Wednesday, May 15, 2013

Ketua Polis Negara Dan Timbalan Baru Yang MANTOP Bikin Anwar Lari Malam…..!Sekian lamaaaaa kita makan hati dengan imej PDRM yang tidak tegas dengan segala macam hiruk pikuk kerja jahat juak juak Pakatan Pembangkang yang diketuai oleh Anwar Ibrahim….


Kini kita sudah mendapat perkhabaran yang menggembirakan apabila Timbalan Ketua Polis Negara Tan Sri Khalid Abu Bakar dilantik sebagai Ketua Polis Negara berkuatkuasa Jumaat (17 Mei) menggantikan Tan Sri Ismail Omar, yang bersara selepas tamat kontrak Khamis ini.


Menurut kenyataan Jabatan Perdana Menteri hari ini, Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman, Datuk Seri Bakri Zinin dilantik sebagai Timbalan Ketua Polis Negara berkuatkuasa pada hari yang sama.


“Selaras dengan peruntukan Perkara 140 (4) dan Perkara 140 (5) Perlembagaan Persekutuan, Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong telah memperkenan dua pelantikan jawatan khas itu berkuatkuasa 17 Mei," katanya.


Khalid, 56, yang berasal dari Seremban dan memiliki ijazah perundangan dari Universiti Islam Antarabangsa (UIA), menjalani latihan sebagai inspektor di Pusat Latihan Polis pada 5 Dis. 1976, dan pernah berkhidmat sebagai Ketua Jabatan Anti Narkotik Kedah pada 1997. Enam tahun kemudian beliau dilantik sebagai Ketua Jabatan Pengurusan Polis Pahang dan tidak berapa lama pada tahun yang sama dilantik sebagai Ketua Polis Daerah Kuantan.


Pada 2005, beliau dilantik sebagai Ketua Polis Negeri Sembilan sebelum setahun kemudian dilantik sebagai Timbalan Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman dan pada Jun 2007 dilantik sebagai Ketua Polis Selangor.


Tiga tahun kemudian, pada 13 Okt. 2010 beliau dilantik sebagai Pengarah Jabatan Keselamatan Dalam Negeri dan Ketenteraman Awam Bukit Aman dan tidak sampai setahun, beliau dilantik sebagai Timbalan Ketua Polis Negara.


Mohd Bakri, 59, yang berasal dari Penampang, Sabah dan memiliki Diploma Sains Kepolisan Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), memulakan perkhidmatan dalam polis pada 6 Nov 1975 sebagai Inspektor Percubaan.


Beliau pernah berkhidmat sebagai Ketua Polis Daerah Kudat, Ketua Polis Daerah Sandakan, Timbalan Ketua Polis Daerah Kota Kinabalu, Timbalan Ketua Polis Daerah Seremban, Ketua Polis Daerah Lahad Datu, Ketua Polis Daerah Cheras dan Ketua Polis Daerah Dang Wangi.


Mohd Bakri pernah berkhidmat sebagai Penolong Pengarah Unit Risikan Jenayah D4 Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman sebelum dilantik sebagai Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Negeri Sabah pada 2003 dan dalam tempoh dua tahun beliau dilantik sebagai Timbalan Pesuruhjaya Polis Sabah pada 2005.


Pada 2006, beliau dilantik sebagai Timbalan Pengarah (Risikan/Operasi) Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik Bukit Aman dan dalam setahun beliau dilantik sebagai Pengarah Siasatan Jenayah Narkotik Bukit Aman. Pada tahun 2008 beliau dilantik sebagai Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman.UJIAN Pertama untuk gandingan Tan Sri Khalid bersama Datuk Seri Bakri Zinin pada hari Sabtu nanti.., dah lama sangat juak juak Pakatan Pembangkang banyak lemak, besar kepala langsung tak menghormati pihak PDRM.


11 comments:

Anonymous said...

Polis ikut arahan bila berkerja, kalau tekanan utk amaran meka beri amaran lah, Amaran kini da tak laku, yg penting PDRM, pejabat Peguam Negara wjar bertegas, jgn ikut KPI masing masing yg menjadi mangsa Rakyat..biasa, Puak ini sefang kumpul kekuatan fan pengaruh. Media siosial meka hebat paling hebat , segala yg menguntungkan kerjaan meka bantai, meka tibai, termasuk jenama proton..ingat tak kena meka benci dgn proton...semua kereta proton rendak kualiti, itu dan ini..d besar besarkan..sebab oengedar jenama lain di usahakan oleh puak meka..itunaja..Menyeri KDN we all cadang Rosmah mansur, biar nuar dan geng tercirit..sebab fitnah dia.. Bial rosmah nak saman puak puak ini,

Anonymous said...

ketua polis baru memang dah mantop tapi harap menteri kdn kasi la yg lebih mantop cam dato zahid hamidi ke

Anonymous said...

