Tuesday, June 18, 2013

Video Klip Panaas...! Kumpulan SYIAH Terbesar Di Kota Raja.... JAIS Hanya Pejam Mata...?

Minit ke 1;41:00 - saksikan cara iqamat sungguh berbeza sekali

Minit ke 2;32:00 - saksikan pula cara solat yang tidak sama dengan cara kita bersolat

Minit ke 3;15:00 - akhir sekali saksikan cara SYIAH bersalaman sesama mereka


14 comments:

Anonymous said...

Ya JAIS memang tak akan ambil apa-apa tindakan sebab tiada yg melaporkan atau JAIS akan menjawab itu bukan bidang kuasa mereka dan pelbagai alasan yg tidak munasabah seperti tak cukup staff, ini bidang kuasa polis dan bla-bla-bla.....confirm punya!!!
Tapi yg gua tahu orang-orang hamPAS sangat suka perkara sebegini berlaku.
Dari.....X-taksub

Anonymous said...

Nampaknya semakin berpecah la umat Islam di Malaysia. Syiah di Malaysia bukan perkara baru. Sudah la orang melayu berpecah2 akibat fahaman politik. Lepas ni tak mustahil bergaduh dan berbunuh bunuhan pulak sebab perbezaan mazhab. Aku tak pasti la JAIS tengah pejam mata ke tak. Mungkin dipaksa pejam mata. Masalahnya kuasa politik di Selangor ni pun dah semakin di kuasai kafir harbi lahanat.

Anonymous said...

Sandiwara je tuh...depa berlakon aje...
Hasan Ali kena pecat pun sebab dedahkan lakonan kat DUMC..

Anonymous said...

Pada hematku solat orang syiah atau sunni walau apa cara pun, Allah tetap.terima kalau solat tu only dedicated to Him as long NO association with others. The physical ritual of solat is not important...
Kenapa solat sunni saja yang betul? Kenapa solat orang melayu yang perfect. Go around the world and look other's pray. How about those in africa, india or usa?
Kalau nak analyze in detail mana ada exactly sama
macam orang sunni melayu.

Pls lak look what Allah says in Baqarah 2:62, if you are jew ke, christian ke, sabiin ke, atau apa agama pun selagi, kalau kau percaya pada Allah dan beramal baik, well Allah akan tetap terima kamu.

So why worry....submit to him saje lah

Anonymous said...

Quote"The physical ritual of solat is not important..."

So u're saying RUKUN SOLAT 13 perkara tuh tak penting??

Anonymous said...

A RETARD PERSON LIKE U SHALL READ BACK THE QURAN

Anonymous said...

As anon yg kata physical ritual of solat tuh tak penting.....

Kalau macam tuh bole ajelah niat solat kerana Allah tanpa melakukan physical ritual spt dalam Rukun Solat tuh....

Anonymous said...

Pelik mahu mempertahankan sesuatu yg khilaf...saya lama menetap dan bertugas DiKSA dan takde pulak solat Ahli Sunnah Al-Jammah tuh seperti yg dlm video tuh...

Anonymous said...

ini mmg sah berguru dngn buku dan ikut pemahaman sendiri jer nie...

Anonymous said...

Bah. pertama:

Memang ajaran puak Syiah harus jangan merebak di Malaysia, tetapi ini tidak bermakna kita umat Islam, dari berlainan Mazhab mesti berbunuh sesama sendiri. Ini juga bertujuan, hendak mengalih perhatian dari pertubuhan EVANGELIS Kristian Zionis yang sedang giat MENGKRISTIANKAN yang Islam dan bukan Islam, termasuk penganut Kristian traditional biasa, di Malaysia ini dan seluruh dunia Islam - yang perlu ditundukkan segera. Pertubuhan PENGGANAS Kristian Zionis, juga sudah menyamar sebagai gereja biasa, NGO-NGO alam sekitar ataupun kononnya nak menolong hak asasi orang miskin/teraniaya, syarikat korporat termasuk syarikat perumahan, atau sebagai perhimpunan peribadi di rumah-rumah dan kawasan perumahan, yang banyak tidak berdaftar.

