Friday, May 17, 2013

DAP Guna Red Bean Army Serang Tuanku Sultan Johor...!


Sultan Johor Memberi Amaran – DAP & Troopers Jangan Cuba Menghina Perintah Baginda

1. Sultan Johor juga mengingatkan kesemua wakil rakyat supaya memahami isi kandungan Undang-Undang Tubuh Kerajaan Negeri Johor 1895 dan mematuhi peraturan serta tatacara Dewan Undangan Negeri Johor. Kerajaan Negeri Johor, menurut baginda, telah ditubuhkan lebih awal daripada kerajaan Malaysia di mana telah berpegang lama kepada Undang-Undang Tubuh Kerajaan Johor 1895. Setakat ini sudah beberapa Facebook Pages yang menghina keputusan Baginda Sultan Johor sudah telah dikesan.

2. Oleh itu , keputusan untuk melantik Datuk Tee Siew Keong adalah atas jemputan Baginda Sultan Johor sendiri dan sekirannya penyokong – penyokong dan troopers DAP mahu membangkitkan serta mempertikaikan isu ini maka hal ini adalah satu penghinaan kepada perintah baginda Sultan Johor.

3. MCA masih berpegang teguh kepada janji dan prinsip parti mereka untuk tidak berada dalam kabinet kerajaan namun dalam isu kerajaan negeri Johor adalah diluar kawalan MCA kerana MCA lebih mengutamakan penghormatan kepada Instutisi Beraja dan Kedaulatan mereka untuk tidak menetangnya pelawaannya.

4. Diharapkan supaya penyokong dan Siber Troopers DAP tidak melampaui batas mereka demi kepentingan politik sehingga keputusan Baginda Sultan Johor just hendak mereka politikkan. 5. Sekirannya gambar dan berita politik ini tidak dipadamkan maka diharapkan ada pihak yang mampu untuk melaporkan kepada pihak Surunhanja Komunikasi Malaysia untuk mengambil tindakan yang sewajarnya.

Page 1 – https://www.facebook.com/photo.php?fbid=617980794897871&set=o.132309263482799&type=3&theater ( https://www.facebook.com/supportprdap )

Page 2 : https://www.facebook.com/PeopleAreTheBoss Page 3 : https://www.facebook.com/photo.php?fbid=373571549413785&set=pb.135944543176488.-2207520000.1368545070.&type=3&src=https%3A%2F%2Ffbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net%2Fhphotos-ak-prn1%2F943479_373571549413785_263544853_n.jpg&size=344%2C405
( https://www.facebook.com/Bolehland )

http://www.kualalumpurpost.net/sultan-johor-memberi-amaran-daptroopers-jangan-cuba-menghina-perintah-baginda/

Credit to Kevin Chang

15 comments:

Anonymous said...

For newest news уou haѵe tο pay a quick νisіt world
wide web and on intеrnet I found this website аs a
mοst excellent sitе for most up-to-date updates.


My web blog ... www.redesignvoyeur.com

Anonymous said...


DAULAT TUANKU!

Almaklum KEDAULATAN RAJA MELAYU BERPAKSIKAN SYARAK & PERLEMBAGAAN hendaknya.

Kerana:

RAJA ADALAH KETUA AGAMA ISLAM: --- AMANAH & TANGGUNGJAWAB ULIL AMRI sebagai ketua agama Islam dinegeri/negara sewajarnya RAJA seorang beriman & berilmu dengan hukum hakam Islam, beramal & berakhlak sewajarnya mengikut syariat Allah & sunnah Rasul SAW. Berkeyakinan tinggi dengan hak Allah & hak Rasulullah SAW sebagai rujukan untuk memimpin rakyat/ummah dengan seadilnya kearah cara hidup Islami yang diredaiNya. Kepimpinan RAJA wajib tunduk kepada kedaulatan syariat ALLAH & RASUL dan memberi contoh tauladan dalam segala aspeks kehidupan peribadi, berkeluarga, berjiran, bermasyarakat dan bernegara kepada RAKYATnya. Sekira RAJA yang beriman, soleh & adil memerintah, masa itu bai'ah & wala' taat setia rakyat kepada Ulil Amri adalah wajib tanpa bughat (derhaka) kecuali dalam kemaksiatan kepada Allah!

RAJA SEBAGAI KETUA NEGARA/NEGERI --- AMANAH & TANGGUNGJAWAB KETUA PEMERINTAH sewajarnya RAJA menjalankan urusan negeri/negara mengikut batas2 kuasa yang ditetapkan didalam perlembagaan tanpa menginkari hak2 perlembagaan dan mencabuli hak2 rakyat yang diperintahnya. Rakyat wajib memberi kesetiaan dan ketaatan kepada RAJA mengikut batas2 perundangan dan kuasa2 yang didokongi majoriti rakyat.