Seperti biasa ketua polis akan berkata dalam press conference penunjut dan penganjur boleh dikenakan tingdakan seksyen bla..... tapi sampai sekarang tiada apa apa tingdakan.Semua masih lagi menghasut raayat secara terang terangan.
kali siapkan polis dan askar gunakan bekantan ajar meraka supaya tindak lagi buat sesuka hati meraka. JANGAN BERI AMARAN!!!!!!!!!

Anonymous said...

Test

Anonymous said...

BIAR KALI INI ERA KPN BARU PDRM KURANGKAN MENGAUM TETAPI LEBIH BANYAK BUAT TERKAMAN....AGAR PIHAK YANG TIDAK BERTANGGUNGJAWAB YANG MELANGGAR UNDANG-UNDANG NEGARA SEDAR................

Anonymous said...

APA YANG TERPENTING DISINI IALAH TINDAKAN DAN ARAHAN MENTERI DALAM NEGERI, BARU PASUKAN POLIS BOLEH BERTINDAK. KITA SEHARUSNYA FAHAM BAHAWA PASUKAN POLIS ADALAH FORCE YANG HANYA BERTINDAK BILA MENDAPAT RESTU. TANPA RESTU PIHAK PDRM TIDAK DAPAT BERBUAT APA-APA HANYA MENGAWAL KEADAAN SAHAJA.
DARI PIHAK PEGUAM NEGARA PULAK, KITA JANGAN MENGHARAPKAN APA-APA DARI BELIAU, SUDAH HAMPIR LIMA TAHUN BELIAU TIDAK BERTINDAK APA-APA KECUALI MENDAKWA ORANG-OTRANG MELAYU DAN ISLAM YANG BERARAK KE PEJABAT MENTERI BESAR SELANGOR KERANA MEMBAWA KEPALA LEMBU. ALASAN DAKWAAN ADALAH MENGHINA UGAMA HINDU. JADI SELAMA INI BEGITU BANYAK MEREKA MENGHINA ORANG ISLAM, UGAMA ISLAM, SEMUANYA TIDAK LAYAK DIDAKWA KERANA BUKTI DAN ALASAN YANG TIDAK KUKUH.
SEPATUTNYA PEGUAM NEGARA SAMA-SAMA BERSARA DENGAN KETUA POLIS NEGARA. BELIAU TIDAK MENGHORMATI JAWATAN YANG BELIAU SANDANG, DAN SEKALI GUS MEMPERSENDAKAN HASRAT RAKYAT DAN UNDANG-UNDANG. ORANG LAIN MUNGKIN DAPAT MENJADI PEGUAM NEGARA YANG LEBIH EFFECTIVE DARI PEGUAM NEGARA SEKARANG.
NAJIB YANG TERAMAT PENTING DALAM MEMASTIKAN ALJUBORI TIDAK SEBERANI SEKARANG. LIHAT SEMASA ZAMAN TUN MAHATHIR, ALJUBORI JUGA MEMBUAT DEMOSTRASI JALANAN, TETAPI TINDAKAN TEGAS YANG DILAKSANAKAN OLEH TUM M, DAN AKHIRNYA DEMOSTRASI LENYAP DAN ALJUBORI BERAKHIR MENJADI RAJA DI KAJANG DAN SUNGAI BULUH. BERANI KE NAJIB MENGAMBIL TINDAKAN BEGITU?

Anonymous said...

Kasi tangkap baru dia org takut

Anonymous said...

Ya itu Menteri Kabinet terutama Menteri Dalam Negeri mesti orang yang digeruni kerana arahan dari itu Menteri baru Ketua Polis Negara boleh bertindak!Nak senyapkan mereka ini terus hukum tembak kasi mampos itu empat orang hantu setan (anuwar,kitsiang,guaneng,kapalsink)sebab hasut orang kasi gadoh.Mereka lenyap baru aman negara.

Anonymous said...

Mulakan tugas dgn menghapuskan hantu raya pakatan

Anonymous said...

JUST DO IT!

Anonymous said...

sebaik2nya pihak pemerintah kena lantik bekas ketua polis ts rahim noor menjadi penasihat...dia tahu benar nak layan anwar ibrahim...dulu dia pernah layan anwar...ketika itu semasa ts rahim noor nak bersara pengikut anwar buat lawak...rahim no...norian mai...maksudnya rahim pergi...norian datang...