Thursday, May 9, 2013

Azmin Mengamuk Dalam Mesyuarat Kata PKR Menang BUKAN Sebab Mereka Kuat Tetapi UMNO Selangor Tempah Maut Letak Calon LOW Class

Dalam mesyuarat Azmin Ali dengan beberapa Ketua Cabang di Selangor, beliau sendiri mengakui "terkejut" dengan keputusan PRU di Selangor. Azmin juga tegaskan, ini bukan sebab kekuatan PKR, tetapi berasaskan beberapa perkara:-
- Undi Cina yang benar-benar memberi kelebihan kepada PR
- Overzealous campaign oleh BN Selangor
- Kebanyakan yang menang adalah YB yang memberi khidmat kepada masyarakat (merujuk kepada dirinya dan YB Saari);
- Bukan kerana kekuatan Menteri Besar
- Bukan kerana faktor Anwar
- Perpecahan dalam UMNO
Azmin sendiri memaklumkan bahawa tanpa permainan politik licik DAP, beberapa YB PKR sendiri akan bungkus.
Perpecahan UMNO Selangor juga menyumbang. Di Gombak, pencalonan kesemua calon BN disanggah oleh orang parti. Demikian juga di Ampang Jaya. Dalam ayat Azmin, ‘UMNO tempah maut sendiri…bukan sebab kita kuat’.
Semua orang perlu tahu, jika ada seorang yang mendapat sekolah politik daripada dua individu hebat, Tun Mahathir dan Anwar Ibrahim, orang itu adalah Azmin Ali.
Sejak zaman belajar lagi, Timbalan Presiden PKR ini memang ‘renegade’ dan rebel. Tak kira kawan atau lawan, jika tiba angin dia sampai, semua orang dia balun....1

Isu Menteri Besar Selangor ini bukan isu kecil. Boleh pecah parti jika tidak dikawal dengan baik. Sebab itu dalam himpunan Kelana Jaya semalam, Anwar tak habis tekan minyak. Terganggu pemikiran dengan apa yang sedang berlaku di Selangor.

Pagi ini, Azmin sekali lagi hantar ayat, tidak mahu MB yang mudah dicucuk hidung... Dicucuk oleh siapa?
- Anwar?
- Faekah?
- Kak Wan?
- Teresa Kok?
Itupun pertanyaan juga.

9 comments:

Anonymous said...

..yb jamban about to make a u turn?!.. hehe.. siap la ko wahai aljuburi.. tak sabar tunggu pc yb jamban esok..

Anonymous said...

Satu soalan untuk Anwar Ibrahim: Adakah bila PR menang baru nak canang PRU13 itu bersih dan SPR cekap? BN pun boleh kata bahawa SPR menyeleweng sebab kalah di Selangor, Penang dan Kelantan. Bayangkan bagaimana budak hingusan PKR yang bertanding di Parlimen Bukit Katil boleh kalahkan Ali Rustam yang banyak berjasa kepada Melaka? Adakah wujud penyelewengan SPR di sana? JAWABLAH!!

Anonymous said...

Ambo tak rasa apa-apa pengumuman yang drastik pon daripada YB Azmin ni dalam PC beliau esok. Faham sangat telatah pemimpin politik ni, tambah-tambah orang kuat PR. Saja nak raih publisiti dan naikkan rating dalam populariti. Aci makan ais krim cornetto kalau YB Azmin berani melompat parti. Apapun, Kak Eda dah mula bising jugak pasal isu MB ni. Berangan tak sudah nampaknya akak non sorang tu. Ye lah, Azmin melepas jawatan MB, kempunan la nak pakai Porche Cayenne pulak kan? Alah, ko jangan sembang la ini semua fitnah..mana-mana orang selagi namanya manusia pon akan nak jawatan untuk kaya raya kumpul harta selagi boleh bedal, melainkan kau tu SYAITANIRRAJIM!

Anonymous said...

Sebab, syaitanirrajim boleh ke sana ke mari hasut orang tapi orang hanya boleh dengar suara halusnye sahaja dalam kepala...tapi kalau pemimpin PR, ke sana ke mari orang boleh nampak kat atas pentas ceramah, dalam Youtube dll. Kan? Kan? (p/s syaitanirrajim tak perlu keta besar-besar, sebab bleh terbang ke sana ke mari macam Superman tanpa dilihat orang mahupun AES!)

Anonymous said...

Dalam ertikata lain dia telah MENYALAHKAN perancangan Anwar di Selangor ada PRU13. Kemenangan PKR pun dinilai sebagai NASIB dan Anwar bukan lagi faktor kemenangan PKR. Dey macha ada nampak itu game? Ayoyo ini worang banyak marah sama Anwar la. Tapi bab UMNO tu ada betulnya sebab wujud terlalu banyak kem dlm BN Selangor.

Unknown said...

Wayang yb jamban n kuncunya... Jgn layan pi mampos PR.
Pr nk kebaik ade aku kisah.

Anonymous said...

Orang cina dah kena kencing pula kali ni. Tak pe lah. Dah nak sangat. Terima je lah.

Anonymous said...

Kencing Nuar dari jauh dah bau dia pun hancing..!!

Alhamdulillah... Allah sayangkan hamba2Nya d Malaysia. Syaitan & iblis tengah mengamuk sekarang....

Biarkannn....!!

Anonymous said...

Ako sokong ajmin ali jd menteri besar selangor