Friday, May 10, 2013

Najib Kena Lantik Rahim Noor Dan Musa Hasan Sebagai Senator Untuk Jaga Kementerian Dalam Negeri….


Tak lama lagi YAB Perdana Menteri Datuk Sri Najib akan mengumumkan barisan Menteri dan Timbalan Menteri Kabinet beliau. Maka akan ditubuhkan satu pasukan yang akan membantu PM mentadbir baik sebuah negara dimana beliau sebagai ketua kerajaan secara mutlak sudah pun mendapat mandat baru dari kuasa rakyat.

Sewaktu YAB Datuk Sri Najib ambil alih dari Tun Abdullah Badawi sebagai Perdana Menteri pada 3 April 2009, beliau dilihat hanya membiarkan barisan kabinet diteruskan kerana tidak mahu dikatakan pancung mana mana team Pak Lah….

Sehubungan dengan itu, beberapa pemerhati politik menyifatkan senario ketika itu,” Najib was driving vehicle that vacated by former premier… thus, should the vehicle have had any mechanical problems, Najib had no choice. He must drive all the way till the final destination, the 13th General Election.”

Maksudnya, Najib tak ada pilihan. Beliau hanya boleh pandu kenderaan yang dimiliki oleh Pak Lah, walaupun terdapat masalah pada kenderaan tersebut, yang penting Najib kena terus memandu sehingga garis penamat iaitu Pilihanraya Umum ke 13 [PRU 13].

Hari ini keadaannya berbeza sama sekali…! Najib sudah ada pilihannya sendiri. Beliau tak perlu menyenaraikan mana mana Menteri atau pun Timbalan Menteri “mewarisi” jawatan secara turun temurun.

YAB PM boleh melahirkan wajah wajah baru yang berkaliber, yang ada keterampilan baik dan sudah pasti seseorang yang boleh menunjukkan prestasi untuk membantu Najib bina kekuatan kerajaan BN.

Paling penting dan akan menjadi tumpuan sudah pasti Kementerian Dalam Negeri…..

Berdasarkan keputusan dan trend pengundian PRU 13 yang baru berlalu beberapa hari lepas, banyak pihak menjangkakan situasi politik tanah air akan sentiasa hangat hinggalah ke PRU 14 nanti. Tidak mustahil suhu politik penggal ini lepas panas dari penggal yang lepas. 

Apabila suhu politik menggelegak maka sudah pastilah tahap keselamatan negara dan rakyat juga perlu dipertingkatkan lagi. Apatah lagi dengan trend pengundian Ahad lepas yang agak membimbangkan dari segi hubungan kaum yang ada di Malaysia.

Apabila tahap keselamatan perlu dipertingkatkan maka sudah tentulah kita memerlukan pengemudi keselamatan yang baik. 

Pengemudi yang dimaksudkan adalah Menteri Dalam Negeri.

Apakah kita mahu terus membiarkan juak juak Pembangkang serta para penyokong tegar mereka semakin biadap dengan pihak PDRM…?

Kita jangan lupa dengan dosa dosa penyokong tegar Pembangkang melayan anggota keselamatan kita seperti binatang....

Semestinya kita mahukan Menteri Dalam Negeri seorang yang tegas dan berani…!

Sebaik mungkin Najib harus pertimbangkan untuk melantik seseorang yang bukan dikalangan Ahli Parlimen kerana tidak akan ada sebarang “obligation” dengan kesan terhadap pengundi khususnya kaum bukan melayu.

Ada yang menyatakan bahawa Hishamuddin Husein gagal kerana beliau khuatir sebarang tindakan drastiknya akan memberikan kesan kepada sokongan pengundi kaum bukan melayu…

Oleh sebab itu sepanjang tempoh Hishamuddin menjadi Menteri KDN beliau tidak pernah nampak tegas dan lebih banyak memberikan amaran daripada membuat sebarang tindakan yang menggerunkan juak juak pendemo Pembangkang.

Malah sewaktu berlangsungnya PRU 13, di kebanyakkan tempat mengundi kita menyaksikan gelagat samseng samseng penyokong tegar Pembangkang yang bertindak sesuka hati kunuuuunnya mereka membenteras Pengundi Hantu. Tetapi tidak ada bukti yang berjaya dikemukakan oleh mereka, setelah pemeriksaan dibuat setiap individu yang disyaki itu sebenarnya adalah pengundi berdaftar…!

JOM anda saksikan dibawah ini….


Kenapa polis tidak lagi dihormati…? Kerana mereka juak juak ini semua dah tak gerun lagi dengan Kementerian Dalam Negeri.

Najib harus kembalikan maruah KDN dengan segera…!

Anwar bersama pengikut pengikutnya yang taksub dan bebal itu sudah pasti akan terus menerus membuat kacau bilau….



Malah kelmarin mereka sudah bermula di Stadium Kelana Jaya. Difahamkan momentum ini mereka akan terus bakar membara agar berterusan keseluruh negara.

Apakah kita mahu biarkan keadaan ini menjadi lebih parah dan teruk…?

Menteri Dalam Negeri kena tegas! Calon yang paling layak untuk menjadi Menteri KDN adalah Tan Sri Rahim Noor dan Timbalan Menteri KDN yang layak adalah Tan Sri Musa Hasan.

Kedua-dua watak ini sangat sangat digeruni oleh Anwar dan juak juak Pembangkang.

Segala macam huru-hara, kacau bilau dalam negara ini diketuai oleh Anwar Ibrahim. Oleh itu sekiranya kita meletakkan Rahim Noor dan Musa Hasan untuk jaga keselamatan negara kita, secara logik akal kita sudah tahu bahawa Anwar akan menghadapi masalah paling besar untuk meneruskan agenda jahatnya…..

