Wednesday, May 8, 2013

TSUNAMI Pengundi Cina PRU 13 – Kaum Cina TAK Nak Najib Sebagai Perdana Menteri


Najib kasi duit mereka sebat….
Najib kasi sekolah cina mereka rembat….
TAPI bila tiba hari mengundi mereka keluar beramai-ramai, mereka keluar awal pagi BUKAN untuk undi calon BN.

Mereka undi calon calon Pembangkang….! Mereka TAK mau, mereka TAK nak Najib kekal sebagai Perdana Menteri Malaysia…..

Kesian Najib….! Kesian sangat….
Pengundi pengundi kaum cina hampir 1Malaysia TAK NAK Najib sudaaah

50 comments:

Anonymous said...

pi mampoih la dgn puak pemakan babi tuh...apa yg aq tau ...ramai lagi yg masih mahukan dan sayangkan DSNajib ....

WE LOVE OUR PM

WE LOVE ISLAM , UMNO n BN

ALLAHUAKHBAR 3X

BUY MUSLIM FIRST
BUY CHINESE LAST

Anonymous said...

tok Najib,
tak kan x sedar lagi kot?
we love you, but you love Chinese more
so, what should we do now?
just, wake up pls!!!

>.<

abghani said...

najib pemimpin islam yg bagus sebab tu dia nk tolak najib

Anonymous said...

betool, g mampos dengan cina, ini peluang terakhir tuk Najib. utamakan melayu n bumiputera

Transformaskan 1 Malaysia untuk org2 Melayu saja! lebih melayu, lebih islamik!

habis cerita!

abghani said...

najib pemimpin islam yg bagus sebab tu dia nk tolak najib

Anonymous said...

diorg bukan tolak Najib. Diorang tolak Melayu & umno. blogger pun kena sedar! Jngan hentam saja, bagi solution, kalau yg ada power atau org dalam, g jumpa terus najib face to face. kalau x dapat jumpa sebab protokol, langgar saja rumah beliau di s perdana tu!

ambik kau, ini Rambo punya style. muahahahha

Anonymous said...

Tak yah lah nak risau. Merekabukan tak nak najib tapi sebenarnya lebih besarxari itu,mereka nak memerintah dan tak nak melayujadi pemerintah utama. Mereka mau jadi Republik. Najib harus kita terus sokong dan yakini sebab DALAM AKHBAR ARUS PERDANA AKU BOLEH BACA YANG NAJIB ZUDAH MULA BAGI AMARAN DAN BERTEGAS. BACA UTUSAN DIA KATA "KENAPA MESTI SALAHKAN,UTUSAN, BAGAIMANA DENGAN AKHBAR CINA KAMU".....JENG..JENG...JENG

Anonymous said...

Anonymous said...
Tak yah lah nak risau. Merekabukan tak nak najib tapi sebenarnya lebih besarxari itu,mereka nak memerintah dan tak nak melayujadi pemerintah utama. Mereka mau jadi Republik. Najib harus kita terus sokong dan yakini sebab DALAM AKHBAR ARUS PERDANA AKU BOLEH BACA YANG NAJIB ZUDAH MULA BAGI AMARAN DAN BERTEGAS. BACA UTUSAN DIA KATA "KENAPA MESTI SALAHKAN,UTUSAN, BAGAIMANA DENGAN AKHBAR CINA KAMU".....JENG..JENG...JENG

Wednesday, 08 May, 2013


serius??? TAKBIR!!
Aku nak sujud syukur!

Anonymous said...

Sekang nih, harap2 DS Najib ambik ikhtibar dan buat keputusan seterusnya berdasarkan keputusan PRU...he's a good man ..sebab itu dia ambik berat ttg mereka sebelum ini, tapi ternyata dorang bermuka2 baik didepan, bila DS Najib ada ceramah ditempat2 mereka dia diraikan seolah2 100% sokongan padu diberi.. tapi ada hikmahnya sebab now we know and hopefully DS Najib lebih2 lagi... plz DS Najib, we love you and the country..berilah keutamaan pada yg terang2 memberi kemenangan pada BN dan jgn sampai kita pulak nti yg meninggalkan BN...

