Saturday, April 27, 2013

Pengundi Ampang Lebih Yakin Calon BN Dr Rozaidah Jauh Lebih Baik Dari Mak Lampir...!Parlimen Ampang, bakal menyaksikan pertembungan dua wanita, iaitu Dr. Rozaidah Talib (BN)  dengan Zuraida Kamaruddin (PKR).   Sekali pandang, dari segi mata kasar, Dr. Rozaidah dengan Zuraidah umpama langit dengan bumi jika dinilai dari segi gaya dan karisma. 

Dr. Rozaidah sebelum ini pernah memenangi kerusi Ampang dalam PRU 2004, namun telah digugurkan dalam PRU 2008 akibat krisis yang melanda rumahtangganya yang kemudiannya bertukar menjadi fitnah.  

Fitnah tersebut terjadi apabila suaminya yang berang telah menjejakinya ke hotel, di mana beliau melarikan diri untuk bertenang seorang diri sementara menunggu suaminya turut bertenang akibat perselisihan faham.  

Oleh kerana beliau enggan membuka pintu kerana takut dengan amukan suaminya, maka suaminya telah bertindak membuat laporan polis sambil membayangkan 'kemungkinan' beliau berduaan dengan lelaki lain. 

Namun, ternyata beliau tidak pernah berkelakuan sumbang sepertimana segelintir isteri orang PAS yang gemar berduaan dengan pemimpin yang juga merupakan rakan suami mereka. 

Oleh itu, setelah fitnah tersebut terjawab dan namanya dibersihkan, BN tidak ragu-ragu untuk mencalonkan beliau kembali di kerusi Ampang kerana khidmat dan dedikasi beliau terhadap rakyat kawasannya sudah terbukti.

Bagi meyakinkan masyarakat akan kebenaran di pihaknya, Dr. Rozaidah telah pun bersumpah tanpa dipaksa atau didesak, tetapi dengan yakin, tegas dan rela bahawa beliau tidak pernah melakukan apa yang dituduh ke atasnya itu. 

Ketegasan dan keberanian Dr. Rozaidah bersemuka dengan masalah silamnya menyebabkan lawannya, Zuraidah mati kutu.....!  Beliau diketahui sebagai bukanlah seorang ahli parlimen yang berkesan.  

Satu-satunya perkara yang menyebabkan Mak Lampir ini dikenali ramai ialah kerana kelantangannya membela Azmin Ali.  Sejak awal memegang jawatan lagi, Zuraidah telah pun memasang kaki di MPAJ.

Re-zoning kontrak pembersihan dilakukan bagi mengaburi mata ramai kononnya ia memberi peluang kepada lebih ramai kontraktor tetapi hakikatnya, semuanya adalah proksi Zuraidah dan Azmin. 

Jika rakyat terhutang budi kepada Dr. Rozaida sebagai seorang doktor yang berjaya dan sebagai wakil mereka suatu ketika dahulu, Zuraida pula sebaliknya terhutang budi kepada rakyat yang memilihnya.

Ini berdasarkan latarbelakang Mak Lampir ini yang merupakan seorang penjual buah dan ubat-ubatan tradisional yang hanya mampu memakai kenderaan Myvi sebelum menjadi Ahli Parlimen, tetapi sejurus menang PRU 2008, iaitu pada 1 July 2008 beliau telah berjaya memiliki sebuah Volvo XC90 WRL575. Tidak cukup dengan itu, pada 31 Mei 2010 pula, Zuraidah membeli Toyota Hilux Double Cab WTY1547, pada 3 November 2011, sebuah lagi Totoya Hilux Double Cab WNA276 dan pada 24 Mei 2012, sebuah Mercedez Benz E240 BLR9680.

[untuk baca semula pembongkaran kekayaan Mak Lampir sekelip mata, klik SINI]
Tidak tahu untuk apa dan kenapa Zuraida memerlukan begitu banyak kenderaan, mungkin untuk kegunaan anak-anak atau keluarganya.   Namun, itu bukanlah masalah rakyat. 

Masalah rakyat ialah, berapa banyakkah pendapatan seorang wakil rakyat untuk membolehkan beliau membeli beberapa buah kenderaan mewah dalam jangka masa 4 tahun sahaja sedangkan beliau hanyalah seorang peniaga kecil-kecilan sahaja sebelumnya...?  Beliau juga bukannya datang dari keluarga yang kaya raya. 

Dengan semua kemewahan ini, kita tidak dapat menafikan bahawa Zuraida adalah wanita yang 'berjaya' walaupun beliau bukan seorang wakil rakyat yang baik dan berkesan di kawasannya.  

Justeru, 'kejayaannya' itu dilihat sebagai faktor utama yang akan menggagalkan beliau dalam pertembungan dengan Doktor Rozaidah, iaitu seorang wanita yang telah berjaya dalam ertikata sebenar-benarnya....

4 comments:

Anonymous said...

Mak Lampir dah tua.... kami suka nurul izzah sebab dia seksi sangat. kami memang nak pangkah dia!! cukup2!! jangan tanya hari mengundi ke atau hari santai-santai di villa ayah dia!!!!!!

Anonymous said...

Kami suka PR kami pembenci Umno,kami undi PR,kami tolak BN

Anonymous said...

Kami sokong BN..untuk PR..'lain kali lah'..UNDI BN! Tolak PR!

Anonymous said...

errkk. tapi orang yang kau panggil mak lampir tu la yang menang kan? kuangkuangkuang... tu la, kalau nak berkempen pun, x baik nak memberi gelaran yang bukan2 dekat orang lain.. hamba Allah jugakan dia.. Allah tu melindungi orang yang dizalimi dan dikecam, kan dah dpt cash disitu...hehehe.. perbaiki tulisan dan bahasa serta insaf lah ye ..hehe