Wednesday, May 29, 2013

SUMPAH Demi Allah..! Video Klip 7;23 Minit Ini Terbaaeek... Menang Undi Popular TAK Boleh Tubuh Kerajaan Malaysia

Kita ambil kaedah paling mudah....

Sebagai contoh perbandingan, dalam pertandingan badminton, pada set pertama Lee Chong Wei menang tewaskan Lin Dan dengan kiraan mata 21 - 18. Tetapi dalam set kedua pula, Lin Dan berjaya menewaskan Chong Wei dengan kiraan mata 21 - 11. Perlawanan masuk ke set penentuan yang disebut 'rubber set'.

Dalam perlawanan set penentuan ini akhirnya Chong Wei dapat kemenangan tipis sepertimana set pertama tadi dengan kiraan mata 21 - 18.

Mengikut peraturan perlawanan, pemenang mutlak yang sah adalah Lee Chong Wei. Kalau dihitung jumlah pungutan mata Chong Wei hanya dapat 53 mata sahaja berbanding Lin Dan yang berjaya mengumpulkan 57 mata.

Begitulah juga dengan kisahnya Undi Popular yang berjaya dimenangi oleh calon calon juak Pembangkang pada PRU 13.

Saksikan video klip penjelasan yang sangat baik dari Datuk Wira Wan Ahmad Wan Omar, Timbalan Pengerusi SPR

  

12 comments:

Anonymous said...

undi popular mengatakan anwar pelaku dalam video tu, even undi di amerika pun kata itu anwar, orang ramai yang tengok video tu melalui u-tube seluruh dunia pun kata itu anwar, tetapi kenapa anwar tolak undi popular video tu... nak Tanya je

Anonymous said...

Kelasssss sgt..pertandingan katanya ada,ah merebut berapa byk jumlah kerusi parlimen ..Bukan pertandingan merebut siapa paling byk mengundi..hoi bodoh..klu kau nak popular ..masuk lah ANUGERAH BINTANG POPOLAR BERITA HARIAN..!!!

Anonymous said...

Dlm sistem demokrasi pemenang ditentukan melalui jumlah undi paling banyak walaipun dgn kelebihan hanya satu undi.Hanya pihak yang kalah sahaja selalu bercakap dan beri alasan pasal undi popular.Apa gunanya undi popular sahaja walhal menang majoriti mudah sekalipun jauh baik.PR kalah kerana terlalu popular BN tetap menang kerana sokongan padu rakyat majoriti senyap.

Anonymous said...

Yang herannya, ahli-ahli DAP berkelulusan undang-undang. Tak baca buku ke?

Anonymous said...

hehhehhe... selama berapa puluh tahun dah dan dah mausk PRU ke13, baru kali nih le pulak si Al-Jub dan pakatan sebuk fasal UNDI POPULAR....selama nih khasnya masa si Al_Jub dalam UMNO/BN dolu2 tuh, tak pernah pun sebut pasai undi popular...aduyai, udah2le tuh, asyik nak berdemo menegakkan benang basah xhabis2...dorang nih sebenarnya bukan tak tau salah silah dan sistem ttg pilihanraya demokrasi diM'sia nih, tapi sengaja nak memanupulasi keMaluan pakatan sebab dulu takbur sangat sebelum PRU dgn inikalilah bla bla bla..sekali kalah...malu beb!!!Chittt...

Anonymous said...

Kalau ikut undi popular,apa kata Elly Wong jadi PM le.Sebab dia yang paling banyak dapat majoriti (kalau tak silap).Bukan Najib mau pun Anwar.Camana...boleh ke?

Anonymous said...

2004 Kelantan, Pas menang hanya lebih satu kerusi sahja. Tetapi undi popular BN menang. Tetap Pas tubuhkan kerajaan negeri kerana sistemnya begitu. PR lupa sejarah ke?

BTW, kalau ikut main logik akal undi popular, aku pun boleh cakap BN menang sebab 9 negeri BN menang berbanding 3 jea oleh PR. Tak gitu?.

Anonymous said...

Depa meroyan sbb misi masih kantol...

- pegawai JPN dah dibayar utk IC dan surat beranak pendatang dari China sejak sekian lama.
- diPenang ..Human Trafficing dari China.
- Di Johor taburan warga cina yg luar biasa selepas bancian terkini.

PM/KDN mesti siasat apa yg berlaku di JPN.
Semak semula daftar kelahiran dan kematian terutama kaum cina.
MUSTAHIL andai kaum cina Malaysia TIDAK boleh bertutur bahasa Melayu atau bahasa Malaysia.

Itulah antara perancangan sulit puak2 cina sejak puluhan tahun dgn bantuan puak yg sama diseberang tambak sana.

Jom bangkit dan gegar JPN.

Mereka berkata MELAYU BOLEH DIBELI kerana asas2 antaranya spt diatas.

PM/KDN mesti siasat apa yg berlaku di JPN.
Semak semula daftar kelahiran dan kematian terutama kaum cina.
MUSTAHIL andai kaum cina Malaysia TIDAK boleh bertutur bahasa Melayu atau bahasa Malaysia.

Itulah antara perancangan sulit puak2 cina sejak puluhan tahun dgn bantuan puak yg sama diseberang tambak sana.

Jom bangkit dan gegar JPN.

Mereka berkata MELAYU BOLEH DIBELI kerana asas2 antaranya spt diatas.

Anonymous said...

Ya betul seperti kata anon di atas, dalam daftar kematian JPN, cina "paling sangat-sangat terlalu amat" sedikit mati.!?!...macam tak logik, negara Jepun yg maju dan sihat pon tak macam itu, semacam ada sesuatu.!?!....cuba pihak berwajib siasat perkara ini.

Anonymous said...

Sebab cina dah menang besar dibandar bandar maka Anwar dan Dap tuntut hak untuk perintah juga negeri negeri yang dah tolak mereka. Tak tau malu ka?

Anonymous said...

kita rakyat biasa ni manalah tau sangat hal2 politik dalaman ni, kadang2 info yang samapai kat kita ni pun belum tentu2nya benar 100%

Anonymous said...

Betul, undi popular China dan India, lebih 90% kata Anwar tibai ahmoi dan dakap bapok dalam video, tapi mereka tak kisah! china mahu jawatan TPM, kalau anwar mahu ahmoi, dia siap supply lagi!