluk, ada yang tidak.

Kalimah Allah dibenarkan oleh Najib ya, jgn pura-lupa.

Memang nik aziz ada khilaf, waima najib juga kan?

Hamba Allah said...

Wahai saudara-saudara ku dari kita bertengkar sesama sendiri marilah kita kembali pada AlQuran dan Sunnah.Marilah kita berdoa "Ya Allah dengan Izin Redho dan Rahmat mu dan hanya kepadamu aku bertauhid...maka aku bermohon kau tunjukkanlah kebenaran pada PRU13 ini . Menangkanlah Parti yang menyanjung mu dan kalahkanlah Parti yang merosakkan agama mu.Dan kau bukakanlah hati semua saudara-saudara ku supaya bersatu selepas menerima kemenangan atau kekalahan yang telah engkau takdirkan. Sesungguhnya itu adalahl Qada' dan Qadar dari mu. MAKA sesiapa antara saudara-saudara ku baik dari mana mana Parti tidak menerima keputusanPRU 05/05/2013 ini bermakna mereka menolak rukun iman. Amin

Anonymous said...

rakyat negeri pp, kedah selangor kelantan dah bagi manpat perintah negeri tunggang langgang...inikan perintah negara...I've seen enough of PR's folly and futtbucking...so no to PR..

Anonymous said...

kepada penyokong PR.. jom tengok apa citer kawan kita yang betul2 rapat;

http://www.mazidulakmal.com/2013/04/memang-dia-bercakap-best.html

Anonymous said...

Dah beberapa kali pilihanraya...adake bukti melalui photo atau video membuktikan terdapat pengundi bangla ke..indon ke.filipina ke..Saudara jgn buat fitnah secara melulu..begitula kalau terlalu byk maklumat sebelah pihak je tanpa pertimbangan yg wajar..buat PR..lain kalila....UNDI BN!!

Anonymous said...

Parti Islam SeMalaysia aka PAS .
Kenapa PAS bukan PIS
Kalau ikut acronym yang sebenar , Parti Islam SeMalaysia sepatutnya PIS. Kenapa PAS ?
Siapa sebenarnya yang menggerakkan hati pemimpin pemimpin parti itu supaya gunakan PAS.

PAS yang lari dari ajaran Islam , kesongsangan Aqidah dan tidak berpegang sepenuh ajaran Quran dan Hadith , tak layak gunakan PIS. Hati pemimpin2 mereka digerakkan menggunakan PAS. Sebab PAS adalah satu penghinaan.

Selepas fatwa dan ajaran Songsang Hadi dan N.Ajis ,
PAS = Parti Ajaran Sesat
PAS = Parti Ajaran Setan
PAS = Parti Aqidah Songsang

Setelah Anwarinas seperti Khalid Samad dan Hishamudin Rais masuk PAS
PAS = Pengikut Anwar Setan

Bila PAS bersekongkol dengan penyokong Murtad Pariah Ambiga
PAS = Parti Ambiga Sial

Bila PAS bekerja sama dengan DAP dan seperti lembu dicucuk hidung
PAS = Parti Anjing Suruhan
PAS = Pasti Aku Setuju

Bila N.Ajis upah pengikutnya buat Rusuhan pada bersih 3
PAS = Parti Anak Samseng

Bila pelajar2 PAS protest sana sini
PAS = Pelajar Akal Sempit

Bila Mustapha Ali pakai Spender
PAS = Parti Ahli Sex
PAS = Pakaikan Aku Spender


Maka itu jangan undi Penipu Rakyat

Vote for BN
For Better Nation

Anonymous said...

Agaknya TDM dapat berapa penonton masa ceramah kat Precint 9?

Ngapa tk impot juga penonton kawasan luar Putrajaya? Perkasa buat apa?

Anonymous said...

x perlu lah import2 yang nak mengundi bukan org luar..cuma umno putrajaya kena acive sikit...jentera lembab jer au tgk

njah50 said...

