Friday, July 5, 2013

Ini Dia...! Syarikat Cinabeng Yang Paksa Melayu Bukak Tudung Kena Pakai Skirt Kalau Nak Bekerja.....

Pendedahan dibuat oleh blogger Cili Padi, sila lihat disini

Begitulah dahsyatnya sikap biaDAP sebuah syarikat milik CINABENG yang mahu menjahanamkan orang melayu dalam negara ini....

Imbas seketika petikan berikut;

Diarah Buka Tudung Sebelum Temuduga
Kuala Lumpur: Mangsa yang mahu dikenali sebagai Nora berkata, beliau dihubungi oleh kakitangan sebuah kedai rangkaian foto di Gombak, di sini untuk ditemuduga selepas memohon jawatan sebagai kerani pada pertengahan Jun lalu.

Katanya, sebelum melangkah masuk ke bilik temu duga berkenaan, dia dimaklumkan oleh seorang pekerja di situ supaya tidak terkejut sekiranya diminta menanggalkan tudung untuk bekerja.

"Dia perasan saya pelik dengan kenyataan itu dan menjelaskan sekiranya dia tidak memaklumkannya kepada saya, dia akan dimarahi pengurus kerana tidak memberitahu perkara berkenaan terlebih dulu.

"Saya juga dimaklumkan oleh pekerja itu seorang wanita bertudung yang terpaksa membuka tudung ketika bekerja dan akan memakai semula selepas tamat waktu bekerja kerana desakan hidup untuk menyara keluarga," katanya kepada BH, baru-baru ini.

Minta tanggal tudung
Nora berkata, walaupun kecewa dia teruskan sesi temu duga itu untuk memastikan kata-kata pekerja itu benar dan ketika ditemuduga ternyata dia diminta untuk menanggalkan tudung serta memakai skirt hari tertentu.

Sementara itu, seorang lagi mangsa diskriminasi, mahu dikenali sebagai Aein ketika dihubungi BH, berkata dia menerima tawaran sebagai jurujual di salah satu gedung di Suria KLCC pada Februari lalu.

SUMBER

4 comments:

Anonymous said...

depa ni harap peha jer putih tetapi anu tak basuh....

Anonymous said...

Tak basuh ada bau tapi sedap sebab sempit, dia kemut terasa..... 窄美味的屄.!

Anonymous said...

HAHAHAHAHAHAHAHAHA....PADAN MUKA CINABENG LAHANAT KEDAI KENA BALING CAT. TU LA SAPA SURUH TAK SUNAT KOTE...KAN DAH KENA...CILAKAK LU CINABENG!!! PTUIIIHHHHHHHHH!!!

Anonymous said...

Mana NGO-NGO Melayu/Islam - cepatlah buat laporan polis pasal kedai CinaPIGSZZoom yang menindas orang Islam ini! Kenapalah penghinaan berterusan dari geng-geng samseng/kongsi gelap DAPigs/PKR kepada Islam dan umatnya di Malaysia, NEGARA ISLAM ini dibiarkan! Tapi, malangnya mungkin terlepas sebab peguam-peguam dan hakim-hakim SAMPAH makin direkrut puak evangelis Kristian Zionis DAPigs/PKR(fahaman evangelis Kristian Zionis doktrin gabungan Kristian fanatik dan pengganas Yahudi Zionis untuk menjatuhkan Islam, dan menjajah Palestin selamanya untuk memecahbelahkan PUSAT Islam di Timur Tengah dan seluruh negara-negara Islam yang kaya minyak-gas)!

Maka orang Melayu/Islam perlukan perjuangan yang lebih lantang dan tangkas untuk mempertahankan hak dan sejarah bumi kita ini sebagai warisan dan korban berzaman (dari sebelum dijajah British lagi) nenek moyang BUMIPUTERA Melayu/Islam dan BUMIPUTERA lain! Di Barat, ramai orang Islam ditindas kerana pakai tudung atau ada nama Islam, di NEGARA ISLAM kita ini pun si dajal KAFIR DAPigs samseng nak tunjuk belangnya!

Dan kena buat NGO-NGO NASIONALIS-ISLAM yang berlambak – termasuk anak-anak muda Mahasiswa/peguam Melayu/Islam lawan mahasiswa/peguam samseng DAP/PKR! Kalau tidak, habislah anak-anak muda BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain, terutamanya yang Islam DIKRISTIANKAN dan
direkrut jadi macam DAPigs punya PENGGANAS/SAMSENG/GENG KONGSI GELAP/PENAGIH DADAH/SIGILA SEKS TERMASUK GILA SEKS HOMOSEKSUAL!

MAKCIK Tempurung – Pertahan Islam dan umatnya, UMNO/PM/Raja-Raja Melayu/Bahasa Melayu/K‘jaan BN, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera.

(PERHATIAN TERBARU: ada PENYAMUN penakut disyaki dari PENGGANAS/SAMSENG DAPigs/PKR/Red beans militiaPIGS durjana yang sekarang meniru gelaran saya sebagai “Pakcik/MAKCIK Tempurung/Temporung” untuk mengelirukan pembaca – mereka juga telah menyamar dengan identiti dan tulisan saya kononnya saya benci dan nak menggulingkan PM kita, dan juga saya seolah bersikap lucah, dan saya telah repot terus ke KDN dan Wanita UMNO!)