Tuesday, August 6, 2013

Benarkah Anwar Ibrahim Sudah SUAP Peguam Negara Dan Institusi Kehakiman...? Sebab Itulah Ramai Pimpinan Pembangkang Jarang Kena Dakwa Walaupun Banyak Bikin Kacau

Pendedahan yang dibuat oleh bekas kakitangan yang pernah bekerja di pejabat Karpal Singh sebenarnya sangat serius...!

Ianya membabitkan institusi kehakiman negara kita, tempat dimana kita menuntut keadilan dan sebarang salaH laku dan mainan kotor tidak sesekali kita boleh benarkan berlaku.

Jika benarlah pendedahan dibawah ini, apakah akan jadi dengan masa depan negara kita, masa depan generasi keturunan kita...?


17 comments:

Anonymous said...

Dah agak dah. Memang dah agak dah. Sebab tu lah kebanyakan semua keputusan kehakiman amatlah meragukan. Kalau lah macam ni sistem kehakiman yang kita ada, tak ada maknanya semua undang-undang yang di gubal tetapi tidak membawa sebarang erti yang di harap2kan. Semuanya wayang berlaka.

zomikifli said...

w.t.f.??!!!??

Anonymous said...

ramai orang yang berkhidmat dgn system keadilan di Negara kita ni orang2 anwar. masa anwar jadi tpm dia dah susun semuanya. so tak heranlah skrg byk sgt musang berbulu ayam.

Anonymous said...

Kerajaan BN jangan alpa... Siasat segera kes anwar/karpal ... Patutlah selama ini geng PR besar kepala... Institusi kehakiman msia adalah terburuk . Undang2 ibarat sarang labah-labah... Kalau rakyat sangkut kalau org politik berpengaruh lepas.
Jgn kata lawyer penipu hakim lagi penipu besar.

Anonymous said...

Patutlah anwar balas pungkok pun tak salah...sial betul badan kehakiman msia... Sial..siaal..sial

Anonymous said...

SANDIWARA UMNO...HEHEHEHEHEEHH

Anonymous said...

MESTI ANWAR KATA SANDIWARA UMNO..HEHEHEHE UMNO YANG SALAH KAN..SEMUA RANCANGAN UMNU

Anonymous said...

Sunguh tidak disangka ku ingat ayam,rupanya musang berbulu ayam.Harapkan pagar,rupanya pagar tidak berguna.Ingatlah ayat 64 dlm surah yasin.PADA HARI INI KAMI TUTUP MULUT MERIKA,DAN BERKATALAH KPD KAMI TANGAN2 MERIKA,DAN KAKI MERIKA PULA MENJADI SAKSI.

Anonymous said...

dah agak dah.....

Anonymous said...

Jadi selama ini si Nuar dan PR melalak cakap judiciary Negara tak telus, pro-kerajaan, dikontrol oleh kerajaan atau UMNO, adalah semata-mata smoke screen untuk memburukkan kerajaan. Disebaliknya si Nuar dan geng PR yang mengusai judiciary. Nampak sangat kerajaan kena kencing hangit oleh mereka-mereka yang dapat gaji dari kerajaan. Pepatah melayu, "gunting dalam lipatan", "bite the hands that feed you", "harapkan pagar, pagar makan padi". Lain kata, mereka ini adalah pengkhianat Negara. SPR perlu siasat segera. Takut pulak SPR pun sama main wayang....

Anonymous said...

Ingat!!! Correct, correct, correct. sebagai rakyat biasa aku tuntut dunia & akhirat pd Hakim2 yg x adil.

Anonymous said...

artikel ni tak kira menghasut ka?

Anonymous said...

Assalamualaikum.....
uiks...dedulu dok ngata kt tun m yg mengguasai kehakiman....wahhhh...bongkar bongkar bongkar...ngata org diri sendiri yg x betoi ghupernyer.......wajib dedahkan.......

Anonymous said...

DAH AGAK DAH..SOMETHING WRONG SOMEWHERE..HAIRAN BAGAIMANA PERBICARAAN BOLEH TERTUNDA BERTAHUN..MENYEBABKAN RAKYAT RASA RIMAS DAN LEMAS..HAKIM OH HAKIM.

Anonymous said...

aljuburi, karpal singh + ambiga.....kerajaan sape yg ada?.....

Anonymous said...

Sandiwara kepala bapak kau

Anonymous said...

ANGGAPAN INI TELAH LAMA MENJADI IGAUAN RAKYAT BIASA SEPERTI KAMI, WALAU PUN BUKTI-BUKTI INI BELUM DAPAT DIBUKTIKAN SEBAGAI SHAEH, NAMUN INI ADALAH SEBAGAI MENEPATI DENGAN APA YANG BERLAKU PADA MASA INI. JADI INILAH PELUANG SEMUA PIHAK BERKUASA UNTUK MENGAMBIL TINDAKAN SIASATAN SECARA TERPERINCI TANPA PREJUDIS. APA YANG MUSTAHAKNYA IALAH ARAHAN DARI PEMIMPIN TERTINGGI NEGARA SUPAYA PERKARA INI DIBUAT SIASATAN YANG ADIL DAN TERPERINCI. TANPA AUTHORITY UNTUK MENGAMBIL TINDAKAN, SEMUA TINDAKAN SIASATAN TIDAK AKAN MEMBERI APA=APA FAEDAH. SEKIRANYA BENAR APA YANG DISIASAT TALLY DENGAN BUKTI YANG ADA, KERAJAAN KENA BERTINDAK TEGAS, TANPA PERLU UNTUK MENJAGA HATI MANA-MANA PIHAK DEMI KESELAMATAN NEGARA, KEADILAN KEHAKIMAN DAN DEMI IMEJ KERAJAAN DIMATA RAKYAT DAN DUNIA. OLEH ITU BERTINDAKLAH SEGARA DAN PENUH DENGAN RATIONAL.