Wednesday, May 22, 2013

Dalang Lahad Datu...! Kalau Kesalahan Anwar Sama Berat Dengan Allahyarham Mohd Amin Razali SAUK..... Macam Mana...? Gantung Sampai Mati...?

Allahyarham Mohamed Amin Mohamed Razali, Ketua Pertubuhan Persaudaraan Ilmu Dalam Al-Ma'unah (Al-Ma'unah), yang terlibat dalam insiden Sauk, menjalani hukuman gantung di Penjara Sungai Buloh, Selangor pada 4 Ogos tahun 2006.

Dia digantung sampai mati kira-kira pukul 6 pagi dan mayatnya dituntut keluarganya pada pukul 10 pag...

Pada 21 Oktober 2002, Mohamed Amin yang dijatuhkan hukuman mati kerana melancarkan peperangan terhadap Yang di-Pertuan Agong.

Dalam kejadian pada 2 Julai 2000, sekumpulan 15 lelaki daripada kumpulan Al-Ma'unah melarikan pelbagai jenis senjata dari dua kem tentera di Grik, Perak, sebelum menyertai 13 orang lagi anggota kumpulan itu bersembunyi di Bukit Jenalek, Sauk. [klik sini]

Dalam insiden Lahad Datu, ramai anggota keselamatan dan perajurit kita telah terkorban setelah diserang oleh bala tentera pengganas lanun lanun Kiram....

Masih segar dalam ingatan kita bagaimana tangisan dan airmata menyambut kepulangan jenazah jenazah mereka yang terkorban...!

Siapakah dalang sebenar sehingga menyebabkan beberapa anggota keselamatan kita terkorban menjadi mangsa tamak haloba seorang pengkhianat negara...?

Apakah hukuman yang sama juga harus dijatuhkan kepada pengkhianat negara yang dengan sengaja mahu membuat huru hara...?20 comments:

Labu8455 said...

Dato Seri ka Tiang Seri ka itu semua belakang kira kalau berhadapan dengan undang undang - yang nyata kalau bersalah wajib dijatuhi hukuman gantung sampai mati - and NO acception for Anwar, Tian Chua or Sivarasa

Anonymous said...

tiada keistemewaan pada siapa yang bersalah, kalau di charge pengkhianat patut di jatuhkan hukum yang setimpal, bagaimana askar/polis kita yang mati sebab pengkhianat ini, apa rasa anak bini mereka, sedangkan pengkhianat boleh enjoy hidup dengan mewah, sampai masa hukuman yang berat mesti dikenakan,..

Anonymous said...

Dakwa kesemua mereka jika cukup bukti,mengkhianati negara dan memberontak Yang DiPertuan Agong jika sabit kesalahan hukum gantung jadikan ia pengajaran dan sempadan.Negara ini dah terlalu letih dan bosan menghadapi kerenah dan permasalahan orang orang yg menjadi Biawak negara penyebar pelbagai wabak buruk dan jahat.

Anonymous said...

apa pulak nak dibezakan hukuman kalau bukti dah terang2 melancarkan perang terhadap YDP Agong. ada pulak yg mati kerananya ...

apa? kalau anwar tak boleh hukum gantung? kuasa dia mengatasi undang2 ke? yg dua ekor lagi tu mengapa pulak nak dikecualikan dari hukuman? ... pasal dia pemimpin PR?

bersalah tetap bersalah, hukum tetap hukum ... biar dia terima balasan apa yg dia buat ...

Anonymous said...

cukup bukti ... gantung sampai mati ...

ada jugak sbb penyokong dia nak nyalakan lilin kat kubur dia hingga kiamat.

Anonymous said...

Labu8455 ...

Just because they are all PKR members, you are saying they should hang.

Why don`t your DAP leaders hang themselves for wanting to overthrow the government.

You are so DAPig ... so selfish, so arrogant, so ignorant.

Anonymous said...

Anwar Ibrahim, Tian Chua dan Sivarasa haruslah menerima hukuman gantung sampai mati jika didapati bersalah.
Kita harap, mahkamah jangan layan karenah peguam bela yang akan cuba menunda kes sampai hari kiamat.

