Thursday, June 27, 2013

Pekong Dah Terbongkang....! Mula Mula Tak Iktiraf Agama Islam, Sekarang Akui Memang Kerajaan Pakatan Selangor Bina Ladang Babi Mega Bernilai RM100 Juta

Akhirnya semasa di Mahkamah Tinggi, Teresa Kok membuka rahsia setelah bertahun-tahun mengajar para pecacainya berbohong dengan menuduh Khir Toyo, bekas Menteri Besar Selangor sebagai perancang utama pembinaan ladang babi bernilai RM100 juta yang cuba dibangunkan oleh Kerajaan Pakatan Rakyat sebaik-baik sahaja mereka memegang kuasa pada Mac 2008.

Hanya setelah didesak dan terperangkap dengan jawapannya sendiri, akhirnya Teresa Kok yang merupakan Exco Kanan dari tahun 2008 sehingga 2013 mengakui bahawa sebaik-baik sahaja Pakatan Rakyat menjadi Kerajaan Negeri Selangor, perkara pertama yang mereka bincangkan ialah pembinaan dan mewujudkan Ladang Babi Mega bernilai RM100 juta di tanah yang terletak terlalu hampir dengan perkampungan Melayu.

Teresa Kok sebelum itu mengakui bahawa dia tidak mengiktiraf Agama Islam sebagai Agama Rasmi Persekutuan, sekaligus mengabsahkan segala prasangka dan tuduhan terhadapnya sebagai anti dan musuh Islam serta umatnya di negara ini.

Tiada sebarang suara dan pembelaan daripada para pecacainya yang juga merupakan penyokong tegar PAS dan PKR dalam mana-mana bentuk tulisan mereka. Bahkan kesnya di Mahkamah Tinggi dan perjalanan kes samannya ke atas Utusan Malaysia (M) Bhd berhubung artikel yang dikatakannya sebagai fitnah, seperti langsung tidak diberikan perhatian.

Para pecacai Pakatan kelihatan terlalu takut sekiranya butiran perbicaraan tersebut didedahkan kepada umum. Justeru, bagi mengurangkan impak daripada pengakuan Teresa Kok bahawa Kerajaan Pakatan Rakyat adalah raja kepada segala macam putar belit dan pandai menuduh orang lain, mereka tidak akan sama sekali membuat laporan walau sebaris ayat.

Ketika DAP muncul dengan idea membina ladang babi mega bernilai RM100 juta di Selangor atau lebih tepat lagi, berhampiran perkampungan Melayu, di Pulau Pinang pula, Lim Guan Eng yang menjadi Ketua Menterinya menyatakan bahawa Pulau Pinang tidak akan membenarkan pembinaan walau sebuah pun ladang khinzir dengan alasan kebersihan.

Tentangan demi tentangan yang dibuat oleh rakyat Selangor, khususnya orang Melayu yang amat prihatin dengan pencabulan hak mereka oleh DAP, akhirnya [klik SINI]

6 comments:

Anonymous said...

Mengapa meroyan?

DAP menang dan MCA kecundang.


Aku tetap sokong mereka.

Anonymous said...

Memang tujuan utama si Cina-Cina DAPigs HUTAN yang amat ganas ini, ialah untuk MENGHALAU orang-orang kampung BUMIPUTERA Melayu/Islam dari Sepang dan banyak lagilah, SELAMANYA - apalagi Sepang/Selangor/P. Pinang/Johor dll makin diambil alih oleh Cina/Bukan Bumiputera DAP/PKR dan sekutu mereka dari penjajah Barat-Zionis! Maka akhirnya kawasan ini yang dulunya kampung-kampung pusaka berzaman Bumiputera Melayu/Islam dan Bumiputera lain habis musnah, terus tergadai!

