Sunday, June 9, 2013

Tunku Aziz Terima Ugutan “I Will Kill You..!” Selepas Dia Cabar Dr Chen Man Hin Jelaskan Rancangan DAP Mahu Malaysia Spring Sewaktu Bersih 3.0



"Saya tidak mahu menuduh sesiapa tanpa sebarang bukti, itu adalah kerja polis.

"Tetapi saya sangat pasti kejadian ini bermotifkan politik kerana sejak akhir-akhir ini saya sering dikritik malah pernah diarahkan untuk menutup mulut daripada terus mendedahkan apa-apa rahsia DAP oleh Pengerusinya, Karpal Singh.

"Saya diugut untuk mengambil tindakan undang-undang sebelum ini tapi ini ugutan baru. Saya risau keselamatan hidup saya dan keluarga," kata bekas Naib Pengerusi DAP, Tunku Abdul Aziz Tunku Ibrahim yang menerima ugutan bunuh melalui satu panggilan telefon kelmarin yakin insiden itu bermotifkan politik.

Beliau berkata demikian kepada pemberita di perkarangan Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Petaling Jaya selepas membuat laporan polis berhubung kejadian itu.

Tunku Aziz menerima panggilan telefon daripada seorang individu yang tidak dikenali sekitar pukul 10.10 malam pada hari Jumaat lepas ketika sedang berehat bersama keluarga di rumahnya.

Pemanggil itu hanya menyebut, I will kill you (saya akan bunuh kamu) sebelum bertindak memutuskan talian.

Baru-baru ini Tunku Aziz menerima kecaman hebat berikutan kelantangannya mencabar Penasihat Seumur DAP, Dr. Chen Man Hin supaya tampil memberi penjelasan berhubung kenyataan beliau tentang kebangkitan Malaysia Spring dengan demonstrasi jalanan Bersih 3.0.

Seterusnya..., di SINI

Chen Man Hin dilahirkan di negeri China....

Datang ke Malaya pada tahun 1946. Menamatkan pengajiannya di King Edward VII Medical College Singapura pada tahun 1952.  Ini spesis ori negara China yang mendapat pendidikan di Singapork....

3 comments:

Anonymous said...

Assalamualaikum semua,

Mulakan perniagaan dengan menjual atau membeli serta iklankan produk dan perniagaan anda di laman

web www.produkmuslim.info

Sokongan anda amat dihargai

Terima kasih

Harimau Kumbang said...

Spesis Yahudi sepet & pesek...

Anonymous said...

Cina kui mata sepet..muka pun mcm nak mati tak lama lagi sampai la ajal..masuk neraka bebbb..

Cina kui berpakat kat belakang...campak duit..yg buat kerja bodoh Melayu pakatan..ulamak pas lagi hancussss jadi pak turut...pembesar pas jadi lipas lembik kat dap..dah kena makan..duit bebbbbb... Duittttttttt dah jadi tuhan.. Dah jadi hamba duit...