Anonymous said...

KALAU DIDAPATI BERSALAH OLEH MAHKAMAH DAN DIJATUHI HUKUMAN GANTUNG SAMPAI MATI, GANTUNG SAMPAI MATILAH SEBAGAI PENGAJARAN KEPADA PUAK-PUAK CELAKA ITU.

KITA PERLU TEGAS DALAM MELAKSANAKAN UNDANG-UNDANG. JANGAN SAMPAI DITUDUH RAKYAT ADA PILIH BULU PULA.JIKA DI NEGARA CHINA MEREKA PASTI DIJATUHI HUKUMAN DITEMBAK SAMPAI MATI.

APA KITA PEDULI APA ORANG KATA? INI NEGARA KITA. KITA NEGARA BERDAULAT BUKAN NEGARA DI BAWAH JAJAHAN AMERIKA ATAU EROPAH.

GF said...

salam2all,

Masalah rumahtangga?

Ereksi sewaktu bercumbu kemudian lembik apabila hendak melakukan penetratif? Ini perkara biasa kerana faktor usia.

Namun ada penawarnya, KAPSUL HERBA PACAK LANGIT, mengekalkan ereksi hingga hujungnya. Klik di bawah untuk keterangan lanjut.

KAPSUL HERBA PACAK LANGIT SUPLIMEN TENAGA LELAKI

Anonymous said...

Abg nuar kena gantung gup gup, mcm mana penyokong giler nya akan tidur baring depan mahkahmah, akan nyala lilin luar pagar penjara, media sosial akan post dan share kezaliman kerajaan, wan jijah akan merayu suaka politik kat amerika, abg nuar kan sgt licik dan ego dia nak ke tali gantung dgn penuh bergaya

Anonymous said...

Seandainya mahkamah telah mengesahkan mereka ini didapati bersalah kerana melancarkan perang terhadap SPBYDPA maka hukuman yg setimpal harus dikenakan. Akan tetapi jikalau hukuman yg dikenakan itu tidak pula dilaksanakan maka sudah pasti rakyat akan marah.

Anonymous said...

Jgn bagi suaka, gantung sampai mati

Keadilan untuk wira lahad datu

Hari ni AG keluar front page the sun komen pasal kes kote hantam budak bawah umur

Kes lahad datu apa citer, kes kes lain yg banyak dah di submit igp apa citer

Ingatkan dah takde mulut

Anonymous said...

Elakkan perkara berulang...pesalah mesti dihukum.

Anonymous said...

anwar dah terlalu byk menipu rakyat dan menghuru harakan negara. malaysia tak perlukan manusia pengkhianat macam anwar.

Anonymous said...

Saya berhasrat sangat nak joint family Anwar untuk makan bersama terakhir itu. Sedih juga tapi itulah ketentuan dan balasan kepada pengkhianat agama, bangsa dan negara. Lu langsi lu boleh mati.

Man Beliung..

Anonymous said...

Anwar sekarang sedang meracau kehulu & kehilir untuk menghabiskan sisa kehidupan...yang hanya tinggal SEDIKIT..begitulah akibatnya apabila memperjuangkan sesuatu yang BERTENTANGAN dengan AGAMA BANGSA & NEGARA

ajai62 said...

Assalam Bro

Sula sampai mati pun ok juga tu... sama aje janji mati..

Anonymous said...

Harap-harap pihak berkuasa kali ini jangan takut pada siBAMGSAT ANWAR KALI INI HUJUM TETAP HUKUM SELAMAT BUMI MELAYSIA DARI PENGKHIANAT AGAMA BANGSA DAN AGAMA.

Anonymous said...

kasi gantung macam pemimpin afghanistan najibulllah dululah baru gempak

Anonymous said...

Cikgu"S";
Apa lu ingat ini gomen atak belani ka? Itu Anuar Brahim manyak besat punya olang loo. Tan Cua sama Sivalasa pun atak besat juga.Siapa olang belani?
Lu belani ka? Lu olang cakap saja maaa.