Nak Ubah? Nak Ubah apa lagi? Cakap nak ubah pandai, tapi otak tak guna. Lihat di sekeliling kita perubahan terus berlaku untuk menaikkan taraf kehidupan rakyat Malaysia. Negara sekarang menuju kearah kemajuan bukan ke arah kemunduran. Seperti kata Tun Mahatir: "betulkan negri anda dulu" jadi taklah anak-anak negeri anda lari ke negeri orang lain untuk mencari rezeki. Nak hapus itu dan ini. Emak Bapak kita bolehlah ditipu, tapi bukan seperti sekarang. Kerajaan yang ada telah menyediakan pelbagai infrstruktur untuk memastikan kesejahteraan rakyat. Anak-anak kita tidak bodoh lagi untuk diperbodohkan.

Anonymous said...

APA PEMBANGKANG NAK CAKAP, CAKAPLAH. MUSIM PRU NI MMG CAMTU.AKU TETAP DGN BN HINGGA AKHIR HAYAT.

Anonymous said...

Memang negara kita baik, tapi aku yakin negara lebih baik kalau bn direhatkan.

PAS adalah acronym tulisan jawi, pa alif sin.

Banyak komen pendokong umno berpaksi emosi, i'd be wasting my time to continue on.

Aku gi tengok tok det semalam kat p9. Masih charismatic, tapi kurang fakta bernas, lebih kepada preaching to the choirboys. They felt good, tok det felt good. Ramai juga anak-anak muda puchong yang segak berbaju biru standard issue umno, but most dont look like they have reached voting age.

Ada 4 bas. Ada makan free. Kimma offer teh tarik free. Tak sempat tengok ku nan berucap, ustaz rujhan sangat charismatic, tapi aku doubt his sources.

Lepas tok det habis bercakap, ramai angkat kaki, so dapat la aku duduk. Kalau ceramah pr tak fasal nak dapat duduk, kerusi taka da pun.

Andaian aku, ada 2000 orang datang semalam. Ok lah 1500 penduduk tempatan, yang guaranty voting for bn. Plus those who did not turn up, aku kata p125, bn dapat 1500x4=6000 undi. Jumlah pengundi p125 sekarang 15000++, lets look at ceramah pas, say 5000 orang datang. Maybe 2000 adalah local yang pasti vote for pas. Pas can look to get about 2000x4=8000 votes. Realising that fact, hence the need for tok det to be roped in during this campaigning period. Even chance i would say.

Namun aku respect admin kerana memberi peluang aku mengomen tanpa tapisan, unlike other popular blogs like sungai rapat, papagomo, rbf, unspinners, gap....

Anonymous said...

Tanda-tanda Nabi Muhammad SAW akan dianggkat sebagai Rasullullah telah ada sejak baginda masih kanak-kanak lagi bahkan sudah dinyatakan dalam kitab yg terdahulu sebelum baginda dilahirkan ke dunia lagi, adakah mamat-mamat lain mempunyai tanda seperti itu.?

"Memang nik aziz ada khilaf, waima najib juga kan?"

Kenyataan anda di atas juga mengakui bahawa nik aziz pun ada khilaf. Tetapi MENGAPAKAH orang-orang PAS tidak mengakui atau menegur dan membetulkan kesilapan yg nik aziz lakukan? malahan membela, dan mempertahankan walaupun jelas kesilapannya, seolah-olah nik aziz ini seorang yg tidak pernah melakukan kesilapan. Kalau salah katakanlah salah dan kalau betul katakanlah betul, orang lain akan lebih hormat kalau orang pas berpendirian begitu, tetapi keadaan sebaliknya yg berlaku. Apabila pihak bukan pas yg membuat kesilapan pada pandangan pas (walaupun kecil dan tiada bukti) maka akan dicanagkan dan dibesar-besarkan tak henti-henti tetapi kalau pas yg silap maka akan diam seribu bahasa malah bermati-matian dibela. Apakah pas lebih mengutamakan keuntungan politik berbanding kebenaran Islam...kata...pas itu lebih Islamik tetapi mengapa jadi hipokrit.?...ini bukan menegakkan Islam namanya tetapi lebih kepada memalukan Islam dan umat Islam.

Apalah gunanya menjerit mengata diri sendiri lebih Islamik, tetapi dalam hati, mulut, dan perbuatan entah apa...

Walaupun aku tak pernah undi pas...DAHULU (itu dululah) aku tak nak komen apa tentang pas (kira ada respek la), tetapi SEKARANG pas sangat jauh berbeza dan aku sudah hilang respek kepada pas.

※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※

" Kalimah Allah dibenarkan oleh Najib ya, jgn pura-lupa."

Apakah maksud anda dibenarkan.? Bila dan di mana?......

Anonymous said...

Ohbulan-pilihanku , Saksikan kisah ahli politik yang ditipu oleh partinya sendiri...

Anonymous said...

Kat negeri2 ysng diperintah pr for sure mereka kata mana ada pengundi hantu..samalah mereka cakap...mana afa liwat...mana ada ada zina...mana ada fatwa songsang...mana ada nepitisme...mana ada rasuah...aku doakan semoga mereka yang jahat ni dihumban ke neraka jahannam aje

Anonymous said...

Bodo baghal kamu ni..main telan aje fitnah2 puak syaitan pr..tapi tskkan sama doss maha besar pukimak nik azis politikus totok yang kerjanya memecahbelahkan umat islam dan memesongkan aqidah ummah di malaysia yg tercinta ni...
Ulamak kamu penzina...pemimpin kamu peliwat..azmin ali ..orang2 kanan pas kays raya walau entah apa bisnesdeme buat..cth hasyim jasin tu perghh pakai porshe lagi..tu azmin kereta mewah berapa bijik...ek...tu..tanah2 kat kelantan habis dirampas dr penduduk dan dijual kpd cina...pas memang maha munafikun..janji semua masuk jamban.....konon dah dapat kuasa kat selangor..sebelum ayam berkokok carlsbeg kita tutup..nak buat lebuhrays siap tadah duit rakyat..masjid pun suruh rakyat buat sendiri...aieee banyak lagi lah salah kuasa puak2 jahat ni...tak muat list kat sini...so pegi mampuslah..hanya org2 bodoh tolol aje yg sokong puak2 tak betul ni..

Anonymous said...

Ada indon kat sini

Anonymous said...

Nik aziz bkn tok guru..bukan ulama..dia ni mamat tua biasa2 aje yang dah sewel dan nyanyok....sedarlah..aku rasa kadang2cdia pun x tau apa yg dia lafaz..itulah terlalu menurut hawa nafsu dendam dan amarah...

Anonymous said...

Bila nak rejam stopa ali ni wahai munafik pas piss pus

Anonymous said...

Azmin indon....

Anonymous said...

Nama sebetulnya pas piss pus

Anonymous said...

Kalau mu ni muda, ada anak cucu yang masih kwcil fikirlah..sdr jangan jadi menang sorak kampung tergadai...kerajaan telah pun mengaku ada lesson learnt dsn banyak kemajuan yang dah dicapai. Pembangkang ada ke sedor diri cermin diri..pernah mengaku deme silap walaupun byk bukti nyata...deme x buat apa pun cuma kerja deme dok memfitnah..ceramah..tido..dan menipu rakyat....tapi saya rasa kepala hotak sdr dah duduk kat bontot..amat susah sdr nak pusing nak letak balik ke tempat asal yang mulia...

Anonymous said...

Selagi UMNO berkuasa, selagi itulah TIADA PERUBAHAN.. yang mereka tau hanya amalkan politik yang kotor, khianat & berat sebelah!

Tenguklah media massa kawalan kerajaan ..... contohnya lebih 50 tahun RTM bagaikan milik UMNO & hanya berfungsi sebagai propanganda untuk melindungi kepentingan UMNO/BN saja.. tanpa rasa ingin menyamaratakan hak rakyat kepada semua ...

