Saturday, June 15, 2013

Syabas Zahid Hamidi...!! Syabas Tan Sri Khalid Abu Bakar....!!!

15 peserta flash mob Black 505 ditahan polis di hadapan pusat membeli belah Sogo di Jalan Tuanku Abdul Rahman, hari ini.

Mereka yang ditahan termasuk aktivis Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM) Edi Nor Riduan dan aktivis mahasiswa Ekhsan Bukharee, selain seorang kanak-kanak berusia 10 tahun dibawa dengan trak ke IPD Dang Wangi.

“Saya bersama 14 yang lain kini berada di Balai Dang Wangi. Seorang budak 10 tahun turut ditahan. Hidup Rakyat!, tulis Edi Nor Riduan laman twitternya.

Seorang anggota SAMM Wilayah Persekutuan dikenali sebagai Alex memaklumkan Keadilandaily, kumpulan kira-kira 50 peserta berhimpun secara aman di hadapan Sogo sambil membawa plakad membantah penipuan pilihan raya.

Menurutnya, kumpulan mereka yang berhimpun sejak jam 2 petang diawasi kira-kira 30 anggota polis beruniform dan preman.“Ada yang berucap secara ringkas. 

Sebahagian berdiri di pinggir jalan dan bawa plakad bantah penipuan pilihan raya. Pamnadu kereta pun beri sokongan dengan bunyikan hon.“Tiba-tiba, beberapa polis dekati orang yang berucap. 

Hanya runding sekejap dan mereka terus tahan untuk dibawa ke trak polis,” katanya.

19 comments:

Anonymous said...

tak guna hang..kawasan org Melayu byk berniaga buat hal..ooooii nak tunjuk handal buat kawasan hang..cina kui petaling street

kluangman said...

eleh, dengan budak2 boleh le polis tunjuk tera

Anonymous said...

!Betui! Hanya berani demo di kawasan banyak Melayu.
Sifat 'menunjuk menunjuk' keberanian hanya depan orang Melayu dan kerajaaan,

Berani ke tunjuk perasaan /demo depan kawasan cinabeng...? Ptui!

Di kawsan cina, penyokong pembkang, sengeh jer boleh ler......

Anonymous said...

Sampai bila la nak buat demo ni. Nanti bila dah lepas, gerenti buat demo balik.

Anonymous said...

Mereka dah tahu perbuatan mereka salah dari segi undang-undang, so jgn bising bila ditangkap dan dikenakan tuduhan. Itu adalah hak pemerintah, hak mereka ( rakyat ) dapatkan peguam dan berhujah dimahkamah. Kami rakyat biasa tak suka kekacauan. Hanya kerana Anuar tak dapat jagi PM, mereka nak hancurkan keamanan yang sedang dikecapi. Besyukur Allah masih kurniakan nikmatNya pada kita.Sedih lihat Anuar hanya mempergunakan rakyat utk puaskan nafsu beliau. Tanya pedemo itu apalagi mereka mahu, adakah kerajaan Malaysia ini kejam, rakyat dibunuh,dinafikan utk mendapat rezeki, beragama,menjalankan perniagaan, beribadat, dan sebagainya. Kerajaan hanya menjalankan tugasnya berdasar perlembagaan, undang-undang dan akta-akta yang ada.

Anonymous said...

Sebuk nak demo kaw melayu pergila buat kat kaw lu.... Cina nak bodohkan melayu lg

Anonymous said...

udah le tu.. Fokus pada kehidupan harian la pulak... Terima kasih kat abg polis.. Dulu aku pun kena lokap jugak thn 1998. Kes xpuas hati DSAI kena fitnah. Zaman dah berubah.. Matang dalam segala tindakkan.. Mikro dulu baru makro.. Faham ke tidak

Anonymous said...

PADAN MUKA penyokong SAMSENG/PENGGANAS DAPigs/PKRats - agaknya PDRM akan berubah jadi tegas balik tak! Sekarang KDN dan PDRM juga harus tegas pada PENGGANAS Red Beans Army!

MAKCIK Tempurung – Pertahan Islam, UMNO/PM/K‘jaan BN dan hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain!

(PERHATIAN TERBARU: ada PENYAMUN penakut disyaki dari PENGGANAS/SAMSENG DAP/PKR/Red Beans Army durjana yang sekarang meniru gelaran saya sebagai "Pakcik/MAKCIK Tempurung/Temporung" untuk mengelirukan pembaca - mereka juga telah menyamar dengan identiti dan tulisan saya kononnya saya benci dan nak menggulingkan PM kita, dan juga saya seolah bersikap lucah, dan saya telah repot terus ke KDN dan Wanita UMNO!)

Anonymous said...

Cipet la... kunun hero la tu kena tangkap polis pastu leh boh ststus lam twitter.. jerit la kat satu dunia... aku herOooooooooooo, pasai kena tangkap polis pasal wat perhimpunan bodo

kluangman said...

Dia orang memamng patut kena tangkap sebab bangang dan bengap.

Anonymous said...

One simple word to describe this pendemo2.... MORON!

Othaman Ahmad said...

DYMM Seri Paduka Baginda Yg Di Pertuan Agung telah bertitah usah membuat kacau dgn hasutan berhubung dgn keputusan PRU 13. Kalau tak puas hati, sila buat petisyen dan ajukan ke mahkamah. Kalau masih berdegil dgn himpunan haram, itu boleh ditakrifkan sebagai PENDERHAKAAN. GOT IT?????????

Anonymous said...

ni antara yg bodoh lah kan.
bodoh sbb yg kna tangkap melayu...buat pulak kat kawasan melayu.
tak sedar ke cina duk gelak kan korang...:)

Anonymous said...

yang polis pulak apasal tak tangkap peniaga kat petaling street tu...dah sah2 diaorang jual brg jenama tiruan.
apahal lak dbkl siap buat pintu gerbang n bumbung kat situ....haihhhhh...cina dah biadap lagi mau jaga ke?

Anonymous said...

tegas dan adil pdrm/kdn jangan gusar dan takut menjalankan tugasdan tanggung jawab demi keamana kalau tak mampu kami rakyat yg cintakan keamanan sedia membantu pihak pdrm untuk benteras puak puak red indian ni kalau mau hancurkan mereka kami hancurkan mereka mereka bukan mejerority rakyat malaysia tapi sebahagian pencancai pencacai pembakang yg gila dan tidak bermoral.

Anonymous said...

Buat dekat Bukit Bintang tak de la polis nak kisah tangkap. Lagi ramai lagi bagus, dari Pavillion sampai ke Hotel Federal boleh muat lebih dari 50,000 org. Buat hari Sabtu Dan Ahad, kalau boleh hari hari lagi bagus. Kalau tak cukup bawak satu Malaysia datang. Depan Berjaya time square pun banyak kosong sampai Spa Sabun terus masuk ke Jln Imbi. Puhh.

Anonymous said...

Tangkap dan tahan, tak perlu bincang2. No mercy pada puak2 mangkuk hayun tu.

aGhaf said...

tempat yang amat sesuai. Biar perniagaan mata sepet bankrup

aGhaf said...

Tempat yg amat sesuai. Biarkan perniagaan mata sepet bankrup.