Tuesday, November 19, 2013

BAHAYA COMANGO...!! Sexual Orientation, Gender Identification, LGBT Akan Dihalalkan Di Malaysia...? Wajib Baca Dan Sebarkan....

Akhbar The Malay Mail* menyiarkan kenyataan ahli Exco Bar Council Andrew Khoo yang mengkritik NGO-NGO Islam dikenali sebagai Muslim-UPRo yang mempertikai lapuran Comango dalam sidang UPR Majlis Hak Asasi Manusia PBB di Geneva baru-baru ini yang mendesak Malaysia meratifikasi beberapa triti antarabangsa seperti UDHR, ICCPR, ICERD, SOGI dan lain-lain.

"They are barking up the wrong tree - mereka menyalak kepada pokok yang salah", begitu kebiadapan Andrew Khoo mengkritik NGO-NGO Islam semasa beliau cuba mempertahankan lapuran Comango. Malah beliau mendakwa NGO-NGO Islam sebagai 'fringe voices', suara pinggiran yang perlu dipersoalkan oleh 'moderate Muslim'.

Pertama yang saya mahu nyatakan dengan jelas ialah pendirian Andrew Khoo itu tidak mewakili suara kesemua 15,519 peguam yang berdaftar dengan Bar Malaysia, yang mana lebih 40% adalah peguam beragama Islam.

Kedua, pendirian Andrew Khoo tidak mewakili saya sendiri sebagai seorang peguam yang berdaftar dengan Bar Malaysia; dan saya langsung tidak mengiktiraf pendirian beliau sebagai mewakili pendirian saya sebagai peguam didalam Bar Malaysia walau sebesar zahrah sekalipun.

Ketiga, saya tidak pernah mengiktiraf Comango kerana pada saya mereka adalah sebuah badan haram dan taksah yang tidak berdaftar dengan Pendaftar Pertubuhan Malaysia

Dan saya menafikan dengan tegas dan keras mana-mana cubaan, atau dakwaan oleh mana-mana pihak bahawa Bar Malaysia adalah anjing salakan untuk atau bagi pihak Comango!

Andrew Khoo dalam kenyataan beliau menyatakan meratifikasi triti-triti antarabangsa itu tidak 'mengancam Islam', kerana kononnya negara seperti Mesir, Chad dan Tunisia meratifikasi dan menandatangani triti-triti antarabangsa tersebut!

Pertama, Andrew Khoo dan mereka yang sewaktu dengannya tidak faham bahawa Islam bukan diukur dengan bandingan kepada negara-negara seperti Mesir, Chad,Tunisia atau mana-mana negara lain.

Sebaliknya Islam diukur mengikut kayu pengukur Al-Quran dan Hadis Rasulullah saw!

Jika ia ada dalam Al-Quran dan Sunnah Nabis saw, ia adalah Islam. Jika tidak ada, ia bukan!

Islam huwal Islam - Islam itu Islam. Tidak ada Islam fundamentalis, tidak ada Islam extremis, tidak ada Islam moderat, tidak ada Islam liberal, tidak ada Islam moden. Isunya mudah, it's either you are Muslim who follows the Al-Quran and the Prophet saw, or you are not Muslim at all!

Jika Mesir mengikut Al-Quran, kami akan mengikut mereka. Jika Chad mengikut Al-Quran, kami akan mengikut mereka. Jika Tunisia mengikut Al-Quran, kami akan mengikut mereka. Tetapi kalau Mesir, Chad, Tunisia atau mana-mana negara sekali pun, hatta kalau satu dunia sekalipun tidak mengikut Al-Quran, tidak ada sebab kami mesti mengikut mereka atau sesiapa pun.

Sama seperti jika seorang mengaku beragama Islam tetapi......

Baca seterusnya, di SINI

No comments: