Sunday, September 1, 2013

Apabila CINABENG Bawak Penyapu Halau Melayu Laungkan "Melayu Pergi Mati...". Benarkah Mereka Adalah Ahli DAP...?

Parti rasis DAP terus memperjuangkan politik  perkauman pula apabila cuba untuk menghalang tayangan filem Tanda Putera di Pulau Pinang.

Kemelut baru ini adalah tambahan masalah baru yang dibawa kepada agenda nasional perpaduan kaum di negara ini di samping isu penyelewengan pemilihan Jawatankuasa Eksukutif Pusat parti itu.

Setiausaha Agung DAP merangkap Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng memberi alasan filem mengandungi fakta-fakta yang tidak tepat mengenai peristiwa berdarah 13 Mei 1969.

Yang peliknya jika DAP yang suka menyaman mana-mana pihak yang cuba memcemarkan imej 'suci'nya akan diambil tindakan undang-undang melalui saman.

Ini telah dilakukan terhadap media arus perdana terutamanya akhbar Utusan Malaysia dan saluran televisyen TV3.

DAP mempertikai adegan kencing di tiang bendera oleh watak yang kononnya di katakan Lim Kit Siang yang masih muda ketika itu.

Kit Siang pula bermati-matian mengatakan beliau tidak terlibat langsung secara langsung dengan tragedi 13 Mei dengan memberi alasan berada di Sabah ketika Kuala Lumpur terbakar dengan rusuhan kaum.

Nah, jika benar seperti yang didakwa beliau, apa lagi silakanlah menyaman penerbit filem tersebut, Shuhaimi Baba!

Rakyat mahu tengok kejantanan DAP yang selama ini berselindung di sebalik undang-undang untuk menutup segala kepincangannya.

Hakikatnya, DAP tidak akan menyaman mana-mana pihak yang berkait dengan produksi Tanda Putera kerana apa yang dipaparkan adalah benar belaka.

Penerbit mahu mendedahkan sebenar mungkin fakta-fakta kejadian 13 Mei yang selama tersembunyi daripada pengetahuan rakyat.

Sebab itulah berusaha keras menentang penayangan filem itu supaya peranan sebenarnya sebagai dalang dalam tragedi yang meragut lebih 2,000 nyawa itu tidak diketahui umum.

Fakta yang menunjukkan bahawa DAP terbabit secara langsung untuk mengapi-api sentimen anti-Islam dan anti-Melayu bersama-sama elemen-elemen Parti Buruh dan Parti Sosialis Rakyat Malaysia tidak boleh dinafikan.

Perarakan besar-besar yang dilakukan oleh penyokong-penyokong DAP dan parti berhaluan kiri yang lain do kawasan-kawasan penduduk Melayu di Kampung Baru membuktikan mereka mempunyai agenda untuk mencetuskan sengketa kaum untuk mengalih alih pemerintahan negara ini daripada orang Melayu.

Laungan yang mengandungi maki hamun dan cacian terhadap orang Melayu dan anggota polis Melayu sudah cukup menjadi bukti bahawa DAP bukan sahaja mengadakan perarakan politik untuk meraikan kemenangan mereka di Selangor untuk mewujudkan suatu suatu ketegangan yang akhirnya akan menjurus seluruh negara ke dalam kancah peperangan.

Agenda DAP ialah untuk mengembalikan keadaan di mana anasir komunis Bintang Tiga melakukan kezaliman dan kekejaman terhadap orang Melayu setelah pihak tentera Jepun berundur dari Tanah Melayu setelah kakah dalam Perang Dunia Kedua.

Ini adalah perancangan licik DAP supaya apabila keadaan huru hara berlaku, maka mudahlah anggota komunis mengangkat senjata untuk melakukan pembunuhan beramai-ramai terhadap orang Melayu.

DAP hanya bertindak sebagai 'political front' atau wajah politik bagi Parti Komunis Malaya.

Tragedi 13 Mei adalah bukti nyata apakah bentuk perancangan dan tindakan DAP di Malaysia sekiranya mereka berjaya merampas kuasa.

Jika baru berkuasa di Pulau Pinang, DAP sudah menunjukkan taring menjadi hero untuk menekan tayangan filem Tanda Putera, apa agaknya akan dilakukan jika berjaya merampas Putrajaya?

DAP tidak akan berjaya menjayakan agenda mereka tanpa mendapat sokongan dan kerjasama puak Melayu yang rela mengkhianati agama, bangsa dan negara mereka sendiri demi nikmat kuasa.

PAS dan PKR telah merelakan diri mereka di kuasai dan ditunggangi DAP seperti keldai kerana pemimpin-pemimpin mereka yang tamakkan kuasa.

Anwar Ibrahim umpamanya tidak segan silu untuk bersekongkol dengan DAP asalkan dia dapat merasai kerusi empuk perdana menteri.

Itu sajalah matlamatnya selama ia berpolitik iaitu untuk menjadi perdana menteri bukannya untuk membela nasib rakyat.

Kalau Anwar sudah menjadi talibarut Zionis-Yahudi antarabangsa untuk menghancurkan Islam dan Melayu apakah sangat menjadi talibarut DAP pula...?

Filem Tanda Putera akan membuka mata rakyat khususnya orang Melayu tentang bahawa yang bakal mereka hadapi jika terus mempercayai DAP dan PKR manakala Pas hanya digunakan sebagai budak suruhan yang tidak berani menentang tuannya.

DAP perlu ditolak oleh semua rakyat Malaysia kerana agenda parti itu tidak secocok dengan fahaman komunisme yang cuba diterapkan secara halus di dalam masyarakat negara ini.

4 comments:

Anonymous said...

Kita agak terkebelakang dalam isu 13 Mei ini. Cina DAP dah cuba belit fakta. Ramai Melayu percaya. Kata mereka Tanda Putera fiksyen, maka kejahatan CinaDAP itu tidak benar.
Mereka memgangkat buku "dr palsu kua" sebagai fakta sejarah sebenar dimana intipatinya adalah kejadian 13Mei satu plot rampasan kuasa dalam UMNO.
Jika tidak ditangani dengan bijak ia boleh mengubah sejarah selamanya...

Anonymous said...

Blogger MiK

Anda tolong dapatkan komen daripada Nik Aziz dan Hadi Awang tentang file Tanda Putra. Kita nak dengar apa kata dua ekor malaun ini. Saya panggil malaun kepada dua orang ini kerana mereka lah yang menyebabkan ahli2 Pas menerima cina2 DAP sebagai sahabat dunia akhirat yang akan mereka bawa tinggal bersama dalam Surga Jannah di akhirat nanti.

Anonymous said...

Hei...maner dia orang melayu yg arif...ko saman arr c najis hidup tu d mhkamah kerana menipu...cuba memutarbelit arahan pntadbiran utk tujuan hina dan tiada hak....mana hahhh..?

Anonymous said...

SYABAS SUHAIMI BABA!!!
KALAU LIM GUAN ENG ANAK JANTAN TERIMA LAH DENGAN HATI YANG TERBUKA APA DI CERITA OLEH TANDA PUTERA.BTW SI LIM GUAN MACAM ANJING BANYAK BUNYI AJE TAPI TAK SAMAN SI PEMBUAT FILEM ITU.
KEEP UP YOUR GOOD WORK SUHAIMI BABA.