Semoga YAB Datuk Sri Najib bersetuju untuk melantik kedua dua tokoh ini sebagai Senator sekaligus dipilih sebagai Menteri dan Timbalan Menteri KDN yang baru.

108 comments:

Anonymous said...

aku sokong...........!!!!Hidup Najib!!!!!!!!!!!!!

Anonymous said...

Tak setuju dgn Musa Hassan sebab sodomi 1 dan 2 bukti DNA kantoi ,siapa yg bertanggung jawab?.Jangan sampai ada konspirasi membebaskan Anwar dlm kedua-dua kes tersebut.

Anonymous said...

apa la ko nie....

kalau tak disebabkan musa hasan anwar tak duduk penjara 6 tahun la wei

check la balik fakta bro

musa hasan tetap teruskan siasatan walaupun masa tu ada arahan jgn usik anwar sbg TPM

ko check balik fakta ko tu bro

ini gandigan yang baik nie, dua2 nie anwar kecut perut

Anonymous said...

Aku mmg stim kalau 2 org ni pegang kdn..cukup tegas..aku masih ingat lagi sewaktu rahim nor masih kpn beliau di tanya warwaran..tan sri kami dengar khabar angin mengatakan bla bla bla..dia terus berpaling serta bertanya pd wartawan itu "siapa cakap" fgn muka bengis..mahu nak terkencing budak cina wsrtawan tu..ni baru stim..muka kena ganas bukan tersengih2..musa hassan pun tegas..mmg cantik

Anonymous said...

aku sokong!!!

ni antara seat yg semua org tunggu2 siapa yg pegang!

NO MORE HISHAMUDIN SASTERAWAN KERIS PLS!

Anonymous said...

rahim nor adalah yang terbaik ...

Anonymous said...

AKU SETUJU RAHIM NOOR JADI MENTERI KDN...BELIAU MASIH KUAT LAGI DAN PENAMPARNYA SAHAJA BOLEH MEMBUAT ANUAR KETAQ LUTUT..BILA TERINGAT PERISTIWA LAMA..FOBIA DAHULU MASIH BELUM LAGI HILANG DARI INGATANNYA..

Anonymous said...

RAHIM NOOR FOR MENTERI KDN!!

RAHIM NOOR FOR MENTERI KDN!!

RAHIM NOOR FOR MENTERI KDN!!

RAHIM NOOR FOR MENTERI KDN!!

RAHIM NOOR FOR MENTERI KDN!!

RAHIM NOOR FOR MENTERI KDN!!

RAHIM NOOR FOR MENTERI KDN!

RAHIM NOOR FOR MENTERI KDN!!

RAHIM NOOR FOR MENTERI KDN!!

RAHIM NOOR FOR MENTERI KDN!!

RAHIM NOOR FOR MENTERI KDN!!

RAHIM NOOR FOR MENTERI KDN!!

RAHIM NOOR FOR MENTERI KDN!!

RAHIM NOOR FOR MENTERI KDN!!























Anonymous said...

DAH KENA PADA MASANYA DATO SRI NAJIB
MELANTIK KEDUA DUANYA KE JAWATAN TERSEBUT KAMI PASUKAN KESELAMATAN BERSETUJU,KERANA KEDUA DUA TIDAK TERLIBAT SEBAGAI AHLI POLITIK.

Anonymous said...

Hahaha cantiikkkk... Aku sokong.

Anonymous said...

MAJORITI ORANG MELAYU SETUJU SANGAT

Anonymous said...

Wa sokong lu bro!!!!!!

Someone pls inform najib of this.

Anonymous said...

Hishamuddin pro anwar..sbb tu dia xde telor...xbuat keje pun....aku sokong 2 KPN ni pgg KDN!!!! Dorg tau cane nk diamkn cina babi ni!! Tlg wjudkn blik ISA whai PM ku DSNajib...

Anonymous said...

Aku setuju kalau Rahim noor jadi kdn ganti kdn yg lama kerana Rahim tegas apabila menjalankan tugas dia tak kira kulit buat salah tangkap dan siasat ada bukti dakwa dan kita rakyat maalaysia yg inginkan keamanan perlu org macam rahmin noor tyg berani buat keputusan dan arahan untuk bertindak tidak tunggu lama sehingga berhari hari untuk buat tindakan jadi pihak lain akan pertikai tindakan polis kdn ada sekarang terlalu lemah dan takut untuk ambil tindakan Rahim Noor ada lah org nya kerana org yg Anuar takut ada lah Rahim noor kerana sejarah Anuar tangan sudah sampai kemuka Anuar kalau Rahim noor jadi kdn muking kaki akan sampai kemuka Anuar.

Anonymous said...

Aku sokong sgt2...kita ambil dari sudut media sosial shj...fitnah yg ada d media sosial adalah racun besar ....pada melayu bandar n cina

Kdn atau pdrm kena tegas...mcmc takdak guna

Kdn melalui pdrm kena ada unit khas yg mana post atau gambar yg ada unsur hasutan boleh di share terus ke page pdrm... mmg awal2 ni unit akan gila kejap sbb pasti byk benda yg perlu di siasat...tapi percaya lah kadar hasutan ni akan berkurang jika pdrm ambil tindakan tegas...

Pengguna media sosial akan berfikir dua tiga kali utk post atau share perkara yg samar2 atau secara jelas berunsur fitnah atau berniat jahat

Terus kenakan tindakan tegas yg mana ia boleh diguna sebagai precedent dlm mahkamah utk kes kes lain

Dlm erti kata lain red bean (pork belly) army HARUS dihapuskan dgn kadar segera...patut unit pdrm ni belajar dari 2008 lagi...namun ia masih belum terlambat!

Kita tidak menyekat kebebasan bersuara sekiranya ia benar berfakta n berbukti... namun kebebasan ini harus di landas dgn tanggungjawab

Hidup bn hidup melayu

Anonymous said...

