Saturday, April 20, 2013

Khalid Gereja Dah Gila...! Mengamuk Sakan Apabila Penyokong Pakatan SENYAP Sewaktu Namanya Diumumkan

Pagi tadi di Dewan MBSA Seksyen 19 Shah Alam, Khalid Gereja buat gila...!

Sewaktu nama Zulkifli Nordin diumumkan sebagai wakil BN untuk kerusi Parlimen Shah Alam, sorakan dan tepukan gemuruh dari kumpulan penyokong penyokong BN, gegak gempita jadinya.

Malang sungguh nasib wakil Parti Ada Spender ini, apabila nama Khalid Gereja diumumkan, penyokong Pakatan Pembangkang senyap, langsung tidak memberikan sokongan dan sorakan....

Khalid Gereja mengamuk...! Dia salahkan pihak SPR dan MBSA kerana katanya kedudukan kumpulan penyokong Pakatan tidak membolehkan mereka dengar sebarang pengumuman. Wakil Parti Ada Spender ini mengugut mahu pergi sendiri memanggil penyokong Pembangkang untuk datang menghampiri lebih dekat ke kawasan Dewan MBSA.

Betapa bodohnya Khalid Gereja cuba mempersoalkan tugas pihak keselamatan yang sudah membuat ketetapan bahawa kedudukan penyokong harus berada jarak 50 meter dari pintu pagar utama dewan.

Tindakan Khalid tidak dipedulikan oleh dua calon calon PKR yang lain,iaitu Yaakop Sapari dan Rodziah Ismail. Malah, wakil calon kepada Rodziah [berbaju melayu kelabu] pada foto dibawah ni menghalang Khalid Gereja daripada meneruskan perbuatan memalukan....

Alangkah bertambah malunya Khalid Gereja....!

Sewaktu nama kedua-dua calon PKR diumumkan, penyokong penyokong Pembangkang bersorak dan bertepuk tangan...

Secara kesimpulannya, apabila nama Zul Nordin, Ahmad Nawawi dan Ustaz Yusof Din bagi pihak BN diumumkan mendapat sokongan penyokong. Begitulah juga apabila nama calon calon PKR disebut, Yaakop Sapari dan Rodziah Ismail turut sama mendapat sorakan serta tepukan penyokong.

Maka hakikatnya, penyokong Pembangkang TIDAK mahu menerima Khalid Gereja sebagai calon mereka


16 comments:

Anonymous said...

..khalid gereja yg mesra murtad lahanat sekoq ni patot disalib dan dipakukan di dinding gereja paling besau di sgor.. munapig sungguh melaun sekoq ni.. lagak mcm lanun tak bertemadun.. taqbir!..

Anonymous said...

..brader takde video ka.. video yg klpos upload pasal khalid gereja mengamok ni mcm sial la.. background music bising sgt..

Anonymous said...

tgk video yang sinar harian punya. clean n clear

Anonymous said...

Puak Pakatan pun tak tolong sorak...hanchusss & bungkusss lah takan tak paham-paham lagi.

Anonymous said...

Mntklh skongn grreja

Anonymous said...

Zul sudah mandram semua itu penyokong Khalid kasi bisu diorang punya mulut. Gereja pun tak boleh bantu lagi.

Anonymous said...

Hang ikot sedap hang je, lepas ni klu zul kulum kalah, hang jilat balik la.

Anonymous said...

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=HyCrKSp6TjE#! video pengumuman parliment Shah Alam

Stopa said...

Hidup khalid samad, cerah harapan beliau utk tumpaskan zul kulum, kesian omnok s alam tak tau yg melayu sana tolak zol kulum dan umngok.haha

Anonymous said...

Webportal berita edisi percuma tanpa perlu melanggan

Freemalaysiakini2.com

akuMelayu said...

dah nak mampus...lagi nk berlagak si gereja ni....dkt dewan mpsa tadi memang lah dh takde pengikut lahanat dia yang nk bersorak....tapi rupanya dkt sini adalah pulak.....hahaha kesian betul..tak sempat sorak pagi tadi yee

akuMelayu said...

stopa ni memang kaki kulum ye....eloklah buat aksi 69 dgn abg non kamu...

Anonymous said...

Khalid samat sudah merasa usia politiknya sedang nazak. Menunggu hari. Semua amalan mula ditunjukkan. Kerana banyak amalan tak baik, itu sebab dia gelisah. Taubatlah...kerana ia menghina nama Allah....atas dunia lagi dihina Allah.

Anonymous said...