Begitu juga rata2 dewan2 orang ramai & beberapa premis awam yang lain ...... menjadi harta & pejabat UMNO ...... penyelewengan yang terang2an oleh UMNO terhadap kemudahan awam amat ketara sekali ...........

Gelora RAKYAT .. ianya ARUS PERUBAHAN semakin membesar..... tsunami politik gelombang ke2.. PRU13 undi ABCD=asal bukan calun dacing! bersama PR!!!!!!!!!!!

Anonymous said...

Najib akan pertahankan kalimah Allah, orang yang mula2 sign sokong kalimah Allah diberi kepada Bible ialah Haji Hadi..itu anwar kata semasa ceramah di kelantan. ABCD = Asal Bukan Cai DAP.

Anonymous said...

Dah mula la keluar bahasa kesat. Amboii...sedap-sedap nak kata bodo baghal bagai.

Aku kata korang ni menzalimi diri sendiri, tidak kumpul informasi dgn cukup, telan bulat-bulat apa um publish.

Cerita kafir ni, selalunya misquoted ataupun tidak diambil secara total. Ustaz rujhan semalam, main cedok-cedok, mid sentence lepas tu ulas. Dia tidak ikhlas nak kongsi ilmu.

Kdn yang luluskan penggunaan kalimah Allah dalam alkitab versi bm di sabah dan sarawak, exact date aku tak ingat. Cer tanya ustaz firdaus tong, dia pegawai khas mdn. Tun faisal pun kerja kat situ, boleh juga tanya dia.

Paling glaring kita tengok orang-orang politik ni, gaji tak seberapa, tapi kereta rumah mewah. Ok mungkin mereka berniaga, tapi mereka diamanahkan mewakili rakyat, kalau sibuk dgn perniagaan, priority di mana? Nampak tak permainan mereka.

Kalau ada khilaf dan was-was, issue akan ditangani dgn berhemah, tak payah nak berkokok sekampung.

Anonymous said...

Aku Bersama Calon Dacing!

Anonymous said...

Nik Aziz tangguh Hudud, dia pentingkan politik dulu. Takut DAP tu, macam Azizan Kedah 'Kita tak buat hudud kerana rialiti politik'..

Anonymous said...

Eh..ok apa kalimah Allah kepada kristian, boleh la tengok "Gereja Allah Kasih". Boleh le kelirukan ummat Islam, boleh jadi macam anak perempuan DSAI, orang Melayu boleh pilih ugama sendiri. wowo.

Anonymous said...

KDN luluskan sebaran bible bahasa malaysia (ada kata bahasa indon), dalam bible tu ada perkataan TUHAN, jadi mereka iaitu pihak kristian mahu 'tuhan' ganti dengan kalimah Allah. Tu yang jadi isu. Kalu bahasa inggeris, tetap God. Isu kalimah Allah keluar kerana bible bahasa (indo) di malaysia timur lah. Tiga pemimpin PR setuju memberikan kalimah Allah sebagai ganti perkataan Tuhan. Harun Din tidak mahu kerana ianya boleh mengelirukan Ummat Islam seperti yg berlaku di Indonesia. Sebab itu harun din kata boleh jadi kufur dan syirik jika bersekongkol dengan mereka yg benarkan kalimah ini digunapakai dalam bible versi Bahasa Melayu (yang guna 'Tuhan'). Isu ini wujud pada tahun 2009 apabila seorang paderi Kristian mahu bible versi bahasa ini menggunakan kalimah Allah sebagai ganti Tuhan.

Anonymous said...

pas pisss mampussssss untk selamanya.

Anonymous said...

Penyokong siapa yang forever syok sendiri, macam budak-budak, pas piss puss konon. Kalau macam ni tahap penyokong umno, parti anda susah nak maju. Asyik kena kelentong dgn bangsawan parti sendiri. Dapat projek rm100k dah happy gila. Najib dgn rosmah belasah berbillion-billion, korang redha.

Tak boleh ke yang berbillion to diagih dgn lebih adil?hmmm... Selagi suka makan duit tak elok, selagi suka langgan gro, togok arak bagai, memang susah nak berubah kearah kebaikan. Walau tak semua, aku tengok ramai melayu cap dacing buat perangai ni. Nak-nak yang ada power kat putrajaya.

