Wednesday, May 15, 2013

Anwar Akan PUPUS...!

Sepanjang keterlibatan beliau dalam arena poltik sebagai Pembangkang, sudah banyak kontroversi dan masalah-masalah yang timbul segala-galanya berpunca bagi mencapai agenda dan matlamat beliau untuk menjadi perdana menteri yang diidamkannya selama ini,

Sepanjang beiau menjadi Ketua Umum Pakatan Rakyat, negara menghadapi pelbagai ancaman dari pelbagai sudut yang nyata sudah tiba di tahap sehingga membahayakan keselamatan negara.

Sikap Pembangkang ini yang menunjukkan kerakusan mengejar jawatan dan kuasa sehinggakan melanggar undang-undang dan sistem yang selama ini membentuk negara mendapat reaksi negatif dari golongan intelektual mahupun masyarakat.

Budaya himpunan dan rapat umum serta demonstrasi jalanan yang dibawa oleh Anwar Ibrahim kononya bertujuan untuk membawa suara rakyat yang menginginkan perubahan membawa padah kepada adab dan sopan santun rakyat negara ini.

Semestinya bijak dalam agenda untuk membodohkan dan menipu rakyat, Anwar nampaknya sekali lagi memungkiri setiap patah perkataan yang diucapkan beliau dengan membatalkan hasrat untuk bersara dalam bidang politik jika gagal memenuhi matlamat utama menawan Putrajaya dan menjadi perdana menteri pada PRU13 yang lalu.

Janji hingga tinggal janji dan Anwar masih kekal berdiri membuat onar dan kacau dengan sekali lagi menganjurkan perhimpunan haram BlackOut505 bagi membantah keputusan SPR berikutan pilihan raya yang lalu.

Rakyat sudah mula muak dan bosan dengan permainan Anwar Ibrahim yang gemar melakukan kerosakan dan keberantakan berbanding mengikut undang-undang yang sedia ada, beliau lebih cintakan keganasan berbanding keamanan. Ini adalah punca kenapa rakyat tidak mahu beliau menjadi perdana menteri Malaysia.

Oleh yang demikian, satu kaji selidik telah dijalankan oleh majalah The Edge yang mendapati lebih 81 peratus rakyat Malaysia mahu Anwar Ibrahim untuk menepati janji dan berundur dari arena politik negara....!

Majoriti telah bosan dengan gaya politik jalanan Anwar yang ternyata keji dan kotor sehinggakan menyebabkan ramai pihak terlibat dengan kancah politik sebegini.

Dengan cara yang begini, rakyat sudah mula sedar bahawa ianya akan menjatuhkan nama baik negara dan sekali gus membahayakan masa depan negara yang semakin laju mengorak menuju Wawasan 2020.

Sedar atau tidak, Anwar Ibrahim mula menerapkan perasaan dan semangat pemberontak kepada setiap pengikut beliau yang buta mata dan akal untuk berfikir dengan menyertai dan mengikut setiap kata dan perhimpunan yang dianjurkan.

Sebagai sebuah negara yang membangun maju, ketamadunan manusia seharusnya menjadi aras panduan setiap rakyat bagi membentuk sebuah negara yang lebih baik.

Rakyat Malaysia nampaknya sudah sedar dan tersentak bahawa perlunya untuk semua kembali bersatu dan bersama membangunkan dan memajukan negara dan bukannya merosakkan negara dengan politik jalanan Anwar Ibrahim.....

29 comments:

Anonymous said...

Moga ALLAH lindungi rakyat Malaysia dari makhluk tersebut.....WALLAH HU ALAM

kluangman said...

Najib tidak mempunyai kaedah untuk tangani 'anwar' secara bijak dan berkesan.

