Wednesday, October 30, 2013

Benarkah Anwar Mengamuk Sakan Apabila Video Klip 4;03;00 Minit Ini Dah Mula Tersebar Di Sg Limau...?4 comments:

Anonymous said...

MAHALNYA HARGA UNDI CINA ....

Ikhlas saya kata. Saya terkejut dan kecewa bila TS Muhyidin bagi 2 juta dekat sekolah cina. RM2 juta untuk mendapatkan 1800 undi cina dalam PRK Sungai Limau.

Kiraan metamatik : RM2,000,000 dibahgi dengan 1800 pengundi cina = RM1,111.11 seorang. MAHALLLLLLLL ... mahal sungguh undi orang cina.

Informasi : Kalau ada siapa2 atau blogger yang ada maklumat berapa jumlah RM yang Umno bagi kepada melayu dalam PRK Sungai Limau ini (bantu sekolah kebangsaan, bantu surau, bantu mesjid, bantu sekolah agama dll yang menjurus kepada kepentingan melayu islam), sila dedahkan supaya saya boleh buat kiraan metamatik untuk mengetahui berapa harga SATU UNDI MELAYU berbanding dengan RM1,111.11 BAGI SATU UNDI CINA.

Anggaran : Mungkin tidak sampai RM10.00 bagi SATU UNDI MELAYU. Begitu MURAHNYA HARGA SATU UNDI MELAYU berbanbding dengan HARGA SATU UNDI CINA.

Pertanyaan saya adalah :

Penting sangat kah undi cina kepada Umno ? Adakah undi melayu tak penting ? Sudah kaya raya dan senang linang kah orang melayu di Sungai Limau sehingga UMNO tak perlu bantu mereka lagi ?

Fakta 1 :

Umno dan TS Muhyidin tolong tengok gambar yang terpapar dalam blog ini (Gerakan Anti PKR). Tak rasa tersentuh kah dengan keadaan rumah orang melayu seperti yang di lihat dalam gambar ini ?

Fakta 2 :

Saya optimis semua 1800 pengundi cina itu akan bagi undi kepada Umno sebab ini hanya PRK dan bukan PRU. PRK bukan untuk menentukan siapa jadi kerajaan, sedangkan PRU nak tentukan siapa jadi kerajaan. Kalau saya jadi pengundi cina, walau tak bagi apa2 pun saya akan bagi undi kepada Umno dalam PRK ini, tetapi jika PRU walau diberi sebanyak mana sekali pun, saya sapu apa saja yang diberi, tetapi bila nak undi saya tidak akan undi Umno kerana saya tak mahu Umno terus menjadi kerajaan yang memerintah, sebagai seorang cina saya mahu bangsa saya mendominasi pemerintahan negara, sebagai seorang cina hanya parti DAP sahaja yang mampu menyerlahkan impian kami orang cina, dan bukan MCA, dan tidak juga Gerakan. Ini lah yang dilakukan oleh para pengundi cina semasa PRU 13 dulu. TETAPI UMNO BERNASIB BAIK KERANA SAYA BUKAN SEORANG CINA.

Pengundi Umno

Anonymous said...

Setuju Umno Telah Bazirkan RM2 Juta.

Pengundi cina sudah tunjuk kepada kita masa PRU 13, sama ada cina pekan atau cina kampong mereka sepakat tidak beri undi kepada calon2 Umno. Di kampong2 mereka bagi undi kepada Pas, di pekan2 mereka bagi undi kepada DAP atau PKR. Tobat lahum mereka nak undi Umno.

PRU 13 memang sah " Pengundi Cina Tolak Umno ". Ada siapa2 pemimpin Umno berani menidakkan statement ini ?

Yang sebenarnya, RM2 juta itu kalau Umno gunakan wang sebanyak itu untuk membantu mana2 orang melayu khasnya penyokong2 Pas yang rumah mereka elok sikit sahaja daripada kandang kambing atau reban ayam, insyallah satu kampong akan beri undi kepada Umno sebagai tanda terima kasih kerana Umno bantu orang susah.

Tetapi bila Umno sanggup bagi RM2 juta kepada kaum cina yang terbukti " Tolak Umno Dalam PRU 13 " maka saya rasa ramai orang melayu yang bukan ahli Umno dan ahli Umno yang bukan karat hijau yang telah memasang angan2 untuk mengundi Umno pada 4.11.2013 ini akan berasa TAWAR HATI terhadap Umno.

Kalau Umno dan TS Muhyidin Yassin tak percaya, cuba baca dan hayati lah luahan rasa pengunjung2 dalam blog yang pada peringkat awalnya nampak menyampah dengan Pas tetapi kini mula menyampah dengan Umno pulak. TERMASUK LAH SAYA .....

Pendirian saya sekarang adalah. Dalam PRK Sungai Limau ini JIKA UMNO MENANG MELAYU TIDAK DAPAT APA-APA dan JIKA PAS MENANG MELAYU TIDAK RUGI APA-APA.

Bukan mustahil KERANA RM2 JUTA UMNO AKAN TERLEPAS PELUANG MENANG DI SUNGAI LIMAU. Kita tunggu dan lihat hasilnya pada malam 4.11.2013

Jika Umno kalah, TS Muhyidin Yassin adalah penyebabnya. Jika Umno kalah, RM2 juta adalah harganya.

Pak Belalang

Anonymous said...

orang melayu PAS dan PKR cuba renungkan sedikit. Jangan syok sendiri saja. Jangan andaikan melayu dah sokong PAS dan PKR.. sebenarnya majoriti melayu undi UMNO. majoriti cina undi DAP. UMNO tanpa parti komponen lain ada 88 kerusi.,PAS ada 21 kerusi PKR ada 30 kerusi.. DAP 38 kerusi. PRU 12 PAS ada 23 kerusi.. turun 2 kerusi.. PKR ada 31 kerusi.. hilang satu kerusi.. UMNO ada 79 kerusi.. tambah 9 kerusi..DAP ada 28 kerusi.. tambah 10 kerusi. yang puak2 PKR dan PAS dok bangga dengan kerusi DAP apa kejadahnya.. menag sorak kain terlondeh. Jangan dok syok sendirilah..

Anonymous said...

Asalnya nak pangkah UMNI pada PRK DUN Sg Limau, tapi bila Kerajaan UMNO bagi pada sekolah cina 2 juta, maka aku rasa buang masa saja aku nak pangkah UMNO. Sepatutya duit tu digunakan untuk bantu orang melayu tanpa mengira mereka UMNO atau PAS. jadi esok aku akan pangkah PAS.