Saturday, July 13, 2013

02 PRK Kuala Besut - Gila Vaviii..!! Calon PAS Azlan Che Long "Baiah" Akan Dilaknat Allah Kalau Tinggalkan PAS... Bangangnya Dia, PAS Adalah Parti Politik BUKAN Agama

Membaca baiah atau sumpah oleh calon PAS, Azlan Yusof, yang bertanding dalam pilihan raya kecil DUN Kuala Besut adalah bukan benda baru, kata ADUN, Chukai Hanapiah Mat.

Hanapiah yang juga pengurus kempen Azlan dalam pilihan raya kecil ini berkata, tindakan Azlan membaca baiah di majlis pengumuman calon kelmarin adalah keputusan PAS negeri dan ia juga dilakukan oleh calon PAS yang bertanding dalam pilihan raya umum lalu.

"Kita dah ambil perjalanan yang dibuat oleh Badan Perhubungan PAS Terengganu, di mana semua calon yang bertanding dalam PRU ke-13 semua mengadakan biaah secara terbuka.

"Yang ini, dia kena ikut yang sama juga. Bukan kerana kehendak dia. Yang ini keputusan badan perhubungan PAS Terengganu..., bukan benda baru," katanya dalam satu sidang akhbar di Kuala Besut hari ini.

Beliau menjawab soalan pemberita berhubung tindakan Azlan yang mesra dengan panggilan Che Long, membaca baiah atau sumpah secara terbuka yang dianggap jarang dilakukan oleh PAS.

Utusan Malaysia hari ini melaporkan langkah tersebut sebagai di luar daripada kelaziman dan memetik Presiden PAS, Abdul Hadi Awang sebagai berkata calon PAS berbaiah dengan membaca ikrar di depan wakil Majlis Syura Ulama.

Dalam baiah sumpah itu antara lain, beliau akan dilaknat oleh Allah, Rasul dan orang yang beriman sekiranya beliau meninggalkan atau melompat ke parti lain setelah dipilih menjadi ADUN.

Bahkan wang elaun ADUN yang diperolehi adalah haram dan akan melepas jawatan ADUN sekiranya keluar atau dipecat daripada parti.

Blog MIK; Kalau tinggalkan parti PAS bererti dia bukannya keluar agama, atau murtad dari Islam...! Oleh itu kenapa mintak laknat dari Allah, Rasul dan orang yang beriman...? Wang elaun ADUN yang dperolehi hasil dari titik peluh juga tak boleh tiba tiba jadi haram hanya kerana tinggalkan sebuah parti politik....

9 comments:

Anonymous said...

Sumpah saiful ditolak, tapi sumpah politik diterima. Inilah keunikan dan keistimewaan PAS sebagai sebuah parti politik melayu yang menggunakan label Islam.

Anonymous said...

Golongan manusia yg telah di"Butakan matanya dunia dan Akhirat..Itu Allah kata...

wira said...

Inilah parti jaminan masuk kesyurga d yg sepakat dgnnya...

PAS=PAS PIS PUSH YG BODOH BANGGANG/KELIRU/PAK TURUT (tengok nicky ajis kelip2 lopong2 dengar ucapan zakar naik...aku hurmati org2 tua d cian aku tengok dia...doakan dia selamat utk bertaubat)

PKR=SEMUA BOLEH BIKIN HALAL/LIBRERALISM/FREEMASON AGENDA.

DAPIG=MENTOR/MASTER MIND YG PENUH DGN AGENDA TERSEMBUNYI SEGALA KEJAHATAN D PENJAHAAM NEGARA.

AMENO=MASIH RELAVAN TETAPI KENA TUKAR YG TALAM 2 MUKA!!! HIH BIKIN LETIH SAJA KOMEN DIAORG YG HIPOKRET!

KASI OUT PEMIMPIN AMENO YG DAH HILANG TELOQ!!!

BETUL KATA PENCERAMAH DARI INDIA DR ZK TU.
I LOVE TUN M & ZAHID YG LANTANG TEGAS.


***MAY ALMIGHTY ALLAHSWT BLESS US N SAFE OUR BELOVED COUNTRY***

Syabas GAP d teruskan kempen kita selama2nya.

Anonymous said...

Ape punya baiah pun gua tak tahu lah nih. Tak ada mane2 parti politik Islam di dalam dunia yang mengamalkan baiah bodoh nih sama ada semasa zaman nabi atau selepas zaman para2 sahabat nabi. Melainkan PAS je kot.

Anonymous said...

Hahaha.... keluar PAS kena laknat. Tapi bersubahat dengan DAP yang terang2 anti Islam dan PKR yang jelas mengamalkan leberalisma dan pluralisma tak di laknat ke?

Anonymous said...

Dah terang lagi bersuluh...PAS memang BODOH!!!!

Anonymous said...

Memang dah sah Parti PAS ni ajara sesat!! Bodoh punya pemimpin PAS dan aku kesian ppengikutnya pun turut bodoh mecam telur, tersangkut kat belakang, benda lain yang sedap kesian dia kesian dia TAKE BEERRR...

Anonymous said...

Pas pis pus bodoh selamanya........

Anonymous said...

Baiah dalam konteks politik PAS ini insya-Allah tidak akan membawa kesan atau diredhai Aalah. Ianya adalah satu kezaliman.