Saturday, May 18, 2013

Pilihanraya Kecil DUN Seri Setia.... Nik Nazmi Patut Kata "FCUK YOU ANWAR...!"

Ketika Anwar Ibrahim ke hulu-ke hilir menganjurkan bantahan melalui 'Himpunan 505' yang kononnya menolak keputusan Pilihan Raya Umum 13 yang jelas tidak memihak mereka, Pengarah Komunikasi PKR Nik Nazmi Nik Ahmad  pula  didakwa kerana dituduh gagal untuk memberikan notis 10 hari behubung perhimpunan selepas pilihan raya di stadium Kelana Jaya, Rabu lepas.

Anwar sebaliknya lepas tangan apabila anak buahnya didakwa di mahkamah yang mana sekiranya Nik Nazmi dijatuh hukuman bersalah, beliau akan kehilangan kerusi DUN Seri Setia selain denda RM10,000.

Nik Nazmi bagaimanapun tidak mengaku bersalah apabila pendakwaan di bawah di bawah Akta Perhimpunan Aman (PAA) 2012, Seksyen 9 (1) PAA 2012, dibacakan kepadanya di Mahkamah Sesyen Petaling Jaya.

Apa jadi kepada Anwar...? Sedangkan himpunan di seluruh negara adalah ideanya sendiri kerana majoriti pemimpin dalam Pakatan Rakyat menolak cara sedemikian untuk meluahkan bantahan.

Dan mangsanya adalah 'agas-agas' di bawah ini. Apa komen Nik Nazmi selepas di 'game' Anwar...? Kasihan Nik Nazmi..., sebab sayangkan Boss, terpaksa korbankan diri sendiri menjadi kambing hitam.

Pemimpin PKR seperti N Surendran dan Latheefa Koya sebaliknya memarahi kerajaan kerana mengambil tindakan terhadap Nik Nazmi yang tidak memohon permit untuk himpunan tersebut, atas alasan ianya himpunan aman.

Marahlah Anwar, sebab itu semua agenda beliau. Bukan salah kerajaan dan pihak berkuasa kerana ia terletak di bawah bidang kuasa pasukan keselamatan.

Habislah Nik Nazmi jika kerusi DUN beliau hilang. Adakah Anwar akan membantunya dalam kes tersebut...?

Anwar mungkin tergelak besar kerana beliau terselamat daripada sebarang tindakan.

Malah, Anwar masih lagi akan meneruskan 'jelajah 505' untuk menyuarakan ketidak puasan hatinya kepada Barisan Nasional (BN) kerana menggagalkan usahanya untuk menjadi perdana menteri.

Siapa pula akan menjadi mangsa selepas ini? Adakah kepimpinan Pakatan yang lain bersedia menanggung akibat daripada tindakan Anwar dengan menjadi 'kambing hitam' untuk melepaskan Anwar...?

Risiko kehilangan kerusi disandang seperti yang dilalui Nik Nazmi mungkin akan berulang sekiranya Anwar terus dengan agenda 'bodoh' untuk menentang keputusan PRU13.

Anwar harus menerima nasihat Tan Sri Harussani agar redha dengan ketentuan Tuhan, kerana ianya adalah takdir Anwar.

31 comments:

Anonymous said...

Cara2 untuk menangkap ULAR!!

CEKOP KEPALA EKOR AKAN TIDAK KARUAN!!

ANWAR LEBIH BERBISA DAN BERBELIT DARI KELING PARIAH DAN ULAR!!

Anonymous said...

seburuk-buruk anwar tak bawak keluar wang negara keluar cam daim

tak kutuk islam cam mahadey

anak anak nya baik perangai tak cam anak mahadey

Zack Ahmad Keychain said...

Komen Anon diatas sangat rasis. Banyak kiasan lain boleh diamik.Kita dijadikan Allah berbangsa-bangsa supaya boleh berbaik-baik. Yang tak baik macam Anwar kita tentang. Teruskan agenda Melayu. Perkasakan ekonomi,pendidikan dan keimanan Melayu.

Anonymous said...

Respons saya sikit saja..ini berkaitan undang²..kita rakyat ni terikat dengan undang²..lain la kalu binatang..kambing & lembu tau ja masuk kandang bila dah sampai waktu..ada la seekor dua yang degil tu.Manusia yang tak reti nak ikut peraturan ni tak ke lebih teruk dari binatang?