AMPUN TUANKU!

Sebagai rakyat marhaen, yang merindui IMAMUL ADIL, .... Adapun harga bida no plat kereta WWW1 bernilai RM500 ribu melebih nilai kereta yang memakai no. plat WWW1 itu sendiri adalah sesuatu tauladan yang kurang wajar diteruskan oleh seseorang ULIL AMRI yang soleh lagi adil.

KEDAULATAN & KEMULIAAN TUANKU disisi ALLAH & RAKYAT adalah terletak kepada KETAQWAAN kepadaNya bukan pada kemewahan duniawi yang melalaikan!

DAULAT TUANKU, ALLAHU AKBAR!

Anonymous said...

Cina dapsters laknat sedang pancing supaya melayu sokong dan kemudian melayu akan melawan dalam kes sultan. Kemudian cina dapsters laknat akan diam aje macam kes kalimah Allah. Cina dapstwrs laknat dah mula buat kerja untuk pru14.

Anonymous said...

kalau dulu KARPAL SINGH nak GULINGKAN SULTAN PERAK.sekarang ni LIM KIT SIANG pulak nak GULINGKAN SULTAN JOHOR.jelas sudah DAP ni nak gulingkan SEMUA RAJA2 MELAYU NEGARA INI kerana nak MERAMPAS KUASA DARI KERAJAAN MELAYU[UMNO/BN].

Anonymous said...

ape ? DAP nk gulingkan sultan johor ? TUNGGU JMF PIJAK2 MUKA LIM KIT SIANG ! THIS IS JOHORE ! 1st modern state in peninsular malaysia . Jangan DAP cuba main dengan api bila membabitkan sultan dan yang dipertuan negeri johor . KELAK BINASA DIRI & KETURUNAN .

Pengarutmarba said...

Sokongan rakyat pd PR pd era selepas Tun Mahathir PRU 12 da 13 meningkat dgn mendadak terutamanya Cina dgn DAP dgn kemerosotan populariti BN dijangka pd thn 2018 Pakatan Rakyat akan menjadi Kerajaan Malaysia yg baru yg dikawal sepenuhnya oleh DAP.Agenda Singapork PAP-DAP di Malaysia semakin menghampiri kenyataan..Selamat berpecah belah kpd Melayu dan Bumiputra yg akan menguntungkan DAP..

Anonymous said...

inilah antara sebab mengapa DAp mahju institusi kesultanan dihapuskan dari Malaysia....

Berita dari gunung said...

silap kaum cina datang ke Tanah Melayu. Negara ini ada Raja Berdaulat....

Anonymous said...

Selagi ada Melayu2 keturunan kitol maka piggy2 SIAL akan terus menyerang apa2 saja yg brkaitan dgn Melayu ...

Anonymous said...

Bodoh lar anon red bean atas tu....klu sultan dulu2 x peluk islam..ntah ugama lar keturunan kita skrg...cuba tgk sejarah dahulu kala...bila sultan masuk islam..seluruh rakyat juga masuk islam..ttg no 500k tu...x rugi apa pun..duit tu masuk hasil jpj..hasil kerajaan...so...duit 500k tu pun boleh disalurkan kembali utk kegunaan rakyat...

Anonymous said...

Dasar cina MEMANG GITU
DAP NAK MERACUN KAN BUDAK BUDAK MUDA ?
ORANG ORANG DAP INI PATUT KENA SEPAK DAN TARUK KAT BAWAH SELIPAR .ITU DAP JUGA YANG BUAT RASIS STATEMENT TU.
BTW DAP ADALAH PARTI RASIS DAN COMMUNISTS PARTY.SIAPA YANG JOIN DAP MAKNA DIA SOKONG AJARAN COMMUNISTS.DAN COMMUNISTS MESTI DIHALAU DARI BUMI MALAYSIA MCM CHIN PENG. BAPAK COMMUNISTS YANG DAH BUNUH BANYAK ORANG YANG TAK BERDOSA.

Anonymous said...

Apa susah tangkap hadap kat mahkamah buang kerakyatan habis cite....Bosan la dah melayan kerenah Red Beans Troopers nii.....Orang Cina dah terang2 nak kesamarataan dan nak negara ini jadi Republik.....Lucut kerakyatan!!!


Anonymous said...

Saya memang tak faham la orang Cina ni???Mereka nak ke orang Melayu Johor mengamuk?

Anonymous said...

DAULAT TUANKU KAMI MELAYU TAKKAN BERDIAM DIRI!!!

joe said...

Please investigate WHO posted those pictures of attacking the Sultan, and take necessary legal actions