Pilihan Tepat
Pilihan Bijak


Jangan lupa Shahidan Kassim!!!

Anonymous said...

Aku sokong!!!sepupu najib tu pro anwar...sbb tu dia xde telor!

Anonymous said...

MANTAN KPN TERAJU KDN
MENTERI KDN - TS RAHIM
T/KDN - TS MUSA
MEREKA JUGA ADALAH PENGARAH CAWANGAN KHAS SEBELUM JADI KPN.
PDRM AKAN LEBIH DIHORMATI DIBAWAH TS RAHIM DAN MUSA.
KEDUANYA TAHU APA BERLAKU DISEBALIK TABIR
SOKONG 1000%
ADMIN KENA SAMPAIKAN PERKARA INI KEPADA DS NAJIB DENGAN APA CARA SEKALI PUN, NEGARA MEMERLUKAN KEPAKARAN MEREKA SEKARANG, JANGAN SAMPAI NASI SUAH JADI BUBUR ANGKARA SUBVERSIF DAN PENGKHIANATAN YANG BERSELIDUNG SISEBALIK PARTI2 POLITIK DAN NGO SERTA MAJLIS PEGUAM YANG ANTI KERAJAAN

Anonymous said...

AKU SOKONG PEGUAM NEGARA JUGAK DITUKAR.

Anonymous said...

Ada berita yang mengatakan bahwa TanSri Musa Hassan bersara dari jawatan KPN disebabkan campur tangan melampau Kerismudin dalam PDRM.

Anonymous said...

SOKONG
SOKONG
SOKONG
SOKONG
SOKONG......
BUKAN NAK CARI PASAL....
BUAT APA NAK SUSAH....
UNDANG-UNDANG ADA...
CUMA PENGUATKUASAAN SAHAJA...
UNDANG-UNDANG TIADA TOLAK ANSUR..
KALAU NAK TOLAK ANSUR SURAH BINCANG DLM PARLIMEN.....CARI PRO DAN KON...

Jemaah Rockerz said...

Rahim Noor = Menteri KDN
Musa Hassan = Tim Menteri KDN

Anonymous said...

Tan sri rahim noor menteri dalam negeri,
Tan sri zulkefli (panglima ATM) bersara awal jd menteri pertahanan....

Muslim said...

Setuju !

Pengundi Johor said...

Dua dua aku sokong.

Anonymous said...

Aku sokonggggggggggggggggggggggggg... jgn hisham kata xmau sudah hehehe

Anonymous said...

TS Rahim Nor Menteri KDN
TS Musa Hassan Timb Menteri KDN

pergi mampus lu cina dap
pergi mampus lu anwar

amnitpg said...

Oooohhhhh Menteri KDN .... itu kena tanya Rosmah dulu !!!

Anonymous said...

ADA YG KATA UNDANG UNDANG ADA, YA BETUL TP SEGALA KES KENA BAWA KE PEJABAT PEGUAM NEGARA, SEMUA JABATAN BUKAN POLIS, SO BERAPA RAMAI DPP , KES BERIBU TIBU, PEG PENYISATA BERATUS RATUS, MEKA BEBERAP ORG AJA..HANYAKES YG ADA BUKTI 99.9% AJA AKAN DI TUDUH SEBAB PEJ PEGUAM NEGARA ADA KPI, KES PULAK LAM GILA..OR DA LUPA DA, KALAU KES ROGOL MANGSA TU DAN DAPAT 3 ANAK KES MASIH BELUM SELESAI, LAH NI PENGADU ATAU POLIS TAK DAPAT HADIR KES DNAA, KITA MCAM BIALA LAH KIRA TUTUP LA, SEMUA DA TAK MINAT, NAK REMAND PUN SUSAH..KERAJAAN BAGI LAWYER FREE LAGI..KETEGASAN SEJAK ZAMAN PAKLAH JADI PM HINGGA LA NAJIB..SEMUA LEBIH PADA PENJENAYAH, KALAU MENGHASUT ORG MELAYU YGBKENA TANGKAP DULU LEPAS TU CEPAT PLAK TUDUH..JIKA BANGSA LAIN MCM SIPUT..SO ELOK SOKONG PAKATAN NEXT TIME..WE ALL DA FED UP DGN BN.. KITA ELOK JADI MELAYU SINGAPURA DARI PADA MELAYU SAKIT JIWA

Anonymous said...

SIAPA LAH PUNYA BODOH SIMPAN HISHAMKERIS TU D KDN..RATA SEPUARA DI AKAR UMNI ( ooop najib x debngar) SEBAB DIA ADA " PEMANDU" PEMADU DA BAWAH NAJIB MASUK PARIT..NASIB TAK LEMAS IF NOT DA KETUA PEMBANGKANG DA. ROSMAH TU ELOK DOK DIAM DIAM, PAKAI TUDUH..JGN NAK SIBUK. JGN BIARKAN DIRI DI LIWAT. DI ROGOL DALAM CERAMAH PAKATAN..

Anonymous said...

Aku sokong 1000%.....utk pegang KDN ni mestilah individu yg tegas dan berani mcm kedua Tan Sri di atas....tapi yg paling utama adalah.....individu tsbut seorang manusia yg amanah terhadap tugasnya & TAKUT pada ALLAH SWT....

Jika H2O dikekalkan....makin haru biru nampaknya Msia ni....Hrp ahli politik@sesiapa yg juga yg berpeluang berurusan dgn PM...mohon disampaikan suara hati & hasrat rakyat majoriti yg cintakan keamanan & perpaduan.....

Utk info... hampir kesemua blog..... melahirkan hasrat yg sama agar melantik Tan Sri Rahim Noor@Tan Sri Musa Hassan..... Kami mohon juga agar KPN & AG DITUKAR!! Seboleh-bolehnya....kembalikan ISA!!

