Tuesday, May 7, 2013

Benarkah Malam Ini Ada PRIVATE Dinner/Supper Saifuddin Abdullah Bersama Seorang Pimpinan PKR Di Tropicana Golf Country Resort...? Nak Keluar UMNO Ker..??

Betul ker bohong nie...? Cer citer..., cer citer....



33 comments:

Anonymous said...

Baguslah..alhamdulillah. keluarlah dari umngok pengkhianat malaysia. Well done..welcome to PKR. More civilised party and supporter.

Anonymous said...

Saya tak terkejut jika berita ni benar.Sebagai org Temerloh,yg cukup keciwa atas kehilangan Parlimen Temerloh,saya lebih suka Sarifuddin berhijarh mendekati buntut Anwar.Dia pun handsome ....

Anonymous said...

saifuddin ok orangnya, terbuka dan tidak melampau.

Anonymous said...

salam.
kalau benar pun alhamdulillah.kalau surat khabar kata najib kena kencing dengan cina, aku tambah lagi najib kena kencing dengan saifudin ni...

pembubaran isa dia penyokong kuat bubar.orang melayu sayang dengan ISA ni..yang takut orang tu...

auku..tun kata benda ni nak jaga supaya pelajar kita tekun belajar..tapi dialah juara sampai sanggup bertekak dengan orang UMNO sbb nak buang auku...mahasiswa yang paling ramai duk kempen ke pas..terima kasih saipudin....

UMNO kata pergi, pakatan kata welcome HOME...

budakteranung

Anonymous said...

Woi kamu semua melayu kuno...BN Umngok akan cuba sedaya updaya mengambil hati org cina utk votes lagi 5 tahun hahaha..korang yg melalak mcm anjing kat sini jangan jadi bodoh..balik rumah sembahyang, ajak anak2 belajar so that bila besar dia pandai, dan dpt kerja elok2. Ko melalak kat sini byk2 pun buat apa? Cina kaya, anak2 semua pandai2..kerja pun kuat..tak payah govt nak kasi bumiputera priviledge pun..diaorg tak kisah. Korang ni semua dpt bantuan kerajaan, tapi anak2 semua bodoh tak pandai belajar sbb mak bapak sibuk melalak pasal org cina..Korang ni pun semua pendatang bodoh. Mahathir keling tu pun bapak dia keling from India..pendatang haram jugak.. tu pun tunku abdul rahman tolong. Kalau dia tak accept conditions to give citizenship to cina india memang malaysia tak merdeka from British. Samapi hari ni lah mahathir keling tu jadi pendatang bodoh. Lain kali pergi belajar sejarah..Dulu sekolah exam pun teruk, tak nak belajar..semua nak kena bagi free sbb korang melayu..ha nilah hasilnya..org melayu kuno bodoh..samapi satu keturunan bodoh...anak2 pun belajar fail, markah tercorot. pastu bila miskin salah org cina. Ini tanah allah punya. jangan sombong. Al quran tak ajar perangai buruk macam ni. Bodoh!

Anonymous said...

oh ye...cina kena sogok rm1500 undi bn..umngok kasi korang berapa undi bn? hahaha...loser. balik sembahyang..umngok pengkhianat malaysia!

Anonymous said...

Ha ha..klau betul dapat la PKr katak baru..memang ngam sngat dgn nama Parti Kodok Rakyat..tauke2 cina Dap tengah ternak katak2 ni..bg makan cukup2..nnt bole jual kt restoran untuk disantap org2 cina..ini katak manyak sedap maa.. ha ha ha..pegi mampus melayu2 bodoss ni..

Anonymous said...

Musang berbulu ayam ! dah lama dah

Anonymous said...

Anuar pun keling mari, tok dia india mari apa cerita, jgn dok kondem mahathir. apa bila hang mampus ada malaikat tanya bangsa apa, parti mana? semua orang islam bersaudara, tak kira bangsa apa! kalau tak tau tanya, jgn dok memandai spin cerita.

Anonymous said...

woi bangang.bila masa aku spin cerita..betul la mahathir tu pun anak pendatang. Apa yg spin cerita..tak betul? Semua kat malaysia ni mungkin anak pendatang..bangang! Kecik2 tak nak belajar pandai2..dah besar jadi bodoh.

Anonymous said...

Kesian kat korang...kesian..kesian...ye lah..pemimpin kat atas tgh enjoy masing-masing atur strategi politik untuk pengaruh, kuasa & wang, yang korang yg melalak berdebat pasal Mahathir-Anwar ni dapat ape? Pandai......:)

Anonymous said...

Lu orang masih mau gadoh ka? Clap.. clap .. clap..

