Saturday, April 6, 2013

PRU 13 - Perebutan Kerusi Pembangkang Tahap Gila Babi Hutan....!

Masih belum selesai....

Malah kendengaran bunyi bunyi suara dari dalam pimpinan Pakatan Pembangkang mereka sebenarnya sedang berebut kerusi Parlimen dan DUN untuk mendepani PRU ke 13 ini.

Berbeza dengan tahun 2008, dimana ketika itu dikalangan mereka tak pernah menjangka akan dapat memenagi 82 kerusi Parlimen, apatah lagi memang tidak juga menduga boleh menawan negeri Selangor, Kedah, Pulau Pinang, Perak dan kekal memerintah di Kelantan.

Tetapi senario sudah berubah sekarang... PAS ada dua Menteri Besar, DAP ada satu Ketua Menteri dan PKR juga ada satu Menteri Besar. Manakala ahli pimpinan parti tahap cabuk yang setahun jagung dalam politik tiba tiba menjadi wakil rakyat, malah ada yang bertuah dapat jadi EXCO, kesana sini meluncur laju menaiki kereta mewah kerajaan negeri siap dengan driver..!

Itulah sebabnya datang PRU ke 13, mereka bergasak sakan, berebut kerusi sebab masing masing mahu jadi wakil rakyat, mahu membaham hasil kerajaan negeri untuk tembolok sendiri, meemunggahkan kekayaan untuk kantong peribadi...

Berikut adalah beberapa contoh contoh apa yang sebenarnya telah berlaku, klik SINI

6 comments:

Anonymous said...

2008 adalah hari dimana Allah mengizinkan mereka utk menang. Tujuannya adalah utk membuka mata umat Islam yg bercakaran kerana politik yg sementara ini. Namun, ibarat Beruk mendapat bunga, mereka telah membuktikan diri mereka yg sebenarnya pada rakyat M'sia.

Aku semakin yakin bahawa PR benar2 menyesatkan serta merosakkan perpaduan serta meghuru-harakan negara. Kini aku pandang puak2 PAS dan PKR seperti Bangkai yg busuk serta jijik. Namun, aku masih mengaku mereka ini saudaraku seIslam dgn ku. Tetapi, sikap mereka sebagai manusia, tiada nilai2 yg boleh dicontohi langsung..

Anonymous said...

BetolBetolBetol

Anonymous said...

fuck-atan adalah gumpalan nanah,najis dan sampah busuk yg.dibungkus dengan sehelai kain sutera berbunga indah.

dari jauh cantik tetapi bila sudah dekat, maka saat itulah kita tahu bahawa puak babarian ini adalah lahanat yg.meraih kuasa politik untuk kepentingan kroni ,keluarga dan suku sakat dengan berimej agama dan berpakaian islam.

rakyat sudah memilih mereka pada 2008 dan rakyat dah tahu hanyir dan maung hati bernanah mereka..2013 adalah masanya rakyat membuang mereka kejurang neraka.

gen2felda

Anonymous said...

PR telah di beri peluang, tapi dia telah musnahkan peluang yang di beri. Kini tidak ada lagi peluang untuk selama-lamanya. Sayonara PR...

Anonymous said...

Biasa la tu kalau berebut....dah dari mula pun pakatan jamban ni bukannya bersatu pun...masing2 pun menipu dan bermuka2 sesama sendiri...

Anonymous said...

PR = perosak perpaduan rakyat.

Klu sblm 2008 rakyat malaysia terutama org melayu blh dikatakan bersatu.perbezaan politik masih blh diterima.

Semenjak pas berselingkuh dgn dap dan berhubungan songsang dgn pkr maka perpaduan mula rosak dan musnah akibat cemburu dan dendam kpd umno dan bn yg terus menjadi pilihan rakyat.

Akibat gila dan kemaruk kuasa, agama bangsa dan negara digadai dan dimanipulasi.

Bersama tolak PR dan kembalikan malaysia yg hebat di bwh umno dan bn