Anonymous said...

orang gila jangan dilayan..bior le dia nak meraung...hilang suara berhentilah tuu.. heheh...bila dah reda masa tu baru kita bawak dia masuk dalam...heheh

Anonymous said...

mmg ramai marah kenapa kerajaan tak bertindak... kerjaan pun ada pakar dan strategi dalam menanngani perangai anuar ni.. biar jee dulu.. minyak tak leh kena api..terbakar yob.. kekerasan jangan dilayan dengan kekerasan.. kelembutan boleh buat keras jadi cair.. masposlah ko nuar..

Anonymous said...

SUDAH LAH!

Anonymous said...

PENGEMIS KUASA YANG KEMARUKAN SEJAK TAHUN 1998 apabila Status Asal Anuar dikembalikan SEMULA oleh Tun M sebagai pembising Jalanan.Politikusan Biseksual paling terkenal di dunia dan lasak sepanjang hayatnya.

Anonymous said...

Kenapa tiap2 kali si ANUwar menggunakan perkataan "RAKYAT" apabila membantah keputusan PRU13?? "RAKYAT" mana Nuar?? Hanya segelintir rakyat saje yang masih percaya kan kamu dan menyebelahi kamu. Tidak kah terlintas dalam kepala otak kamu, ada TWO SIDES of the RAKYAT and there are more RAKYAT on the other side, who refused to be 'hoodwink' into your scheme of toppling the ruling government by street demos and protest?? Saya dan beribu-ribu lagi "RAKYAT" ON THE OTHER SIDE telah memberi mandate kpd BN... so how can you say that you are leading the RAKYAT to demand the change?? Who may I ask gives you the right to include us into your side of the RAKYAT?? Kamu adalah saorang yang berdahaka kpd bangsa dan negara, saorang PENGKHIANAT?

Anonymous said...

tidak ada peruntukan undang2 kpd orang gila.....tapi kalu merbahaya tak boleh biar...bawa dia buat rawatan di hospita tanjung rambutan...atau kalu teruk kena rehatkan kat lokap....

Anonymous said...

Akhirnya manusia yang bernama Anuar bin Ibrahim ini akan menjadi gila.Gila kerana tidak mendapat menjadi Perdana Menteri Malaysia. Sejarah akan tercatit bilamana seorang ahli politik akan dimasukan ke Hospital Bahagia Tanjung Rambutan. Mungkin kerajaan harus memperbanyakan lagi wad2 penyakit mental kerana pengikut2 yang setia gila babi jiga akan menjadi gila.

Anonymous said...

Mamat lokap tak jalan pasai kuat auta krek!

Anonymous said...

Masalah BN dan rakyat msia adalah wujudnya manusia berakhlak binatang dinegara yg tercinta ini. Cari lah jalan untuk menghapuskannya dari dunia politik.Tak kan tak ade caranya.Kalau ini berlaku InsyaAllah negara kita akan menjadi aman.

Anonymous said...

Harimau mati meninggalkan belang,
Janganlah kita mati meninggalkan tembelang!!!???

Anonymous said...

Dalam malaysia yg kebal undang2 adalah nuar..dia buat apa pun masih ada org sokong..sebab dia raja belit..jumpa ular dgn dia pukul dia dulu..

Anonymous said...

TIME-UP! Aku rasa setuju juga tak payah rakyat susah payah berhimpun ..... PR usaha cari fakta kukuh dan buat bantahan petisyen melalui Mahkamah!

kita tumpukan kerja2 tadbir negeri2 dibawah PR supaya lebih aman-makmur-adil dan MAJU!
kita tunjukkan kpd rakyat negeri2 dibawah PR lebih mantap & berwibawa pd PRU14 nanti!

YB2 PR .. IKHLASkan perjuangan dan perkhidmatan kpd rakyat masing2 ... jika Allah izinkan... mungkin kerajaan pusat PR akan terbentuk lebih awal lagi... YAKIN lah kuasa Allah mengatasi kuasa makhlukNya!

