Tuesday, August 13, 2013

Benarkah KSU Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI), Datuk Dr Rebecca Fatima Sta Maria Ada Rancangan Jual Negara...?

WOW!

Bukan main sakan lagi ranggi dan berfesyennya wanita ini.... Siapakah gerangan wanita anggun ini? Saksikan petikan dibawah ini dahulu sebelum kita ranjau kisahnya yang dikatakan mahu menggadai negara kita!

Datuk Dr. Rebecca Fatima Sta Maria adalah Ketua Setiausaha Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI).

Wanita berketurunan Portugis ini berkelulusan Doktor Falsafah dalam bidang Pembangunan Sumber Manusia dari Universiti Georgia, Athens, Amerika Syarikat. Beliau turut memegang Ijazah Sarjana dalam bidang Kaunseling dari Universiti Putra Malaysia serta Ijazah Sarjana Muda Pengajian Bahasa Inggeris dari Universiti Malaya.

Datuk Dr. Rebecca bermula perkhidmatannya sebagai Pegawai Tadbir dan Diplomatik pada Disember 1981 dengan karier perkhidmatan awam yang bermula sebagai Penolong Setiausaha bahagian Perdagangan Antarabangsa, MITI dari tahun 1981 hingga 1992.

Seterusnya,dari tahun 1988 hingga 1990, beliau dipinjamkan sebagai Ketua Perolehan Dan Perkhidmatan di ASEAN Plant Quarantine and Training Institute. Pada tahun 1993 hingga 2000, beliau bertugas di Institut Tadbiran Awam Negara (INTAN) sebelum kembali ke MITI bagi menggalas peranan sebagai Pengarah Penyelidikan dan Penerbitan bahagian Perancangan Strategi.

Pada tahun 2005, Datuk Dr. Rebecca dilantik sebagai Pengarah Kanan, Bahagian Dasar Pelaburan dan Perkhidmatan Perkilangan di MITI sebelum memegang jawatan Timbalan KSU mulai September 2006.



Perjanjian Perkongsian Trans-Pasifik (TPPA), yang melibatkan 12 negara termasuk Malaysia bakal meletakkan rakyat dan negara kita berada dalam keadaan caca-merba dan kucar-kacir...!

Khususnya kepada Usahawan Bumiputera, Pekebun Kecil, Petani, Usahawan Kecil, monopoli Ubatan oleh Gergasi Amerika dan pelbagai isu yang merugikan rakyat Malaysia.

Secara mudahnya, idea TPPA adalah idea Amerika Syarikat untuk menghalang kemaraan Ekonomi kuasa ekonomi baru dunia yakni negara China.

Ketua Setiausaha (KSU) Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI), Datuk Dr Rebecca Fatima Sta Maria, di mana suaminya orang Singapura cuba bermain silap mata dengan rakyat Malaysia, Singapura dan Amerika.....!!

Paling sadis, KSU MITI cuba memperbodohkan Menteri MITI dan Pegawai-Pegawai Tinggi Kerajaan.

Soalan pertama kita kepada KSU MITI ini, adakah dia membuat study terlebih dahulu apakah dia TPPA, risiko TPPA, kos melepas dan "win-win situation"  ?

Soalan kedua, adakah KSU MITI ini ada membuat briefing awal kepada Menteri MITI dan adakah KSU MITI ini ada memberi laporan kepada kerajaan.....?

Baca seterusnya, klik SINI

8 comments:

Anonymous said...

ini bahaya, tiada jiwa malaysia. mmg sesuai kalau dia bersama2 anasir luar nak hancurkan negara ini. kalau PM lemah akan `terjual' la negara ini.

pemerhati said...

kalau dah nama keturunan penjajah tu perangai nya tetap sama.

Anonymous said...

Saya syaki PENGKHIANAT ini penganut Kristian Zionis!

TPPA ini bukan shj pasal ekonomi, tetapi PENGUASAAN politik Barat-Zionis ke atas Dunia Ketiga dan Dunia Islam!