Niat kami hanya satu.... agar Msia ini kekal sbg negara yg aman makmur, telus & dihormati....sebelum segalanya musnah dilingkupkan oleh pihak pembangkang....

Anonymous said...

hahaha... sebab si magician NAJIB takut sdh sama musa hassan.. byk secret2 dia..
shame on u BN... senan kau sabah makin ramai PTI... penjual rokok cetak rompak pn dpt ic dan BRIM...

Anonymous said...

aku sokong 1000 persen Lantik Rahim Noor Dan Musa Hasan Sebagai Senator Untuk Jaga Kementerian Dalam Negeri.

simudim (tak bergerun lansung) tu elok lantik menteri wanita kah kah kah.

Anonymous said...

banyaknya lembu-lembu kondo dalam ni.

oitt dah makan rumput ke petang ni?

depan rumah aku rumput dah panjang ni..

UMNO=LEMBU........

Anonymous said...

Aku setuju !!! Masa utk kuatkan kabinet dgn org yg berkaliber....no more nak amik hati tolak ansur mcm kes nawawee babi, bershit dll

Kementerian agama perlu ditubuhkan dan d beri kuasa yg kuat...kawal kes murtad yg dijalankan oleh DAPig

Muhiyidin kekal kuasa melayu kawal kem pelajaran
Kdn sgt penting dlm kawalan unsur hasutan...buat je mcm thailand...hina raja diorg masuk terus jail..tarak cakap byk... kdn start dgn charge nuar berahim tian chua sivarasa dlm kes lahad datu...untung2 kena hukum gantung...hilang 3 lahanat ni d malaysia

MECD ditubuhkan semula...selaraskan usaha budayakan perniagaankepada bumi

Kita boleh

Anonymous said...

Aku sokong 1000%.....utk pegang KDN ni mestilah individu yg tegas dan berani mcm kedua Tan Sri di atas....tapi yg paling utama adalah.....individu tsbut seorang manusia yg amanah terhadap tugasnya & TAKUT pada ALLAH SWT....

Jika H2O dikekalkan....makin haru biru nampaknya Msia ni....Hrp ahli politik@sesiapa yg juga yg berpeluang berurusan dgn PM...mohon disampaikan suara hati & hasrat rakyat majoriti yg cintakan keamanan & perpaduan.....

Utk info... hampir kesemua blog..... melahirkan hasrat yg sama agar melantik Tan Sri Rahim Noor@Tan Sri Musa Hassan..... Kami mohon juga agar KPN & AG DITUKAR!! Seboleh-bolehnya....kembalikan ISA!!

Niat kami hanya satu.... agar Msia ini kekal sbg negara yg aman makmur, telus & dihormati....sebelum segalanya musnah dilingkupkan oleh pihak pembangkang....

Friday, 10 May, 2013

========================

ya betul ko kata aku!! sokong 1000 persen

katrina Ghazali said...

sokong sgt mereka berdua ni..harap PM dpt meletakkan nama mereka berdua dalam kabinet...bkn membenci PR tpi demi keselamatan dan ketenteraman awam negara tokoh berdua ini sgt kita perlukan..harap PM pertimbangkan...

Anonymous said...

LBH ELOK JD MELAYU SPORE? G LA DUK SANA DULU, JGN GEBANG LBH. DUK KT MSIA X NK KUAR2 LGSUNG. TRY HIJRAH KE SPORE 2, 3 TAUN, PASTU BRU BLEY CITE. CKP XDE FAKTA

Anonymous said...

Sokong 1000%

BUANG MENTERI AMARAN !!!!!!
BUANG MENTERI CIUM KERIS KEMUDIAN MINTA MAAF !!!!
BUANG MENTERI TAK ADA TELOR!!!

SOkong Rahim Noor
Sokong Musa Hassan

Anonymous said...

aku sokong dua2 calon nie...bkn nak kejar kuasa..tapi asakan pembangkang dah melampau-lampau lah..kami doakan di petang jumaat yang penoh barakah ni Allah Taala perkenankan doa rakyat Malaysia yang cintakan keamanan..Amin ya raballalamin...

Anonymous said...

Salam...
ISA tidak lagi diperlukan...sebab dah mansuh kan? lgpun ada undang-undang yg khusus mcm Akta Perhimpunan Aman dan Akta Keharmonian Nasional yang mempunyai mekanisme yang lebih "up to date" dalam keadaan sekarang..tapi tak dinafikan, kuasa rakyat nampaknya kadang-kadang mengatasi undang-undang kecil sedia ada, sebab semua undang-undang sivil masih tertakluk kepada Perlembagaan Persekutuan..sekadar memberi pendapat. Apapun, Barisan Nasional harus bergerak ke hadapan untuk relevan..hentikan sogokan politik melampau...apa yang Azmin Ali tibai kat Anwar ada benarnya, rakyat muak dengan omongan politik yang melampau!

Anonymous said...

Komen di atas oleh

Anonymous said...

TAN SRI RAHIM....Menteri KDN
TAN SRI MUSA x yah la...gila publisiti sj...

dill perodua said...

Aku pun setuju... Tp ada sedikit cadangan lain... Apa kata seorang je dr yg dicadang, n timbalan kita ambil bekas Panglima Angkatan Tentera...

Anonymous said...

Sokong Tan Sri Rahim dan Tan Sri Musa dilantik sebagai senator untuk ketuai KDN.... memang sepatutnya guna pendekatan lebih bertegas. Mohon juga dihidupkan semula ISA sebagai undang-undang pencegahan untuk kemakmuran dan keharmonian negara yang tercinta ini. Walaupun dah wujud undang-undang baru, tapi ISA masih lagi relevan dan amat penting.

Anonymous said...

t.s musa tu reserve la sikit... Tanya sprm dulu... Malas nak ulas, biar sprm keluarkn kenyataan..