Anonymous said...

ha3,Seri kat muka langsung tarakkk.kat dunia pun muka dah tebakorrr.tu pon masih ramai pengikut si kaki stim kunyit neee.

Anonymous said...

..liwat tetap liwat.. idop idop.. idop aljuburi.. taqbir!..

Anonymous said...

ALAMAK ADE LAGI KE ORG DENGAR NUAR RADIO BUROK SONSANG NI? SUDAHLAH RADIO BUROK DOK TIPU ORG SANA SINI. INGAT ORG MALAYSIA BODOH2 MCM DIA SANGKA KE? KITA RAKYAT MALAYSIA KERAJAAN BAGI PENDIDIKAN DARI KECIL SAMPAI DEWASA JGNLAH INGAT SENANG NAK PERBODOHKAN KAMI. KAMI TAU KAMU TU TIDAK BERJASA KEPADA AGAMA, BANGSA & NEGARA CUKUP CUKUP SUDAH, CUKUP SAMPAI DISINI SAHAJA. TOLONGLA KOTAKAN JANJI RADIO BUROK SONSANG.

Anonymous said...

HARAP SEMUA BLOG BPN BERSATU

MINTAK PEMBNGKANG NAMA 3 CENTRE YG BLACK OUT TU.. SEMUA AGEN ADA.. PKR PAS DAP BN DAN RATUS ORG ADA KAT SITU...KITA BOLEB SAMA2 Comfirmkan...

DAN TUNJUKKAN 40k BANGLA PERGI MANA..mana pusat undi.?.yg kita tau....india muslim pun kena belasah.. mana bas dgn 40 penyamun tu MANA2? kita syak mereka buat wayang ...hantar utube

aku dengar sampai agen dap bawak lampu suluh.. mlm tu..maknanya blackout dah dicanang.. org yg bawa lampu suluh tu pun boleh COMFIRMKAN ADA BLACKOUT KA

SEJAK DULU LG ANWAR TEMBERANG..TP TEMBERANG NI MESTI DI COVER DGN TEMBERANG LAIN...

Anak murid said...

Cop sekejap nak ucap selamat hari guru utk semue cikgu cikgu seluruh malaysia tak kire parti, selamat mendidik anak bangse menjadi manusie berguna yg tahu bersyukur dan tahu berterimekasih, jasemu dikenang !

Anonymous said...

Walau apa jua usha untk mengenepikan anwar daripada arena politik negara tidak akan berhasil. Ini kerana anwar disanjungi ramai rakyat jelata sebab suara dia adalah suara rakyat miskin,suara rakyat yg tidak mampu bersuara dan rakyat berbilang kaum. Anwar lah satu2 pemimpin yg sangat berani dan tabah....hero rakyat..

Anonymous said...

Perception and emotion, truth don't bother, AI is the master .

Anonymous said...

Org bodoh saja yg sokong dia ni

Anonymous said...

Dah sampai masa nya kerajaan sediada bertindak krn lagi lama dibiarkan lagi ramai yg termakan racun nya..jgnla sampai sebiji buah rosak oleh krn tindakan beliau... yang rugi pun bangsa kita.....

Anonymous said...

Orang terencat akal aje yang suka dia,Dia langsung takde membantu kemajuan negara,melingkup adalah...

Anonymous said...

Master of Liar!

Anonymous said...

Master of Liar!

Anonymous said...

Pemimpin bermasalah perlu ditolak!!! Orang orang yang pengelat je yg sokong dia!

Anonymous said...

aku tengok muka anuar makin lama makin hitam.kata org tua2 kalau nak tahu hati seorang tu bersih ke tidak lihat pada mukanye.perkara ni aku setuju cer kita lihat pada ayer muka Tun Mahathir makin tua makin berseri dan lagi kacak dari masa mudanye

Anonymous said...

muka dah hitam...tinggal nak tgk HIDUNG dia pulak jatuh.....tanda2 nak mampos ler tuuu....