Dah cukup Bumiputera Islam/Melayu dan Bumiputera lain, MERANA, akibat tanah-tanah/kpg-kpg pusaka, dijual/dipajak kpd bangsa asing di bawah "Rumah Kedua", termasuk kpd. rakyat Cina Singapura, yg ramai BONGKAK dan TAMAK! Dan oleh kerana Barat-Israel sekutu kuat S'pura (banyak syarikat S'pura terutamanya sy. hartanah, dikuasai Barat-Israel), maka CENGKAMAN PENJAJAHAN rejim Cina PAP S'pura (dgn sekutu kuat mereka dari Cina DAPBIAWAK/PKR - si kuan yew berpura mengkritik PR dlm bukunya), juga akan makin kuat M'sia ini.

Maka, TPPA bukan shj akan MENINGKATKAN penguasaan ekonomi Barat-Israel-PAP ke atas TANAH MELAYU ini, malah meningkatkan PENGUASAAN politik mereka, dgn menghapuskan hak umat Islam/Bumiputera di dlm ekonomi, yg berkait rapat dgn isu sosial terutamanya agama dan budaya Islam/Melayu.

Bukan seperti sistem Kapitalisma Barat-Zionis yg amat TAMAK/BONGKAK dan sebenarnya bertuhankan SYAITAN. Kuasa dan kemewahan dunia dan kebendaan, yg MAKSIMA adalah falsafah hidup mereka - rakyat miskin hanya hamba abdi buat mereka, bukan hanya sbg buruh murahan, tetapi untuk diperdagangkan sbg hamba abdi seks (termasuk kebebasan seks yg termasuk kehidupan homoseksual, pelacuran dan pornografi), dadah, perjudian dan alkohol. Lihat contohnya Thailand; Cambodia, Filipina dan Vietnam di mana kegiatan pelacuran/pornografi (termasuk kanak-kanak), yg makin GLOBAL, di'biasakan' (normalized), di mana sindiket-sindiket tempatan bergabung dgn sindiket Barat-Zionis. Yg terus menghancurkan tradisi Timur mereka yg. berzaman, sehingga ibubapa dari kpg-kpg, terpaksa menjual anak perempuan mereka, utk jadi mangsa pelacuran/pornografi. Di Barat sendiri, negara Eropah yang miskin seperti Romania dan Bulgaria,selepas membuka negara mereka kpd perdagangan bebas dalam EU; wanita /kanak-kanak mereka diperdagangkan dalam sindiket pelacuran/pornografi, dgn bebas ke negara Eropah yang kaya terutamanya negara Jerman, Belgium dan Belanda.

Maka negara-negara ini telah jadi HAMBA Barat-Zionis - sebab itu Bumiputera Islam selatan Thailand/Cambodia/Mindanao harus diselamatkan!

Sebab itu juga makin banyak gereja di Barat sampai boleh kahwinkan golongan homoseksual dan ramai pemimpin Kristian/Yahudi di Barat-Israel, tiada masalah membunuh umat Islam sesuka hati dgn menjajah Dunia Islam yg. kaya minyak-gas, contohnya rejim Blair, Bush, Cameron, yg semuanya mengagungkan agama Kristian mereka; Obama lebih tersembunyi tetapi selalu ke gereja walau nama tengahnya 'hussein' , yg berjaya memperdayakan umat Islam.

Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Islam dan umatnya, Raja-Raja Melayu/PM/UMNO/Bahasa Melayu/K‘jaan BN, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera (dulu saya MAKCIK Tempurung; tapi saya asyik mimpi sambal belacan dgn ikan masin, dan ulam petai/jering, yg. adalah masakan kegemaran saya).

Anonymous said...

tgk pada phd human resource dan kaunseling...tak ceredik mana dia ni...

stakat jadi moderator ok laa...

Anonymous said...

citer pasal ekonomi.. pegang jawatan penting dlm ekonomi negara.. tapi tengok kelulusan yg dia ada.. layak ke utk jadi punahsihat utama dlm ekonomi negara.. terutama TPPA.. jika hanya penyedap rasa.. cakap sana sini.. ambil data dr org tertentu atau sumber yg diragukan... tu semua org boleh buat.. tapi si boss betina ni mengapa tak selidik betul betul.. semuanya lol

najibbb oooii.. menang sorak aje laaa.. ketagih pujian manusia.. kena bodek aje..

