Sunday, October 27, 2013

Siapakah Yang Patut Disalahkan....? Kes Kematian Pegawai Ambank Norazita Abu Talib

Allahyarhamah Norazita Abu Talib merupakan mangsa kepada kelekaan dan kelalaian beberapa agensi-agensi yang berkaitan dengan 'kebanjira' Pendatang Asing Tanpa Izin di Malaysia.

Ibu kepada dua orang cahaya mata ini juga telah menjadi mangsa kepada "kemewahan dan kemakmuran" serta mudahnya  pendatang asing berada di negara ini.

Malah lebih tepat lagi, Norazita sebenarnya telah menjadi 'mangsa' kepada sikap kita yang tersangat 'ambil mudah dengan percambahan segar perkampungan perkampungan warga asing di sekeliling kita...!

Baca seterusnya..., klik SINI.

3 comments:

Anonymous said...

Mulai dari sekarang kerajaan wajib bertegas. Kakitangan yang menyeleweng juga wajib di pecat, jika sabit kesalahan. Exco juga mesti pilih orang yang boleh bekerja untuk kerajaan. Jangan sampai maklumat ketirisan kepada pembangkang. Ingatlah wahai Exco Kedah.

Anonymous said...

Bank tersebut yg juga sepatutnya bertanggungjawab. Kontrak yg di ikat bersama pembekal petkhidmatan kawalan antara bank perlu di dedahkan..syarat kontrak bagaimana?

Anonymous said...

Ada pihak yg cuai dalam tapisan pengawal keselamatan. Adakah kerana RASUAH?? Knp k.p palsu boleh terlepas pandang. Syarikat pengawal keselamatan tdak boleh percaya 100% kepada pemohon yg datang untuk bkerja sbgai pengawal kselamatan. Terlalu mudah untuk mnjadi pngawal keselamatan. Inilah akibatnya. Jgn menunding jari kpd satu pihak saja.