Tiada apa2 yang menjadi isu.... seperti yang digambar oleh bloggers UMNO ini yg bersifat kekolotan dakwah!

Ir. khalid seorang yg terbuka dan mempunyai visi Islamis yang strategik .... bukan Muslim tidak lg fobia dgn persepsi pelampau PAS yg dicanangkan oleh UMNO selama iini.... PAS telah meroboh benteng perkauman dan benteng kedaerahan!

PAS kini telah mampu menyertai kawasan2 campuran yg bukan majoriti melayu.... PAS lebih dipercayai berbanding "kejahatan" UMNO selama ini....

Ir Khalid juga adalah sebahagian ikon PR yg unggul!

shah alam tetap berama Ir Khalid ... pru13 undi PAS n PR.

Anonymous said...

.

..

...

Monyet jikalau dipakaikan baju "Hermes" yang mahal pun tetap monyet.
Perilaku monyet -sememangnya suka melompat, menjerit, terkinja-kinja, tersengeh-sengeh, kencing sana, berak merata dan segala perangai monyet yang tiada menguntungkan.

Begitu juga dengan puak Pakatan ini - dari akar umbi sehinggalah kepada kononnya seorang yang akan di lantik untuk Parlimen Shah Alam - Si Khalid Samad ini. Perilaku tontonan umum ribuan mata serta jutaan di layar internet amat memalukan. Persis monyet terkena Cili Boh yang pedas. 

Inilah kualiti pemimpin Parti Ajaran Sesat yang di kagumi oleh orang melayu yang masih lena dibuai mimpi indah Fatwa Songsang Nik Aziz dan Hadi Awang yang di "Broker Politik" oleh Ketua Umum mereka Anwar Ibrahim.

Ramuan " Broker Politik " Ketua Umum mereka Anwar Ibrahim, tampak hebat diatas kertas - namun reality-nya - Hancurs. Masalah moral yang busuk, jijik, hina lagi najis.

Shah Alam memerlukan pemimpin yang mesra rakyat bukan seperti si Yaakop Sa-paria yang hanya nampak muka batang hidung empat tahun @ empat kalilah!
YB yang merupakan spesis yang pekak dan tidak perihatin akan masalah rakyat. YB yang misteri - tidak nampak sumbangan invincible beliau.

Begitu juga dengan Rodziah - apakah sumbangan yang dapat di lihat dan di nikmati oleh rakyat Selangor semasa berada sebagai YB? 

Begitu juga dengan Si Khalid ini - tiada apa yang penduduk di Parlimen Shah Alam dapat mengingati jasa beliau. Isu Murtad tidak ditangani dengan berhemah.
Isu kalimah Allah di jual beli dik kerana percaturan politik yang di Broker oleh Anwar. 

Masjid dan Surau di sekitar Shah Alam telah menjadi sebahagian daripada tapak semaian fahaman sesat ini. Segala cacian, fitnah, maki-makian, carut-mencarut, kutipan dana yang tiada audit serta segala pekong sejak tahun 2008 tersorok dalam sarban yang tidak bertamadun itu. 

Rumah urut begitu maju sejak tahun 2008 akibat rakan baik si Khalid dengan Gampang Ronnie Liu. Khalid tidak mampu langsung membangkang dengan cina gangster ini di dalam dewan mesyuarat kerajaan negeri. Buktinya - pergi sahaja ke Puchong - betapa orang Selangor semuanya sakit tapak kaki yang perlu diurut!

Pemasaran hebat yang digunakan oleh si Khalid ini ialah perkataan Islam - yang sebenarnya hanya manisan mulut untuk berpolitik. 

Sebagai broker, Anwar akan dapat habuannya impian sebagai Perdana Menteri. Itulah kerja broker.

Barisan Nasional akan mengambil alih Selangor Darul Ehsan serta meletakan landasan yang betul untuk rakyat Selangor yang berbilang kaum.

Barisan Nasional juga akan memastikan pemimpin mereka menghormati Rukun Negara - Kesetiaan pada Raja dan Negara - menghormati Sultan .

Barisan Nasional bukan spesis monyet jalanan yang mempolopori LGBT dan rusuhan jalanan seperti yang amat di gemari oleh puak Pakatan Haram.

Masanya telah tiba untuk Si Khalid , Si Yaakop dan Rodziah - do us a big favour - Resign in full honour or all of you bozos will face the biggest defeat in history of Selangor. 

Rakyat Selangor akan mengajar kamu bertiga - Shameless Che Mon.


.

..

...


Harimau Kumbang said...

RIP Khalid...