Anonymous said...

Ko g la dok singapore dlu..
Tgk ko leh hdup ke x

Anonymous said...

Setuju.. rakyat dah fed up. KDN dan KPN jangan letak orang lembik. Peguam Negara juak.

Anonymous said...

terkenangkn 2 mantan menteri KDN.arwah TUN DR.ISMAIL DN ARWAH TAN SRI GHAZALI SHAFE...Tegas lg berwibawa,mudh2an rohnye dcucuri rahamt.amin

Anonymous said...

TUKAR MENTRI KDN , KPN, DAN PEGUAM NEGARA SEKALI....YANG ADA SEKARANG NI SEMUA TAK BOLEH PAKAI...

Anonymous said...

aku sokong...

Anonymous said...

Ait!!!? Ada orang bodoh serta gila. Tak tahu membeza manusia dan lembu. Habislah lembu... kena rodok belakang. He he

Anonymous said...

PILIHAN TEPAT!

TIADA MASA UNTUK TERAGAK-AGAK. PERLUKAN ORANG2 YANG BETUL2 ADA PENGALAMAN, LANTANG, BERANI BERSUARA, TEGAS DAN CEPAT BERTINDAK.

INI MESTI KASI JADI & SOKONG 100%

Anonymous said...

aku dan rakan2 di shah alam ni sokong Rahim Nor dan Musa Hasan dilantik ke KDN. Hishamuddin mentari amaran2 perlu ditukar.

Tey Ping Hwa said...

Rahim Noor but not Musa Hassan.

Anonymous said...

Pakcik Hisamudin tolong baca komen kat blog ni. Orang Melayu sepakat tolak pemimpin lembik.

salwah syahnas said...

Daripada Rahim Noor,,lebih baik kita pilih Malek Noor bodybuilder baru kantoi si Anwar tu !!!

Anonymous said...

Apa yang kerajaan harus lakukan sekarang untuk integrasi kaum;

1. Tutup semua akbar cina yang membuat hasutan. Tinggal satu saja yang clean.

2. Hentikan pembinaan sjkc yang baru.Tutup berperingkat sjkc lama dan gabungkan dengan SMK.

3. KDN kena bertindak tegas terhadap penghasut-terutamanya cybertrooper PR.

4. Tahan semua penyerta perhimpunan haram.Setakat ni dah berapa banyak perhimpunan-Bersih 1,2,3.. dan macam2 lagi tapi tiada seorang pun didakwa.

5. Kembalikan ISA!

6. TS Rahim Noor sebagai Menteri KDN. Hishamuddin Keris elok dilantik menteri pembangunan wanita.

Insyaallah negara kita akan aman.

Cunik said...

Sy setuju kalau ts khalid jadi menteri dlm negeri.

Anonymous said...

Gempak beb...klu 2 otai ni...

Anonymous said...

Sokong. Bekas IGP Musa Hassan yang telah banyak berbakti pada Masyarakat, PDRM serta Negara. DS Najib haruslah lantik seorang yang tegas menasihati dalam isu-isu keselamatan dalam Negera. Kalau bukan mereka ini siapa lagi yang layak?

Anonymous said...

Musa Hassan bapa Polis yang telah banyak menjaga kebajikan anggota Polis semasa menjadi KPN. Haraplah sekali lagi beliau dapat menyelesaikan masalah yang belum selesai lagi dalam hal-hal keselamatan negera.

Anonymous said...

Cane hisham xlembik...dia syg anwar le...kalo dia xlaku lg dlm bn misti anwar sambar dia terus.....

Anonymous said...

Kalau bdk2 melayu buat salah mengkasari atau menyentuh sentimen kaum masuk dalam kalau bdk2 cina baling cat kat surau kita senang2 minta maaf ....lagi tu si bedebah Namawee buat macam2 tiada tindakan. Memang kita perlu KDN yang kuat. Selama ni kita takut kehilangan undi mereka tp PRU 13 buktikan tiada sokongan mereka kita boleh berkuasa lagi kuat. Buat apa yang patut tanpa nak jaga sangat hati si Ah Chong tu.

Anonymous said...

klau najib x dengar suara rakyat macma mana?kalau nak lantik dari kalangan menteri yang sedia ada saya cadangan zahid hamidi atau anifah aman jadi menteri kdn,jawatan menteri kdn adalah menteri kanan pastinya ds najib akan ambil org lama..hishamudin pasti akan ada dalam kabinet tetapi tukarlah ke kemanterian lain....

Anonymous said...

Setuju2! Najib lembik patotla rosmah lg berkuasa.
Wujudkan balik ISA. Tun Mahathir dah nampak perkara ni semua dr dulu.
Plg benci namawee sial kutuk melayu pastu bwk masuk sri perdana lg!
Kita melayu terkontang kanting!
Ali rostam pon sama! Cina xkenang jasa...
Padan muka! Ada kuasa xnak tolong bangsa yg naekkan awak..

Anonymous said...

Dekat ofc pon mcm tu. takut sgt dgn cina, nak amek sgt hati cina.. Wujudkan 1malaysia.. Ingat dpt harmonila. Cina kiasu ni gila kuasa bg betis nak peha dah jd 1malaysia dia ni tuntun mcm2, dia je betul, org sumer xbetul, complain sana sini, nak suh org hormat dia, tp kau makan babi merata2 dlm ofc kerajaan pon dia jadi.
Bos2 melayu sumer dgr ckp cina. Kalo saper xpernah kena xtau saper pernah, mmg faham sgtlah.
Cina pandai bodek, bos pon lembik, cina buat salah pon xpe.
Siap kalo melayu yg buat... Kene tengking!
Cina bg gaji mahal mcm melayu ni xlayak dpt gaji mahal!
Bodo sgt. Tgk ofc cina. Saper cina dia bg gaji lebeh dr org melayu. WLaopun bagus buat kerja. Nak amek keje kan byk ''prefferred' chinese''.
Sorry. Kalo korang pernah kene mmg korang paham.