Anonymous said...

Rakyat bangsa Cina tertipu dan diperdayakan olih Pedagang Besar bangsa cina..yg tegar sifat monopoly and bully... DS Najib lancar program rakyat ... dari segi consumer stabilization..dan peluang perniagaan untuk semua kaum..dan peluang pendidikan yg mudah...dan juga biayaan Bank untuk bersaing dalam perdagangan... Ini akan memusnahkan kartel perdagangan Cina yg menekan rakyat semua bangsa...Dap dan PKR adalah alat mereka dan Pas tunggangan semasa sahaja...Rakyat berbangsa Cina perlu sedar..Pedagang mereka menghasut untuk sesama mereka..dan Rakyat bangsa Cina jua yg tertipu..

Anonymous said...

Sebenarnya mereka nak KUASA....yg mutlak dari apa yg mereka dah dapat...sebab itu LKS test market dia kat Gelang Patah dan ternyata dia diterima malah sepenuhnya..yg sedey masa berkempen tgk macam xdpt sambutan siap kena halau lagi disesetgh tempat dia pergi tapi heran n strange but true...mng dgn majoriti yg banyak plak tuh...*SIGH*

Anonymous said...

Aku tetap sayang DS Najib dan aku doa moga Allah berkati hidup dan usahannya. Org Melayu tak halus berfikir.. DS Najib telah usahakan negara ni stablik ekonomi dgn kembalikan sebahagian KEK KEKAYAAN kpd MELAYU semula.. FGV dan BR1M dan KR1M pancungan jelas yg CINA HARBI ni marah sgt.

Org Melayu tolonglah berfikir jgn jd pak turut dlm blog2 bodoh.

DS Najib lah yg sgtbyk tolong org susah MELAYU.. mana ada gov buat rumah utk org susah past kasi kerja dan gaji pulak??

Cina tkmau sbb cina nk MELAYU terus mundur dn lemah.

Zaman Tun M yg buat Cina KAYA.. CINA syg TUN sbb TUN liberal dlm dsar ekonomi. Tun xpernah fikir soal Melayu kt KLCC.. Tun fikir zamannya MEGAH bil KLCC siap..

sorry to say I dont respect this kind of Malays leader.. bina bangunan cakar langit tp akhirnya siapa tuan? apa kesan jangka panjang? buat baik 10 tp kerosakan 100..is that fair?

Anonymous said...

Tapi apa pun saya pelik dgn pengundi Permatang Pauh... Al-Jub xpayah melawat kawasan dan berkempen kat situ tapi bole menang jugak!!! Juga dgn majoriti yg banyak...another strange scenario...but true!

Anonymous said...

aku sayang TUN M & DS Najib!

fullstop!

Anonymous said...

Lagi 5 tahun ni Cina rasalah penangan Melayu.

Untuk PAS dan PKR kat Selangor, kau layan puak mata sepet yang tak reti2 mengenang budi.

Padanlah muka kau orang semua.

Kot mana pun Melayu kena bersatu.

PRU 14 ini its total Malay vs Chinese. Indians, the choice is yours.

Melayu biasa hidup susah. China Malaysia tak reti hidup susah macam Cina Tanah Besar.

Apa kata kita susahkan hidup semua rakyat Malaysia.

Orang Islam ingat, kalau kita boleh berpuasa selama 1 bulan tanpa sebarang masalah, kerana Allah Taala, mengapa kita tak boleh hidup susah selama 5 tahun kerana Allah Taala. Kita hidup secara asas tapi yang lain tugasan harian mesti berjalan lancar.

Aku sanggup demi Islam, demi bangsa, demi Tanah Melayu ... ayuh kita boikot barangan yang dijual oleh Cina Malaysia.

ABC, BBC, ABCD ...