Kerana, bila umat Islam berpecah dan berbunuh sesama sendiri, yang ketawa macam SAYITAN durjana ialah penjajah laknat Barat-Zionis dan sekutu kuat mereka!

Pertubuhan Kristian Zionis ini yang makin berkembang di Malaysia sebenarnya adalah senjata politik yang amat merbahaya dipergunakan oleh CIA-US/MI5-UK/Peranchis/Jerman/Israel-Mossad/EU-NATO (di Malaysia melalui sekutu mereka, DAP/PKR) untuk menjajah negara-negara atau tanah Islam yang kaya minyak-gas/sumber asli lain/tanah subur (untuk pertanian syarikat global GM US-Mosanto yang diharamkan di EU sebab boleh menyebabkan penyakit kanser dll). Jadi fahaman Kristian Zionis digunakan untuk cuba memecahbelahkan orang Islam termasuk dengan menubuhkan pejuang 'jihad' (yang sebenarnya diketuai bukan Islam Kristian Zionis, yang merupakan ejen-ejen CIA-MI5-Mossad - selalunya bekas Islam dan asal dari negeri/kawasan yang disasarkan untuk dijajah, contohnya bangsa Timur Tengah - sebab mereka akan tahu bahasa Arab/tempatan dan Islam), tetapi menyamar sebagai orang Islam untuk melagakan dan memperdayakan Shia-Sunni sampai berbunuh sesama sendiri atau dibunuh amat kejam pejuang 'jihad' pengganas bukan Islam itu, seperti di Libya, Syria, Somalia, Afghanistan, selatan Thailand/Filipina dan Iraq, dan kemudian di Nigeria, Lebanon, Iran dan lain-lain, termasuk Malaysia ini contohnya bermula dengan Sabah baru-baru ini. Kerana, penjajah Barat-Zionis melalui sekutu DAP/PKR mereka, ingin menjadikan Malaysia dan Indonesia, sebagai satu lagi Israel tetapi di Asia, sebab Singapura terlalu kecil dan tak ada minyak-gas bertimbun macam Malaysia terutamanya di Malaysia Timur, dan juga Indonesia, yang juga kaya dengan minyak-gas untuk dikuasai! Juga mereka mahu menghasut anak muda Islam yang Sunni, menjadi pengganas 'jihad', contohnya menyertai penjajahan Barat-Israel di Syria sekarang - yang kononnya untuk menumbangkan kerajaan Shia-Alawite Assad.

MAKCIK Tempurung – Pertahan Islam dan umatnya, UMNO/PM/K‘jaan BN, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang seti apada k’jaan BN, dan hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera.

(PERHATIAN TERBARU: ada PENYAMUN penakut disyaki dari PENGGANAS/SAMSENG DAPigs/PKR/Red Piggybeans militia durjana yang sekarang meniru gelaran saya sebagai "Pakcik/MAKCIK Tempurung/Temporung" untuk mengelirukan pembaca - mereka juga telah menyamar dengan identiti dan tulisan saya kononnya saya benci dan nak menggulingkan PM kita, dan juga saya seolah bersikap lucah, dan saya telah repot terus ke KDN dan Wanita UMNO!)

Anonymous said...

Bah. kedua:

Maka, jabatan DAKWAH Islam, mesti lebih kuat berusaha, terutamanya di perkampungan Orang Asli dan di pendalaman Sabah dan Sarawak, dan kawasan perumahan termasuk kawasan flat untuk orang miskin/sederhana, serta sebanyak mungkin NGO-NGO Islam oleh NGO-NGO Melayu dan Bumiputera lain, di bawah payung UMNO/JAKIM/YADIM. Jangan berlengah lagi – masjid mesti dibina di setiap kampung dan kawasan perumahan untuk berdakwah dan berbuat kebajikan; serta sistem ZAKAT perlu dipermudahkan untuk bantu orang Islam miskin dan teraniaya.

