Thursday, September 5, 2013

CINABENG DAP Kantoi...? Tan Sri Zaman Khan Dedahkan Bekas Ketua Kumpulan Kongsi Gelap Sekarang Jadi Pemimpin Parti Politik Di Pulau Pinang.

Bekas Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman Tan Sri Zaman Khan Rahim Khan mendedahkan seorang bekas banduan, yang juga bekas ketua kumpulan kongsi gelap, kini menjadi pemimpin peringkat bawahan dalam sebuah parti politik di Pulau Pinang.
  
Katanya beliau yang ketika itu masih dalam perkhidmatan polis, telah menangkap lelaki berkenaan di Thailand sebelum didakwa dan dijatuhkan hukuman penjara di negara ini.
  
Katanya bekas banduan itu pernah menjadi ketua kongsi gelap di negara ini dan aktifnya dalam politik sehingga memegang jawatan penting dalam parti adalah satu perkembangan yang tidak sihat kepada politik negara.
  
Beliau yang ditemui Bernama di ibunegara, bagaimanapun tidak mendedahkan identiti pemimpin itu tetapi berkata individu berkenaan kini merupakan ketua di peringkat bawahan sebuah parti politik di negeri itu.
  
Zaman Khan menggesa pihak polis menyiasat perkara itu kerana ia boleh menimbulkan pelbagai spekulasi oleh orang ramai terhadap penglibatan ahli politik dalam dunia kongsi gelap.

3 comments:

Anonymous said...

Polis apa tunggu lagi. Bekas ketua kamu sudah cakap. Polis pergi jumpa PM Najib minta kebenaran dia untuk tangkap Gengster itu bawah ISA atau EO. Jangan tunggu sampai dia tembak orang yang mengancam keselamatan dia baru mahu tangkap, itu sudah lambat.

ISA dan EO pun sudah lama kerjaan PM Najib tak kuatkuasakan apa. Dulu masa PM Mahathir negara aman sebab Mahathir kuatkuasa ISA dan EO.

Kepada PM Najib kita minta jangan lah buat ISA an EO macam quran buruk.

Anonymous said...

So?..dah dapat tahu siapa ketua gangster tu? ..dari MCA kan?..parti kesayangan UMNO haramjadah!!??

Anonymous said...

Hahahahaha.. Nama glamer dia Jacky Chan.. Ketua geng kongsi Sio Sam Ong.. Antara geng kongsi cina paling kejam & pailang kat Penang sejak dari 80an lagi.. La ni dia Ketua MCA Bahagian Gurney Drive.. Geng Sio Sam Ong yg trlibat tembak mati ala mafia pengantin cina & tetamu kat Sg Petani dulu.. Kmudian dikaitkan jgak dgn pembunuhan secara tanam beramai2