Wednesday, July 17, 2013

Benarkah Alvin Dan Vivian Adalah Produk 1Malaysia Najib Ah Jib Gor...?

Penulisan Shahbudin dot com

Dalam bulan Ramadan kali ini, umat Islam negara ini menghadapi dua cabaran yang tidak pernah dihadapi sebelum ini.

Pertama, penghinaan dan kebiadapan pasangan bukan Islam yang lebih dikenali dengan blogger seks, Alvin Tan dan Vivian Lee yang memaparkan juadah bak kut teh (sup tulang babi) sebagai hidangan berbuka puasa dalam laman Facebook mereka.

Kedua pula, tindakan duta Vatican City, Joseph Marino yang menyokong penggunaan kalimah Allah bagi penganut agama Kristian negara ini.

Kedua-dua perkara itu jelas menghina dan mencabar kesabaran umat Islam negara ini kerana ia sesuatu yang tidak boleh diterima sama sekali. Umat Islam tidak boleh menerima promosi biadap yang cuba dilakukan oleh Alvin dan Vivian walaupun untuk maksud melawak dan bergurau senda.

Begitu juga kita tidak boleh menerima tindakan duta negara asing yang cuba mencampuri urusan negara ini, lebih-lebih lagi yang berkaitan dengan agama Islam.

Bagi blogger seks itu, mereka kini sudah pun disiasat oleh Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia [SKMM] dan juga polis setelah begitu banyak protes, bantahan serta laporan polis dibuat.

Terbaru ini, pasangan itu juga turut menerima ugutan bunuh dan kecederaan sehingga mereka terpaksa membuat rayuan agar dihentikan semua tindakan itu dengan alasan sudah meminta maaf.


Kini semuanya terserah kepada Peguam Negara untuk menentukan tindakan selanjutnya sama ada mahu dihukum atau dibiarkan terlepas sebagaimana Namewee yang sebelum ini juga memghina orang Melayu dan lagu Negaraku.

Tetapi sementara Peguam Negara memikirkan langkah selanjutnya, yang nyata bahawa kesabaran umat Islam negara ini ada hadnya.

Tidak selamanya mereka boleh dihina dan dipijak kepala sebegitu rupa......

Bagi keceluparan mulut duta Vatican City itu pula, beberapa protes dan bantahan turut dilakukan oleh beberapa NGO dan pemimpin kerajaan dan juga parti-parti politik.

Ada yang menyarankan kedutaan itu ditutup, dutanya yang tak sayang mulut itu dihantar pulang, mengemukakan nota bantahan dan sebagainya. Tapi sehingga ini kerajaan hanya berdiam diri saja.....

Selepas ini kita tidak tahu apa lagi bentuk penghinaan kepada agama yang terpaksa kita hadapi pula.

Tetapi sementara kita bersedih dan mendidih darah dengan semua kejadian itu, elok kita merenung punca segala kejadian itu boleh berlaku.

Orang-orang tua sendiri selalu berkata, sesat di hujung jalan, kembalilah ke pangkal jalan atau untuk membuka benang yang kusut, carilah pangkalnya untuk membukanya.


Begitu juga dalam dua kejadian ini, kebiadaan Alvin dan Vivian serta keceluparan Joseph Marino terhadap umat dan agama Islam. Ia tidak mungkin berlaku begitu saja tanpa ada punca dan sebab-musababnya. Sebelum ini pula, tidak pernah kejadian seburuk itu berlaku.

Kenapa hanya sekarang ianya berlaku...?

Sejak Najib memimpin negara, beliau telah memperkenalkan dasar 1Malaysia yang memperlihatkan sikap bertolak-ansur kerajaan terhadap bukan Melayu. 

Dalam masa yang sama, Najib juga menunjukkan sikap berlembut, pemurah, baik hati serta merintih terhadap kaum Cina dengan tujuan mendapat sokongan daripada kaum itu.

Sebelum pilihanraya, pelbagai tolak ansur telah dilakukan oleh kerajaan terhadap kaum Cina dan di masa yang sama muncul pula individu seperti Namewee yang menghina orang Melayu dan lagu Negaraku, kejadian memaling kepala babi ke dalam masjid dan sebagainya.

