Friday, May 24, 2013

Chegu Bard Cabar Zahid Hamidi Dan Tan Sri Khalid Ketua Polis Negara Untuk TANGKAP Dia Secepat Mungkin...?

Himpunan “Suara Rakyat 505” pada Sabtu ini akan tetap diteruskan meskipun beberapa pemimpin Pakatan Rakyat (PR) dan badan bukan kerajaan (NGO) pro-pembangkang semakin ramai ditangkap kerana disyaki mengeluarkan kenyataan yang berbuar hasutan dan boleh menimbulkan keganasan.

Pengerusi Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM), Badrul Hisham Shaharin (Chegubard) menegaskan meskipun beliau sendiri ditahan pihak polis namun anak muda tekad untuk merealisasikan himpunan itu yang bakal mengumpulkan ribuan rakyat untuk menuntut sistem demokrasi yang adil dan membantah penipuan dalam Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13), pada 5 Mei lalu.

“SAMM antara penggerak utama himpunan #SuaraRakyat505 di Padang Timur (Amcorp Mall) tetap bertekad untuk memastikan himpunan mencapai matlamat, walaupun che'GuBard sendiri ditahan.

“Setakat ini juga, terdapat cubaan pihak polis untuk memberkas che'GuBard tetapi masih gagal,” katanya yang dipetik daripada kenyataan medianya, hari ini.

SAMM juga mengutuk sekeras-kerasnya tindakan tidak bertamadun pihak berkuasa yang telah menangkap Naib Presiden PKR, Chua Tian Chang; Pengerusi Asalkan Bukan Umno (ABU), Haris Ibrahim dan pemimpin veteran, Thamrin Ghaffar.

“Siri tangkapan itu bermula apabila Adam Adli dicekup lewat minggu lalu, dijangka akan berterusan dengan beberapa lagi tangkapan.

“Negara seolah-olah berada dalam keadaan 'belum merdeka' ketika mereka yang bersuara bercakap benar disumbatkan ke dalam lokap seterusnya didakwa atas akta yang sepatutnya telah dimansuhkan,” tegasnya sambil menyifatkan penangkapan itu sebagai bukti kegagalan transformasi Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak susulan Barisan Nasional tidak mendapat sokongan majoriti rakyat Malaysia.

Chegubard juga mendakwa penangkapan itu sebagai berat sebelah kerana rakyat Malaysia dilayan umpama penjenayah besar berbanding penceroboh Sulu di Lahad Datu, Sabah yang mendapat layanan selesa.

“Inilah Malaysia, rakyat perlu bangkit membetulkan negara ini!

39 comments:

Anonymous said...

Dia ni dah diberi can bertahun tahun tetapi tak serik serik melakukan kekacaun di negara ini. Nak tiga minggu lagi? Dia samakan dirinya dengan penceroboh Sulu ke?

Anonymous said...

Dia ni dah diberi can bertahun tahun tetapi tak serik serik melakukan kekacaun di negara ini. Nak tiga minggu lagi? Dia samakan dirinya dengan penceroboh Sulu ke?

Anonymous said...

pastikah anda mereka 100% bercakap benar... suruh depa berSUMPAH dulu.... kalau benar...pasti Allah tunjukkan kebenarannya... kalau FITNAH... pasti akan kena sambar petir....

Anonymous said...

Negara dh merdeka tapi diaorg ni mcm hidup zaman batu .

Anonymous said...

Dia kata walaupun kiranya dia ditahan demo505 nih akan diteruskan - "bertekad untuk memastikan himpunan mencapai matlamat"....cer citer sikit apa dia matlamat perhimpunan itu tercapai?.. nak jatuhkan kerajaan BN ke, selagi belum berjaya selagi itukah akan berdemo sampai tahun 2018? Kalau camtuh bila nak buat kejenya Cikgu Bard oiii...

Anonymous said...

Beriya iya buat demo supaya orang percaya apa yang depa cakap.

mat saga said...

Kesian dia ni... nama ada chegu pulak tu... buat malu cikgu-cikgu je... ni la jadinya bila fikiran dah diliwat oleh nuar berahim.... kesian kat mak bapak dia.... mesti panas perut mak dia masa mengandungkan dia...

Anonymous said...

Cikgu Butt ni dah kalah nak tunjuk hero lak.. rakyat tak sudi dah pada si pengacau dan pengampu ni!

Anonymous said...

BUTUHLAH

Anonymous said...

