Tuesday, November 5, 2013

Benarkah UMNO Akan Pecat Noh Omar Dari Jawatan Pengerusi UMNO Selangor...?

Menunggu waktu dan ketikanya sahaja.....?

Benarkah UMNO Malaysia di peringkat pusat sedang menerima bukti bukti sahih Noh Omar selaku Pengerusi Perhubungan UMNO Selangor telah menyalahgunakan kuasanya untuk membuat keputusan berdasarkan kepentingan peribadi...?

Apakah akan terbukti salah laku Noh Omar yang telah 'mencabul' Perlembagaan parti UMNO..?

Nantikan berita susulan....

6 comments:

usin said...

pecatpun pecatlah. biar semuanya menjadi baru dan segar. punca knp umno/bn terlepas selangor adalah kerana tamak haloba, gila kuasa dan tikam belakang rakan seperjuangan. kuburkan sahaja pemuka-pemuka yang bermuka-muka untuk kepentingan diri sendiri dan kroni.

Anonymous said...

Sedah sampai masanya UMNO membuat perubahan dalam sistem pemegang jawatan dalam UMNO. pemecatan ahli bukan penyesailan yang dapat mengatasi akan salahguna kuasa pemimpin. Ini kerana jika UMNO menyingkir akan sesaorang pemimpin maka parti2 lain akan mengambil mereka ini menjadi ahli. Contoh seperti Zaid Ibrahim. Oleh yang demikian ingin saya syorkan kepada UMNO bahawa sesiapa juga yang mahu menjadi pemimpin UMNO diperingkat bahagian , negeri atau pusat, maka mereka tidak akan berpeluang untuk dipilih menjadi wakil rakyat atau memegang apa2 jua jawatan dalam kerajaan. Hanya 2 jawatan tertinggi parti iaitu presiden dan Timbalan akan menduduki kerusi Perdana Menteri dan Timbalan Perdana Menteri. Bagi mereka yang memegang jawatan Naib Presiden dan lain2 jawatan dalam parti boleh ditandingi oleh mana2 ahli UMNO. Jika mereka dipilih , tanggungjawap mereka ialah memantau akan kerja2 mereka yang ada didalam kerajaan dan wakil rakyat. Jika terdapat mereka2 itu menyalahguna kuasa, rasuah atau melanggar ertika parti dan apa2 jua perkara yang boleh memburukan parti dan negara maka pemimpin tertinggi UMNO boleh mengambil tindakan dan mengenakan hukuman. Jika mereka ini dipecat dari parti maka mereka hanya secara langsung hendaklah meletkan semua jawatan yang diberikan. Sebelum dipilih maka UMNO harus membuat surat akujanji antara UMNO dengan mereka2 itu.Dengan cara ini politiking dalam UMNO dapat dikurangkan dan politik wang tidak akan bermaharajalela. Ini kerana menjadi ketua bahagian bukan tiket untuk menjadi wakil rakyat. Jika tidak menjadi wakil rakyat maka peluang untuk menjadi menteri , timbalan menteri atau Ketau Menteri tidak dapat dipenuhi. Pemimpin2 yang tulus dalam memberi khdimat kepada parti boleh diberi peluang seluasnya untuk menjadi usahawan atau memegang jawatan yang tanpa kuasa muktlak dalam agensi2 kerajaan. Dengan yang demikian maka pemimpin UMNO boleh membuat penilaian akan tahap kerja seoarang wakil rakyat. Jika pretasi memuaskan maka di PRU yg akan datang maka nama wakil rakyat tersebut boleh dicalonkan semula. Jika dapati wakil rakyat itu tidak menjalankan tugas2 seperti yang diamanahkan maka pemimpin UMNO boleh mencari penganti. Penganti boleh dipilih dari kalangan ketua bahagian atau sesiapa sahaja asalkan jika nama dipilh maka jawatan dalam parti harus dilepaskan dan hanya menjadi ahli biasa dan dipilih untuk mengangotai jawatankuasa bahagian atas jemputan.

Anonymous said...

BN takkan dapat tawan semula selangor selagi sikap dan kepimpinan lama dikekalkan...

Asal Bukan DAP (ABDAP) said...

Bagi saja dia amaran..!! Selepas tu bagi kat dia buku perlembagaan UMNO.. belajaq dan fahami undang2 UMNO... jgn megah sangat dengan KUASA menteri.. tapi bodoh sombong.. Namun dia ada gak berjasa pada negara... Cuma cari penyelesai masalah... Umpama tarik rambut dalam tepung...

Anonymous said...

Umno kalah PRK Sungai Limau. Ertinya masih ada melayu di Sungai Limau yang celik dan cerdik. Tindakan pengundi melayu di Sungai Limau menolak Umno adalah tindakan yang BETUL kerana ..... (kemudian kita akan jelaskan). Tahniah kepada Pas. Tahniah kepada Ustaz Azam.

Pro Umno

Anonymous said...

Bila kita tiada pilihan dan sukar membuat keputusan macam PRK sungai limau ...orang orang Melayu telah membuat keputusan yang betul dengan mengundi PAS.Sebab undi tersebut tidak akan membawa sebarang kesan dalam kerajaan kedah .
Kini tibalah masanya UMNO menilai tahap sokongan orang orang Melayu secara keseluruhan andai kata PRU14 akan berlangsung sebulan lagi .Dengan janji janji dan ucapan yang menguris hati orang orang Melayu dapat kita dengar dari TPM sendiri berkenaan dengan sekolah cina .Pemimpin UMNO tidak pernah nak berlajar .....Ingatkan Najib saja yang teruk ...tapi Mahyudin yasin pun sama teruknya ......cuma tak bergendang saja lagi .....Aduh sakit kepala dan hati dengan TMY.