Malangnya, walaupun banyak desakan tetapi tiada tindakan yang sewajarnya diambil. Namewee yang menjadi kemarahan orang Melayu, sebaliknya telah dijemput ke Parlimen oleh Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Nazri Aziz walaupun beliau hadir dengan pakaian seperti mahu ke konsert rock.

Namawee diraikan dan dipuja oleh pemimpin Melayu kerana takut kehilangan undi Cina. Jauh sekali mahu diambil tindakan undang-undang.


Semua ini secara halus merangsang kebangkitan elemen untuk terus mencuit dan mencabar hati serta perasaan orang Melayu.....!

Mungkin wujud kelompok ekstremis Cina yang mahu terus mencabar kerana merasakan kerajaan tidak mungkin mengambil tindakan disebabkan takut kehilangan sokongan, selain ingin membuktikan inilah 1Malaysia sebenarnya.

Dalam tindakan lunak kerajaan yang lain, walaupun yang banyak diprotes ialah Akta Keselamatan Dalam Negeri atau ISA, Najib juga bersikap pemurah dengan menawarkan untuk memansuhkan sekali Ordinan Darurat dan Akta Hasutan 1948.

Semuanya kerana Najib mahu dilihat baik hati, liberal, mempunyai tolerasi yang tinggi dan mengharapkan ia dibalas dengan undi dan sokongan.

Lebih dari itu, untuk menunjukkan pro-cinanya, Najib juga mewujudkan laman Facebook dalam bahasa Mandarin dengan menukar namanya kepada Ah Jib Gor.....

Tindakan ini memperlihatkan Najib turut mahu menjadi sebahagian daripada orang Cina di kalangan masyarakat itu. Ini bukan saja sesuatu yang luar biasa, bahkan tidak pernah dibuat oleh mana-mana Perdana Menteri sebelum ini.

Sikap terlalu lembut dan kekurangan jati diri dalam diri seorang Perdana Menteri dan diikuti oleh pemimpin yang lain inilah akhirnya yang menyebabkan munculnya kelompok ekstemis dalam masyarakat Cina di mana Alvin dan Vivian adalah sebahagian daripadanya.

Mereka tidak takut kerana pemimpin sendiri tunduk dan takut dengan mereka. Sebelum ini mereka juga memuatkan video seks dalam blog dan mempersenda bendera BN tetapi oleh kerana ia dilakukan sebelum pilihanraya dan Najib masih mengharapkan keajabaiban sokongan kelompok itu, maka mereka terlepas daripada sebarang tindakan undang-undang.

Tidak diragui lagi bahawa kemunculan Alvin dan Vivian adalah produk sampingan 1Malaysia yang gagal ditangani oleh kerajaan dan Najib kerana terlalu memikirkan undi dan sokongan.

Slogan itu dicipta semata-mata untuk mendapatkan undi tetapi akhirnya semua yang diharapkan tidak menjadi kenyataan.

Bersikap pemurah, baik hati, liberal bahkan menjadi Ah Jib Gor pun tidak dibalas dengan undi.

Undi Cina ke laut akhirnya..., yang muncul ialah elemen seperti Namewee dan Alvin serta Vivian. Ini semua salah Ah Jib Gor maa....!

26 comments:

Anonymous said...

2 ekor Cina, si jalang dgn jantannya yg kurang hajar itu adalah Produk Datuk Nah Jib Ghor yg kununnya nak dptkan kepujian rakyat dgn menghapuskan ISA dan Akta Kediaman Terhad.Kebebasan bersuara telah dieksplotasi oleh para Penjenayah individu dan kumpulan yg sengaja menunjukkan perangai kurang ajar dan kejahatan ego mereka sebenarnya.

Anonymous said...

Datuk Najib dan TS Muhyiddin sudah tak relevan dgn kehendak sebenar dan semasa bangsa Melayu.Seeloknya kedua duanya serta anggota kabinet lain yg setahap sama perlu undur segera atau dilucutkan dlm PAU Umno.Buang para pemimpin lemah sebelum BN Umno dibuang oleh rakyat pd PRU 14 nanti.

Anonymous said...