Sore loser! Just like d bapok sedara (Anu War Ibrahim). Setakat nak tangkap penyangak hati hitam ni, tak payah tunggu 3 minggu. Counting time now.. tic tock tick tock

Anonymous said...

kepala butoh la bard !

Anonymous said...

"Chegubard juga mendakwa penangkapan itu sebagai berat sebelah kerana rakyat Malaysia dilayan umpama penjenayah besar berbanding penceroboh Sulu di Lahad Datu, Sabah yang mendapat layanan selesa."

SIAPA YG CHE GU BARD MAKSUDKAN PENCEROBOH LAHAD DATU TUE?? ATAU PUN CHE GU BARD MAKSUDKAN ADALAH DALANG PENCEROBOHAN LAHAD DATU KOT!!!

Anonymous said...

itu babi masi kurus maaa...tunggu lagi 3 minggu dia sudah gemuk baru la kasi sembelih.....

Anonymous said...

mati syahid la puak2 pendemo andaikata mereka mati dipanah petir hari sabtu ni!

Anonymous said...

Tangkap saja Cikgu Fart ni dan humban dalam penjara. Lagi lama lagi bagus sebab aman sikit negara daro manusia didikan Anuwar. Dah menang 3 negeri pun masih dok demo. Tak ke haramjadah punya perangai...

Anonymous said...

Now stupid Najib laments the abolition of ISA.
Najib has to go at the end of this year. Let someone else like Muhyiddin Yasin take over.
With the snake, KJ as a minister, Najib thinks that KJ will mobilise the Pemuda UMNO to support Najib. Don't Najib realise by now, that KJ is exactly like Anwar who only thinks of himself.
I wonder who are the people who advise Najib nowadays. They all must be morons!
Anyway, Melayu mudah lupa ......

Anonymous said...

Apalagi dia nak tegakkan. Dia kalah undi pun sebab kena reject dengan pengundi PAS.
Bongok...

Anonymous said...

dia ni pun salah satu spesis babi yang tak mau terima kekalahan.

Anonymous said...

tangkap kasi simpan 60hari , YE LAH USA PUN IKUT KITA GUNA ISA KENAPA NAJIB BUANG - HELLO PM MANUSIA TAK KN BERTAMBAH BAIK , JGN HARAP PATUT GUNA TRIPLE ISA
SKRG KITA TDK ADA KEKUATAN UNDANG2
NI BUDAH MEE HON NK JADI CALON/BEKAS DLM PR ADA MCM RUPA WAKIL TAKDA SATU PUN CONDUCT SENONOH BAIK LEBAS PAS,,,TAK JAHAT LAIN JAHAT GILA SEX BEKAS BANDUAN JADI KETUA PEMBANGKANG TIDAK ADA DIMANA2 MALAYSIA ADA

Anonymous said...

Chegu bard...sang raja fitnah..

Anonymous said...

Si Mangkuk ni diberi muka terlalu lama. Menghasut/mengucarkacirkan rakyat - adakah bertamaddun namanya. Dah kalah pun mengakulah.

Tangkap dan ajar simangkuk hayon ini.

Dia tak sayangkan anak bini kelarga dia apatah kita rakyat biasa.

Anonymous said...

Chigu Bard nak tegakkan apa,keadilan apa,PR kalah PRU kerana rakyat majoriti menolak PR.penipuan apa kalau BN pun gagal dpt majoriti 2/3.Dia nak runding apa kalau buat PRU ulangan Seratus kali pun PR tetap kalah.Muhasabahlah dgn kekalaha tu tak payah buat isu merepek merapu sesaje nak cari nama.perjuangan mengacau negara dan rakyat utk kepentingan dan kepuasan kumpulan sendiri.

Anonymous said...

Sekarang lagi biadap adalah Ambiga. Apa tunggu tangkap je.

Anonymous said...

Elok cikgu minta akta polis d mansuhkan d jamin ramai akan song kamu, kalau boleh panel code pun elok d hapuskan , Najib da sahkan Politik malaysia sudah matang so buat la apa lu suka, bersih 2 polis siap beri makan nasi ayam nasi briani , madical checkup, pada hal polis buat keja jaga keamanan makan nasi bungkus yg nak basi, itu era najib nak pancing undi ,itu era hishamKeris dqn KPN pak mail slow ride, yesman, yes dato sei yes tqn sri yes yes, la ni lain

Anonymous said...

Pdrm cari dia? Kalau d US FBI tau pergerakan meka ni, sini baru nak cari heran heran , jgn lq lemah sgt ...

Anonymous said...

