Tuesday, June 18, 2013

Gay Boy Yusmadi Yusoff Akan Keluar PKR... Yusmadi Bersama Fairus Khairuddin Akan Diberikan Tugas Khas "Jaga" Bekas Bekas Pimpinan PKR Dalam BN

Bekas Ahli Parlimen Balik Pulau, Yusmadi Yusoff [kanan] akan tinggalkan PKR dalam tempoh yang terdekat...

Pada PRU ke 13, Yusmadi tidak dicalonkan langsung oleh PKR kerana anak muda yang tidak tahu memandu kereta ini diberitakan gagal mencapai KPI prestasi seorang wakil rakyat setelah dinilaikan oleh "think tank" Anwar Ibrahim.

Yusmadi yang dikenali dikalangan rakan rakan AMK PKR sebagai Mat Jambu ini dilihat hanya memainkan peranan sebagai tukang angkat beg Anwar di Parlimen..., budak yang suka inter frame jual muka sewaktu sidang media Anwar di Parlimen..., itu sahajalah yang dia boleh lakukan!

Menurut sumber dalaman AMK PKR, tindakan Yusmadi "membaham" seorang diri projek Jambatan Kedua Pulau Pinang untuk kantung peribadinya juga menjadi punca Anwar tidak mencalonkannya bertanding lagi di mana mana kerusi di negeri Pulau Pinang. Apatah lagi projek tersebut Yusmadi diberitakan berkongsi dengan salah seorang Ahli Parlimen UMNO yang berjawatan Menteri.... Cuma dipihak Anwar mereka gagal mencari bukti bukti sahih.

Menurut kisahnya, sebaik sahaja Yusmadi Gay Boy ini umum keluar PKR, beliau akan digandingkan dengan mantan Timbalan Ketua Menteri Pulau Pinang, Fairus Khairuddin [gambar atas, kiri] untuk satu tugas tugas KHAS....

Tugas mereka ialah "menjaga kebajikan" bekas bekas pimpinan PKR yang sudah menyertai BN.

Fairus kini sudah bergelar Dato Seri, ada juga terselit gelaran Dr. Menyingkap kisahnya,  Fairus telah meletakkan jawatannya sebagai Timbalan Ketua Menteri 1 Pulau Pinang pada 16 April 2009.

Sewaktu melepaskan jawatan Timbalan Ketua Menteri, Fairus memberikan alasan mahu melanjutkan pelajarannya Pasca Siswazah....

PELIK! Sedang enak menikmati kemewahan sebagai seorang Timbalan Ketua Menteri 1 yang mendapat gaji lumayan, memperolehi pelbagai kemudahan...., tiba tiba mahu melanjutkan pelajaran..?

Alasan yang diberikan oleh Fairus nampak bengong sebab umumnya seluruh rakyat Malaysia tahu bahawa beberapa bulan sebelum pengumuman ini dibuat, pihak PKR Pulau Pinang sudah membuat laporan mengenai salah laku Fairus yang dikaitkan dengan isu rasuah sebuah aktiviti perlombongan haram sebuah kuari di Seberang Jaya.

Hakikatnya, pada pertengahan bulan Februari 2010, SPRM mengumumkan kes rasuah Fairus digugurkan.... Datang 1hb Mac 2010, Fairus pun mengumumkan beliau keluar PKR dan masuk UMNO [berita di SINI].

Pemerhati politik yang celik mata melihatkan "move" yang dibuat oleh mantan Timbalan Ketua Menteri Pulau Pinang ini sebagai suatu transaksi 'give and take'.

Padahal ketika itu Fairus bukanlah seorang YB dan Timbalan Ketua Menteri, maka penyertaannya kedalam UMNO sebenarnya tiada value langsung...., secara logik tindakan Fairus tidak menambahkan kerusi BN dan juga tidak akan mengurangkan bilangan kerusi Pakatan Pembangkang.

Fairus dan Yusmadi Gay Boy, kenapakah kedua-duanya sangat bernilai buat BN-UMNO...?

Wajarkah mereka berdua ini mendapat keistimewaan sedemikian rupa..? 