Anonymous said...

Kalau betul nak wujud 1 Malaysia, kene buat mcm Indonesia, Thailand. Nak dudok tinggal negara tu buang semua budaya kau. Xkira la tarian naga ke, biawak ke.. Bahasa jgn ckp bahasa cina india singh sumer ckp bahasa Indo/Thai. Nama pon sumer tukar jgn harap la nak mengada2 bwk 1 pon budaya tu. kalo xnak, ha, raja siam halau balek naik tongkang tembak kalo berani nak patah2 balek!
Itu baru jadi semua 1 Thailand, 1Indonesia.

Itu baru betul nak jadi 1Malaysia! Ini tak! Dia konon nak tuntot hal sama rata! Apa lg ko nak? Projek2 besar rostam da bg cina. Rumah2 tempat elit sumerr cina pegang sbb bank2 cina byk tolong, interesrt rendah, nak beli rumah...
Kiter??

Masa zmn Tun Mahathir ingat berani cina2 ni nak buat dajal. Kalo Margaret Tacher , British pon Tun M berani bangkang/boycott, ini plak sapa2 yg nak bermaharajalela...

Bkn kat Malaysia je cina2 ni mcm ni.
Kat satu dunia diorg berperangai mcm ni. New zealand, australia..
dia dtg cr mkn negara org.. Pastu diorg nak conquer! Beli brg rata2diorg, xbeli brg kat mat salleh lg, buat church sendiri utk bangsa diorg je, buat wall tinggi2( wall barrier in society)
Mrk ni bawak fahaman taoist.

Tak sabar nak tgk Tun M bedal diorg. Diorg la yg label Tun M racist. Bila xbg apa yg diorg nak, mcm2 kejahatan yg dibuat. Kalo tak masa kan budak kecik 2 tahun kene langgar org buat tak tahu.. Yea, sbb undang2 . Siapa yg buat undang2 tu? CINA LAA

Kutuk org racist. Diorg tu yg maha racist teramat.
Ckp tsunami cina sket da melenting.. Kuar pic airmata kat fb laa.. Oii wayang cina dajjal lah!
Tu yg gambar diorg terbalekkan bendera tu? Xckp apa pon? Racist pon x??
Melayu2 bodoh ni laa yg backing balik, konon modern kita malaysian, bersatu pttuiii..

Slogan BERSIH KAN MALAYSIA.
Bersihkan sapa???
BErsihkan MELAYUU laa

Aku dulu semangat nak tlg bangsaku. Sebab keluargaku ditindas cukop baek punya CHA.

Tp bangsaku sendiri yg menghinaku di khalayak ramai. Memalukan kita, dia pi tolong cina byk2. Kita ada peluang dia cantas jalan kita dia nak naek sorang.

Tgk Tun M? Apaa yg dia dah buat.. Dia tlg ramai org melayu dptkn peluang, pergi belajar luar negara.. Balik jadi kaya..

Tp lps tu apa diorg bagi balik kat Tun M?
Caci maki!

Anonymous said...

alamak.. Jgnla sis.. Malek noor tu dah insaf..
Anwar tibaai die kang

Anonymous said...

Wujudkan semula ISA, hishamudin lembik x layan jd menteri kdn ganti org yg tegas. Pihak berkuasa start gerak gempur cr pendatang yg masuk tp x kuar2. Tegas jalankan undang2 sedia ada, kalau ada operasi yg leaking, check staff punya line, terminated 24hrs. Cr muka2 yg sibuk dok tangkap 'pengundi hantu' masa pru13 ari tu, tangkap derang dulu.

Aj

Anonymous said...

Setuju musa hassan tak nak..

TS Rahim Noor ....yesssss. hidop Tan Sri Noor..

Anonymous said...

Betui...tapi ada pulak mangkok yg lepas kan dia....pandai sangat lah tu...macham menantu juga...

Anonymous said...

No more politician in KDN.

Najib you take note and execute. No second thought...

When that non politician minister make decision he said this decision is good for the country.

When a politician minister make a decision he said this decision is good for the party...

So Mr Najib ...be brave and Allah swt is with you...

Anonymous said...


Hmmmm...kalau aku yg interview TS Rahim Noor bagi jawatan menteri kdn aku bagi dia markah berbillion2 points...

Pengalaman dia mak oii, luas . Jati diri, phewww ada kelas. Melayu totok. Firmness, wow...mampat..

Hidop Tan Sri Rahim Noor ! Àllahu àkbar....

Anonymous said...

Bukan setakat ketaq lutut..kena penampak TS Rahim Noor butoh nuar mati puchok 77 tahon..

Hmmmm...mampos tak mengongkek la lu Nuar ooiii ! Banyak jantan dan betina yg selamat kelak...

Anonymous said...

Kalau budak2 najib tak bacha blog ni ...memang pengkhianat banggsa la depa tu..

Aku yakin depa bacha. SB kat bukit aman bukannya tidoq...

Anyway, build all cases in proper order....then go to war at the court ..

Saya mahu tengok itu " wheel chaired Singh is King Konon" buat apa...kalau dia seditous tang mana2 buboh dalam lokap. Ambil gambar dia yg monyok tu...kami nak tengok..

Itu hari jatoh..nnt kalau jatoh lagi terus GOL...

Anonymous said...



Dia anak orang kaya Hidopnya dari dalam teloq lagi always SECURE.
Mana dia tahu pasal INSECURITY !

Sorry Jib. Aku tahu dia pupu hang....

Tapi country is bigger thsn pupu...put muddin that best suited his takent...

Anonymous said...

Yes. Put ghani patail some where or retire him...

Anonymous said...

