Friday, September 6, 2013

Farah Intan Burhanuddin Pegawai PEMANDU Kaki Botol Minum Arak...?? Punca PEMANDU Najib Hancus

Kelakuan tingkah laku dan perangai salah seorang pegawai di Unit Pengurusan Prestasi dan Perlaksanaan (PEMANDU) dilihat akan menjadi punca utama kerja kuat YAB Datuk Sri Najib akan gagal dalam usaha untuk mentadbir negara....

Terbongkar pula kisah seorang kakitangan orang dikira ada "power" dalam PEMANDU yang dipersoalkan intregiti beliau...! 

Individu dimaksudkan ialah Farah Intan Burhanuddin dan jika di PEMANDU beliau memegang jawatan Penganalisis Kanan Unit Pengurusan dan Penyampaian Jabatan Perdana Menteri dan sebelum ini Farah dikatakan bertugas di Zaid Ibrahim & Co.

Farah merupakan lulusan Universiti Islam Antarabangsa (UIA). Beliau tiba-tiba muncul dan menjawat jawatan penting dalam PEMANDU. Wanita ini menguruskan program berkaitan Polis Diraja Malaysia (PDRM) dan Indeks Prestasi Utama (KPI) serta memantau PDRM bagi pihak Perdana Menteri dan Menteri Dalam Negeri.

Farah jika mahu boleh memanggil semua Ketua Polis Daerah jika beliau mahu bertemu dengan mereka.

Dia suka berparti dan juga memiliki tabiat meminum arak serta membuat beberapa perjalanan ke luar negara yang dilabel sebagai lawatan kerja cukup dikenali di pejabat dan digelar sebagai ‘Party Queen’ di PEMANDU.

Inilah dia ciri ciri yang disukai oleh Anwar untuk didampingi dan berpeluang tahu rahsia kerajaan....!

Baca seterusnya..., di SINI

16 comments:

profit said...

Brilliant sangat ke dia ni?Atau returning political favour waris2 dia.

Anonymous said...

Sexy....Nyaa. Patut semua cadangan lulus sebab mata dan otak para pegawai termasuk BOS terkedu...Silap-silap boleh jadi GRO....
Syabas PEMANDU dan DS Najib..

Anonymous said...

Salam Bro MIK,

Isu basi ni...dah lemau dah...dari 2012 lagi ada pak-pak menteri pertikai kebolehan PEMANDU ni...satu lagi cara nak rabakkan Perbendaharaan Negara..aku paling benci tengok pegawai kerajaan hidup mewah senang lenang hasil cukai rakyat! CELAKALAH GOLONGAN INI! Merekalah yang menafikan peluang calon-calon yang lebih layak untuk mengisi jawatan kanan dalam Kerajaan. Tak kira lah kerajaan negeri atau persekutuan. Tak kiralah kerajaan BN (Barisan Najib) atau BA (Barisan Anwar). Semuanya kena pakai "cable" supaya "cable" yang sama akan jadi penambat untuk dicucuk hidung mereka oleh pemimpin-pemimpin tak bermaruah. Rakyat mahukan "Mr Clean". Tolonglah!

Anonymous said...

NI SEMUA SALAH NAJIB
APASAL LANTIK BOHSIA BOHJAN

FUCK U LAA NAJIB BANGANG
NAJIB BEBAL BODOH BAHLOL BONGOK

Anonymous said...

PADAN LAH KEWANGAN NEGARA SAKIT...............

Anonymous said...

peranap ! org mcm gini duduk dlm PEMANDU , lingkup !! DS najib , pecahlah pmpn nih lekas ! org ini mengotorkan nama dept dato seri lah !

Anonymous said...

Bro... Kat mana ya aku boleh dpt minah ni..? Nak pakai sekejap laa...

Anonymous said...

A fuckin lawyer looking at strategic matters, hmm seen it, never work. Lawyer, tunnel.vission, no nuts about number, talk so much...

Anonymous said...

memalukan UIA je

Asal Bukan DAP (ABDAP) said...

Ooooiii....la ni sapa yang memegang tampuk kerajaan Malaysia ni...??? DS Najib ka atau PEMANDU 337 yg membazir duit rakyat..??? Tak perlu ada pembentukan Unit Pengurusan Prestasi dan Pelaksanaan (Pemandu) pun... menteri2 dalam kabinet buat apa..?? Jd tunggul ka..?? atau otak idea menteri2 kabinet mmg tak leh pakai..?? TUTUP saja unit ni..!! Tak ada faedah pun untuk rakyat... DS Najib dengar la nasihat yg membela nasib rakyat... Bijak membuat perancangan untuk negara dan rakyat... Jgn sampai suatu hari nanti terpapar di dada akhbar "KERAJAAN MALAYSIA pimpinan NAJIB TUMBANG" dalam PRU..

Anonymous said...

sapa PM nih? tsu koon ka najib? penat melayu2 kempen FOC naikkan BN aritu.

Anonymous said...

Dah kalau ekonomi skrg kena pantau sampai kena naik minyak, apa nak buat pemandu? Polisi2 DSN pun mmg dah terbukti menyebabkan kerusi makin hilang. Biarlah pemandu tu pandu DSN pulak tanpa melibatkan pemanduan negara kita. DSN has to be a gentleman to take responsibility and let a new leader take over

M. Ismail said...

Wanita ini bukanlah "kaki botol" macam "keling mabuk todi". Dia minum minuman keras yang berjenama sahaja dan mengikut masa. Apapun arak tetap arak. Daripada nama, dia 100% Melayu asli, tapi daripada segi penampilan, dia tak punya ciri wanita Melayu dan Islam dan cenderung pada Melayu yang berfahaman liberal. Najib tidak sepatutnya mengambil individu seperti ini dalam membantu pentadbiran. Pembawaan wanita ini boleh menyebabkan penyokong dan para pengundi UMNO yang konservatif "angkat kening".

Anonymous said...

Masalah pentadbiran kerajaan BN/UMNO adalah suka melantik orang yang tidak bersemangat membantu kerajaan. Mereka hanya tahu nak wang dari kerajaan. Sejak dari dulu hingga kini masalah lantikkan tidak pada orang yang sebenar. Main tangkap muat sahaja. Memang mereka mempunyai ijazah tetapi dalam masa yang sama mereka merosakkan kerajaan. Bekas musuh diambil bekerja untuk kerajaan dan parti. Akhirnya rahsia kerajaan disebarkan kepada kroni. Kerajaan tak pernah serik...

Anonymous said...

ni namanya Puki Jalang dijadikan sebagai Rasuah Puki samada bos atas sudah Jalang ni sudah kena Sawan Puki Jalang ni sebab tu boleh kekal sampai sekarang Puki Jalang ni boleh berada dalam PEMANDU..



Anonymous said...

Wow.! Bibir seksi, mulut besar......kalau dia kulum butuh aku..best.!