Anonymous said...

Hati2 jgn dgn blogger pro-UMNO.. lepas PRU13 mula hentam NAJIB.. mungkin tgh melahap sesuatu kot.. ini MELAYU khianat.

di waktu ini kita bersatu bersama pemimpin tpa da blogger yg tamak dan penting diri sert gila kuasa.. mula tanam rasa benci pd pemimpin UMNO lain terutama DS Najib..

plss buang sikap busuk ini dr bangsa kita. hargai jasa dan usaha pemimpin2..

Jgn tiru sikap pencacai PR.. mereka sengaja mahu lingkupkan negara dgn buang rasa hormat dn taat org UMNO pd pemimpin.

Teruskan usaha DS Najib, Melayu bersama UMNO. Insya Allah perjuangan amat sengit diteruskan!

Anonymous said...

Anuwar menang kat Permatang Pauh kerana sokongan Cina yang tidak mahu BN memerintah.

Gelang Patah, Ali Rustam semua tumbang hasil gerakan DAP yang suruh Cina membenci Melayu dan menumbangkan BN.

Takpe, kali ni dia main kotor. PRU 14 kita pun boleh main kotor. Tapi 5 tahun yang akan datang ini kita akan main paling kotor.

Anonymous said...

MIK melampau sangat nih .. udah-udah ler tu. sekarang masa nak support Najib. Beliau jenis fikir panjang, cuma salah percaturan dengan orang Cina. Bukan silap dia, penipu dah mainkan kita jugak. Blogger jugak yang pung pang sana sini org Cina sokong Najib.

untuk blog yg femes mcm korang ni, senang nak doktrinkan fikiran dalam otak org melayu ... bagi lah positive energy tuk Najib.

Salam.

Anonymous said...

Allah memberi hikmah kalau kita ambil kebaikan dari keputusan Pru 13 untuk pengajaran dan tindakan yg tidak merusakkan Rakyat keseluruhan(non party)
1..Orang Melayu Islam perlu tolong menolong dan bertindak mendaftar pengundi baru..serta direkordkan pada ketua kg atau badan tertentu Umno.
2..Umno perlu ada dan menafaatkan list pengundi baru dan lama...
3..Angkatan Silau..mesti diadakan untuk menghadapi cara Dap bergerak melalui Red Bean Army...
4..Pengundi baru perlu dipupuk aliran fikiran..dan ativity ..kontek by blast sms..melalui listing rekod yg disediakan ketika daftar baru pengundi...
5..Kedai 1M perlu ditambah..dan dibantu Bumi untuk buka kedai peruncitan dimerata ..agar Melayu ada pilihan untuk membeli..supaya Malay consumer ada power dalam politikal game...
Cina dah melangkah banyak tapak(maximum trial in politik control) jadi melayu perlu all out menjadi alternative store...seluruh kg..Pekan dan Bandar..
Mssge is when They want something that we have...We also want some that they been enjoying..since then.
7..Contrator yg masih jenis ali baba wajib disenerai hitamkan..

Note apa jua.. Hak Cina dan India perlu kita layan..but Malay must act agresively and in great nos..

Anonymous said...

Kesimpulannya , TAK MAHU MELAYU TERUS MENERUS MEMERINTAH. Simple je ....

Anonymous said...

Mereka hendak Lim Pee Sang bapa perkauman Malaysia sebagai PM. Gay tua tunggu sampai kucing bertanduk.

Anonymous said...


MELAYU KITA BACA DARI ABG

Email
Share34
Print

Michael Wong unhappy with GE13View Photo

Michael Wong unhappy with GE13

7 May – After the results of Malaysia's 13th General Election was announced, many Chinese celebrities voiced out their unhappiness, including Malaysian singer Michael Wong.

According to Jayne Stars, the Malaysian-Chinese singer, who is a supporter of Pakatan Rakyat, changed his Facebook cover photo to black and lamented, "Heaven is watching what people on earth are doing!" when the final results were reported.