Anonymous said...

Banyak komen ini dari upahan dap. Berhati hati.

Anonymous said...

Sedarlah, pemimpin bila-bila masa boleh bertukar..mereka tetap kaya dan semakin kaya.....tak kiralah apa bendera sekalipun, mereka dan kroni-kroni mereka tetap mendapat laba yang besar hasil percaturan politik! rakyat banyak buang masa menuding jari menyalahkan sesama sendiri.....kepada pemimpin-pemimpin tak kira di pihak mana-manapun, JANGAN GUNA NAMA "RAKYAT" UNTUK MERAIH POPULARITI!!! Anda sepatutnya adalah HAMBA kepada RAKYAT dan BUKAN SEBALIKNYA, FAHAM?????

Anonymous said...

sebab keturunan aku pendatanglah..aku kena jaga tanah bertuah ini..Ada ke kodok kodok ni tahu..tak tau la tu..
sejarah tak boleh diubah tapi boleh berulang.. Jadilah kau kodok yang akan di pijak pijak..dia tak pijak sekarang..tapi bila tiba masanya kau tak kan rasa tapi anak cucu cicit ko yang akan rasa..kecuali dia sedar yang moyangnya dulu dah jadi kodok bawah ketiak n bawah kangkang tuannya..
Cina pun datang jugak tapi apa hal nak bermusuh ngan Melayu...oh!!!ada melayu jadi barua rupanya!!

Anonymous said...

Saya telah menjalankan tanggungjawab mengundi...saya seru pemimpin-pemimpin yang dipilih JANGAN BUANG MASA BERPOLITIK! sekarang adalah masa untuk anda semua menjadi HAMBA RAKYAT! BUAT KERJA!! BUAT KERJA!! (Padan muka Mat Sabu KALAH!! Lain kali jangan ANGKUH! Kamu adalah HAMBA yang telah dihukum pengundi di PENDANG! SERVE YOU RIGHT MAT SABU!!

Anonymous said...

Dan kepada pemimpin-pemimpin lain yang telah dipilih, yang menang besar, yang menang tipis, INGAT! Anda semua adalah HAMBA RAKYA!! Mansuhkan gelaran YANG BERHORMAT dan gantikan dengan gelaran YANG BERKHIDMAT!! Kalau anda buat tak tau pasal masalah rakyat tempatan, anda akan menghadapi HUKUMAN dari RAKYAT!! Ingat, boss kita adalah TUHAN YANG MAHA MELIHAT!!! Tak kiralah PAS ke, BN ke, PKR ke, DAP ke, INGAT!!!

Anonymous said...

Pemimpin-pemimpin PKR, PAS, UMNO, DAP yang dipilih rakyat!! Baliklah ke kawasan kamu!! Tuan Rakyat menunggu Yang Berkhidmat-Yang Berkhidmat sekelian untuk menjadi HAMBA di kawasan masing-masing...jangan asyik duduk terperok di Ibu Pejabat parti masing-masing!!! sekarang bukan masa nak berpolitik lagilah!!!! PERGI BUAT KERJA!!!!!! BUAT KERJA!!!! BUAT KERJAA!!!!!!!

Anonymous said...

Njib kena kencing dgn Penjawat awam dari pantai timur yg bersepah di putrajaya dan negeri lain, guru yg di tatang dan dimanjakan pun ikut faham pakatan..sokong pakatan ..tolong forward lagi sms atau FB atau twitter, dll . Tamatkan perkhidmatan kerajaan , meka kata meka di bayar gaji oleh kerajaan ..kerajaan dari parti mana meka tak tanya..onus sapu, cakap itu haram ini haram, bab keja meka malas mcm siput. Abis gaji tu halalkah? Kerajaan kena tegas mcm singpura. Sepatut meka di belakang kerajaan atau berkecuali..atau nak sokong pun jgn lah terang terang..

abghani said...

sampah kalau byk dlm rumah, kita mesti buang kedlm tong sampah.



anlisis pru13 dari sudut pandangan org kampung dalam blog bila pahat berbunyi

Anonymous said...

Agaknya orang Islam di Malaysia ni banyak makan dari hasil yang haram kerana itu perangai pun macam orang kafir juga. Tiap bulan ambil gaji tapi tak buat kerja, makan gaji buta. Tak makan babi kerana babi haram tapi tak buat kerja ambil gaji tak haram ke? Ini orang dosa , itu orang dosa tapi diri sendiri pun tak betul. Kerajaan Msia bagi banyak peluang pada orang Melayu untuk upgrade diri supaya jadi manusia yang berguna untuk bangsa dan negara, tapi kamu lebih suka membuang masa untuk kerja kerja yang tak berfaedah. Apa yang ada pada orang Melayu semua dari hasil kerja keras dan usaha kerajaan yang ada tapi kamu adalah bangsa yang tak tau berterima kasih. Tidak tau bersyukur... tak ada displin langsung... perangai buruk... aklhak buruk. jadi manusia pun belum apalagi nak jadi orang Islam!!!