Anonymous said...

Umno membiakkan golongan arrogant

Anonymous said...

Sudah lah..give up lah nak ubah otak org pkr nih. Diorang kan pandai..dah 5 thn jaga selangor kan mcm siot.Kita pangkah je lah BN. Habis cerita.

Anonymous said...

PR tak habis2 ngan pengundi hantu.akau nak bagi cadangan kpd SPR supaya letak wakil2 dari PR yang berjawatan tinggi suruh mereka berdiri di setiap pagar masukt tempat mengundi bersama beberapa org polis (utk kslamatan)dan suruh mereka tanya pengundi yg masuk kekawasan mengundi itu dengan pertanyaan ADAKAH AWAK RAKYAT MALAYSIA ATAU BARU JADI RAKYAT MALAYSIA soalan ni hendak guna bahasa daerah atau negri tempat mereka mengundi

Anonymous said...

Husam bengang kot org Putrajaya /civil servant moden x support dia so dia dok panggil org2 luar...jadi sbb tu dia tiba2 tersasul capul mulut dgn ungkapan celupar mengaitkan pegawai kastam yg kena tembak tu sebab kjann rasuah..bongkak dan takbur dia ni.. Lepas dah sedar keceluparan dia memualkan ramai org.. Dia berlagak spt takada apa2 berlaku dgn pulak 'suruh' Hishamuddin jgn attack dia tapi suruh org pegi tangkap penjenayah.. Wahai gov staff putrajaya...lihat akan perangai hodoh Husam berlagak walau baru sampai kat situ dan tak ada kisah langsung akan sikap distasteful dia

Anonymous said...

aku dh kena tipu dgn org org pas rm50 ribu dr kedah...ramai lg yg kena tipu dgn mereka iaitu projek kedai halal..akhirnya kedai ke mana dn duit aku ke mana...yg kaya dgn duit itu kroni2 mereka...krg cuba tgk link yg aku bg..http://ei-mart.blogspot.com/
http://www.majalah.com/?classified:perlukan-pertolongan-untuk-dapat-balik-wang-dari-penipu-mohd-nasir-koperasi-halal-kedah-ku:91PP7TNV2Q
http://berita-harian-online.com/kedai-serbaneka-halal/

Anonymous said...

ORANG TUA NIH....DAH TAK LAKU KAT KELATE...NAK CUBA NASIB PULA DI PUTRAJAYA...ADA HATI NAK CONTROL PUTRAJAYA SEDANGKAN TEMPAT SENDIRI BERSEPAH DENGAN NAJIS.....TOLOL SUNGGUH NIK AZIZ.

Anonymous said...

Ramainya?!! HEbat tu..

Nape Kutty buat ceramah yang datang 1/10 je daripada ni..?

Orang dah malu nak mengaku menyokong Amnonok kot.. Memang malu.. Aku pun malu nak mengaku ahli Amnonok dah..

Anonymous said...

Salam...
Saya tak fikir pun akan ada perubahan sekiranya PR memerintah...tetap dengan pertelagahan dan kronisme...selagi namanya MANUSIA, janganlah mendabik dada kononnya kita ini lebih hebat, lebih cekap, lebih BERSIH daripada orang lain...apa, kita ini MALAIKATKAH? kita ini para NABIKAH? sedar-sedarlah semua...tak kiralah apa bendera pun, kita tetap manusia LEMAH dan BERNAFSU!

Anonymous said...

Saya sokong...saya sokong manusia yang BERNAFSU ke Putrajaya itu...hahahaha! Kita tengok betul ke boleh UBAH? Ke, sembang jer....

Anonymous said...

