Friday, October 18, 2013

CINABENG DAP Perak Akan Gembira Tepuk Tangan Jika Perwakilan UMNO Tak Memilih Hamidah Osman Sebagai Ahli Majlis Tertinggi

Terlajak perahu boleh diundur...., tetapi kalau sudah tersalah pilih..?

Esok para perwakilan UMNO seluruh negara akan membuat pemilihan mereka menentukan siapakah calon calon yang akan menyertai saf kepimpinan parti itu yang akan dipimpin oleh YAB Datuk Sri Najib Tun Razak.

Tahun 2013 kaum melayu sudah menyaksikan sendiri belang sebenar dan hati budi kaum cina mahu impian mereka tercapai menggulingkan kerajaan melayu UMNO yang menerajui BN.


Inilah hakikatnya yang benar benar berlaku pada PRU 13 tanggal 5 Mei 2013. Kalimah kaum CINABENG melaungkan INI KALI LAH telah berkumandang dengan nawaitu mereka mahukan kuasa politik, mereka mahu melihat melayu hilang kuasa..!

Sejenak kita harus memikirkan apakah rangka persiapan parti melayu UMNO ini untuk mendepani PRU 14 yang dijangka akan lebih sengit dan perit untuk melayu kekal berkuasa...?

Diantara salah satu faktor utama adalah parti UMNO harus membariskan kepimpinan yang benar benar mahu memperjuangkan hak melayu, dan mempertahankan hak melayu demi masa depan Agama, Bangsa dan Tanahair.

Sehubungan dengan itu pada pemilihan parti yang akan berlangsung esok, para perwakilan harus membuat keputusan yang tepat dan bijak! Sudah pasti mereka punyai banyak pilihan berdasarkan kepada senarai calon calon yang menawarkan diri.

Pengundi kaum melayu yang sayangkan agama, bangsa dan tanahair sudah bangkit dan membuat keputusan pada PRU 13. Cubalah anda teliti 'data crunching' keputusan PRU 13 yang sedia ada. Ramai calon calon UMNO yang bertanding dikawasan mendaftarkan pengundi melayu kurang daripada 70 peratus akan menemui kekalahan....

Kita gah dan dapat kemenangan dikawasan yang mempunyai peratusan pengundi melayu yang tinggi. Natijahnya, UMNO secara keseluruhannya pun berjaya menambahkan bilangan kerusi Parlimen dan kembali merampas Kedah dan kekal kuasa kerajaan di Perak secara mutlak.

Apabila bercakap mengenai Perak, Blog MIK pernah mengupas siapakah dia orang yang sebenarnya menjadi nadi kepada kejayaan BN merampas semula negeri tersebut.... Siapa lagi kalau bukan Datuk Hamidah Osman! Baca semula di SINI.

Iya, inilah dia diantara calon MT UMNO yang benar benar memiliki jiwa perjuangan  melayu...! Hamidah telah buktikan sewaktu beliau menjadi wakil rakyat DUN Sungai Rapat. Rakaman video menjadi bukti bagaimana CINABENG yang dipimpin oleh Yb PKR Ahli Parlimen Gopeng menjadi panas dalam isu Hamidah mahu perjuangkan pembinaan sebuah sekolah agama disana. JOM kita saksikan video klip dibawah ini;Setiap langkah perjuangan Hamidah Osman meletakkan perjuangan parti dihadapan. Parti yang mendokong perjuangan Agama, Bangsa dan Tanahair.

Kupasan yang sangat baik oleh sahabat blogger mengenai Hamidah Osman boleh anda baca di SINI.

Oleh itu, para perwakilan UMNO yang akan membuat pilihan anda esok, pastikanlah beri SATU undi untuk calon no 43, Datuk Hamidah Osman...!No comments: