Tuesday, November 26, 2013

Pukul 11 Pagi 5 Mei 2013 Anwar Sudah Tahu BN Akan Menang PRU 13. Untuk Cuci Tangan Anwar Cipta Isu Pengundi Bangla…. Best Way To Divert IssueSebelum PRU 13 makhluk yang memiliki kebolehan luar biasa berbohong, Anwar Ibrahim sudah pun berjanji dengan keseluruhan pimpinan PKR, DAP dan PAS bahawa mereka akan tawan Putrajaya….

Malah pada hari pengundian, kita juga boleh saksikan kebanjiran cinabeng cinabeng yang tinggal diluar negara seperti Australia, Canada, Hong Kong, Singapore dan beberapa negara lagi mereka berpusu-pusu pulang semata-mata untuk mengundi! Iya, mereka mahu undi calon calon PKR, DAP dan PAS. Mereka mahu tumbangkan BN…

Mantra dan kalimah mereka ‘INI KALI LAH’ sudah berkumandang dengan harapan menyaksikan jam 8.00 malam Anwar akan dinobatkan sebagai Perdana Menteri, Kit Siang Timbalan Perdana Menteri, Hadi Awang Menteri Pertaninan Asas Tani, Karpal Singh Menteri Hal Ehwal Agama, Guan Eng Menteri Pertahanan, Azmin Ali Menteri KDN.

Ini semua gejala gejala penyakit terlalu mempercayai ‘janji manis’ Anwar bahawa mereka akan menjadikan Najib sebagai  Ketua Pembangkang mulai tanggal 6 Mei 2013. Penjilat penjilat tegar Pakatan Pembangkang benar benar percaya…. Tersangat percaya!

TETAPI menjelang waktu tengahari, Anwar sudah tahu bahawa beliau perlu cari alasan paling TERBAIK untuk cuci tangan agar tidak digelarkan PENIPU yang mengecewakan jutaan penjilat penjilat tegar Pakatan Pembangkang. Hakikatnya Pembangkang tidak berjaya menawan Putrajaya, ianya hanyalah angan angan kosong Anwar sahaja….

Apa perlu Anwar buat untuk cuci tangan? Iya, Anwar perlu cari kambing hitam untuk melepaskan tengkuknya sendiri… Terciptalah kisah dongeng kunuuuuuuuuuuuunnya ada 40,000 ribu pengundi haram dari Bangladesh!


KUALA LUMPUR 25 Nov. - Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim disifatkan sengaja memutar belit isu sebanyak 40,000 warga Bangladesh mengundi dalam pilihan raya umum lalu bagi mengalih kemarahan pemimpin Pembangkang lain ekoran kegagalan membentuk kerajaan.

Presiden Parti Bersatu India Malaysia (MIUP), Senator Dato' S. Nallakaruppan berkata, Anwar sebelum Pilihanraya Umum lalu dikatakan berjanji kepada rakan sekutunya yang lain beliau akan menjadi Perdana Menteri.

Walau bagaimanapun, tambahnya, ekoran kegagalan itu, Anwar dilihat cuba mencari alasan dengan menyalahkan kerajaan kononnya memanipulasi sistem Pilihanraya termasuk dengan dakwaan mengimport pengundi warga asing.

"Pembangkang yang memulakan isu ini dan turut disiarkan akhbar mereka, Suara Keadilan. Pembohongan ini disebarkan pemimpin-pemimpin mereka termasuk menerusi Facebook dan Twitter pada hari pengundian," katanya dalam kenyataan di sini hari ini.

Sebelum ini, Anwar menafikan Pembangkang pernah membuat kenyataan mendakwa kerajaan membawa masuk 40,000 pengundi warga Bangladesh, sebaliknya memberitahu pengundi dibawa dengan pesawat termasuk orang luar dari Sabah dan Sarawak.

Walau bagaimanapun, penafian Anwar itu disifatkan sebagai pelik dan jelas membohongi rakyat oleh Pengerusi SPR, Tan Sri Abdul Aziz Mohd. Yusof.

Abdul Aziz memberitahu, pembangkang sejak sebelum Pilihanraya Umum lalu berkali-kali mendakwa kerajaan dengan kerjasama pelbagai pihak termasuk Jabatan Perdana Menteri (JPM) dan Majlis Keselamatan Negara (MKN) membawa masuk kira-kira 40,000 pengundi luar walaupun perkara tersebut telah dinafikan SPR.

Menurut Nallakaruppan, pembohongan Pembangkang dalam kejadian bekalan elektrik terputus di pusat pengiraan undi di Raub, Pahang juga didedahkan oleh pemimpin DAP sendiri yang menafikan berlakunya kejadian tersebut.

Katanya, pembohongan Pembangkang itu dibuat bertujuan memburuk-burukkan kerajaan yang dipimpin Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) serta sebagai alasan menutup kekalahan dalam Pilihanraya Umum lalu.

Lebih buruk, tambahnya, pembohongan itu sengaja disebarkan menerusi media sosial dan didedahkan sehingga ke peringkat antarabangsa untuk memburukkan imej negara.

"Jadi, adalah lebih mudah untuk pembangkang cuci tangan dengan membuat pembohongan dalam isu pengundi warga asing kerana mereka berasa yakin terlepas daripada dipersalahkan ekoran gagal memenangi  Pilihanraya Umum lalu" katanya.

Utusan Online

1 comment:

Anonymous said...

dah banyak bukti dah tentang pembohongan si peliwat celaka ni... bukan perkara baru malah sebelum masuk politik pun dah banyak pembohongan dilakukan oleh dajal ni... tetapi ramai juga yg sanggup mempercayai semua pembohongan itu...Aljuburi dilahirkan oleh keturunan pembohong dan akan melahirkan waris pembohong juga...