Aku dah kata...politician minister pasti buat decision politically ...dia tak reti procedures as he knows only politics.

Jib, hang tengok dan bereskan isu yg menarik ini...

Jangan takut the FORCE ( read : Allah swt) is with you...

Anonymous said...

Aku macham terdengar malaikat pon setuju....Allah swt sudah tentu setuju sebab benda baik...

Allahu Akbar..

Anonymous said...

Hishamuddin can be positioned at the place most suited for his talent...

Anonymous said...

Najib dah bagi tau Rosmah to stay out...he wanted to make his own decision...

Jangan libatkan rosmah. She has many other non political things to do, familly la , etc2.

Anonymous said...


Tengok dulu point dia...ada juga kebenarannya..ashek melayu je yg kena ...ini sudah serious !

Dah jadi melayu bunoh melayu pulak...salah siapa ?

Kalau tudoh china siap terima peluru hidop dalam post t box mana tak kechot !

Anonymous said...

Dalam umno yg pegang tokeh china berlambak2. Dari ketua bahagian sampai ke ketua chawangan.

Pas pon sama . Jempot tokeh tokeh singapore.

Dua-dua Umno dan Pas sama. Melayu tipikal...

Nasib kau lah Labu...

Nak chakap apa lagi dah...

Anonymous said...


Katrina : kenapa berlapik kata ttg parti sial haramjadah pkr tu. Takot ke ?

Ahli pakatan laen iaitu Pas iktiraf keputusan pru dengan mengangkat sumpah didepan sultan.

Dap juga iktiraf keputusan pru dengan body language dan lidah dengan mengangkat sumpah didepan Governor.

Yang tak iktiraf bukan pakatan tetapi PKR yang di ketuai oleh the DEVIL of Saint Vaganzza...the one that eats human souls !

That devil was born in permatang paoh...

Anonymous said...

Dia terpengaroh dgn Jalalluddin pelakon tu...

Anonymous said...

Musa ni lecheh sikit...macham bebudak..

Anonymous said...

Ha la...nnt .nuar tengok bontot malik noor chun je kan nahas mr heavyweight tu...

Anonymous said...

Baik2 muddin...nanti nuar terkam tak dan ngelak..rabak lah kau muddin...

Anonymous said...

Umno dok khayal macham kena FIt ...baik tak bertempat..maaf sana maaf sini.

National unity Taik Minyak Umno. Kaum kuffar China tak hingin natinal unity sampai qiamat.

Statement prof Khoo dan dr lim swee tin hanya bermuka2. China kafir tetap china...

Anonymous said...

Is there a possibility dap quietly initiated the 2 jokers prof khoo and dr lim to speak to divert Malay anger ?

A diversion in concept ? Sebab bila 2 jokers tu chakap dlm utusan ramai melayu termakan chakap dan mula LENTOR...

Aku perchaya mereka berdua tu tidak ikhlas terutamanya melibatkan bangsa dia kerana Allah swt suruh kita berhati2 dgn orang yahudi, nasrani dan yg seangkatan dengannya. Ingat ayat " walan tardho ....."
Kalau tiada jadi perkara ini adakah prof koo dsn dr lim akan menyatakan pandangan mereka !

Dah tu zainuddin maidin mamak sial yang bangang nak mampos pon nak kan dap yang menghina melayu...

Lu banyak chilakak la Zainuddin..memang betui2 chilakak...



Anonymous said...

Saya teramat setuju dg cadangan ini, kalau anuar buat hal penumbuk rahim maseh membuatkan mata lebam lagi.Tapi peguam Negara kita kena fikir kan sekali.Adakah peguam negara seiringan dg Rahum dan Musa.????????

Anonymous said...

Najib tak dengar...apa gadoh..ada alternatif parti Melayu Pas..

Pas lagi kaw kaw politik depa. Sangat berani . . kawan buboh chalon dia pon buboh chalon...

Bukan macham umno...penakot nak mampos...begging sana begging sini betui macham dlm karikatur akhbar china Najib dan nuar jubo menyembah China nak undi..

U are phatetic umno !!!! Tak habis national unity taik minyak hangpa !

Anonymous said...

Siapa chakap Rahim Noor tampar dia ? Anuar the Devil of Saint Vaganzzs yang kata dia kena tampar !

Perchaya kat the Devil of Saint Vaganzza ? Kan dia penipu ! 16 september butoh dia la. .pru 13 menang la...

This Devil of Saint Vaganza is no more than a piece of SHIT from permatang paoh..

Anonymous said...

Umno tak faham Pas...politik pas buboh chalon yg kawan depa pon buboh chalon...

Dah tu umno perli kata Pas tak da setiakawan la macham2 lagi...

Abis tu yang umno begging dgn juta2 kat china kafir tu dapat setiakawan la ye!!

Siapa bijak? Pas or umno ?

Anonymous said...

Awat dalam karikatur china tu tak da gambar nik ajis atau hadi awang ? Y...y.. y?

China dap ni mastermind dia yahudi...saja tak buboh gambar nik ajis dan hadi . Kenapa ?

Adakah sebab respect orang pakai serban jubah...atau sebenarnya mereka khuatir jika dimasokkan gambar pakai jubah maka nampak anti islam..

So buboh gambar najib dan nuar jubo tak nampak tibai Islam chuma tibai melayu...

Kalau buboh juga nnt ramai melayu yang berserban dan berjubah di dalam negara ini semua bangkit..

Tu yang dap takot..otak orang kafir kita boleh bacha.. kita bukanlah pandai namon hidayah Allah swt jua yg membimbing kita...

Ahmad Albab said...

Tan Sri Rahim la.. Bukan Noor..

Anonymous said...

Jom kita buat banci tengok muka siapa yang lebih brutal. Siapa yg ramai dapat undi kita lantik depa..