Anonymous said...

boleh dan saya sokong juangkan nasib melayu....tapi kalau keterlaluan nanti assobiah...dosa besar...tak dpt berkat Allah..tak dpt redhonya...dah 55 tahun melayu memerintah tapi melayu masih tidak begitu berubah...benarkan hati kita seketika memikir dan memihak kepada yg lebih benar..sbb nanti kalau tidak takut kita jatuh zalim...bila zalim

cuba hayati ayat dari suah HUD

"Dan janganlah kamu cenderung kepada orang yang berlaku zalim yang akan menyebabkan kamu dibakar api neraka, sedang kamu tidak ada sebarangpenolong pun selain ALLAH SWT. Kemudian kamu tidak akan diberi pertolongan" surah HUD aYAT 113

bERJUANGLAH wahai pahlawan dan panglima melayu DGN BERPAKSIKAN AGAMA ISLAM..DUNIA DAN AKHIRAT DAPAT

bukan kah itu kemenangan sebenar
jangan keterlaluan juangkan melayu...melayu...melayu...

maaf kan saya kalau keterlaluan ...wslm

Anonymous said...

Anwar dok hangkut kluo RM3B dalam note 500 tu ape ha? Tu la asyik dok baca blogger upahan Red Bean Cyber Trooper menfitnah macam2!Tun Mahathir dan Bank Negara bertindak note 500 tak laku dan pegging RM pasai tu la.....Issshhh kalau dah menyampah kat Malaysia pindah lah ke negara lain jangan asyik nak menyalahkan apa yang kerajaan sekarang buat.Dasar tak bersyukur dan tak tahu sejarah negara!

Anonymous said...

Sebenarnya orang Malaysia tak de racist....Sapa yang mulakan kempen racist?Pemimpin DAP laaa....Oooo bila Melayu nak cakap sikit tegur tak boleh!Mentang mentang la sikap Melayu yang suka beralah dan mudah memaaf maka orang Cina boleh buat sesuka hati???Kenapa nak tunggu Melayu mengamuk ker???

Anonymous said...

Saya tak faham kenapa yang kena tangkap kes2 pilihanraya ni orang Melayu jer?aTak ke pelik? Ini lah perangai orang Melayu mudah sangat terpengaruh dengan benda2 negatif!Wahai orang Melayu kuatkan jati diri kamu menyayangi bangsa kamu dan minta pertolongan dari Allah(melainkan kamu tukar ugama sebab kekeliruan orang Islam membenarkan kalimah Allah dikitab Injil?)

Anonymous said...

Saya tak faham kenapa yang kena tangkap kes2 pilihanraya ni orang Melayu jer?

Sebab orang Melayu selalu bertindak menggunakan emosi, jadi banyak tindakan bodoh dibuatnya, macamana tak senang kena tangkap.

Tengok Karpal Singh, dia guna akal fikiran dan tahu demo 505 ni kerja bodoh, kalau kena tangkap pun tak berbaloi dan susah nak kata tak bersalah.

Anonymous said...

Dua dr atas tu BARUA tak tau apa2 sedap2 sj nak kata. Tak pernah tau sejarah.Tentu dia ni jenis KOMINIS

Anonymous said...

juburi goyang goyang kaki tapi boy nya bakal hilang DUN.hahahahaaa bodo nya boy c nuar. dajjal laknatullah

Anonymous said...

Tp mahadey x hentam org n hentem bini org cam anuar

Anuar x naikkan islam cm mahadey
Anuar x tolong palestin vm mahadey
X tolong melayu csm mahadey
X larang anak2 jd ktoni politik cam mahadey


Yenadeyyyyy ! Mahadey bukan anjing belaan yahudi zionist cam anwar

Anonymous said...

Suadara,
If you broke the law,you face the consequences,being a lawyer himself he should know this.Buta tuli,bodoh and bangang punya follower.Rafizi,Tian Chua,Zuraidah semua ada court cases dan kalau kalah,kaput hilang kerusi.Kwsan memang tentu PR menang balik sebab Urban areas tapi dia orang tunggu PRU 15 baru layak bertanding.Dengan ada Menteri KDN baru dan IGP baru saya rasa dan tak hairan mungkin lebih ramai akan disamam.Jangan ingat di dalam Demo505 ini Polis diam diri aja,diam-diam mereka ada isi,apatah lagi yang berdemo kebanyakkan jenis mata sepet yang muda-muda.Kita tengok tak ada pun Polis di aturgerak pada Demo baru baru ini.Kalau mereka diaturgerakkan kali agaknya ada serupa ke dgn Demo Bersi 1,2 dan3 dia orang pasif aja.Tapi saya berani bertaroh kali ini mereka akan go all out,malah dia orang tambah lagi taruk UTK dan VAT 69 selain dari FRU.PRU 14 lambat lagi.Mereka tahu majoriti rakyat di belakang mereka apatah lagi setelah insiden Lahad Datu.Orang Sulu yang mendarat the Sabah kata nak tawan Sabah,saperti mana juga Demo 505 nak tawan Putrajaya.Apa jadi dengan orng Sulu,malas nak cerita,agak nya orangf yang buat demo 505 nak jadi macam orang Sulu kot.Kesabaran itu ada batasnya dan jangan jadi pengikut yang bodoh macamn keldai.

