Monday, June 17, 2013

Saya Terpaksa Ke Jakarta Bertemu Jusuf Kalla Untuk Dapatkan Cerita Sebenar Perjanjian Anwar - NajibPada mulanya saya tidak hendak menulis perkara ini dan saya cuba bertahan untuk tidak menulis, kerana Bapak Jusuf Kalla berpesan kepada saya supaya berhati-hati…..

Namun begitu, apabila berlaku kekeliruan dan perkara yang tidak adil kepada YAB Datuk Sri Najib, maka saya mengambil keputusan untuk menulis berita eksklusif ini.

Pertama sekali, pertemuan saya dengan Bapak Jusuf Kalla adalah berseorangan dengan dibantu oleh Ahli Parlimen Indonesia, Bapak A. Mohamad Fatwa yang juga Ketua Dewan Perwakilan Rakyat Indonesia. Saya ditemani oleh dua orang rakan.


Hubungan Anwar dengan Bapak Jusuf Kalla dan Bapak A.M. Fatwa adalah hubungan sahabat lama berpuluh-puluh tahun sejak zaman belia lagi.

Malah sehari selepas Anwar dibebaskan dari penjara pada tahun 2004, A.M. Fatwa terbang ke Kuala Lumpur untuk meraikan pembebasan Anwar.

Manakala, hubungan Datuk Sri Najib dengan Bapak Jusuf Kalla ialah hubungan sejarah di mana  Jusuf Kalla adalah seorang Usahawan sejak zaman ibu bapanya lagi, manakala Najib adalah keturunan Bangsawan Bugis dari Kerajaan Goa di Sulawesi Selatan.

Saya pula punyai kaitan hubungan kekeluargaan dengan A.M. Fatwa dan juga Jusuf Kalla dari sebelah isteri saya…..

Dalam perbincangan Eksklusif saya dengan Bapak Jusuf Kalla selama satu jam di rumahnya, beliau memberitahu saya bahawa Anwar bertemu dengannya sebanyak 3 kali.

Pertemuan pertama berlaku pada bulan Mac di mana Anwar datang ke rumah Jusuf Kalla di Jakarta. Tujuan Anwar bertemu  Jusuf Kalla untuk meminta mantan Timbalan Presiden Indonesia itu menjadi orang tengah semasa PRU-13, di mana Anwar sangat yakin akan menang dan meminta  Jusuf Kalla memberitahu Najib supaya sesiapa di antara mereka yang kalah hendaklah menerima kekalahan itu.

Cukup saya dedahkan satu ini, yang lain sudah pasti rahsia.

Bapak Jusuf Kalla seorang yang bijak, dalam pertemuan itu, beliau memanggil dua lagi Ahli Parlimen Indonesia sebagai saksi iaitu Bapak Yusril Ihza Mahendra dan Bapak Fahmi Idris, kedua-duanya mantan Menteri Indonesia dan kedua-duanya juga adalah sahabat Anwar.

Namun demikian, selepas keputusan PRU-13 memberi kemenangan kepada Najib pada malam 5/5/2013, Anwar Ibrahim telah……. [baca seterusnya di SINI]
 

8 comments:

Anonymous said...

Salam saudaraku,

Sudah ku katakan bahawa anwar ibrahim ini amat-amat ego dan populist! Orang semacam ini berfikiran bahawa hanya dia yang betul dan orang lain salah..duduklah di mana-mana bahagian di dunia sekalipun hatta di Uganda, beliau tetap akan kepercayaannya bahawa beliaulah yang maha arif, maha betul dan maha popular lebih dari segalanya....apakah ini semua? Kamu yang mengelilingi dan berdampingan dengan orang ego semacam ini masih tidak nampak? Betullah kata bidalan: Kuman di seberang laut nampak, gajah besar gedabak didepan pelupuk mata tak nampak...sesuai amatlah kata bidalan ini kepada anwar ibrahim dan pendamping-pendampingnya. SAYA ANTI ANWAR IBRAHIM!!!

Anonymous said...

1. Anwar is a fatally psychopathic virus. His strength must be destroyed at all cost to stabilise the country’s political situation. He is a perpetual homosexual political leader.

2. He targeted SPR or Election Commission to achieve his insane ambition.

3. He smashed SPR or Election Commission as scapegoats in his evil manipulation through his explosive slanders and lies injecting and mutating into the minds of the new generations of all races as well as the old low-minded Malays.

4. His daughter is his mirror seen from his buttocks. Wan Azizah is blind and mentally blocked wife.

Anonymous said...

Soalnya ialah nafsu yang tidak mampu terbendung.

kluangman said...

Anwar sebenarnya tak lah sehebat mana..cuma pesaingnya, najib terlalu lemah.

Dalam lain perkataan: anwar nampak lick sebab najib lembab.