Bro, yang ko panggil "Kutty" itulah yang telah membuktikan beliau mampu mengurus tadbir negara...tak kisahlah apa pun yang dipojokkan rasuah ke apa ke, tapi yang nyatanya, saban malam Putrajaya yang disangkakan "projek pembaziran" tetap penuh dengan manusia-manusia hipokrit penyokong totok PAS, PKR dan DAP yang menghayati keindahan lampu limpah Putrajaya di waktu malam...tak kisahlah siapa calonnya pun, yang si Husam ni buat kecoh kenapa?? BALIK KELANTAN!

Anonymous said...

Lahabau demo! Toksoh hino orang Kelate ye.. Buruk padahnya! Ingat ore Kelate tak mampu ko.. Bodoh demo ni.. Buduh sungguh!

Anonymous said...

HUSAM KAMBING SERTA NIK AZIZ TERPESONA DENGAN KERLIPAN NEON DI PUTRAJAYA, IA UMPAMA SYURGA TAPI SAYANG SEMUA ITU TIADA DI KELANTAN,TIADA KEMAKMURAN DI SANA...AIR BERKELADAK, BANDAR KOTOR,RAKYAT SUSAH DAN TIDAK BAHAGIA DI NEGERI TADAHAN WAHYU (cuma panggilan)SEHARUSNYA DUA EKOR KERBAU BALAU MAKMURKAN DULU NEGERI SENDIRI....SETIDAK-TIDAKNYA CUBA TIRU PEMBANGUNAN ALA-ALA PUTRAJAYA DI SANA...KALAU KAMU DUA EKOR DAH AGAK PANDAI BOLEH APPLY DENGAN PM NAK KERJA KAT SINI...TRAINING BIAR CERDIK DAN BIJAK DULU BARU DATANG SINI...SEBAB ORANG PUTRAJAYA NI CERDIK DAN LEBIH PANDAI DARI KAMU......ORANG TOLOL MACAM KAMU DUA EKOR TAK DITERIMA DI SINI......KAT KELATE BOLEH LAH......KALAU KAMU TAK MAMPU BUAT....CUBA TRAINING YG LEBIH MUDAH.....NIK AZIZ DAN HUSAM CUBA TRAINING JADI PENJUAL GORENG PISANG KAT SINI...KALAU TAK DE KUALI DAN DAPUR BOLEH KITA SUPPLY....MINTA LESEN DENGAN KU DENAN (TG ADNAN) AKU ORANG KELATE PUN MALU PEMIMP[IN TOLOL KELATE NAK CUBA NASIB DAN PERASAN PULA DI PUTRAJAYA......KALAU MU NAK TAHU AKU PENGHUNI PRESINT 8...MALU ..MALU AKU TENGIOK DUA EKOR PEMIMPIN TOLOL NIH...BUAT MACAM MACAM JANJI DI BANDAR LESTARI...SEDANGKAN OTAK MEREKA TAK LESTARI....ADA HATI NAK BUAT PERUBAHAN DI BANDAR KELAS PERTAMA SEDANGKAN OTAK MEREKA KELAS KE TIGA..MALAH LAGI TERUK DARI OTAK BUDAK BARU LEPAS SUNAT.......KAH..KAH..KAH....SORRY LA UNDI AKU TETAP PADA BN......yg ikhlas RIPIN PUTRAJAYA.

Anonymous said...

aku pun rakyat putrajaya juga...habis kalau duduk P8, tapi pintu hati tertutup, tak nak dengar argument orang selain memuji-muji umno, ko rasa dah cukup?

kalau tengok secara general kat sini, penyokong bn angkuh, dan cuba shove things down others' throats. sorry, doesn't work for me, and many others who are willing to hear the "other" side.

walau pr tak menang kat putrajaya kali ni, ramai dah celik dan nampak kebobrokan bn. it takes ten lies to justify the initial one. sampai bila? Your lies will not last foerever, sedikit demi sedikit akan terbuka nanti. tingkah laku korang tidak menggambarkan keikhlasan.

Kelantan dah lama bagi interest free loans kepada pegawai kerajaan untuk urusan beli rumah dan kereta. Air ok je, korang dah pergi tengok sendiri?