He later added, "I can only use strange to describe it..." and "Evil cannot triumph over justice."

Throughout the vote counting, Michael kept updating his Facebook, with statements such as "They keep talking on TV, it's been three hours, and they've used up almost all of their words. Are they still unwilling to report the results in other electoral districts? Are the Malaysians' knowledge of mathematics that bad? They can't bear to lose, so they don't dare report it? Or are they waiting for the opportunity to 'strike'?"

Other celebrities who were dissatisfied with the results are Malaysian-Chinese singer Fish Leong and Taiwanese singer Kenji Wu. Fish wept upon hearing the news while Kenji uploaded a black picture on his Sina Weibo, saying, "Today a friend from the other end of the world passed through a dark day, but I believe that after the darkness, there will be a radiant rebel attack!"

Barisan Nasional (BN), which has been Malaysia's governing coalition since its formation in 1971, emerged victorious in the recent general election. However, former deputy prime minister Anwar Ibrahim, who leads Pakatan Rakyat, challenged and rejected the election results, saying that the Election Committee had neglected to investigate the existence of voter fraud

Anonymous said...

CINA BUKAN TAK SUKA NAJIB TAPI DEPA TAK SUKA UMNO-BN MEMEGANG KUASA...DEPA SEBENARNYA NAK BERKUASA SEBAB TU DEPA SOKONG DAP...NAJIB PM YG BAIK...BAIK DENGAN SEMUA KAUM TERUTAMA CINA NAJIB SUDAH TERLEBIH BAIK.....TAPI MALANGNYA BUKAN ITU YG CINA MAU....DEPA SEBENARNYA NAK BERKUASA...DEPA NAK HANCURKAN MELAYU..ITU YG SEBENARNYA TAK PAYAH DOK HIPOKRIT!

Anonymous said...

Mana tidak cina kaki satu, yang merangkak, yang taada kaki berlumba-lumba sebelum pukul lapan nak mengundi. Rupa-rupanya mereka ini dah kena hasut.

dolmat.. said...

apa-apa pun rakyat masih memerlukan najip memjadi memteri mmg belia mp yang terbaik..

Anonymous said...

ada yg kat atas cakap drM bina banyak bagunan tinggi2 kaum cina yg untung.. apa, ingat bina bangunan2 tu guna duit kerajaan ka? nak gelak jap... kaakakaka.....

Anonymous said...

Nasi dah jadi bubur, aku percaya DS Najib dah sedar, diharap penyokong UMNO masih beri sokongan ke DS Najib daripada mula menjatuhkan dan angkat orang lain.

Melainkan kalau tindak-tanduk dia selepas ni masih menguntungkan puak tu.

Anonymous said...

Pemimpin-pemimpin PKR, PAS, UMNO, DAP yang dipilih rakyat!! Baliklah ke kawasan kamu!! Tuan Rakyat menunggu Yang Berkhidmat-Yang Berkhidmat sekelian untuk menjadi HAMBA di kawasan masing-masing...jangan asyik duduk terperok di Ibu Pejabat parti masing-masing!!! sekarang bukan masa nak berpolitik lagilah!!!! PERGI BUAT KERJA!!!!!! BUAT KERJA!!!! BUAT KERJAA!!!!!!!

Anonymous said...


"Kenapa Utusan?... How about the Chinese newspapers? Is it fair? - kata PM"

GO NAJIB!!

Anonymous said...

DAP nak KUASA POLITIK seperti yang telah kita miliki sekarang. Oleh itu, untuk mengimbangi pengaruh DAP, jom kita perkasakan KUASA EKONOMI pula.

Anonymous said...

DAP BOLEH JUAL BELI PAS DAN PKR..TUNGGULAH SAAT KEHILANGAN KUASA MELAYU DI TANAH MELAYU SENDIRI..HILANGNYA ISLAM DI MALAYSIA.MELAYU BODOH DAN BENGAP JA SOKONG DAP...

Anonymous said...

