Sunday, June 9, 2013

Lawak Siot...! MCA Mau Jilat Ludah Kahak Mereka.....? Muhaa Haaa Haaa Haaaaaaa

Keputusan MCA tidak menerima sebarang jawatan kerajaan di peringkat negeri dan Persekutuan boleh dibatalkan menerusi mesyuarat agung luar biasa (EGM) sebelum mesyuarat agung tahunannya hujung tahun ini.

Presiden MCA, Datuk Seri Dr. Chua Soi Lek berkata, EGM bagi membincangkan isu penting berkenaan bagaimanapun hanya boleh diadakan jika diminta oleh satu pertiga daripada kira-kira 2,400 perwakilan Pusat parti tersebut.

"EGM itu bergantung pada perwakilan MCA Pusat. Kalau mereka minta dan turunkan tandatangan baharu kita boleh bermesyuarat. Usul yang telah diputuskan dalam parti tidak boleh dibatalkan sesuka hati," katanya ketika ditemui pemberita selepas menghadiri majlis makan malam MCA Kedah di sini hari ini.

Para pemimpin MCA telah memutuskan tidak menerima sebarang jawatan kerajaan di peringkat negeri dan Persekutuan berikutan keputusan Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13) adalah lebih buruk daripada prestasi Pilihan Raya Umum 2008.

Dalam PRU-13 pada 5 Mei lalu, MCA hanya menang tujuh kerusi Parlimen dan 11 kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) berbanding 15 kerusi Parlimen dan 32 DUN yang dimenanginya pada 2008.

3 comments:

Anonymous said...

Cina.. Muka, tembok perangai mcm zionist Israel pandai bermuka muka mereka cuma fikirkan kepentingan ekonomi puak sendiri, risau apabila Melayu dilebihkan oleh Kerajaan BN.

Anonymous said...

Bubar je lah MCA dan Gerakan nih. Bukan boleh boleh membantu pun. Buat sakit hati je.

Anonymous said...

Saya Melayu rasis yakin seyakinnya.cina apa jenis pun apa suku pun apa dialek pun apa parti pun apa bentuk pun...semuanya berpakat di belakang..jadi jarum..jadi tikus..jadi segala bentuk sampai setan...semua biadap nak rampas kuasa mcm singapork... Kecuali Cina Muslim yg benar benar muslim seperti redzuan tee..
Jika hanya muslim setakat nama..ic aje..mcm zairil dap..mcm ongggg..tuiiii Saya dan keluarga tak lagi percaya.. Kami bangga kami rasis Melayu rasis. Apa saya peduli kat cina..cina tak peduli kat Melayu.