Sunday, August 18, 2013

UMNO Mahu Jadi Macam PKR....? Ada 6 Jawatan Naib Presiden....

Ketua UMNO Penampang, Datuk John Ambrose mencadangkan agar Perlembagaan parti dipinda bagi memberi kuasa kepada Presiden parti melantik tiga Naib Presiden UMNO.

Ini menjadikan enam naib presiden kesemuanya, termasuk tiga yang dipilih melalui proses pengundian atau pemilihan parti.

John berkata: "UMNO kini menjadi parti yang besar dengan keanggotaannya menjangkau angka juta. Di samping itu cabaran kita dalam pilihan raya umum ke-14 juga amat mencabar.

"Sebab itu, kita memerlukan lebih ramai leftenan (Naib Presiden) bagi membantu jeneral (Presiden UMNO atau Perdana Menteri) menghadapi cabaran PRU14.

"Ini bukan sesuatu yang baru kerana parti komponen Barisan Nasional (BN) yang lain pun ada yang mempunyai peruntukan perlembagaan seumpama ini," katanya.

John bercakap kepada pemberita dalam Rumah Terbuka Aidilfitri ketua pemuda UMNO Penampang, Hafiz Sua Abdullah di sini semalam.

John berkata, dengan kuasa presiden melantik tiga naib presiden diyakini dapat mengurangkan pergeseran politik untuk merebut tiga lagi jawatan naib presiden melalui proses pemilihan parti.


Blog MIK : Maknanya kalau ada mana mana calon yang bertanding Naib Presiden tapi tewas masih ada nyawa untuk dilantik...? NO VALUE!

13 comments:

Anonymous said...

Buatlah apa yg patut janji najib, hisyammudin, nazri dan kj disingkirkan.

Anonymous said...

Kan baik TPM pon ada 6 gk bior snang dpt pojek...huhuhu mmg sengal si john ambros ni..

Anonymous said...

BANYAK NAIB PRESIDEN MAKA BANYAKLAH SAMPAH & MASALAH YG TAK SEPATUTNYA. LANTIK YG BENAR2 BERANI & TEGAS PERJUANGKAN ISLAM & UMNO.

kluangman said...

Menguatkan president yg lemah Dan tambah pengampu.

Selama ini pun president kurang menghormati Dan ambil pot pandangan timbalan, najib Dan majlis tertinggi.

Pm tetapi mengikut telunjuk punahsihat yg dipungut diluar umno.

Umno jadi parti haprak memperbodoh Dan memperalat org melayu

Anonymous said...

Ds Najib sudah bersiap sedia untuk memberi tali hayat ehsan kepada penjilat2 dan sepupu sepepet yg dramalkan akan tewas dalam PAU Oktober nanti. Beliau tahu yg rakyat dan ahli UMNO sendiri bencikan individu itu jadi sediakan sotong sebelum terjun. DS Najib harus berubah atau rebah.

Anonymous said...

Senang cerita, ini adalah satu usaha untuk DSN kekalkan Hisham pondan sebagai NP di-lantik. Tak kan terlalu desperate si Hishamuddin nak kekal sebagai NP....atau sememangnya DSN desperate sampai sanggup nak ubah perlembagaan untuk tolong SEPUPU dia?????? Penyokong UMNO tak rela UMNO diseleweng semedemikian rupa. Jangan lah ikut DAP dengan pemilihan CEC nya. Ahli dah fed-up dengan Hisham. Biar dan lepaskan Hisham pergi.....

Anonymous said...

Berbalik kepada otokarasi dan mnyuburkan budaya bodek dan punahsihat.

Anonymous said...

Berbalik kepada autokrasi dan hipokrasi. Menyuburkan budaya bodek dan punahsihat

Anonymous said...

BONGOK BANGANG BAHLOL PEMIMPIN UMNO NI NAK AMPU AH JIB GOR JE KEJE.. HAAA 6 KE 7 KE TAPI BUATLAH PEMILIHAN BUKAN LANTIKAN BARU BETUL LANCAU PUNYE PEMBODEK

Anonymous said...

ini mesti kerja si pondan hishamudin ni.. dia dah takut kalah, pastu pujuk sepupu dia utk pinda perlembagaan utk lantik dia... memang bangsat si pondan mulut rabak ni...

Anonymous said...

UMNO TIDAK AKAN BERUBAH SELAGI ADA CKMM!!

Anonymous said...

jawatan presiden dan timbalan juga elok ditambah dari sorg kpd 3 org.. ahli umno da makin ramai..
begitu juga jawatan perdana menteri elok juga ade 2 org perdana menteri.. rakyat m'sia makin ramai berbanding dari mula merdeka smpai sekarang...

Anonymous said...

Wahai Saudara2 Ahli Umno

Terbaca saya berita dalam Utusan hari ini. Si Nazri Aziz Laknatullah Menteri Kebudayaan, Kesenian dan Pelancongan Kerajaan Najib Razak mempertikaikan perintah Sultan Johor merobohkan Surau Buddha. Bertambah2 bencinya saya terhadap si Laknatulah ini.

Adakah orang macam ini hendak di simpan lagi oleh para perwakilan Umno dalam PAU 2013 ??????

Terbaca saya berita dalam Utusan hari ini, ada pemimpin tertinggi Umno mencadangkan supaya Presiden Parti Umno diberi hak untuk memilih 3 orang Naib Presiden Parti Umno yang di sukainya untuk duduk dalam barisan MT Umno.

Apa maknanya ini ? Masih ada lagi kah demokarsi dalam Umno ? Saya 100% yakin idea ini datang daripada Najib sendiri tetapi berselindung disebalik orang2 nya. Adakah Najib ingin menjadi Diktator dalam Umno ? Cara Najib tak ada bezanya dengan cara Lim Kit Siang buat dalam DAP .. bapa, anak dan menantu memegang teraju utama parti.

Hendaknya akan ada mana2 Umno Bahagian yang berani mencadangkan diadakan pertandingan untuk jawatan Presiden. Najib sudah melampau. Sudah lah nasib melayu dan islam tidak di bela langsung, ini dia nak jadikan Umno sebagai pertubuhan sendrian berhad pulak. This Najib is too much.

Ahli Umno Titiwangsa