DAP ada duit banyak sebab mereka pegang ekonomi Malaysia. Kini mereka nak lebih dari tu. Mereka nak pegang kuasa pemerintahan negara dengan menakluki putrajaya. Gelang Patah kini dah menjadi pintu gerbang kemasukan gergasi korporat dari singapore. Wilayah iskandar menjadi target utama. Negeri-negeri paling maju di Malaysia seperti Penang, Selangor dan Johor telah ditakluki. Tak lama lagi tanah-tanah orang melayu akan menjadi hakmilik warga singapore.

Anonymous said...

apa nk susah boikot ja kedai CINA..tau la depa langit tu tinggi ka rendah..pembeli ramai pun orang MELAYU..ajaq depa sikit..DS Najib jgn bagi muka pada depa..

Anonymous said...

Sebagai pengundi di kawasan utara semenanjung, saya melihat Saudara Anwar Bin Ibrahim dan anak-beranaknya dan juga ahli parlimennya lah yang paling HIPOKRIT. Anwar kata GE13 adalah tidak sah dan kotor, tapi beliau tak pergi pun 'attack' SPR di Permatang Pauh pada malam pengumuman di pusat penjumlahan undi...mana dia Nurul Izah? Bising bukan main pasal pengundi hantu, mungkin ada antara pengundi hantu tu sendiri yang memangkah Nurul Izzah kot...jadi buatlah petisyen bantahan! Mana dia Azmin, kamu dah menang tak pulak bising melalak sana-sini kata keputusan Parlimen Bukit Antarabangsa tu TAK SAH! Ke, tengah sibuk lobi nak jadi MB Selangor??? Tak faham dengan KELANTAN, kalau dah kata pilihanraya tak sah, kenapa tubuh kerajaan negeri dan angkat MB yang baru? Kenapa? Kenapa? Kenapa?

Anonymous said...

Gua bagi cadangan kepada kengkawan yang ada disini tak kiralah parti politik mana pun. Memandangkan kita semua sudah didoktrin apa2 jua kesalahan yang berlaku pada atas diri sendiri, keluarga, n sahabat handai, selalunya kita akan katakan ini semua salah Kerajaan BN/UMNO. So gua sudah come up with a best answer "Nak minta tolong pasal masalah kewangan, politik, sosial, ekonomi, HUTANG AH LONG, KECURIAN, Nak masuk rumah urut free, nak elak saman trafik, nak buat rumah banglo, nak kereta mercedes or BMW, nak melancong ke Bangladesh, tak nak bayar tol, nak beli CHINA DOLL, mahu meliwat ke and etc, SILA MINTA TOLONG SAMA ROKET, SEBAB ROKET BOLEH TOLONG MAA" hahahaha amacam gua punya jawapan ada CLASS tak??? hehehe

Anonymous said...

Depa dah dapat semua. Ekonomi meka pegang, dan sekarang meka nak pegang kuasa pula. Ingat.....ingat.....ingat. Jangan sampai mereka pegang kuasa. Sesiapa yang pernah kerja dengan Tauke Cina, mereka tahu lah.

Anonymous said...

Whatever said and done, the GE2013 was a history...calling all the elected representatives to go back to their respective constituencies to start the ball rolling, otherwise the people must have been wasting their time voting for you guys, the YB's and the current leaders!

Anonymous said...

BUY CINASE LAST (BCL)

Anonymous said...

cuba tengok tv selangor atau akhbar Selangor kini atau akbar roket..ada cerita baik ka pasal BN ?..tarak kan..

so jgn complain byk..la.. cina babi

Anonymous said...

Stoping giving contracts to chinese

Anonymous said...

wooo. mmg ayat ni melekat kat otak aku..

maknanya dia da marah la tu..cuma bersandaran lg..

satu lg...40k mendarat dgn 100 JUMBO.. ini penipuan besar..


kakakahkah
bab ni hanya anuar ja boleh cakap dan rakyat dibulehkan percaya.. rakyat betui2 dah kena nasi kangkang nuar....cuba solat istikhorah wahai pas jumud...betul ka tak betui....kebyakan ahli pas xsekolah ye dak..