Anonymous said...

Betul...betul..betul...yang selalu cakap pasal dosa pahala ni orang PAS. tapi kebanyakan pemimpin PAS ni yang buat DOSA makan gaji BUTA kutip derma untuk kocek sendiri JUGA!

Anonymous said...

Dasar melayu x sedar diri...busuk hati mcm YAHUDI...walau pun Mahathir tu keturunan India tp semangat dia lebih dr melayu...Sumbangan dia pd org islam stu dunia lbh byk...APA SUMBANGAN ANUAR PD ISLAM DAN ORANG MELAYU??? cuma KEHANCURAN DAN PECAH BELAH...Yang kau kutuk tu lah yg byk jasa pd islam...Sejahat2 Mahathir yg korang sangka tp kemuliaan yg di terimanya...Sewaktu ke tanah suci tp di beri masuk ke dalam Kaabah...ANUAR ADA????Anuar msuk kat tmpt lain aje kejenya...Mulakan kempen menentang melayu yahudi dan BCL...ABC

Anonymous said...

Bila undi masyarakat Cina dah beralih arah, orang-orang PAS mula mengeluh kata "undi melayu ni dah berpecah"...jadi kat sini saya nak tanya satu soalan, siapakan manusia yang bertanggungjawab menyatukan PAS dan DAP??? [siapa makan Cili dialah yang terasa pedas]

Anonymous said...

saya pengundi bandar di utara semenanjung, undi saya bukanlah pada bendera, tetapi CALON yang berwibawa...buktinya telah nyata di KEDAH...rakyat telah HUKUM pemakan duit haram (sebab tak buat kerja) yang menduduki kerusi kuasa di Kedah sejak tahun 2008...kalau saya berdaftar di Permatang Pauh, saya tidak akan sekali-kali mengundi manusia itu. INGAT! Balik kawasan dan buat kerja, jangan hanya duduk di Jalan Raja Laut dan di Tropicana sahaja!!

Anonymous said...

anak saya sentiasa dpt no.1 dr darjah 1 hingga tingkatan 5...tp anak saya melayu , bukan cina....anak siapa yg bodoh sekarang ni....

jgn suka2 nak bodoh2kan orang melayu....semua bangsa ada bodoh dan ada cerdik-nya yg tersendiri....cermin diri perbaiki peribadi....

Anonymous said...

Alhamdullillah...syukur ke hadrat s.w.t. malaysia masih dalam pimpinan orang islam / umno... semoga islam terus subur dan terjaga disamping tiada halangan bangsa lain untuk beragama..

Anonymous said...

KUTIPLAH SAMPAH-SAMPAH UMNO, MACAM MAT TAIB (MARK TYSON), SHEIKH FADIR, DATUK KAMALIA DAN MANA-MANA LAGI SAMPAH, UMNO MENGALU-NGALUKAN TINDAKAN TERSEBUT. KALAU HAMPAS NAK AMBIK PUN AMBIKLAH, TIDAK MENJADI GANGGUAN LANGSUNG KEPADA UMNO, MALAH MENYUSAH JER. MACAM LAJIM DI SABAH, KEKONONNYA CALON YANG BERPENGARUH, TAPI KANTOI JUGAK. TERIMA KASEH KEPADA RAKYAT SABAH YANG BIJAK BERPOLITIK. BERSIHKAN UMNO DARI SAMPAH-SAMPAH DAN BAKUL SAMPAHKAN MEREKA KE DALAM PKR DAN HAMPAS

Anonymous said...

LKS bapak perkauman Malaysia. Pergi sana sini hasut orang Cina.

Anonymous said...

Ada sesiapa yg nangis sebab mamat ni? Tak ade.... Hahaha dia sedar orang kampung sendiri pun tendang dia.... Ini fakta beb. Dia kalah dikampung dia sendiri.....

Anonymous said...

Bahasa kamu melambangkan nilai diri kamu. Sila cermin diri sendiri sebelum berkata2

aj

Anonymous said...

Baik2 macai kat atas tu nmpk sgt babi sepet siap nak tipu lg,hei babi sepet,kalau lu makan babi x semestinya smua orang akan ikut atau boleh makan babi,ada fhm ke babi sepet,

Anonymous said...

Saya setuju dgn AJ.. Bahasa kalau kotor, hati apatah lagi!