Saturday, August 24, 2013

Masih Ada Cina Bukan CINABENG Yang Tunduk Hormat Kepada Tun Dr Mahathir....! Kenapa...?

Tun Dr Mahathir sudah tak punyai kuasa, tetapi aura beliau tersangat hebat...

Mereka sanggup beratur panjang untuk bersalam hormat buat mantan Presiden sebuah parti melayu! Mereka yang dimaksudkan bukan melayu dikalangan ramai melayu.

Kenapakah ini berlaku...?

3 comments:

Dyll said...

Kerana masih ada org Cina yg mempunyai rasa hormat pd pemimpin yg pernah berjasa pd negara. Begitu juga ada segelintir org Melayu/Islam yg tak tahu membalas jasa dan hormat pd pemimpin (Tun). Dah lah tak tahu berterima kasih, cuma tahu mencaci keji Tun aje. Itu menunjukkan Melayu sekarang kebanyakkannya dah LAYUUUUUU budi bahasanya......

RH said...

Kerana Tun bersikap adil walaupun Tun adalah seorang yg rasis. Ada Pak Menteri tidak tahu untuk mengimbangi perassan antara kaum. Mereka takut dgn tekanan dari kaum lain esp. dari kaum cina jadi mereka mengiakan sahaja apa yg di demand oleh kaum ini. Ini memudahkan kaum cina mengambil kesempatan ke atas pak menteri tersebut yg mana juga telah menyebabkan kaum melayu berkecil hati dan meluat dgn pak menteri ini. Tapi Tun tidak, biarpun beliau seorang yg rasis, beliau juga menjaga kepentingan kaum lain. Mereka menghormati ketegasan Tun. Bagi kaum cina yg masih berakal, inilah yg dinamakan a true leader.

Anonymous said...

Tun M adalah adalah SATU SATUNYA pemimpin Malaysia yang PALING GENIUS. Tambahan jasanya memajukan Malaysia yang tiada siapa dapat menafikannya.