Saturday, April 6, 2013

#Manifesto BN - AKUJANJI Najib Bina 1 Juta Rumah Mampu Milik

Kalau setakat janji nak BANTU RAKYAT, tapi rumah murah dan mampu milik HARAM TAK SEBUAH DIBINA di negeri-negeri Pakatan Rakyat, baik tak payah janji.

Kalau setakat nak kembang dada dan curi kredit kerja-kerja yang dah dibuat oleh Kerajaan Barisan Nasional terdahulu, rasa-rasanya beruk dalam hutan pun pandai buat macam para pemimpin Pakatan Rakyat.

Nah, satu lagi AKUJANJI BN ialah menyediakan 1 juta rumah mampu milik unutk rakyat Malaysia apabila Barisan Nasional diberikan mandat selepas PRU13.

Para pecacai Pakatan nak kata, janji tipu?

Setakat hari ini, Barisan Nasional lebih banyak mengotakan janji berbanding memungkiri janji yang mereka buat. Berbanding Pakatan Rakyat, terlalu banyak janji yang dibuat, tapi HARAM TAK SATU JANJI pun ditunaikan. Lepas satu janji, satu lagi janji dibuat.

Bila rakyat Malaysia mempertikaikan janji yang tidak ditunaikan, buat janji lain pula untuk coverline.

1 juta rumah mampu milik untuk rakyat Malaysia...

Share from Blog The Flying Kick

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

23 comments:

PKR Melaka said...

Berita gempar ............

Perkembangan terkini drp pejabat PKR.

Berdasarkan maklumat intelligence, Melaka akan jatuh ke tangan PR. Oleh itu keputusan sepakat telah dibuat bahawa Anwar akan menjadi KM Melaka, dan demi memenuhi cita2 tersebut Anwar akan bertanding di DUN Bukit China Doll ....... opssss

Anonymous said...

setuju sangat....org nak pertikaikan kerajaan buat janji palsu...but dorng tak tgk n bilang berpe rmai rakyat yg dpt bantuan dri krejaan...BR1m, BB1M, Laptop 1M, Tangki 1M, BL1M, usaha untuk peniaga2 kcil,,n etc...Berbanding ihak2 pmbangkak...janji ja confident nak dickap but 1 buah hasl pun tak kluar2....

Anonymous said...

tQ kerajaan sngat2...BB1M really helps in completing,preparing final exam materials which just around the corner

Anonymous said...

betul tu tau..coz klu kerajaan teda kotakan janji dia....bazir tu air hujan..mentang2 ne musim hujan..tertadah juga tu air hujan...

Anonymous said...

I admit it that the gov. doesn't gives people fake promises. i.e. BR1M...most of the people appreciate the BR1M...Students loves the BB1M..coz it did really helps in buying the studies needs.

Anonymous said...

Saya sangat berbangga dengan kerajaan kerena dengan usaha untuk membantu rakyat tercapai..."Rakyat didahulukan, Pencapaian diutamakan" tagline pun dah tahu..Keep it up gov.!!

Anonymous said...

Janjimu membantu kami...THANKS...

Anonymous said...

Nice...tQ Kerajaan...
i <3 PM(DS Najib)

Anonymous said...

kalau kerajaan janji, confirm dapat buat sokong "rakyat didahulukan, pencapaian diutamakan"

Anonymous said...

agree!!! Pakatan only judge people but dnt see themselves...:P

Anonymous said...

Betul tu..kte kalau nak janji tu biarla dikotakan macam BN..bukan le mcam pak pakatan tue..ckap je bsar sngat,..

Anonymous said...

Kalau nak argue pasal BN nak bagi rumah mampu milik kpada rakyat nak wat ape..klu janji pakatan tak tunaikan janji die..btul tak!!

Anonymous said...

Btul3x(versi upin ipin hahaha)pakatan2...bagitau je at kiteorang kalau tak dpt beri apa yg d'janjikan tu..tak yah le nak sibuk hal org pla...

Anonymous said...

TRUE!! jgan jaga tepi kain org klu kain sendiri tak terjaga!!

Anonymous said...

u guys wanna know y the pakatan acting like that......
bcoz they are LOSING...nah..shame on u pakatan..

Anonymous said...

Aigoo..y ah??...bila BN nak tolong org je pembangkang nak lwan...
Pak-Atan (nice name o kan)..can u leave BN alone..

Anonymous said...

"Kalau setakat nak kembang dada dan curi kredit kerja-kerja yang dah dibuat oleh Kerajaan Barisan Nasional terdahulu, rasa-rasanya beruk dalam hutan pun pandai buat macam para pemimpin Pakatan Rakyat."

Beruk dalam hutan = pemimpin pak-atan

same le..

Anonymous said...

Pakatan leave BN alone!!..u cant be the leader coz kerajaan leads country..o if BN=Kerajaan, so it also mean BN leads the country..get it??

Anonymous said...

BN nak provides 1 juta rumah mampu milik pun nak pertikaikan..blm lg 2, 3 juta...

Anonymous said...

boring ye bila crita psal pakatan ne..dah tau nak tumbang tue, mengalah je lah..kerajaan always win...

Anonymous said...

pakatan..klau hang nak argue psal 1 juta rumah by BN..rumah u pla mne..1 pun tak nmpk..

Anonymous said...

btul 2..adakah pakatan bagi rumah o.O

Anonymous said...

mne ade.... huh..janji kotak kosong btul le