NAJIB LEMBIK

NAJIB BODOH

NAJIB BACUL

NAJIB TAKDE TELUR

NAJIB ANJING BARUAH CINA

TUMBANGKAN NAJIB

HIDUP MUHYIDIN

HIDUP ZAHID

HIDUP IDRIS HARON

BABI LU NAJIB TAKDE TELOR KASI MUKA KAT CINA LAGI NAJIBBBBB SILAAAAA BERAMBUSSSSSSS

anak melayu said...

SETUJU... BERAMBUS LA CEPAT2...akU BERSUMPAH KALAU UMUR PANJANG, KALAU NAJIB MASIH JADI PM, AKU AKAN UNDI PARTI PAS JE..BIARLAH

Anonymous said...

PERKASA dan JATI lebih relevan utk orang Melayu.Umno tak guna lagi kerana terus mengekalkan pemimpin LEMAH dan LEMBIK.Nak yg berpelajaran tinggi jadi PM ,kita lantik Dr.Hassan Ali dan Ibrahim Ali pula jadi TPM.Selam ini ramai pandang rendah pada Ibrahim Ali,tapi sebenarnya beliau adalah paling konsisten dalam memperjuangkan hak Melayu dan Islam.

Anonymous said...

Kita seharusnya bijak mengenali siapa MUSUH Islam/Melayu yang sebenar! Musuh itu adalah CINABIAWAK SAMSENG DAP yang amat jahat dan buas, serta sekutu kuatnya Barat-Israel, yang tidak boleh dipercayai sama sekali! Bahkan merekalah yang sebenarnya menguasai PKR dan PR.

Memang DAP asalnya berasaskan perjuangan Komunis (fahaman Komunis MAO di Cina telah diketepikan untuk kemewahan Kapitalisma Barat-Zionis yang amat buas, tamak dan ganas), tetapi disyaki, sekarang telah diambil alih hampir sepenuhnya oleh pertubuhan evangelis Kristian Zionis yang sedang giat MENGKRISTIAN-MENGYAHUDIkan yang Islam dan bukan Islam, termasuk penganut Kristian traditional biasa, di Malaysia ini dan seluruh dunia Islam - yang perlu ditundukkan segera. Fahaman evangelis Kristian Zionis, ialah doktrin gabungan Kristian Protestant palsu dan pengganas Yahudi Zionis, SENJATA politik merbahaya yang mempergunakan agama, oleh penjajah Barat-Israel melalui CIA-US/MI6-UK/Peranchis/Jerman/Israel-Mossad/EU-NATO (di Malaysia melalui sekutu mereka, DAP/PKR). Fahaman ini dipergunakan untuk menjatuhkan Islam/umatnya, dan menjajah Palestin selamanya untuk memecahbelahkan PUSAT Islam di Timur Tengah, terutamanya Mekah di masa hadapan dan seluruh negara-negara Islam yang kaya minyak-gas/sumber asli lain/tanah subur (untuk pertanian syarikat global GM US-Mosanto yang diharamkan di EU sebab boleh menyebabkan penyakit kanser dll). Bahkan Vatican juga telah dikuasai puak Kristian Zionis ini.

MAKCIK Tempurung – Pertahan Islam dan umatnya, UMNO/PM/Raja-Raja Melayu/Bahasa Melayu/K‘jaan BN, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera.

(PERHATIAN TERBARU: ada PENYAMUN penakut disyaki dari PENGGANAS/SAMSENG DAP/PKR/Red beans militia durjana yang sekarang meniru gelaran saya sebagai “Pakcik/MAKCIK Tempurung/Temporung” untuk mengelirukan pembaca – mereka juga telah menyamar dengan identiti dan tulisan saya kononnya saya benci dan nak menggulingkan PM kita, dan juga saya seolah bersikap lucah, dan saya telah repot terus ke KDN dan Wanita UMNO!)


Anonymous said...

Anon yang panggil YB PM dan pemimipin lain UMNO/Melayu/Islam dengan kata-kata amat BANGSAT, apalagi di bulan Ramadhan mulia ini, baik lu bawa EKOR KURAP lu pergi lubang BIAWAK DAP/PKR yang tak habis JILAT kaki kudis-bernanah Barat-Israel tu, yang macam si PENGGANAS/SAMSENG KONGSI GELAP! Lu ingat orang Melayu/Islam bodoh tak kenal PENYAMARAN BIAWAK lu?