Boleh juga diberikan ruang berunding kpd Chegu Bard sbgmana kerajaan berunding dgn pengganas Sulu. Tetapi syaratnya juga perlu sama, hentikan himpunan haram dan menyerah tanpa syarat atau mati dihujung senjata.

Itukah yg Chegu Bard mahukan?

Anonymous said...

Boleh juga diberikan ruang berunding kpd Chegu Bard sbgmana kerajaan berunding dgn pengganas Sulu. Tetapi syaratnya juga perlu sama, hentikan himpunan haram dan menyerah tanpa syarat atau mati dihujung senjata.

Itukah yg Chegu Bard mahukan?

Anonymous said...

Hentikanlah REFORBASI kamu tu Bard, tak terkeluar dari mulut aku ni nak panggil ko "Cikgu"..haikkk pthuii. Konon kerajaan tutup kebebasan bersuara...pukimak lu lah...kalau dah menghasut rakyat buat huru-hara apa kebendanya...cuma pencacai kau tu yang BENGONG...nak percaya.

Red Bean Army said...

Woi Chegu Babi ... lu ingat negara ini BAPAK lu punya.

Sudah kalah, kalahlah.

Bagilah rakyat hidup dalam aman. Jangan ganggu hidup rakyat.

Anonymous said...

ni ckg yg kurang ajar...telah dilahirkan punyai perangai mcm setaaaaan.........penipu..putar alam..otak udang.,.jgn bg can...ni manusia yg tdak bertemadun..nak tiru cara barat...guna pakai undang2 rimba..ingat dah terror sgt..pooodaaah..dah terkena minyak senyonyong dan terminum air batang nuar...

Anonymous said...

Spesis mak ayah tak ajar... Kurang ajar... Polis tlh dicabar tunggu apa lg tangkap n kasi ajar cukup2..

Anonymous said...

PR memang dah plan nak buat kekecohan. Sebelum PRU13 lagi dah siap ada email "Malaysian Spring". Inilah yang sedang dibuat oleh konco-konconya PR ini. Yang dakwat tak kekal tu cadangan mrk sendiri. Yang undi kat Balik Pulau tu tak tally adalah mungkin sekali satu lagi perancangan sabotaj mereka utk Malaysian Spring yang mereka idam idamkan dari awal lagi

Anonymous said...

siap suruh org tgkap dia.ble dh kena tgkp nt dia kata lah mcm2 pulak.kalu x d tgkp x d tahan buat hal lak.perasan jd pejuang.berjuang tuk apa cmtu.mana da kena naya apa pun dia ni.buat kacau je.dlm mcm tu dia kata dia betul.org salah.lu nk apa sbnrnye..?nk cri keadilan apanye.xde kau negara x rugi la

Anonymous said...

terhegeh2 konon kira pejuang la tu..konon berani.berani x bertempat.yela mentang2 ada penyokong yg sealiran, tujuk hereo la tu..

Anonymous said...

Pegi dah...budak bard ni..suara rakyat malaysia konon.....macam la kitaorang ni sokong usaha jahat diaorang ni....pegi dah....

Anonymous said...

Polis tangkah je budak mentah ni,pastu sunat dia bagi dia matang sikit,sial punya budak

Anonymous said...

tak payah panggil chegu lah, memalukan. nate badrul nie patut dihukum gantung sampai mampos. menyusahkan orang-ramai yg nak hidup senang, aman-damai. entah apa-apa perjuangan puak2 kera belaan anwar nie. menyampah!

Anonymous said...

Sekor chegu bard yg telah mengaibkan profesion cikgu negara ini kalau sekadar penjara saja sebagai hukuman bagi kesalahannya memang tak setimpal, sang monyet ini harus dikenakan hukuman sula besi panas berkali-kali.

Sudahlah diberikan tempoh bertahun supaya bertobat tapi nak minta tempoh 3 minggu lagi macam pengganas sulu.?...apa dia ni pengganas sulu juga ka.?...atau supaya dia dapat menambah kebobrokan yg dia telah lakukan kepada negara ketahap maksimum.?...memang betullah mangkuk ni specis 1st class lahanat.....dia fikir undang-undang dan negara ini bapak dia punya ka.?.....

Kalau aku la yg jadi polis untuk memberkas dia ni, aku akan pastikan dia ni akan aku kerjakan separuh mati (tindakan disiplin belakang kira) pastu baru hantar ke lokap......

Anonymous said...

Biasala pakatan haram jadah.... Belum kena. Bisingla . Its about timd rengkok kan mereka dalam penjara.....