Anonymous said...

Saya setuju dgn Kluangman,Anwar bukan lah sehebat mana,dalam banyak hal ianya biasa sahaja.Kelebihan beliau hanya keberanian utk berbohong dan pandai mencari alasan utk berbuat demikian.Dulu Pak Lah ,sekarang Najib 2x5 saja lemahnya.Perkiraan saya,rasanya kalau dgn Ibrahim Ali atau Zul Nordin pun Anwar boleh tewas .

Anonymous said...

sudah terang lagi bersuluh.....

Anonymous said...

Jangan nak percayalah TEMBERANG Anwar dan geng-gengnya! Yang hairannya, World Street Journal (WSJ) yang dikuasai sekutu kuat Zionis yang amat anti-Islam, Rupert Murdoch News Corp beriya memuji Jusuf Kalla dan rancangan perjanjian damai yang tak masuk akal, bahaya dan palsu antara Anwar dan PM kita (lihat bahayanya WSJ di http://www.guardian.co.uk/media/2006/jul/28/citynews.broadcasting, Bono and Blair to join Murdoch on the beach, Stephen Brook, Friday 28 July 2006) – sudah tentu ada muslihat yang bahaya (PM dan KDN mesti lantik pakar Intelligence yang amat cemerlang).

Bahkan Jusuf Kalla adalah ketua pelajar yang turut aktif menjatuhkan Allahyarham Presiden Sukarno - pejuang Kemerdekaan Nasionalis Indonesia yang digulingkan oleh CIA-MI5-Mossad, melalui rejim boneka Pres. Suharto – General-jeneral Pres. Sukarno dan satu juta Bumiputera Indonesia dibunuh dengan kejam (apalagi setelah Pres. Sukarno menubuhkan syarikat petroleum negara Indonesia).

Bahkan, di Malaysia sendiri, Allahyarham PM Tun Abdul Razak Hussein, adalah musuh utama Cina DAPigs dan penajanya, penjajah Barat-Zionis, kerana Allahyarham begitu TEGAS menjatuhkan Cina DAPigs yang merusuh dengan GANAS dalam Mei 1969. Dan juga kerana BAPA KEMERDEKAAN/PEMBANGUNAN tercinta kita ini melancarkan DEB, FELDA dan menubuhkan syarikat petroleum negara, Petronas dengan amat BERANI. Maka kerana itulah, besar kemungkinan, Allahyarham Tun Razak, bersama TPM, Allahyarham Tun Dr. Ismail Abdul Rahman, diracuni CIA-MI5-Mossad (kedua Allahyarham meninggal dengan ganjil dan tiba-tiba di tahun 1973 dan 1976 di usia muda 50an) seperti Allahyarham Presiden Sukarno (juga di tahun 1970 di usia 69 tahun setelah dipenjarakan dan ditumbangkan oleh CIA-MI5-Mossad, melalui rejim boneka Suharto – ini adalah “modus operandi” utama penjajah Barat-Zionis menumbangkan pejuang Kemerdekaan Nationalis.

MAKCIK Tempurung – Pertahan Islam dan umatnya, UMNO/PM/K‘jaan BN, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang setia pada K’jaan BN dan hormat Islam dan umatnya, serta bangsa dan hak Bumiputera.

(PERHATIAN TERBARU: ada PENYAMUN penakut disyaki dari PENGGANAS/SAMSENG DAP/PKR/Red Beans militia durjana yang sekarang meniru gelaran saya sebagai "Pakcik/MAKCIK Tempurung/Temporung" untuk mengelirukan pembaca - mereka juga telah menyamar dengan identiti dan tulisan saya kononnya saya benci dan nak menggulingkan PM kita, dan juga saya seolah bersikap lucah, dan saya telah repot terus ke KDN dan Wanita UMNO!)

Anonymous said...

Sekarang kalau ada pemimpin Bumiputera/Islam UMNO/BN kita yang sakit, baik diubati oleh doktor-doktor kita yang boleh dipercayai atau di Russia yang lebih canggih, dan k'jaan Russia sekarang anti Barat-Zionis – jangan di Singapura atau di Barat. Tengoklah tulang Allahyarham Yasser Arafat yang kononnya dikaji di Peranchis untuk mengesan kemungkinan racun kimia rejim Israel, yang membunuhnya – tak ada hasil pun! Saya rasa sebab itu rejim Peranchis menawarkan nak menolong kononnya, tapi sebenarnya kemungkinan mahu sabotaj penyiasatan sebab rejim Peranchis/Barat ini memang sekutu kuat Israel!

MAKCIK Tempurung – Pertahan Islam dan umatnya, UMNO/PM/K‘jaan BN, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang setia pada K’jaan BN dan hormat Islam dan umatnya, serta bangsa dan hak Bumiputera.