Anonymous said...

Melayu kna bersatu.melayu kna saling membantu dan lindung melindungi dpd dihapuskan dr Tanah melayu.Berjihad demi melayu .agama dan tanah melayu.Kami rakyat melayu menyokong penuh kerajaan yg memerintah demi kelangsungan hidup melayu amnya.Bersatu semua melayu...Takbir..

Anonymous said...

LU NI BODOH
ADAKAH BILA KITA MELAYU BENCI NAJIB PONDAN SENANG SENANG JE KAU TUDUH KITAORANG CINA DAH C9NFIRM NAJIB NI PENGECUT BACUL.. KITA SAYANG UMNO TAPI BUKAN PEMIMPIN UMNO YG LEMBIK YG BACUL MACAM NAJIB KITA MAU UMNO YG DIPIMPIN OLEH MELAYU BERANI MACAM ZAHID ADA PAHAM KAH
NAJIB LAH YG BERKUASA YG GAGAL MELAKSANAKAN KUASA UTK JAGA ISLAM JAGA MELAYU.. APASAL MELAYU PERLU PERTAHANKAN PEMIMPIN PONDAN BACUL NI PULAK?

Anonymous said...

Hey anon, kalau lu betul Melayu/Islam tueln, apasal lu boleh panggil pemimpim Melayu/Islam (ingat banyak jasa mereka, lebih dari kesalahan mereka) dengan panggilan 'babi', apalagi waktu Ramadhan dan dengan panggilan yang amat keji makanan bangsa KAFIR CINABIAWAK DAP itu?!

Jadi lu yang BODOH dan jangan nak MENYAMAQ! DAN LU YANG PONDAN!

Anonymous said...

Siapakah dulu yang MEMBUKA JALAN kepada orang kafir MASUK CAMPUR dalam hal-hal Islam? BACA sepotong dua ayat suci Al-Quran, TAFSIRKAN ayat Allah, MEMETIK peristiwa-peristiwa Islam dan berbagai lagi. Sekarang JALAN yang DIBERI sudah digunakan SEPENUHNYA untuk kepentingan kafirun.

Adakah kita nampak kafirun tersebut berjaya DITARBIYAHKAN ke Islam? Jawapnya TIDAK!! Malah yang jelas kafirun ini semakin BERANI menggunakan kesempatan yang DIBERI untuk kepentingan AGENDA mereka, MEMPERSENDAKAN Islam, MENGHINA Allah dan Rasulullah.......sebab mereka merasa TIDAK PERLU ada hormat kpd Islam sebab walaupun kafirun ini TIDAK ada PENGETAHUAN dan PENGERTIAN sebenar mengenai Islam........dan walau dgn hati yg TIDAK IKHLAS pun mereka masih boleh dgn SEWENANG-WENANGNYA mengguna ayat Allah utk kepentingan mereka......malah disambut pula dgn begitu hebat oleh muslimin dan muslimat Islam. Jadi perlu apa mereka hormatkan Islam kalau boleh DIPERMAINKAN dgn sewenang-wenangnya?? Apa lagi yg perlu DISEGANKAN sebab org Islam sendirI menyokong dan MEMBUKA JALAN.

Alhamdulillah........tahniah kepada mereka yang bertanggungjawab. Semoga Allah "merahmati" kalian dengan benih yg kalian tanam sudah mula membuahkan HASIL.

Al Maidah - Ayat 57:
“Hai orang-orang yang beriman, janganlah kamu mengambil jadi pemimpin bagimu, orang-orang yang membuat agamamu jadi buah ejekan dan permainan, (yaitu) di antara orang-orang yang telah diberi Kitab sebelummu, dan orang-orang yang kafir (orang-orang musyrik). Dan bertakwalah kepada Allah jika kamu betul-betul orang-orang yang beriman.”

Al-Maidah - Ayat 82:
"Sesungguhnya kamu dapati orang-orang yang paling keras permusuhannya terhadap orang-orang yang beriman ialah orang-orang Yahudi dan orang-orang musyrik".