Anonymous said...

mohon diadakan semula ISA ala ala Singapore atau AS...PR tak ada hujah lagi nak tolak krn itu negara rujukan dorang...

Anonymous said...

Betul..betul..betul..Aku rasa kalau dia yg pegang kjan dialah yg dulu amik balik ISA. Tu jam duduk satu meja lebih dr 3 orang yg bolih menimbulkan keraguan pun disumbat dlm penjara. Penjara2 penuh dgn blogger2 yg anti mereka kerana tiada kebebasan bersuara. Surau & masjid satu klga cuma bolih hantar 1 wakil takut solidarity tertubuh. Pembuat dasar dan lawmakers berbuat apaje mengelak dari kaum melayu tubuh kesatuan yang bolih tentang mereka tu jam orang yang kata takpe lah kita tukar kjaan kalau tak bagus lain kali undi kita tukar lagi takut tak sempat tukar sbb dah gubal undang yang menyebelahi mereka tu jam menang sorak kampung tergadai dan si Kitol mereka ialah orang pertama yang dipancung

Anonymous said...

Bukan setakat hisham tidak perlu dilantik menteri kdn zahid hamidi pun sama juga tidak wajar dilantik sebagai menteri pertahanan.hisham dan zahid ni beruk 2 x 5 ja.laki bini semua berlagak pakai rider kesana sini buat orang meluat.mereka ingat orang suka ke?orang menyampah!

Zahid pula ada skandal kahwin dengan seorang pramugari di luar negara.bini dia midah buat muka botox.

zahid dulu pernah pukul pasangan anak perempuannya.sampai hari ni kes tak selesai.

bawa motor besar dia isi dalam charlie tudm.ketika pm sibuk bekerja,dia sibuk dengan program bermotor dia sana sini bersama dengan hisham.mereka hanya fikir kepuasan dan lagak
mereka sahaja.


anak-anak zahid pula sibuk projek2 mengarut

bodyguard bini mengalahkan bini pm dan permasiuri agung.bagi bini pakai jet atm sesuka hati.apa ingat itu mak bapak mereka punya ke?

zahid pernah pakai jet peribadi pergi mekah 2 tahun lepas.sampai hari ini dia tak jawab2 lagi isu itu.

hishamuddin pula pakai helikopter cina danga bay masa jatuh hari tu.apa hubungan hisham dengan cina itu sampai begitu istimewa sekali?

dua2 ekor ni tak wajar jadi menteri kerana lagak mereka dan bini masing2 buat orang lagi meluat dengan umno.

Anonymous said...

Jika hishamudin kekal di kdn, najib Akan gagal dalam pentadbiranya. Kdn mesti diterajui mereka yang tegas dan berpengalaman. Ball at your hand najib

Anonymous said...

Kami mahu Tan Seri Rahim Noor
atau Tan Seri Musa Hassan sebagai Ketua dan Timbalan.

NO to Hisham...Please...!!!!

Anonymous said...

Najib, please.. Jgn kecewakan kami lagi, seprti kecewanya kami dlm pemilihan calon2 pru13, ambilkira kehendak dan pendapat rakyat, bukannya pendapat politician dan peringkat atasan. Ketegasan perlu utk kembalikan keamanannegara

Anonymous said...

Say YES to TS Rahim Noor & TS Musa Hasan. Kedua-duanya arif dan tegas dalam menjalankan kerja secara berpasukan..Juga, perkuatkan semula Menteri di Jabatan Perdana Menteri portfolio Agama-Datuk Seri Jamil Khir Baharom, seorang lagi penjawat bekas Major General KAGAT yang amat tegas, berwibawa dan ikhlas dalam melakukan tugasnya. Sesiapa yang pernah ada pengalaman bertemu, berbicara mahupun bekerja dengan tokoh-tokoh di atas sahajalah yang tahu maksud saya kenapa mereka ini sangat-sangat layak menjadi pentadbir. Mereke ini adalah golongan yang "very well-trained" dalam angkatan bersenjata dan amat berdisiplin tentang tugas pada NEGARA. SAYA SOKONG 100%!

Anonymous said...

Saya seru, kepada semua ahli politik, termasuklah pemimpin PEMBANGKANG! Jika anda semua betul-betul ikhlas menjadi WAKIL RAKYAT, silalah kamu SEMUA menjalani latihan ala-ketenteraan yang akan mendisiplinkan diri dan meningkatkan jati diri masing-masing. INGAT! Menjadi ahli politik bukanlah hanya tiket untuk bermegah dengan jawatan dan menjadi kaya raya namun INGATlah akan kebesaran Yang Maha Esa! Kalau kamu datang lewat ke Parlimen, kamu sememangnya tidak tahu menghargai MASA dan kamu yang lewat dan sering ponteng ke sidang adalah PENDERHAKA kepada amanah rakyat dan NEGARA! Jangan pentingkan diri sendiri, kelak sekiranya rakyat mendoakan yang buruk, maka tiada gunanya lagi kamu menagih simpati rakyat lagi.

Anonymous said...

TS Rahim Noor @ TS Musa adalah calon terbaik ... aku sanggup balik kampung korban duit masa tenaga sekeluarga undi BN tapi kalau si 'Amaran' tu kekal Menteri KDN , sori la pas ni nak pilih BN lagi , aku sanggup buat undi rosak lagi baik .........

Anonymous said...

Kalau Tan Sri Rahim Noor jadi Menteri KDN, masak DSAI, psl sejak dari zaman universiti lagi, diorang ni memang tak sebulu punya...Tan Sri Rahim Noor memang tegas, disiplin dan berani. Saya sokong Tan Sri Rahim jadi bos KDN dan Tan Sri Musa Hassan jadi Timbalan KDN, baru DS Hishamudin hangat psl kes komen Tan Sri Musa Hassan, tangan2 belakang yg mencemar imej PDRM.