Umno tegar said...

Setuju sangat dgn ko orang...Hairan Politik penipu skrg nie sangat laku..Melayu ditipu pkr dan pas...cina lak di ditipu dap...kononya kerajaan baru (pr)akan ambil alih..gimiknya mcm 16 sept...suratkhbar bapak rasis... sinchew, china press, kwong ming, kwong wah semuanya dikawal oleh puak DAP terus membakar kafir2 nie.....

dah swing habis gila pun...balik2 kat bn jg menang....

sampai bila2 pun begitu...sbb melayu cerdik yang hendak menggunakan akal utk berfikir byk kat bn..

Anonymous said...

hanya pemimpin melayu yang BODOH saja yang dalam PAKATAN RAKYAT saja dipilih oleh kaum CINA......pikir2 kan lah..............

Anonymous said...

Hu hu best2 dah mcm blog PR la pulek. Best ni. Yang kelakar masa ngempen keluar ar muka2 expired ameno tun Madey,tun Diam, yg kunun geng cina sokong pasal bnyk sedekah kontrak kt tokey. Last2...skali apek trus swing undi trus ngelupur puak2 ni hu hu sedih...amek kau Jibby!!!.....Tukar dgn Rosmewah Mansur laaaa pak lemah ketawa perah santan kahkahkah puihhh

INI KALI LAH said...


DSAI menjemput penyokong2 PR ke Stadium KelanaJaya jam 8pm nie untuk protes PRU 13 yang sangat kotor dalam sejarah.

Pihak polis melarang orang ramai utuk hadir...tapi ko orang yang yakin
dengan slogan UBAH dan INI KALI LAH boleh datang sebab aturcaranya SPECIAL.... disana ade tayangan video penuh hehe.. Stopa ali dan video nurul izzah tiup trompet pensyarah dia...Kah kah kah kah

FAHRUGHAZI said...

Sebelum kita melempar bermacam tuduhan dan tohmohan kepada pengundi.pengundi Cina, kita sepatut nya melihat diri kita sendiri dahulu.
Kita perlu tanya diri sendiri kita sendiri kenapa tangan yang dihulur oleh Datuk Seri Najib tidak disambut oleh kaum Cina tetapi mereka telah memilih tangan Lim Kit Siang.
Malah ramai orang Melayu tidak sependapat dengan Datuk Seri Najib, tetapi terpesona dan terpaut dengan Datuk Seri Anwar.
Orang Melayu yang mendokong perjuangan UMNO mesti merapatkan barisan serta memperkasa kekuatan bangsa Melayu dan Agama Islam. Dengan kekuatan ini, baru kaum-kaum lain akan terasa selesa untuk bergabung dengan kita. Selagi kita sendiri berpecah sesama sendiri, saling menampakkan kelemahan sendiri, mana mungkin kaum lain mahu bersama kita.

Anonymous said...

Mik nak sedarkan Melayu laa.!! Apalah anon kat atas ni tak faham...bloger seperti ini ada baiknya untuk naikkan semangat.

Anonymous said...

Pengundi hantu Dr Singapore sokong dap Di johor..

Anonymous said...

Benarlah kata nabi..
Org Islam akan melantik org bukan Islam utk menjaga kepentingan Islam..
Dunia dah akhir zaman..
Sedarlah wahai saudara ku seIslam..

Anonymous said...

Kalau nak tau macammana kaum cina, kenakan hukuman berat untuk arak, babi, judi, zina dan riba.

Takde agama yang benarkan semua tu.

Majoriti kaum cina ada anak dulu sebelum kawin.

Hukum hudud bukan untuk orang islam sahaja, malah untuk semua. (Fahamkan tafsiran ayat2 hudud)

Ini yang disorokkan mereka yang mengaku sebagai ulamak.