An Nisa - Ayat 139:
“Kabarkanlah kepada orang-orang munafik bahwa mereka akan mendapat siksaan yang pedih (yaitu) orang-orang yang mengambil orang-orang kafir menjadi teman-teman penolong dengan meninggalkan orang-orang mukmin. Apakah mereka MENCARI KEKUATAN di sisi orang kafir itu? Maka sesungguhnya SEMUA KEKUATAN KEPUNYAAN Allah."

Sudah terang lagi bersuluh firman Allah dlm Al-Quran tapi kalau hati sudah GELAP TERTUTUP, TERHIJAB pasti tak akan dapat menerima hakikat sebenar.

Fikirkanlah dari mana BERMULANYA dan dari mana PUNCANYA perkara penghinaan Islam ini berlaku dgn begitu buruk sekali. Bagaimana JALAN DIBUKA kpd kafirun.....cakap pun tak guna......umpama menepuk air di dulang, terpercik ke muka sendiri.

Tidakkah kita umat Islam berasa malu dan tercabar dgn penghinaan demi penghinaan? Bukankah menjadi tanggungjawab kita utk mempertahankan KESUCIAN AGAMA ALLAH dan RASUL-NYA? Juga bukankah menjadi tanggungjawab kita menjaga supaya ayat Allah, hadis Rasulullah tidak dipergunakan oleh kafirun?

Allah jualah yang maha mengetahui dan Allah jualah yang maha adil memberi balasan.....wallahualam.

sato said...

Eh nanti dulu kawan2 ....dua2 bangsa China bukan produk satu malaysia tapi produk al-juburi . Pasangan ni kan penyokong lgbt sek bebas dan penghina agama Islam. Siapa lagi kalau bukan cikgunya anwar Ibrahim. Yg menyokong sek bebas dan 'menghina' kalimah Allah . Rasanya najib xbuat semua ni.....

sato said...

Eh nanti dulu kawan2 ....dua2 bangsa China bukan produk satu malaysia tapi produk al-juburi . Pasangan ni kan penyokong lgbt sek bebas dan penghina agama Islam. Siapa lagi kalau bukan cikgunya anwar Ibrahim. Yg menyokong sek bebas dan 'menghina' kalimah Allah . Rasanya najib xbuat semua ni.....

Anonymous said...

Setuju

hangkedee said...

Kerana undi cina nama pun boleh tukar punya haprak low class malay.

Anonymous said...

BAHAWA KAMI BERIKRAR ....

KAMI AHLI DAN PEMIMPIN AKAR UMBI UMNO MALAYSIA, SUDAH HILANG KEYAKINAN DAN KEPERCAYAAN KEPADA MOHD NAJIB BIN TUN HJ ABDUL RAZAK SEBAGAI PRESIDEN PARTI UMNO MALAYSIA.

MAKA KAMI SELURUH AHLI DAN PEMIMPIN AKAR UMBI UMNO MALAYSIA DENGAN INI BERIKRAR DENGAN AQAL YANG WARAS TANPA RAGU-RAGU MENYOKONG TAN SRI MUHYIDIN YASIN SEBAGAI PRESIDEN DAN DATOK SERI ZAHID HAMIDI SEBAGAI TIMBALAN PRESIDEN KEPADA PARTI UMNO MALAYSIA PADA PERHIMPUNAN AGONG UMNO 2013.

KETUA UMNO CAWANGAN
DALAM BAHAGIAN PEKAN
PAHANG DARUL MAKMUR
18 JULAI 2013

hangkedee said...

Lagasi pak lah peminat tegar puki cina.

Anonymous said...

kita menjerit melalak kat blog adakah mereka baca atau ambil tahu???????

Anonymous said...

tu ler...menjerit 0r melalak pun "org2 berkenaan" x kan dengar punye.....cuba nak dekat PRU14 nanti....bunyi kentut pn akan diambil tahu......hakkktuiiii.....macam nak undi parti yg satu lagi ler lepas ni kalau hak2 kaum melayu x dipelihara....

Fikir Tajam said...