Anonymous said...

belum tandatangan TPPA pun think thank yang dok dilautan biru dibawah pimpinan perdana menteri down sindrom ah jib gong dok fikir nak jual syarikat penerbangan malaysia kepada syarikat swasta yang berminat ...

melalui TPPA ini mungkinkah produk ini akan menjadi eksport negara yang membanggakan ...

1. proton preve ... mungkin jepun dan amerika berminat untuk mengimport kereta ini ... walaupun kerajaan malaysia sendiri menolaknya dari dijadikan kereta rasmi menteri dan ketua jabatan sebaliknya menjadikan kereta honda buatan jepun sebagai pilihan ... aku yakin ah jib gong telah diyakinkan bahawa amerika dan jepun sedang rancak berbincang untuk mengimport kereta nasional sebagai kegunaan rasmi negara mereka dan sebagai pilihan utama rakyat mereka ... kerana ianya ekomomikal ... tahan lasak ...
kelihatan elegan ... kalis peluru dan sebagainya yang tidak mampu dilahirkan oleh negara tersebut

2. beras ... khabarnya negara amerika dan jepun memerlukan beras yang banyak ... kerana usaha mereka menanam beras dan menghasilkan beras melalui kaedah ubahgenetik telah gagal (atau adakah kerajaan malaysia akan menerima lambakan beras dari amaerika ... terutamanya beras yang dihasilkan melalui kaedah ubahgenetik) ... malaysia diyakini mampu membangunkan product pertanian bermutu tinggi dan menyaingi amerika dan jepun ...

3. ubatan herba ... contoh tongkat ali ... product ini dikatakan mampu menyaingi viagra ... melalui nasihat yang aku dengar yang telah diyakinkan kepada ah jib gong bahawa ubatan herba seperti tongkat ali kini telah menjadi satu product yang amat diingini oleh rakyat amerika dan jepun ... berbanggalah kerana melalui TPPA ini product herba seperti ini mampu merentasi dunia ... tahniah ah jib gong ....

4. minyak kelapa sawit ... khabarnya penduduk negara amerika dan jepun telah menolak pengunaan minyak jagung dan minyak kacang soya sebagai bahan masakan mereka kerana mereka telah diyakinkan oleh pakar kesihatan negara mereka dan pengilang minyak kacang soya dan jagung tentang kebaikan minyak kelapa sawit ... dan minyak kelapa sawit kini tidak diboikot lagi oleh penduduk amerika dan jepun ...

5. getah ... sebagai pengeluar utama getah ... malaysia mampu memanipulasi harga pasaran getah ... er silap fahamkah aku ... setahu aku negara amerika memang pakar dalam memanipulasikan harga ... walaupun mereka negara pengguna getah ... tetapi bab manipulasi harga ini amerika cukup cekap ... mungkinkah team pemikir lautan biru ah jib gong telah berjaya melepasi pemikiran think thank dari negara amerika untuk menjadi sebuah negara pemain ekonomi dalam product getah ...

6. ikan / ayam / daging dan lain-lain product ternakan ... melalui TPPA ini negara malaysia akan menjadi pengeluar product pertanian yang ulung ...

7. filem ... tanda putera / roda-roda jalanraya / mat rempit dan lain-lain filem yang dikeluarkan di malaysia akan ditayangkan di holywood ... melalui TPPA inilah hasrat seperti ini akan tercapai ... itulah yang sedang difikirkan oleh think thank ah jib gong ... manakala filem dari amerika seperti superman akan menjadi sampah ... kerana kehebatan penerbitan malaysia ...

bro ... engkau tambahlah lagi product malaysia yang menjadi idaman negara amerika dan jepun ... yang merupakan pemain utama dalam perjanjian TPPA ini ... aku tak sanggup nak fikir ...

Anonymous said...

Apa hal pulak tiba-tiba jadi bodoh je orang Melayu nih... Buang je lah grago betina ni dan gantikan dengan pakar ekonomi Melayu kat MITI tu. Aku orang kampung ini pun panas dengar macam ni... Jangan tunduk, jangan terus-terus kena hina, kena main, kena paksa... Do like what Dr. M did last time.

Anonymous said...

Haa nak tahu siap dia ni ?.......
ini lah keturunan yahudi Erope 1516 yang sudah beranak pinak kat malaysia hari ini........
siapa kata kat malaysia tak ada YAHUDI ?..........