Juga, setiap kawasan perumahan di seluruh negara, melalui penggubalan undang-undang mesti ada kuota tinggi untuk Bumiputera dan yang miskin, dan orang Islam, kerana ini negara Islam dan kita makin ditindas di negara sendiri. Saya masih ingat tentang perkampungan Rungus yang majoritinya Kristian, di Kudat. Tetapi, terkejut saya namun amat gembira, melihat ada juga yang dah masuk Islam dan meraikan Hari Raya dengan meriah, Mereka dengan bantuan UMNO/JAKIM, menjemput semua orang kampung termasuk yang Kristian dari rumah panjang, untuk menyambut Hari Raya; dari situ terus mereka mengenali Islam! Namun, saya lihat usaha DAKWAH ini telah berkurangan.

MAKCIK Tempurung – Pertahan Islam dan umatnya, UMNO/PM/K‘jaan BN, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang seti apada k’jaan BN, dan hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera.

hero_labu said...

Murtad budak nih..syiah tu x pernah masok islam..depa tu bkn islam..sesat budak nih.syiah ka kafir ni?

Anonymous said...

Kerajaan Syria di kuasai oleh Puak Syiah. Tindakan kejam puak2 Syiah kepada penganut2 Sunni adalah seperti berikut:
BENTUK KEZALIMAN YANG BERLAKU SEPANJANG TEMPOH SAURAH.
1-Dalam masa 42 hari telah terbunuh Syahid seramai 4000 orang rakyat Syria.
2-39000 orang telah cedera, mereka tak dirawat dan dibiarkan sahaja.
3-Satu peristiwa di mana seramai 19 orang doktor di hospital dan 40 orang pesakit di hospital tersebut dibunuh tentera Assad di wilayah Doma.
4-9000 tahanan ditahan.
5-413 orang telah syahid di dalam penjara.
6-Wanita2 diculik dan dibawa ke tempat yang tak diketahui. Wanita ini telah dirogol di hadapan abang2, ayah, anak2, dan ahli keluarga mereka. Sebelum dirogol, mereka digari terlebih dahulu.
7-Seorang ukhti bernama Zainab Al-Husni dari Hims, di Madinah Khalid bin Al-Walid. Beliau telah ditangkap dan mahu diperkosa oleh tentera yang menangkapnya. Tetapi beliau melawan. Lantas beliau dibunuh dan telah dipotong 4 KERAT.. Anggota badan yang dikerat itu dimasukkan ke dalam plastik, lalu dicampakkan ke hadapan keluarga beliau.
8-Mengucapkan takbir merupakan sesuatu yang tidak disukai.
9-Menyuruh tukar Laa Ilaha Illah Basyar Asad.
10-Basyar Assad juga daripada kelompok Syiah yang terkeluar daripada Islam dan mengharuskan untuk membunuh Muslimin Sunni..84% daripada posisi kepimpinan Rejim Basyar Assad dipegang oleh kaum keluarga mereka yang terdiri daripada 3 keluarga besar, 6% daripada posisi tersebut pula daripada kaum Ajam dan 10% lagi daripada golongan Kuffar.. Tiada posisi bagi Ahlus Sunnah wal Jamaah..Kezalimannya terhadap wanita dan kanak2 juga terlalu dahsyat melebihi Israel..rakyat2 Sunni dibunuh sesuka hati tetapi walau seorang Israel pun tidak ditumpahkan darah..hasbunallahu wa neemal wakeel..
#RAKYAT YANG KELUAR BERDEMONSTRASI AKAN MANDI DAN BERWUDHUK KERANA MEREKA YAKIN TIDAK AKAN KEMBALI LAGI…

Anonymous said...

Bersolat wajib mengikut cara2 yang telah Nabi ajar. Tak kan nabi ajar macam2 style solat kot. Ahli sunni mengambil pendekatan yang Nabi telah ajar.