Sewaktu kedua-dua mereka ini sertai UMNO, kedudukan serta status mereka bukanlah wakil rakyat, malah dalam kapal PKR mereka hanyalah melukut ditepi gantang sahaja..., tak ada value!

Apakah benar tugas tugas KHAS yang bakal dipikul oleh Yusmadi dan Fairus ini akan menelan belanja yang sangat besar..? Mereka akan "menjaga kebajikan" bekas bekas pimpinan PKR yang sudah bersama BN...

Idea bijak siapakah semuanya ini....?

8 comments:

Anonymous said...

tak payah nak harap la 2 org ni nak jaga kebajikan bekas shli PKR....suruh depa jaga diri sendiri lg baik...

Anonymous said...

Kalau kita fikir2kan, memang pada PRU13 orang cina dan india " go all out " untuk menjatuhkan kuasa politik melayu. Sebab itu slogan INI KALI LAH digunakan. Tapi melayu Pas dan melayu PKR yang bengong lagi bengap tu bukan main bangga lagi mencanangkan slogan tu di serata kampong. Malah melayu Pas yang pakai topi (ketayap) Pas dengan baju logo Pas, dengan bangganya mengarak bendera roket dalam kampong, pada hal saya tak pernah nampak pun sekor cina yang arak bendera bulan dalam pekan.

Slogan INI KALI LAH memang mereka cina dan india dah Confirmed 100% bahawa ini kali melayu akan jatuh sebab pada masa itu sokongan melayu yang bengong lagi bengap ini kepada parti2 Pakatan Rakyat sangat memuncak, dan kami yang pro Umno pun tak yakin Umno akan kekal berkuasa. Tapi dengan kuasa Allah, orang melayu yang tak bengong dan bengap telah memihak kepada Umno demi untuk menelamatkan kuasa politik melayu.

Saya ceritakan ini semua supaya Najib tahu, sedar diri dan insaf siapa dirinya kalau bukan kita melayu yang tak menyertai mana2 parti ini yang memangkah parti Umno. KAMI PANGKAH LAMBANG DACING BUKAN KERANA NAK SELAMATKAN BN TETAPI KERANA NAK SELAMATKAN UMNO.

Hj Ariffin

Anonymous said...

sejak bila depa ni tahu nak ambil berat pasal bekas PKR???????????yg senang cuma beberapa kerat saja....ada depa tengok nasib ramai lg bekas pkr dibawah spt sdr daud(bekas ketua pemuda pkr perlis),sdr khairul anuar(bekas ketua pemuda pkr kedah),sdr hidir khalid(mantan exco pkr kedah)dan terbaru nasib allahyarham radzi baling yg hidup susah...

hardcore BN supporter said...

dah TERUK SAKIT THINK TANK BN nie..
hardcore BN supporter said...

semakin TERUK SAKIT THINK TANK BN ni...

Anonymous said...

NAJIB TIDAK WAJAR BERI APA YANG CINA HENDAK SECARA SEMBORONO.
DI BERI BUNGA DI PULANG TAIK.
MELAYU PATUT DIUTAMAKAN, FASAL UMNO NAJIB BERKUASA JADI PM !
Melayu TETAP SOKONG NAJIB, KALAU NAJIB JAGA KEPENTINGAN MELAYU DULU......

Anonymous said...

kerajaan BN Kedah wajib naikkan caj air yg.disalurkan ke penang.No more free deals!

kerajaan persekutuan wajib alihkan semua FDI dan pelaburan baru kenegara ini kenegri-negri pro BN seperti Iskandar,Kedah,Melaka,N9, Sabah dan Sarawak.

Selangor tak dapat terima pelburan industri baru kerana masalah air.Alihkan ke negeri sembilan, melaka dan Perak.

bila pulau pinang hilang pelaburan dan kos hidup tinggi, maka cina yg.bersarang di pulau tu akan kepanasan dan membalon kitty siang dan anak haramnya guan eng dan pecahlah undi cina disana.

NAJIB !!! UTAMAKAN SIAPA YG.KEKALKAN KAU DI KERUSI PM!!!

MELAYU,INDIA,BUMIPUTRA SABAH SARAWAK!!

gen2felda

Anonymous said...

Jgn jadi spy utk PKR sudah lah