Tuesday, June 4, 2013

Al Fatihah...! Seniman Veteran S Shamsuddin Meninggal Dunia Pagi Tadi...

Al Fatihah buat Seniman veteran S Shamsuddin yang menghembuskan nafasnya yang terakhir pada jam 10.56 pagi tadi dirumahnya di Singapura.

Marilah kita sama sama mendoakan agar rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan bersama sama golongan yang beriman. Amin...8 comments:

Anonymous said...

Al-fatihah semoga rohnya ditempatkan di kalangan roh2 orang yang beriman. Hari ni aku sayu krn arwah adalah idola aku sejak berpuluh2 tahun dulu. Tapi aku gumbira MIK siarkan juga berita bukan politik.

Anonymous said...

Allahyarham S.Samsudin dan Allahyarham P.Ramle....banyak menyampaikan nasihat2 kehidupan kepada semua penonton2 filem lakonan mereka.....

Kita yang masih hidup ini...
Sebanyak manakah kita pernah menasihati kawan/sanak saudara/keluarga/anak2 kita ?

AL-FATHIHAH....

Anonymous said...

Membesar dgn lawak mereka.

Anonymous said...

Al-Fatihah kepada Allahyarham S Shamsuddin. Semoga ALLAH merahmati roh arwah dan ditempatkan bersama orang beriman. Insyaallah. Amiin.

Anonymous said...

al-fatihah buat arwah....

Anonymous said...

alfatihah...kini 'bujang lapok' hanya tggl seorang iatu datuk aziz sattar..mesti beliau sgt sedih dgn kehilangan kwn lama dan rapat sejak remaja....selamat jalan pelakon legenda pujaanku s shamsudin....

Anonymous said...

al fatihah buat aruah dan bersabar buat keluarga beliau...filem lakonannya dan rakan2nya punyai identiti tersendiri...

Anonymous said...

Al-Fatihah untuk Allahyarham Pak Sudin. Keluarga mereka mesti dibela oleh Kem. Seni/UMNO/NGO-NGO Melayu, dan mereka serta keluarga diberi kerakyatan Malaysia jika di Singapura. Bila lagi seniman/seniwati gemilang lain seperti Zaitun, Mariani, Wahid Satay, Allahyarham Latifah Omar dll dibela bersama keluarga mereka, termasuklah keluarga Allahyarham P. Ramlee.

Keluarga mereka mesti diberi tanah/rumah/insurans dan tabung pendidikan/keusahawanan ditubuhkan untuk anak-anak. Jasa-jasa seniman/seniwati gemilang ini untuk pusaka seni Melayu berzaman adalah besar sekali, jadi mereka mesti sentiasa dijaga, termasuk keluarga mereka.

MAKCIK Tempurung.