Friday, October 18, 2013

ESOK Perwakilan Tolong Pastikan Zahid Hamidi Menang Nombor 1 Naib Presiden UMNO....!!

Esok para perwakilan akan memilih 3 Naib Presiden UMNO.

Blogger MIK berharap secara total kesemua perwakilan akan memilih Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi sebagai pemenang nombor 1 dikalangan 3 yang akan terpilih. Inilah dia watak seorang pemimpin melayu yang kini diperlukan untuk memantapkan lagi kekuatan parti keramat kita.

Zahid sangat tebal jiwa perjuangan melayu...! Perlantikan oleh YAB Datuk Sri Najib mahukan Zahid menjadi Menteri KDN sudah pun membuatkan ramai kaum CINABENG menjadi keluh kesah kerana ketegasan beliau. Siapa boleh menafikan pertalian terjalin erat diantara CINABENG dengan kongsi gelap..? 

Melihatkan percambahan yang drastik kegiatan kegiatan haram seperti rumah urut dan pelacuran di kelab kelab khususnya di negeri pemerintahan Pembangkang, maka tidak mustahil jika dikatakan ada wakil rakyat kaum mata sepet juak juak Pembangkang mempunyai 'bau bau bacang' dengan kegiatan haram seperti ini....

Malah kalau kita tengok trend yang agak norm ialah ramai juga peguambela yang menjadi pimpinan Pembangkang gemar membela penjenayah.....

Jelaslah bahawa juak juak Pembangkang tak mahu kerajaan kita ada seorang Menteri berbangsa melayu yang tegas dan berani. Lihatlah sendiri gelagat buruk mereka berpesta sakan untuk membuat pelbagai demo tunjuk perasaan dan berakhir dengan keganasan!

Kemudian apabila tercetusnya insiden pihak polis bertindak, bukan main bijak lagi juak juak Pembangkang menuduh polis yang ganas, untuk ditambahkan garam..., UMNO pula dikatakan menyuruh polis bertindak mengkasari soldadu upahan Pembangkang yang membuat kacau!

Pembangkang memang mahukan kerajaan kita ketandusan Menteri melayu yang tegas!

Mereka ada agenda tersembunyi.... Sudah pastilah mereka tidak mahu sebarang tindakan dikenakan terhadap apa sahaja kelakuan buruk yang dibuat. Malah mereka akan menjadi semakin biadap dan tidak pernah hormat kepada mana mana agensi agensi kerajaan.

Itulah sebabnya perwakilan UMNO harus mengangkat pimpinan seperti Zahid Hamidi memimpin barisan Naib Presiden. Beliau memiliki ketokohan sebagai pemimpin melayu yang tegas, berani dan bijak. Sejak beliau memimpin KDN, kita boleh lihat sendiri bagaimana rakyat sudah kembali yakin dengan pihak PDRM.Blogger MIK yakin dan percaya..., melihatkan daripada momentum dikalangan akar umbi UMNO, insya allah Zahid Hamidi akan beroleh kemenangan. Cuma satu harapan dari Blogger MIK, mohon jasa baik para perwakilan untuk 'all out' mengundi Zahid. Kita kena pastikan beliau dinobatkan sebagai Naib Presiden Nombor1 demi kekuatan masa depan UMNO...!

Dibawah ini, anda boleh saksikan sendiri beberapa video klip ketegasan Zahid Hamidi... Inilah dia yang kita nantikan selama ini. Aura seorang pimpinan melayu yang ada ciri ciri perwatakan Tun Dr Ismail dan Tan Sri Ghazali Shafie;
    
1 comment:

Anonymous said...

Tolonglah............janganlah pilih menteri Amaran,bas jatuh gaung nak siasat sampah lubang cacing............saya x boleh memilih tp saya mengharapkan Zahid Hamidi,Mukhriz dan Shafie........