Cina DAP = Tauke Ah Long (lancau punya Cina DAP kasi pinjam wang mampu tapi bikin iklan billboard besar tak mampu..itu pasal iklan haram Fast Cash pinjaman Ah Long merata tempat. Cibai punya Cina DAP. Apa punya sengkek BABI ini iklan haram saja yg mampu… CIBAI punya Cina DAP…Lu olang manyak duit mau pasang iklan pun talak luit ka? BODOH!)

Lepas tu BANGANG Matematik pulak tu! Kasi pinjam RM1000 dapat RM800. Apa punya LANCAU Cina DAP! Apa lu tak taruk pinjam RM1000 dapat RM100. Baru MANYAK UNTUNG BODOH punya BABI!

Lain kali lu mau untung manyak kasi naik itu interest sampai 1000% BODOH!

Lan Cau punya Lim Ming Huat, Lim Chong Keang, Chew Kim Peu, Ang Beng Tung, Pooi Ah Hin, Lee Cho Seng. Lu kasi ajar la sama itu lu punya bangsa CIBAI Cina DAP biar pandai matematik sikit! Kong Kali Kong punya Profesor!

Cina DAP = Tauke Iklan Ubat Lelaki Kuat

Cina DAP = Tauke Judi Online (itu lu Tanya sama itu Ng Mun Tat)

Cina DAP = Tauke Arak

Cina DAP = Tauke Gangster (Ingat DAPSTER Ingat GANGSTER!)

Cina DAP = Tauke Rasuah (Bapak Rasuah sanggup kasi amoi sendili mau dapat itu plojek..lancau punya apek!)

Cina DAP = Tauke LGBT (contoh terbaik – Alvivi)

Cina DAP = Tauke Jual Olang (janji masyuk maa…)

Cina DAP = Tauke TONTO (JPJ sama PBT lu boleh main la…)

Cina DAP = Tauke Judi Haram (tanpa wang judi mana CINA DAP BANGSAT boleh hidup ma…)

Cina DAP = Tauke Tipu (talak tipu macam mana mau kaya maa…)

Cina DAP = Tauke BABI (itu makanan halian gua…)

Cina DAP = Tauke The Star (aiyaa..macam mana lu boleh tahu? Itu Chua Soi Lek sudah bagi kebenaran lo…lu apa bising..janji gua punya Evangelista Chun Wai dan Jerusubang Hannah Yeoh ada masyuk maa…)

Cina DAP = Tauke LANCAU (aiyaa… itu pasat gua meniaga Ubat Kuat Lelaki maa..apa lu punya tak la mangun ka?)

Cina DAP = Tauke CIBAI (aiya…itu mau jaga customer ubat Kuat gua…)

Anonymous said...

ini kalilah!!! rombak besar2an kepimpinanan tertinggi umno, walaupun pahit...agama dan bangsa lebih penting utk dipertahan.

Anonymous said...

setuju tu bro, melayu tak perlukan pm yg tak sayangkan bangsanya sendiri. Saya sayangkan umno tapi yg pastinya Najib boleh blah!!!!! tak akan ruginya melayu.

Anonymous said...

bro, memang Najib tak buat semua tu... tapi dia buat dek je atas semua yg berlaku tu sedangkan dia ada kuasa utk mencegah perkara2 tu dr berlaku. La ni sebaik2nya, Najib boleh berambus!!! sebelum nasi jadi bubur,cempedak jadi nangka..lembu jadi babi.Tak payah tunggu kucing bertakduk sebab skrng ni byk babi bertakduk!!!!

Anonymous said...

alhamdulillah, syukran!!!

Anonymous said...

wlp pn pak jib kena tendang lepas pru14 nnti....jgn plk aljuburu yg naik....2x5 jg tu bro.....baik zahid hamidi yg naik....

waqas farooq said...

Lols and Gags, Lol Pictures, Lol Videos, Funny Pictures, Lol is the Laugh out of Laugh where you can Fun Unlimited and Laughing Unlimited. Visit the Best Lol Network Ever, where you can every thing is lol and Funny, Troll Images, Funny Vidoes, Prank Peoples, Funny Peoples, Prank Images, Fail Pictures, Epic Pictures, Epic Videos, Prank Videos, Fail Videos and Much More Fun and Entertainment
lolsgag.com