Najib kata apa fasal hudud? "BN tidak akan melaksanakan hudud kerana keadaan sosial masyarakat majmuk, membuatkan ia tidak sesuai". Tu bukan tolak hukum Allah? Bukan takbur dengan hukum Allah? Bukan tolak islam? kalau ye pun tak dapat nak laksanakan lagi, cakap la "kita perlu kaji dan dapat persetujuan majoriti penduduk berbagai bangsa dulu". Jgn main tolak mentah-mentah. Ada pulak penyokong yang dok tambah tokok kata "hudud PAS". Baik-baik boss tak cakap macam tu, penyokong ni pulak yang nak memandai.

Hukum Allah adalah hukum hakiki, jangan nak memandai tolak. Cuma keadaan hari ni, tidak ada siapa berhak nak jalankan, sebab persetujuan majoriti belum dapat. PAS majoriti ke kat malaysia? Tidak! habis macamana nak laksanakan? Bukan boleh bulldoze gitu je. Kenapa tak buat kat Kelantan? setelah di ugut akan disaman oleh kerajaan pusat, tentu kacau bilau kalau diteruskan, rakyat yang susah. DAP pun dah berjanji akan kacau kalau hudud dilaksanakan, pun akan create chaos. So....hold it.

Tidak berhak sesuatu golongan untuk melaksanankan sesuatu perubahan selagi golongan tersebut belum mendapat majoriti. At this stage, PAS secara khusus, dan PR secara umum, perlu mendapat mandat memerintah dulu, baru boleh melaksanakan apa-apa pun. Sekrang DAP pula threaten, itu pun kena diselesaikan dahulu. Untuk context PRU13, adalah perlu tangguhkan dulu perlaksanaan hudud, perlu convince DAp dulu yang hudud tu tidak akan merugikan sesiapa, malahan yang terbaik.

Mula-mula kena pasang niat, kemudian nyatakan, kemudian dapatkan sokongan, bila dah berjaya semua tu, baru laksanakan. kalau dah awal-awal tak nak, sebagaiamana kata Najib, nampak clear tak ada niat pun nak laksana hudud. Jadi tak hairanlah PAS tetap menentang UMNO, dan tak ingin berpadu dgn UMNO.

Anonymous said...

PAS dah terkena dulu tahun 1974, UMNO cuma akan beraik ketika ada kepentingan, habis madu sepah dibuang. Sekarang dah masuk cycle memerlukan, kelam kabut la nak berbaik, berpadu, kerajaan perpaduan. kalau tengokkan tingkah laku sombong bongkak UMNO ni, susah aku nak percaya korang (dari segi politik).

Kalau dah kuat sangat, kubu umno bagai, apa perlu bawak tok det and daim datang kempen, ku nan sorang cukup la. Budget banyak, tenaga kerja ramai, cuma sambutan kurang.

Bebudak naik motor pakai t-shirt biru tu dah boleh mengundi belum. Malam tu aku tengok tak kurang 20 datang dari puchong, balik pun bergerombolan, memang well-organised, hakikatnya mereka menyokong bn atas dasar apa? korang jawab pada diri sendiri. Korang nak ke mereka berterusan menjadi penyokong upahan? jawab pada diri sendiri. sokongan diorang tu rapuh namanya, mereka tidak menyokong seperti mana korang kat sini yang dah memang istiqamah menyokong umno. mereka tu mercenaries. katalah datang sorang kepala haparak yang lebih kaya dari kunan offer diorang ganjaran yang lebih, senang-senang they will turn against kunan and you guys. Tarbiah bebudak tu cukup-cukup, tapi biarlah benda yang elok, jgn ditipu dan di sogok.

giveup la ko tak boleh nak ubah otak orang pr, nak buat macamana lagi, aku pun istiqamah sebagaimana ko istiqamah. Yang bezanya aku yakin PAS di landasan yang benar, dan umno banyak kekeliruan.

siapa-siapa menang lepas 5/5/2013, they better carry out their duty, and do it well, siapa-siapa kencing aku lawan. Sekarang aku tak boleh lawan teran-terangan, sebab pekerti bn yang berkuasa kat Putrajaya ni tidak boleh di harap. Sikit-sikit nak transfer orang kesana-sini. Nak voice out dissent pun tak boleh. mentaliti hancing!!!!!!