Anonymous said...

tiada manusia yg berjalan lurus di atas jalan hg bengkok..

tangkap je kepala dajal yg menggugat keamanan negara ni..tangkap juga segala malaun perosak keamanan negara ni..

Anonymous said...

U all tak payah lah hapi sangat..mahkamah akan dapati mangkok ni tak bersalah..bebas..ke 2 mahkah hukum denda rm1000 , abis cite..Itu jika pakatan if Bn dapati bersalah..dan di kukum rm2500 abis ..PRK lah..itu bezanya undang2 malaysia..

Anonymous said...

Dah terang2 salah tak mengaku, macam ni nak jadi pemimpin negeri atau Negara? Buat SIAL je pada orang Melayu. Putuiiiiiiiiii

Anonymous said...

Hahaha lawak aku kesian pada mamat2 yang bodoh2 tanpa usul periksa baca kat internet pergi sokong parti pemusnah rakyat aka pakatan rakyat!!!

Anonymous said...

Hello nak tahu semua BAR COUNSEL Malaysia dipegang oleh orang2 Pakatan Rakyat sebab tu sekarang ni pesalah asyik lepas jer....Jenayah berleluasa sebab tu lah...Tak caya teliti semua kes berprofil tinggi lepas begitu sahaja.....

Anonymous said...

duit not rm500..dan rm1000 bukan anwar dh kapurke sampai Tun M tarik note tu thn 1999....

Anonymous said...

Tangkap nuar jubo dan siapa saja yg naik pentas haram dan berucap haram. Haram kadah semuanya. .....

Anonymous said...

Apasai muka muka wakil2 pakatan rakyat tak de lagi aku jumpa yang semenggahnye...hodohnya macam muka jin aprit setan algojo:(...muka hantu langsiak lagi lawa laaaaaaa

Anonymous said...

Ya btl...tun M Allah syg dia....sbb tu la dia terpilih solat dlam kaabah...Da only 1 Pm msia dpt rezki solat dlm kaabah...aku sdri pun xdpt rase wlupun dh 2 x p umrah...tp anwar ada?

Anonymous said...

Baik sgt2 si izzah tu smp jilat buah pelior lcturer dmi 1st class honour yea....xyah blajo...buat skandal je leh grad....baik gler anak nuar juburi yea...

Anonymous said...

kpd beruk beruk....kempen pilihan raya dah habis.....kalau tidak setuju carilah negara yang anda suka...tak payahlah lagi nah ungkit sana sini....malu lah sikit....LEMBU OOOI...

Anonymous said...

Adakah Allah swt menjadikan manusia itu berbangsa-bangsa sesuatu yang sia-sia.?!

Anonymous said...

Kepada sesiapa yg belum puas kempen, berdemo, kehulu-kehilir siang dan malam berhujan dan berpanas berarak dan berhimpun kerana pilihan raya, anda bolehlah pergi ke negara jiran yang baru masuk pusingan 1 pilihan raya atau di mana-mana sahaja negara yang sedang mengadakan pilihan raya. Atau anda juga boleh menempah pakej PELANCONGAN PILIHAN RAYA ke serata dunia di mana anda boleh merasai suasa pilihan raya yang pelbagai. Keselamatan diri ditanggung sendiri.

billensem said...

Org bdo sokong bn...sapa bdo sokong bn...bn...bdoh nyer..

Anonymous said...

SAYA ANTI ANWAR BIN IBRAHIM!!

Anonymous said...

.
.
.
Dialog.
Nikky Nazmi : Boss (Anwar) Fu*k you!
I akan kena hukuman buat demo 505 for you, tau!

Anwar: Fu*k me? When & where, my sweet boy, Naz. I am ready.

.
.
.

Anonymous said...

Asobiah apanya kalo cina masuk islam diserap jd mcm melayu. Pengisian yg penting, bukan label. Pakai label islam pun, kalau selektif, kafirkn sesama islm, apa mknanya?

Anonymous said...

x habis2 berpolitik..BUANG MASA! buat kerja la..rakyat dah pilih awk untuk buat kerja untuk RAKYAT..bukan utk BOSS awk tu je!..kata Pakatan Rakyat..ni, Pakatan Rakyat untuk tolong RAKYAT ke untuk tolong boss??Boss awk dah kaya senang, rakyat x kaya mcm boss awk tu, jgn tambah susahkan rakyat..lps ni kalau kena hukum..layan la boss awk tu bagai nak rak!