Tuesday, June 25, 2013

Bravo Zahid Hamidi...! Ahli Parlimen Pembangkang Sokong Usul Beri Kuasa Kepada IGP Pastikan Tidak Ada Sesiapa Halang Pintu Masuk Parlimen

Dalam sidang Dewan Rakyat,  Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi membentangkan usul memerintah Ketua Polis Negara memberi kemudahan laluan kepada semua Ahli Parlimen serta memastikan keselamatan dan keamanan di sekitar kawasan Parlimen.

Merujuk kepada usul itu, beliau berkata, mana-mana pihak diingatkan tidak cuba menghalang pintu masuk Parlimen memandangkan usul tersebut diterima sebulat suara oleh semua Ahli Parlimen termasuk daripada pembangkang.

"Seharusnya itulah tindakan sebaiknya dan jangan mencari masalah, mereka harus terima apa jua akibat daripada masalah yang mereka lakukan," katanya.

Sementara itu, tindakan kesemua 89 Ahli Parlimen pembangkang mengangkat sumpah di Dewan Rakyat membuktikan mereka akur kepada lunas Perlembagaan Persekutuan serta mengakui kekalahan dalam Pilihan Raya Umum Ke-13.

Bagaimanapun, Naib Presiden UMNO, Ahmad Zahid Hamidi berkata, Pembangkang berjaya memanipulasi pemikiran penyokong mereka untuk berdemontrasi membantah keputusan Pilihanraya umum lalu termasuk yang dilakukan kira-kira 200 orang di luar Parlimen pagi semalam....

Tambah beliau, ketika kumpulan penyokong pembangkang itu berdemonstrasi dalam keadaan berjerebu dan panas, pemimpin-pemimpin mereka pula melalui perjalanan demokrasi dengan mengangkat sumpah.

"Apabila mereka datang (angkat sumpah), ia menunjukkan akhirnya mereka akur kepada Perlembagaan dan peraturan Dewan Rakyat.

"Namun, apa yang dilakukan beberapa NGO (pertubuhan bukan kerajaan) dengan berdemonstrasi membuktikan mereka tidak memahami Perlembagaan," katanya kepada Utusan Malaysia ketika ditemui di lobi Parlimen semalam.

5 comments:

Anonymous said...

MELAYU PEMBANGKANG MEMANG SENTIASA BOHLOL DAN BONGOK OTAK TAROK DALAM LUBANG DUBUR!!!

SENANG DI PERBODOHKAN OLEH CINA DAP KOMINIS BABI, MELALYU PKR PENDUBUR DAN MELAYU SYIAH PAS PEMAKSIAT!!

MELAYU PEMBANGKANG ABI BODOH!!

Anonymous said...

MELAYU PEMBANGKANG BABI BODOH!!!

Anonymous said...

melayu 2 ekor yang kat atas ni lagi bodoh macam keldai otak taruk kat jubur. kau ingat dunia ni mak kau punya ke.

Anonymous said...

Ok ok.... semuanya sudah, demo sudah, angkat sumpah pun sudah, now kita nak tanya kat Zahid Hamidi n KDN tentang isu DALANG LAHAD DATU yg dikatakan ada 3 orang dari pehak pembangkang yg terlibat....it's about time!!

MEsti ada follow up and kita Malaysian citizen yg mencintai keamanan mau tahu apa tindakan seterusnya.

Anonymous said...

Dah tu dunia ni kau pnya ker...?? Dasar org bodo la kau ni.. dh puas jilat jubur al juburi...??