Anonymous said...

tak payah la nak bagi nama kambing ke apa ke. Korang tengok sejarah ku nan sendiri, tukar nama letak tengku tu pun by "deed" mahkamah. He was not even born one. And he holds a big stake in gaming company, which contradicts what a muslim should do.

Putrajaya was built with petronas fund. Whose money is that? Rakyat or umno? dont go spewing notions that umno built it and umno deserves to remain there. Bull shit!!! Yes, PAS was against the mega infra built then, now it is already built, PAS will be agianst demolishing it, membazir. No issue on trying to reap the fruit of UMNO labour. We thank tok det for envisioning it, and for making it happen, but we do not want putrajaya to be as it is forever, we want to improve on it. Left to kunan, it'll be status quo. Have you walked around the beautiful pavements and all? have you seen how poorly kept some sections are? do you remember the days when contract were given out to replace teh potted plants every other months. when the contractors were delivering their new batch of plants in 20tonne lorries, that damaged the beautiful monier tiles on the main avenue leading up to masjid putra? bunga tahi ayam je pun.

Anonymous said...

husam tak babitkan the tragic demise of TKP kastam directly to the government of the day. He was trying to say that, it would not have come to that had the government carried out their duty well, where there is no corruption, where taikos can buy their way into the power that be. If the decision makers are true to their conscience, there would not be taiko who dare challenge the government. But they did, and by executing the blessed soul Dato TKP, they are sending signal that they can play hardball if they choose to. True that there is no guaranty that it'll not happen again with a change of guard, but PAS will insya Allah, eliminate those hanky panky deeds, and eventually these taikos will realise that they have to play by the book.

Anonymous said...

NAK BUAT HUDUD KE PAS NI? CUBA BUAT DULU KAT KELATE....KETUA HAKIM SYARIE KELATE DAT0'DAUD MUHAMAD PERNAH MEMBUAT KENYATAAN PELAKSANAAN HUKUM HUDUD KELANTAN TERLETAK DI TANGAN PAS SENDIRI...BILA NAK BUAT DAH LEBIH 20 TAHUN ROTAN NAK SEBAT ORANG PUN BELUM ADA LAGI.....KAJI..KAJI...KAJI..SAMPAI BILA...ASYIK DOK MENIPU RAKYAT...HUDUD HANYA TIMBUL BILA MUSIM PILIHANRAYA...MEMANGH BODOH DAN TOLOL SUNGGUH NIK AZIZ.

Anonymous said...

Aku tak nak cakap lebih, apa yang pasti aku lah manusia melayu yang paling cerdik.sebabnya aku tak terpesona dengan PAS dan PAS tak boleh kencing aku dan keluarga aku.kalau kalian rasa cerdik tolonglah keluar dari PAS nescaya kalian akan dipandang Allah dan manusia.tak payah percaya kepada ulama tolol macam NIK AZIZ alaihisallam.Ingat lagi tak doa pecah perut dia dulu, doa pemusnah dia dulu, satu pun tak menjadi dan tak dipandang Allah.Satu stadium penganut agama PAS buat solat hajat dan dah berapa kali aku tak ingat dah, tapi banyak kali,sahingga kini Allah tak makbulkan doa-doa manusia yang tak waras dan sengget akalnya.aku pun orang Kelate tapi aku ada kelas sebab tak sikong PAS.

Anonymous said...

astagfirullahalazim...ini adalah true story..terpulanglah nk percye ker x..ada sorng ni yg terlalu anti TGNA Smpai kan dipijak gmbr TGNA..dgn angkuh dia kte xjd ape pun..tp ALLAH maha besar..esoknye kaki die masuk dlm mesin..n skrank kudung..die menangis nk jmpa TGNA nk mtx maaf..kita hidup perlulah hormat orng..x perlu lah nk bangga diri..6t kna cash mnyesal pn tak guna..