DAPigs ini lagipun sekarang makin diketuai Evangelis anti-Islam/Bumiputera Islam Kristian Zionis - sebab itulah saya juga syak sebabnya si DAPig ganas Theresa Kok ini contohnya sering ke Jerman di mana pertubuhan Kristian Zionis amat kuat dan kaya. KDN mesti siasat hal ini - ini berkenaan keselamatan negara apalagi kita tahu DAPigs/PKR ditaja Barat-Zionis, untuk menggulingkan bumi tercinta kita ini sebagai warisan dan korban berzaman (dari sebelum dijajah British lagi) nenek moyang BUMIPUTERA Melayu/Islam dan BUMIPUTERA lain! Apalagi bumi kita ini serta negara Islam yang lain amat kaya dengan minyak-gas.

Sila lihat di http://biz.thestar.com.my/news/story.asp?file=/2013/6/8/business/13214376&sec=business, Mainstay to invest in Sepang retail project, Saturday June 8, 2013, By EUGENE MAHALINGAM:

KUALA LUMPUR: Mainstay Properties Sdn Bhd, the property arm of Mainstay Holdings Sdn Bhd, which has tied up with United States-based property developer Horizon Group Properties Inc, will be investing RM180mil to develop the first phase of The Outlet Shoppes in Sepang, Selangor.
Horizon Group chief investment officer David Nelson said the 300,000-sq-ft retail project would be funded through a combination of debt and equity.

“We've started to look at retailers and expect a good reception. We're looking at predominantly retailers from the US and Europe, and selected ones from Malaysia,” he said at a media briefing yesterday. “For the local retailers, we're targeting those from the banking and food and beverage sectors.”…adding that the retail outlet would be strategically located.

“Sepang is an attractive location. It's near the airport…..Mainstay deputy chairman Terry Teo, meanwhile, said the company had about 16.19ha of land in Sepang that it intended to develop......

MAKCIK Tempurung – Pertahan Islam dan umatnya, UMNO/PM/K‘jaan BN, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam dan umatnya, serta bangsa dan hak Bumiputera.

(PERHATIAN TERBARU: ada PENYAMUN penakut disyaki dari PENGGANAS/SAMSENG DAP/PKR/Red Beans militia durjana yang sekarang meniru gelaran saya sebagai “Pakcik/MAKCIK Tempurung/Temporung” untuk mengelirukan pembaca – mereka juga telah menyamar dengan identiti dan tulisan saya kononnya saya benci dan nak menggulingkan PM kita, dan juga saya seolah bersikap lucah, dan saya telah repot terus ke KDN dan Wanita UMNO!)Anonymous said...

Hey lu anon dari DAPig pencinta kandang babi, baik lu bawa EKOR lu pergi lubang DAPigs-si lim kit-SIAL/PKRats yang tak habis JILAT kaki kudis-bernanah Barat-Zionis tu!

Anonymous said...

Tahun 2008 aku tertipu bodoh oleh PKR kerana tolong mereka buat Risalah Projek Babi Mewah di Banting. Ini Si Yaakop Sapari punya dajal la. Risalah tu kemudian dicetak dan diedarkan diseluruh Masjid Selangor selepas solat Jumaat.

Kira subahatlah...sebab tak tahu cerita sebenar. Memang bangsat penyebar fitnah.

.

Anonymous said...

Kebanyakan org lebih berminat kputusan mahkamah. Kenyataan "Utusan kalah saman fitnah" akan diguna dan diulang berkali-kali. Tetapi ramai yg tidk mahu mengikuti dan memahami pelbagai kenyataan yg terdedah hasil dr proses mahkamah ini.

Dlm kes ini jika utusan kalah sekalipun, masyarakat sepatutnya sedar dan tahu kenyataan yg keluar dr mulut pemimpin pembangkang itu sendiri. Jika kalah sekalipun, utusan tetap berjaya mendedahkn isu yg lebih besar.

Anonymous said...

Sesiapa yang sokong dan pangkah PR yang terdiri dari DAP, PKR dan PAS, bermakna mereka juga menyokong dan bersubahat dengan perusahaan ternakan Babi Mega RM100 juta. Yang mengundi PR tu dapat lah saham juga kan. Nak dengar ape komen Pok Nik, Haji Hadi dan Ust. Harun Din.